Felhasználók

· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 23
· Legújabb tag: Kata

Üzenőfal

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Még nem küldtek üzenetet

Üdvözlet

Természetjáró Információk Somogyból

TESZTELÉS ALATT !

websas.hu

Kihirdették az új sötétégbolt-parkokat: Zselic is köztük van!

Nemzeti Park híreiKihirdették az új sötétégbolt-parkokat: Zselic is köztük van!

A Nemzetközi Csillagoségbolt Egyesület tegnap este hirdette ki az új nemzetközi sötétégbolt-parkokat, köztük a Zselici Tájvédelmi Körzettel.
felhívás
Az International Dark Sky Association (IDA) Nemzetközi Csillagoségbolt Szövetség) a Phoenixben (USA, Arizona) tartott éves közgyűlésén, tegnap este hirdette ki az új "nemzetközi sötétégbolt-parkokat". Az IDA igazgatótanács szombaton este tartotta zárt ülését, ahol titkos szavazással döntött arról, hogy a Zselici Tájvédelmi Körzet immár hivatalosan is "Nemzetközi Csillagoségbolt-Park". Három észak-amerikai park után a Zselicet terjesztették fel elsőként erre a címre Európában, ezt követte a Galloway Forest Park Skóciában, amelyekkel egy időben nyerte el a Zselici Tájvédelmi Körzet ezt a megtisztelő titulust. A részletekről az IDA később adja ki a hivatalos sajtóanyagát.
Az eseményhez kapcsolódva a Magyar Csillagászati Egyesület sajtótájékoztatót szervez a Polaris Csillagvizsgálóba (Budapest III, Laborc u. 2/C, november 17-én (kedden) 17 órakor. Szeretettel várjuk a sajtó képviselőit és az érdeklődőket tájékoztatónkra.

Kolláth Zoltán
tel.: (20) 972-1420
Polaris Csillagvizsgáló
Magyar Csillagászati Egyesület
http://polaris.mcse.hu

Forrás: csillagaszat.hu
Generálási idő: 0.39 másodperc
81,033 egyedi látogató