Cikkek

Indulás (2007. 03. 01.)

Chat (2007. 03. 04.)

Háttérképek (2007. 03. 20.)

Részletek (2007. 04. 06.)

Megnyílt a fórum (2007. 05. 01.)

Vallás és Narnia-kultusz (2007. 05. 04.)

Már csak 365 nap (2007. 05. 17.)

Fotó a telmarin kastélyról (2007. 05. 20.)

A Caspian hercegről (2007. 06. 03.)

Narnia fan art pályázat (2007. 06. 14.)

Predrag Bjelac (2007. 07. 2.)

A Hajnalvándor útjáról (2007. 07. 21.)

Barrandov Studio (2007. 07. 22.)

Megszólal Caspian (2007. 08. 16.)

Hivatalos előzetes! (2007. 12. 06.)
[ Apróságok ]
> 5 új háttérkép került fel az oldalra! (2007. 04. 22.)
> Felkerült minden lapra a Chat menüpont, valamint elkészült ez a kis Apróságok című rész! (2007. 03. 28.)

- - - - - -
A Caspian herceg hivatalos előzetese!
- - - - - -
Beküldve 2007. december 6-án

 

Leírhatatlan örömmel jelentem be, hogy hosszú várakozás után végre elkészült, és nyilvánosságra is hozták a Narnia Krónikái: Caspian herceg című film hivatalos előzetesét!

Tovább a teljes cikkhez- - - - - -
Megszólal Narnia Caspian hercege
- - - - - -
Beküldve 2007. augusztus 16-án

 

2008. május 15-én, a világpremierrel egy időben kerül a magyar mozikba a Narnia Krónikái sorozat második része, a Caspian herceg. A történet ismét a négy Pevensie testvér kalandjait meséli el: Peter, Susan, Edmund és Lucy visszakerül Narniába, ahol legutóbbi látogatásuk óta a gonosz Miraz király vette át a hatalmat. A négy testvér Narnia jogos trónörököséhez, Caspian herceghez társulva veszi fel a harcot az aljas trónbitorló ellen...

Tovább a teljes cikkhez

Forrás: [origo] filmklub


- - - - - -
Narnia földje a prágai Barrandov Studioban
- - - - - -
Beküldve 2007. július 22-én

 

A prágai Barrandov Studio jelenleg azzal van elfoglalva, hogy létrehozza a tökéletes díszleteket a Narnia Krónikái: Caspian herceghez. A filmet áprilistól augusztusig forgatják itt, és ez több mint 100 millió dollárba kerül.
A stúdió igazgatója szerint, a Caspian herceg a legnagyobb projekt itt Roman Polanski 2004-es Twist Olivere óta. A stúdióban helyet foglal egy vár és a hozzá tartozó udvar, a várkapu, néhány torony és egy felvonóhíd is. A film főszereplőinek - Georgie Henley, Skandar Keynes, Anna Popplewell és William Moseley - néhány jelenetét szintén itt forgatják majd, a stúdióban létrehozott barlangokban vagy egy tavas-vízeséses erdőben. A díszleteken körülbelül 110 ember dolgozott és dolgozik több mint 6 hónapig.

Fordította: Nahrii - Forrás: Narniafans.com


- - - - - -
A Hajnalvándor útjáról
- - - - - -
Beküldve 2007. július 21-én

 

Michael Apted szerződött a Narnia Krónikái: A Hajnalvándor útja c. film rendezésére. Ez a harmadik része annak a sorozatnak, amely tartalmazza a 2005-ös Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrényt és a most készülő Caspian herceget. A Hajnalvándor útjának filmezését 2008. januárjában kezdik el, és bemutatónak 2009. május elsejét tűzték ki.

Tovább a teljes cikkhez

Fordította: Nahrii, Vrahno, Darill - Forrás: Narniafans.com


- - - - - -
Predrag Bjelac mint Lord Donnon
- - - - - -
Beküldve 2007. július 2-án

 

Itt egy rövidke hír, ami az interneten át terjed. Az IMDb-n, a Wikipedia-n és Predrag Bjelac saját oldalán is megjelent: Predrag fogja játszani Lord Donnont a Narnia Krónikái: Caspian herceg c. filmben. Azonban még nem tudni, miről is szól a szerep pontosan, ugyanis a könyvben nem található említés Lord Donnonról.

Fordította: Nahrii - Forrás: Narniafans.com


- - - - - -
Narnia fan art pályázat
- - - - - -
Beküldve 2007. június 14-én

 

A Disney bejelentette a Narnia Krónikái hivatalos oldalán, hogy indítani fog egy fan art pályázatot. Ezzel lehetőséget adnak Narnia világának rajongóinak, hogy munkájukat bemutassák a 2007-es Nemzetközi Comic-Con-n San Diegoban.

