Station X | Archív hírek | Galéria | Albumok/letöltések | Linkek  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


  

----------------------------------------------------------------------------------

ARCHÍV HÍREK


[2018.12.06.] 20 éves jubileumi koncert...

Több év szünet után, megalakulásának 20. évfordulója alkalmából ismét összeáll az instrumentális progresszív rock/metal zenét játszó Station X együttes: Barabás György - billentyűs hangszerek, Barabás Péter - basszusgitár, Cseke Ferenc - gitár, Hajas Zoltán - gitár
A zenekar egy budapesti koncertet ad 2019.08.09-én a Legenda Sörfőzde Centerben vendégzenészek közreműködésével.
Részletek: http://www.facebook.com/officialstationx/[2008.08.23.] CultN B A S S - CultNbach koncert


Hello!

2008. szeptember 19-én pénteken a Szekszárdi Szüreti Napokon lesz a következő CultNbach koncert. Várunk mindenkit!
www.cultnbach.atw.hu

Peti

[2008.05.18.] Kvintesszencia

Sziasztok!

Sajnos a 2008. május 28-ai CultNbach koncert elmarad.
Cseke Feri legújabb szólólemezén 2 számban vendégeskedem Hammond orgonán. A track-eket itt is (www.stationx.ini.hu) meghallgathatjátok:
Exile.mp3, Down the Canyon.mp3
A teljes album letölthető innen: www.csekeferi.uw.hu

Gyuri


[2007.12.17.] Ünnepi búcsú

Köszöntünk!

Búcsút veszünk a 2007-es évtől, és 2008-ban, ha Isten is megsegít bennünket egy új albumot készítünk. A Seven Deadly Sins-szel egy igazi metal lemez születik, és reméljük tetszeni fog a mi hét "ajándékunk", a válasz a bűnökre. :)

Kellemes Ünnepeket és jó pihenést kívánunk Mindenkinek!

Peti, Zoli, Gyuri


[2008.04.08.] CultN B A S S - CultNbach koncert

Sziasztok!

2008. április 30-án CultNbach koncert lesz Gátéren. További fellépő zenekarok: Expander, Black Szakadt. :)
Valószínűleg május 28-án Tiszakécskén játszom ismét CultNbach-ékkal. Erről pontos információk később...

Peti


[2008.02.03.] Szélcsend

Köszöntünk!

Mindannyiunk életében sokszor következik be jelentős változás. Ez a törvényszerűség minket sem került el. Ezt, valamint a zenekar pályafutását kísérő eddigi "szélcsend"-et figyelembe véve, arra az elhatározásra jutottunk, hogy egy kis energiagyűjtésre van szükségünk.
Így egy időre szeretnénk visszahúzódni, gondolkodni, tapasztalni, keresni, pihenni, feltöltődni, új benyomásokat szerezni. De mindezt csak azért, hogy megújulva, felfrissülve, inspirálva és újult erővel tudjunk rifftömegeket a hallójárataitokba zúdítani!
A zenekar él, az "alkotók" pihennek. Természetesen minden velünk kapcsolatos újdonságról ezután is beszámolunk a Hírek rovatban.

Peti, Gyuri, Zoli


[2008.01.11.] Rendelés megszűnt

Sziasztok!

A Station X albumok rendelését sajnos anyagi okok-ból megszüntetjük. Természetesen az eddigi igényeket teljesítjük, de a jövőben már csak letölthető, mp3 formátumban juthattok hozzá a zenéinkhez.
A legelső, KEN című CD-nk anyaga: a www.barabasgyorgy.atw.hu/  oldalról, a további 3 albumunk (DUST, CREATORS, HUMAN BLINDNESS) pedig a www.stationx.atw.hu/a.htm oldalról tölthető le.
Megértéseteket köszönjük!

Gyuri


[2007.11.20.] A KÉPES MOTORINFO MAGAZIN beszámolója

Üdvözlünk!

Ezúton köszönjük 'Thrashing' Úr méltató szavait, amelyekkel az új, Human Blindness CD-nket illette. Köszönjük! A magazin jövő hét szerdán jelenik meg az újságárusoknál.
(Egyébként az eddig megjelent kritikák a SAJTÓ menüpontban olvashatók.)

Gyuri


[2007.11.16.] A Rockinform magazin értékelése

Sziasztok!

