Felhasználók

· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 23
· Legújabb tag: Kata

Üzenőfal

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Még nem küldtek üzenetet

Üdvözlet

Természetjáró Információk Somogyból

TESZTELÉS ALATT !

websas.hu

Rockenbauer Pál Dél-dunántúli kéktúraA DÉL-DUNÁNTÚLI KÉKTÚRA KIÍRÁSA

A túra útvonala: a füzetben (A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra Útvonalvázlata és Igazolófüzetében) vázlatosan feltüntetett nyomvonalon haladó, a Vas megyei Írott-kő-től a Tolna megyei Szekszárdig húzódó, 561 km hosszúságú kék sávval jelzett turistaút.

A túra irányítója: A Magyar Természetbarát Szövetség

Ellenőrzőpontok: a füzet vázlatain bélyegzővel jelzett helyek, amelyek megnevezése az igazolás céljára bekeretezett részeknél található meg.

A teljesítés igazolása: a füzet megfelelő helyére beütött bélyegzéssel, vagy „nyalóka” beragasztással és keltezéssel történik. Valamennyi ellenőrző ponton kell pecsételni, vagy „nyalókát” beragasztani. Ennek hiányában a pontot és a személyt együtt ábrázoló, felismerhető fotók szintén igazolásul szolgálhatnak. Egy-egy túraszakasz megszakításakor a befejezést és az újrakezdést is igazolni kell.

A túra teljesítése: történhet csoportosan, vagy egyénileg, hatéves kortól, állampolgárságra való tekintet nélkül, bármely irányba, bármilyen szakaszokra bontva, gyalog vagy sível (vegyesen is). A túra időpontja és időtartama tetszőleges. A túra többször is teljesíthető.
A teljesítés ellenőrzését és igazolását az MTSZ Gyalogtúra Bizottsága, illetve a területileg illetékes megyei természetbarát szervezetek végzik, majd a jelvény kiadásáról is intézkednek.

A megyei szervezetek címei:
Baranya megyei Természetbarát Szövetség 7601 Pécs, Pf.: 174
Somogy Megyei Természetbarát Szövetség 7400 Kaposvár, Pf.: 13
Tolna Megyei Természetbarát Szövetség 7101 Szekszárd, Pf.: 125
Vas Megyei Természetbarát Bizottság 9700 Szombathely, Markusovszky u. 6.
Zala Megyei Természetbarát Szövetség 8901 Zalaegerszeg, Pf.: 206
Túra útvonalát sem a megyei bizottságok/szövetségek, sem egyéb szervek, szervezetek, illetve egyének nem változtathatják meg. Az ilyen irányú javaslatokat, vagy igényeket az MTSZ Gyalogtúra Bizottságához kell eljuttatni.
TANÁCSOK A TÚRA TELJESÍTÉSÉHEZ


A korábbi RP-DDK igazoló füzetben megadott útvonal és ellenőrzőpont kiírás alapján már bejárt és igazolt (bélyegzett) útvonalszakaszt nem kell a megváltozott új útvonalon ismét bejárni és az új ellenőrző pontokon bélyegezni. Ugyanakkor a már megváltozott, illetve megszüntetett útvonalszakaszokon most már nem ajánlatos elindulni, mert egyrészt nincs a helyszínen bélyegző, illetve „nyalóka” - a továbbiakban bélyegző - másrészt az útvonal elzárt, tiltott területen haladhat, vagy egyéb okok miatt nem járható.

Bélyegezni azon a helyen (község, vasútállomás, turista- és erdészház, stb.) kell, ahol azt a füzet megfelelő bekeretezett rovata előírja.

Bélyegzésként az MTSZ által kiadott bélyegzők lenyomata, továbbá vasútállomásokon a MÁV bélyegzése szükséges. Megfelelő igazolás ezen kívül bármilyen bélyegzőlenyomat, amelyen az adott település (hely) neve szerepel.

A RP-DDK útvonalán több ellenőrző ponton un. „nyalóka” található, azonban bélyegzőpárnát ajánlatos a túrákra magunkkal vinni, mert a kihelyezett MTSZ Kéktúra bélyegzők festékellátása nem biztosítható.

Amennyiben elháríthatatlan akadályoztatás miatt a kijelölt útvonalon nem lehet végigmenni (pl. bányaművelés, fakitermelés, csapadék okozta erózió, stb.) kérjük, hogy ezt az MTSZ Gyalogtúra Bizottságának haladéktalanul jelezzék, pontos helymegjelöléssel.
Ugyancsak kérjük, hogy a túrák során tapasztalt hiányosságokat, gondokat, az MTSZ Gyalogtúra Bizottságával közöljék, lehetőleg írásban.Jó időt és jó túrázást kívánunk!

Generálási idő: 0.14 másodperc
79,717 egyedi látogató