Tovább a teljes cikkhez

Fordította: Bence - Forrás: Narniafans.com


- - - - - -
A Caspian hercegről
- - - - - -
Beküldve 2007. június 3-án

 

A Walt Disney Pictures elküldte a Narniafans.com oldal részére a Narnia Krónikái: Caspian herceg c. film hivatalos cselekményvázlatát. Nem lesz ismeretlen számodra, ha már olvastad a könyvet, de ha még nem tetted volna meg, íme itt van:

Tovább a teljes cikkhez

Fordította: Bence - Forrás: Narniafans.com


- - - - - -
Fotó a telmarin kastélyról
- - - - - -
Beküldve 2007. május 20-án

 

A Blesk nevezetű cseh újságnak sikerült szereznie egy képet a telmarin kastély díszletéről, ahol Caspian él a nagybátyjával, Miraz királlyal és az ő feleségével, Prunaprismiával.
A kép megtekintéséhez kattints a bal oldali képre vagy ide.

Fordította: Nahrii - Forrás: Narniafans.com


- - - - - -
Már csak 365 nap
- - - - - -
Beküldve 2007. május 17-én

 

Igen, igaz! Pontosan mától egy évre kerül a Caspian herceg a mozikba. Hogy mi is történt eddig ebben az évben a Caspian herceggel kapcsolatban? Megtörtént az elõkészítés, a központi karakterek válogatása és a felvételek is elkezdõdtek. Hogy mi lesz a következõ évben? Természetesen ott van a felvételek befejezése, de fõként az utómunkálatok (digitális karakterek, a filmben szereplõ dolgok befejezése...).
A Caspian herceg tehát közeledik! Egyre közelebb lesz, de még mindig sok munka várható egy év alatt!

Fordította: Bence - Forrás: Narniafans.com


- - - - - -
Vallás és Narnia-kultusz, avagy vissza a gyermekkori tündérmesékhez
- - - - - -
Beküldve 2007. május 4-én

 

Hol találom a béke örökzöld völgyét? Az álomvilág és az ébredés pereme között terül el Narnia mesés birodalma. A csillagok mitikus tánca, a Nap lángoló homloka és a fény örök vonzásában teremtette meg a béke földjét a bölcs Aslan. Ez a hely a Nirvána. "... sem jövésnek, sem menésnek, sem halálnak, sem születésnek, ez a szenvedés megszűnte, ez a nyugalom helye, a béke birodalma, a láthatatlan Nirvána." (Buddha)

Tovább a teljes cikkhez


- - - - - -
Megnyílt a fórum
- - - - - -
Beküldve 2007. május 1-én

 

A mai napon (2007. május 1.) megnyitjuk számotokra fórumunkat, mely a Narniakronikai.atw.hu oldalhoz készült, és szívünket-lelkünket beleadtuk létrejöttébe. Reméljük még sok szép napot megél, és egy összetartó, Narnia és C. S. Lewis emlékét és eszméjét örző közösségnek szolgál majd otthonául.

Használjátok egészségel!
Éljen Aslan, éljen Narnia!


- - - - - -
Részletek
- - - - - -
Beküldve 2007. április 6-án

 

A Narnia Krónikái menü pont alatt már elérhetőek a könyvekből vett részletek! Ez olyasféle kedvcsináló, ha valaki még csak érdeklődne Narnia után. Kellemes olvasást! ;-)


- - - - - -
Háttérképek
- - - - - -
Beküldve 2007. március 20-án

 

Végülis elkészült a háttérképek helye, amit innen is elérhettek. Egyelőre 29 különböző méretben letölthető kép van fent. Később ezek is bővülnek, ha találunk az interneten jó minőségű háttereket. Addig is fogyasszátok ezeket! ;-)


- - - - - -
Chat
- - - - - -
Beküldve 2007. március 4-én

 

Már van chatünk is! Szóval míg készülődik a fórum, ott tudtok beszélgetni. A chatet innen érhetitek el, míg ki nem tesszük a linkjét a menüsorra, bár ott már nehezen fog elférni. De valahogy megoldjuk.


- - - - - -
Indulás
- - - - - -
Beküldve 2007. március 1-én

 

A mai napon felkerült még kezdetleges Narnia rajongói oldalunk az internetre. Reméljük sikerül összegyűjtenünk egy összetartó, magyar rajongói tábort (természetesen miután elkészül a fórum, mert csak ott tudunk a rajongókkal beszélni). Egyelőre még nagyon kevés dologgal tudunk szolgálni számotokra. A Galériában még nincs semmi a bevezetőn kívül, a könyvekről is csak az alap van meg és a leírások, de nemsokára fent lesznek részletek is. A fórum még nem üzemel technikai okok miatt (keressük a megfelelő fórummotort). Tehát egyelőre a nyolc menüpontból még csak 4 tökéletes. Mivel ez az oldal még csak most készült, előfordulhat, hogy valahol hibát találhattok rajta: egy kép nem jön be (linkelési hiba) vagy az oldal szétcsúszik (kódolási hiba), stb. Ezeket kérlek jelentsétek e-mail címünkre, hogy minél előbb kijavíthassuk. Jó barangolást az oldalon, és térj vissza minél hamarabb, mert nemsokára feltöltődik minden! ;-)

   

Copyright - Narnia Krónikái Rajongói Oldal 2007