Újabb pozitív visszajelzés a Human Blindness-ről:
"...az eddigi legjobb munkájuk! Kiforrott progresszív muzsikát hallhatunk itt, egy olyan anyagot, amely mindvégig rabul ejti az embert,..."
A Rockinform 2007. novemberi számában olvasható ez, a Station X legújabb CD-jéről szóló kritika.
Jelenleg stagnál a(z új) Seven Deadly Sins lemez. Elfoglaltságaim miatt nem tudok hatékonyan dolgozni rajta. Ennek ellenére azt remélem, hogy hamarabb elkészül majd, mint a Human Blindness. :)

Gyuri


[2007.11.01.] 7

Sziasztok!

Nem tűntünk el csak a megfelelő időzítésre vártunk. Gondoltuk halottak napján legyen szó megint a halálos bűnökről. A lemez már 90%-ban elkészült, mármint megíródott. Apró csiszolások vannak még vissza aztán már "csak" fel kell játszani. Ami biztos az az, hogy 7 szám lesz rajta plusz 7 meglepetés.

Station X


[2007.09.04.] Kritikák

Köszöntünk!

A HAMMERWORLD magazin hasábjain már olvashattok is a Human Blindness-ről:
"A '99-ben alakult bonyhádi gárda nevét már egy ideje tisztelet övezi az underground prog rock/metal színtéren, s a jelenleg trióban dolgozó csapat ez alkalommal is bámulatra méltót alkotott. ..."
Nagyon örülünk, hogy lemezünkkel elnyertük a magazin tetszését. Reméljük, hamarosan újabb/hasonló hírekkel szolgálhatunk!

Station X


[2007.07.24.] Újból egy koncept album

Sziasztok!

Hajas Zoli remek, inspiráló ötlete nyomán nekiláttunk az ötödik lemez munkálatainak. Amiről szó van/lesz, az pedig a 'Hét halálos bűn'. Legyen hát végre (megint) egy koncept album! :) Ha zeneileg nem is annyira, de témában végig egy vonalat követünk majd.
A dalok hangulata - gondolom, - többé kevésbé sejthető, és az is, hogy 7 szám lesz a CD-n. Tehát valami nagyon hevi', nagyon dark dologot tessék elképzelni! ;) 3-4 dal már szinte teljesen készre hangszerelt szólamokkal el is készült. Mármint lekottázott formában...
A felvételekre max. 2008. januárjában kerül sor. Eddig Zoli kettő-három számmal állt elő, valamint Peti és én is alkottunk egyet közösen.
Nem árt egy kis (negatív?) reklám ezeknek a dolgoknak... Örülhet, aki csak 7-ig tud elszámolni, örülhet, akinek fogalma van erről a 7-ről és az is örülhet, aki majd el tud számolni velük odafönn...

Üdv
Gyuri


[2007.06.17.] HUMAN BLINDNESS

Köszöntünk!


Végre elkészült a Station X - Human Blindness című 4. lemezünk.
A teljes hangzóanyag mp3 formátumban letölthető innen:
Albumaink - menü.

Human Blindness CD rendelhető:
a stationx@freemail.hu e-mail címen keresztül.

Station X


[2007.04.19.] Megjelenés előtt

Sziasztok!

Lassan az utolsó simításokkal is megleszünk, és végre, egy év alatt, hosszú munkával megalkottuk a HUMAN BLINDNESS c. CD-nket. :)
Az új dobokat is sikerült összeszinkronizáljuk a már felvett sávokkal. Nem volt egy egyszerű "mutatvány". DE! Lényegesen szebben fog szólni, mint pl. a CREATORS-ön hallható dobminták.
Elérkezett az idő, hogy a két (korábban beígért) számrészletet is hallhatóvá tegyük. Most az All The Better-ből és a Words Cannot Describe The Feeling-ből hallhattok egy pár perces ízelítőt.
Az albumot hamarosan hozzáférhetővé ill. rendelhetővé tesszük. Talán már nem kell annyit várni rá, mint a "Chinese Democracy"-re...

4. WORDS CANNOT DESCRIBE THE FEELING.mp3
5. ALL THE BETTER.mp3

Station X


[2007.01.27.] Pihenünk, próbálunk...

Sziasztok!

