REDŐNYÖK  
 

 

              Redőnytelen? Előnytelen!  

 

  Akinek még nincs redőny az ablakán, annak ideje gyorsan átgondolni, mi mindent nyerhet egy korszerű és elegáns redőny felszereltetésével.
Akár műanyag ablak, akár faablak az alap, mindkettőre problémamentesen lehet redőnyt szerelni, aminek előnyei számos téren jelentkeznek:

 

- Hőszigetelés: télen benn marad a meleg, hiszen a redőny még egy plusz felület, így a faablak és a redőny közé szorult levegőréteg javítja a szigetelő hatást


- Árnyékolás: nyáron kinn tartja a hőséget és kellemes hűvöst biztosít a redőny
- zajszigetelés: a teljesen leeresztett redőny jelentős mértékben tompítja a kinti lármát, nyugodtan lehet aludni mellette


- Szellőzés: a redőny beereszti a friss levegőt, de megszűri a port és zajt.

Persze, abból a szempontból nem mindegy, hogy műanyag ablak vagy faablak van-e, hogy milyen típusú redőnyt választunk hozzá.

  Egy természetes alapanyagú, gondosan felületkezelt faablak elé nyilvánvalóan fa redőny illik elsősorban, de a famintázatú műanyag redőny, vagy az elegánsabb alumínium változat is jó választás. Egy modern technikával készült műanyag ablak elsősorban színben harmonizáló műanyag redőnyt érdemel, de itt is érdemes megfontolni az alumíniumot, ami betörésvédelmi értékkel is bír. A faablak és műanyag ablak gyártók között régóta zajlik a verseny, mindkét nyílászáró mellett szólnak szép számmal érvek, de akármelyik mellett is dönt valaki, a két piac végül középen találkozik: a redőnyöknél.

Ugye milyen árnyaltan fogalmaztam az én csinos kis alumínium redőnyöm mögött?

 

A REDŐNY ÁRLISTA MEGNYITÁSA