segítmagadon,seíts,önfejleszto,önképzo,100-1,százból 1,lami,eszter,segítsmagadon, segíts, önfejlesztő, önképző, 100-1, százból 1 ,lami eszter, pozitív gondolat
Ez az oldal arról szól, hogy pozitív gondolkodással,  t u d a t o s a n  megválasztott pozitív gondolatokkal hogyan tudsz segíteni magadon. Írásaimmal arra szeretnélek ösztönözni, hogy ne másoktól várj segítséget, hanem Te Segíts Magadon!
segítsmagadon, segíts, önfejlesztő, önképző, 100-1, százból 1 ,lami eszter, pozitív gondolat
segítsmagadon, segíts, önfejlesztő, önképző, 100-1, százból 1 ,lami eszter, pozitív gondolat
Segíts magadon 100-1 | Lami Eszter önsegítő, önképző honlapja

segítsmagadon, segíts, önfejlesztő, önképző, 100-1, százból 1 ,lami eszter, pozitív gondolat

Főoldal
Magamról
Segíts magadon
Százból "1"
TOP 10
A siker titka
Kapcsolat Istennel
Fórum
 

 

 

 
 
 

segítmagadon,seíts,önfejleszto,önképzo,100-1,százból 1,lami,eszter
Változtasd meg a szemléletedet,
megváltozik az, amit szemlélsz

A realitás

Segíts Magadon!

Az előző részben végiggondoltad, hogy mi az, amit igazán, őszintén, teljes szívedből szeretnél, ha a pénz nem számítana.


Akkor most térjünk vissza a valóságba!


Ha valaki megkérdezné Tőled, hogy milyen az életed, mit válaszolnál?

Ha egy szóban, egy mondatban vagy egy fogalmazásban kellene összefoglalnod, mit írnál?

Légy őszinte magadhoz!

P a n a s z k o d n á l ! Vég nélkül panaszkodnál az anyagi helyzetedre, egészségedre, férjedre, gyerekedre, főnöködre. Hibáztatnád a szüleidet, szomszédodat, munkatársaidat, a kormányt, a politikát, stb. Az írás során egyre több feszültség, elkeseredés, harag halmozódna fel benned, egyre rosszabbul éreznéd magad.

Elgondolkodtál-e már azon, hogy az a panaszáradat, amivel az ember a társas kapcsolatai során lépten-nyomon találkozik, hova vezet?

Sehova! ZSÁKUTCÁBA!

Miért? Mert amikor az ember másokat hibáztat, vagy haragszik valakire: önmagát bünteti. Akire haragszol, sok esetben nem is tud róla, és vígan éli az életét. Te meg a szervezetedben termelődő mérgekkel bünteted magad. Akár hiszed, akár nem, amikor mérges vagy: a szervezeted mérgeket termel. Szóval, kinek ártasz azzal, ha mérgelődsz? Önmagadnak!

Te hogyan értelmezed a bibliai mondást: Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel!

A fentiek tükrében egyértelműen azt jelenti, hogy ha valaki árt neked és te a rosszat jóval viszonzod, önmagadnak teszel szívességet, mert nem vagy hajlandó negatív gondolatokkal és érzelmekkel magadat büntetni mások viselkedése miatt.

Amikor panaszkodsz, az áldozat szerepébe bújsz. Mert ugye, én nem tehetek róla, hiszen a főnököm, a kollégám, a férjem, az anyám, a kormány, stb. a hibás. Rajtam kívül álló dolgok irányítják az életemet.

Valóban így van?

Nem, nem és NEM!

Egyedül és kizárólag rajtad múlik, hogy milyen életet teremtesz Magadnak! A te gondolkodásmódod, hozzáállásod, nézőpontod határozza meg az életed minőségét, legyen szó egészségről, anyagi dolgokról, társas kapcsolatokról.

Akkor mit tegyek? Mi a megoldás?

A megbocsájtás.

Az összes rossz gondolatot, érzést, haragot, neheztelést csomagold be egy dobozba, szállj repülőgépre és a tenger fölé érve dobd ki a gépből. (Persze, mindezt csak gondolatban.) Figyeld, ahogy a doboz távolodik tőled- megszabadítva téged minden negatív érzelemtől és gondolattól.

Keresd a megkönnyebbülés érzését! Képzeld el, hogy széles jókedved kerekedik, és csak nevetsz, nevetsz, nevetsz. A hasadat fogva görnyedezel a nevetéstől.

Ezek után elméd kapujába állíts egy szekrény méretű, izmos biztonsági őrt, aki csak a jó gondolatokat engedi hozzád, és kíméletlenül elkerget minden rossz gondolatot elméd kapujától.

Képzeld csak el! Milyen lenne így az életed?

Te döntöd el, hogy jó vagy rossz dologra gondolsz!

segítsmagadon, segíts, önfejlesztő, önképző, 100-1, százból 1 ,lami eszter, pozitív gondolat 
 
 

segítsmagadon, segíts, önfejlesztő, önképző, 100-1, százból 1 ,lami eszter, pozitív gondolat
RR Design