Felhasználók

· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 23
· Legújabb tag: Kata

Üzenőfal

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Még nem küldtek üzenetet

Üdvözlet

Természetjáró Információk Somogyból

TESZTELÉS ALATT !

websas.hu

Szántód 5 IVV - Szamárkő 10 - 25 - Fejérkő 50 teljesítménytúrák

SZKTE hírekSzántód 5 IVV - Szamárkő 10 - 25 - Fejérkő 50 teljesítménytúrák

2009.07.25.

Rendezői beszámoló és fotók az ellenőrző pontokon

--------------------------------------------------------

Egyesületünk ezévben második alkalommal rendezte meg a Szamárkő/ Fejérkő teljesítménytúrákat, így volt némi tapasztalatunk, s jelzéseket is kaptunk, hogy a tavalyihoz képest milyen változtatásokra lenne szükség.


2008 évben 3 távon (10, 25 és 50km) hirdettük meg a túrákat, az idei évben kibővítettük egy 5 km-es rbabatávvalr1;, mely rSzántód 5r1; elnevezéssel került be a magyar és a nemzetközi túranatárba.
Nagy izgalommal készültünk az eseményre, s természetesen kivettük a részünket idén is az előkészítő munákból: 15 km útvonalat festettünk fel az IVV (Nemzetközi Népsport Szövetség) jelzéseinek megfelelően.
A túra rendezésében 34 személy vett részt: többen a rajtnál segédkeztek, pontőrködtek, a konyhában szorgoskodtak vagy éppen fuvarral segítettek nekünk, de akadt, aki perecet vagy fánkot sütött a vendégeink számára.
A 4 távot összesen 165 személy teljesítette a következő megoszlásban:

Szántód 5 15 fő
Szamárkő 10 48 fő
Szamárkő 25 66 fő
Fejérkő 50 36 fő

A résztvevők 12 megyéből érkeztek, de voltak külföldi vendégek is Belgiumból, Németországból.
A túrák legfiatalabb teljesítői 4 évesek voltak, legidősebb a 81 éves Göndöcz István tanár úr Fonyódról, aki ma is aktív természetjáró.
Nagyon örülünk annak is, hogy túránkon oly jeles személyek is megtiszteltek bennünket részvételükkel mint Horváth Zoltán Tatabányáról, a Nemzetközi Népsport Szövetség magyarországi elnöke, aki egyben a Komárom-Esztergom Megyei Természetbarát Szövetség elnöke is; Kis Gali János a Somogy Megyei Természetbarát Szövetség elnöke; Dománszky Zoltán a Tolna Megyei Természetbarát Szövetség elnöke, valamint Fehérvári Máté a Teljesítménytúrázók Társasága elnökhelyettese is.
A rendezvény jó hangulatban zajlott, s több pozitív visszajelzést is olvashattunk róla internetes oldalakon is.
Bízunk benne, hogy akik már jártak itt, máskor is visszatérnek, s magukkal hozzák túratársaikat is.
Köszönjük a támogatást a Szántódi és a Balatonföldvári Önkormányzatnak, valamint a Balatonföldvári Többcélú Kistérségi Társulásnak. Külön köszönjük Szántódnak, hogy ilyen kulturált helyszínt biztosított a rendezvényünknek.

Ezúttal ajánlom a két újonnan festett túraútvonalakat a természet kedvelőinek:
A Pálóczi Horváth Ádám Közösségi Háztól indulva a Sárga Pont jelet követve 5 km-es, a Piros Pont jelet követve 12 km-es túrát tehetünk meg. Mindkét túra körtúra, vagyis ugyanoda érünk vissza, ahonnan elindultunk.
A Sárga Pontot követve az Erdészet előtt elhaladva Szántódpusztára érünk, majd onnan a fenyves erdei kilátópontot érintve Somoson át jutunk vissza a Közösségi Házhoz.
A Piros Pont követésével Szántódpuszta, a Szamárkő, a Vaskereszt és a Kilences tető érintésével jutunk vissza kiindulási helyünkre.

Szép erdőt, mezőt, kellemes kirándulást kívánok:

Karsai Ilona elnök
Szent Kristóf Természetjáró Egyesület
Beszámoló a rendezvényről
Generálási idő: 0.05 másodperc
81,409 egyedi látogató