Kedves Látogatók!

 
Általános ismertető a PMR-ről

Antennák, kábelek, antennakábelek

EM hullámok

Rádiós programok ismertetői

Elektronika

Vizsgaanyagok


Antennarendelés

Elérhetőségeim


PMR ki-kicsoda térkép


Debreceni rádióamatőr találkozó
Azok, akik rendszeresen felkerestétek az oldalamat, bizonyára észrevettétek, hogy már több mint három éve nem frissítettem azt. Ennek több oka volt: egyfelől úgy éreztem, hogy amit tudtam, azt már kiírtam magamból, másfelől egyéb elfoglaltságok is meggátoltak a cikkek bővítésében. Most úgy gondoltam, hogy az oldalam megérdemelne egy normális felületet. Sajnos magam is tapasztaltam, hogy korábban csak nagyon kevés esetben lehetett értelmes kinézetben megjeleníteni az írásokat: a szövegek összecsúsztak, a linkek nem oda estek, ahová kellett volna, stb, stb... A tartalom éppenséggel még elérhető volt ettől függetlenül, de nem volt valami esztétikus. Ennek szerettem volna véget vetni!

A sors úgy hozta, hogy kicsit közelebbről is megismerkedtem a html kódok használatával, így már jóval nagyobb hozzáértéssel tudtam elkészíteni az új felületet, amely remélhetőleg megkönnyíti az itt található tartalmak elérését. Az alapkinézeten nem szerettem volna sokat változtatni, így meghagytam a sötét alapon világos szövegezést, viszont a lehető leggyorsabb és legkisebb adatforgalmat igénylő letölthetőség érdekében kicsit puritán módon a menüket is a grafikus helyett szövegessé alakítottam át, gondolva a kis letöltési sebességgel rendelkezőkre is.

Az oldal tartalma érintetlen maradt, azzal a kiegészítéssel, hogy egy-két menüpont némileg át lett fogalmazva, vagy talán még bővítve is lett. Az antennaleírások számos hasznos tapasztalattal gyarapodtak, melyeket az elmúlt három év alatt szereztem, továbbá felkerült egy új kezdeményezés menüpontja. Léteznek ugyan PMR térképek, amelyeken a rádiósok tüntethetik fel magukat, ezek viszont már erősen érvényüket vesztettek, mind a bázisállomások, mind az átjátszók tekintetében! Egy teljesen új Google térképen szeretném összeszedni az ország és az ahhoz közeli PMR rádiósok QTH-inak helyét azzal az eltéréssel, hogy a helymegadás mellett egy rövid technikai leírás is szerepelhessen, valamint egy email cím, amelyen félévente lehet egy emlékeztető üzenetet kiküldeni. Ezzel az üzenettel érhető el, hogy folyamatosan aktuális maradjon a térkép. Ha Te is szeretnéd megismerni a környezetedben levő rádiósokat és magadat is szeretnéd velük megismertetni, akkor ne habozz és jelöld be magad a térképen a "PMR ki-kicsoda térkép" menüpont leírása alapján!

Az oldalon közzétett írások böngészéséhez kellemes időtöltést kívánok, az éterben való forgalmazáshoz pedig jó terjedést! A mondás pedig továbbra is igaz: "A legjobb erősítő az antenna!"

73 DX!
Feri
HG0MDa
 
Utolsó frissítés: 2012.09.29.

Az oldalon talált hiba jelentése
A legfrissebbek:  antennák legfőbb paraméterei, RH hallgatózás számítógépről.