Felhasználók

· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 23
· Legújabb tag: Kata

Üzenőfal

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Még nem küldtek üzenetet

Üdvözlet

Természetjáró Információk Somogyból

TESZTELÉS ALATT !

websas.hu

2011.03.12. Zöldpont tavaszi gyalogtúra

Vegyes hírekZöldpont tavaszi gyalogtúra

Közép táv, 17.8 km 345 m

Kellemes tavaszi napsütés, hóvirág mezők, a mély részeken vízfolyások és jó nagy dagonya. Röviden talán ennyi volt ez a túra a zselicben. A rajtnál gyorsan ment a nevezés (300 Ft) azonnal megkaptuk a kitűzőt is, az itiner és térkép vázlat megfelelően részletes. A Cseri-parkot elhagyva enyhe emelkedőn a piros kereszt jelzésen mentünk le a Tókaji-parkerdőbe. A kis fahíd az erdő szélén az utolsó perceit éli, fel kellene újítani. A szép tavak , és forrás mellett elhaladva néhány malac és egy békés szamár figyelte az utat.

Gyors simogatás után már ott is voltunk az országút szélén az 1. ep.-nél. Kaposszerdahely megtekintése közben egy játszóteret is kipróbáltunk majd a templom mellett hagytuk el a falut. A nagyon szép löszmélyúton áthaladva jelzésünk a zöld sávval fonódott majd a K-i oldalon leereszkedve elértük a Töröcskei-tó D-i végén a szokásos sártengert. A patak keresztezés kissé sárosra sikerült , pedig híd is van. A szép nagy öreg tölgy még áll a patak közelében.

A tóparton végig haladva gyorsan elértük a Vackor-tanyát ahol a 2.ep. található. Itt a büfé is kinyitott és kényelmes körülmények között tudtunk egy kicsit szusszanni. Tovább indulva a turista emlékmű melletti ösvényen ismét emelkedő következett, majd a domb É-i oldalán értünk le a szokás szerint sáros völgybe. A kanyargós mély völgy peremén vezető út száraz és nagyon jól járható volt szúrós csodabogyó, rengeteg hóvirág és egy számomra ismeretlen kis kék virág alkotta a díszletet ezen a szép szakaszon.

Gyorsan felértünk a Töröcskére vezető országútra, rövid aszfaltozás után aztán leereszkedtünk a Gyertyános-völgybe ahol a Négytestvér-forrásnál volt a 3. ep. Sok túrázó, kiránduló jött itt össze, a forrás kiváló vize és a padok, asztalok ismét pihenésre csábítottak. Innen mi a piros sáv jelzésen mentünk vissza Kaposvár széléig , a mély völgy peremén az elmúlt évben kidőlt fák nagy részét eltakarították, ami megmaradt azon könnyű átbújni. Szép ez az út.

Városunk szélén egy kis aszfaltozás után értünk vissza az iskolába ahol egy szép nagy csokoládét kaptunk és a szerencsésebbek különböző ajándéktárgyakat nyerhettek a tombola húzáson. Én pld. egy frizbiivel lettem gazdagabb. Szép túra volt a zselicben , köszönjük a rendezést a kaposvári Zöldpont Életmódklubnak.Hevesi Zoltán felvételei

Zöldpont tavaszi gyalogtúra


Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.04 másodperc
81,428 egyedi látogató