Pihenünk, és próbálunk elkészülni a lemezzel...
Mivel mindannyian dolgozunk, ezért csak (pénz- és) időhiányban szenvedünk. (A többiből van bőven...) ;) Tehát visszavan még jó pár gitársáv felvétele, a dobügy és a keverés nagy része. Hogy némi érdekességgel is szolgáljak: felteszem ide a HB lemez borítótervét, az All The Better c. szám középrészének házi-csak szinti-demó változatát és egy zongora "darabot" (G in A minor), amit tavaly októberben írtam. (Ez nem lesz rajta a CD-n.)
Összegezve tehát: "Pihenünk, és próbálunk elkészülni a lemezzel..."


Üdvözlök mindenkit!
Gyuri


[2006.12.17.] Technikai vakság

Hello!

Köszönjük "ismerőseinknek" az iwiw-es bejelölést! Továbbra is szívesen vesszük, ha a honlap látogatói felkeresnek minket a rendszerben.
Jelenleg szoftver problémákkal küszködünk, ezért - sajnos - bizonytalan a Human Blindness CD-nk megjelenésének ideje. Reméljük, 2007. elején már készen leszünk vele.

Kellemes Ünnepeket és jó pihenést kívánunk mindenkinek!

Station X


[2006.11.02.] IWIW X

Sziasztok!

Szeretnénk jelezni, hogy a zenekar "Felvehető az ismerősök közé" az IWIW rendszerében. Csak egy kattintás, de talán megnöveli a népszerűségünket. :) Sajnos már létezik egy hasonló, Station-x (!) névre keresztelt banda az iwiw-en, ami amolyan "fantomzenekar". Nos, nem mi vagyunk azok.
A Station X zenekar STATION X néven és instru prog rock "meghatározással" szerepel az adatbázisban. Ha klikkelsz, megköszönjük a fáradozásodat!
Ugyanakkor a myspace-en is működünk már, ezt a procedúrát ott is megtehetitek.

Köszönjük!
Station X


[2006.09.29.] Finnegans Wake

Sziasztok!

Egy kedves barátom zenekara billentyűst keres, ha van köztetek olyan látogató, aki elhivatottságot érez, jelentkezzen nála! Tehát erről volna szó:
Újraalakuló progresszív rock zenekar (10 év múlt, koncertezés, 5 nagylemeznyi saját téma, filmzenék, stb.) (indulás: 2007 január) billentyűst keres.
Irányvonal: korai Genesis, Floyd, Yes, ELP, Gentle Giant, korai Supertramp.
Tervezett felállás: 2 billentyűs (ebből te lennél a fő), basszus, perka, dob, cselló, 2 gitár, ének. Dobos, perkás, basszeros, egyik billentyűs, és lényegében a csellós adott.
Előny: vintage hangszínek szeretete, (Hammond, Rhodes, mellotron, clavinet, stb.),komponálási hajlam, improvizációs készség és legalább tiszta vokálozásra alkalmas énektudás.
Autodidakták is jöhetnek, a megszállottság, és a kellő elhivatottság a lényeg!

Kontakt: saxon.dave@gmail.com
(Információk az együttesről: a Finnegans Wake zenekar (egyelőre) korábbi honlapján.)

Mi (Station X) pedig továbbra is dolgozunk a 4. lemezen...amint tudok, felteszek újabb mp3 részleteket!

Üdv
Gyuri


[2006.09.02.] Őszi friss

Köszöntünk!

Ez csak egy gyors frissítés, mert ki sem látszunk a munkálatokból... Mint láthatjátok, ismét bezöldültünk. :) Jó lenne már egy kissé módosított site, kár, hogy nem értünk hozzá eléggé. Ha olvasol minket régi webmesterünk, kérlek, jelentkezz! ;)
Adunk egy kis ingyen reklámot a paksi, már kilencedszer megrendezésre kerülő tehetségkutató fesztiválnak, habár legutóbb semmit sem nyertünk, a tapasztalaton kívül. Szóval, ha érdekel Titeket és neveznétek, további infók itt.
Hamarosan újabb számrészletekkel szolgálhatok, a HUMAN BLINDNESS névre keresztelt 4. lemezünkről.

Üdv
Gyuri


[2006.07.24.] Részletek a negyedik lemezről

Sziasztok!

Belehallgathattok a készülő lemezünk első 3 számába 1-2 perc erejéig. (A dob egyelőre még NEM a lemezen hallható - élő - verzió!)

1. Surrender Your Mind.mp3
2. Spirit.mp3
3. War In Heaven.mp3

A War In Heaven-ben bariton (!) gitár hallható. Zoli ebben, a Words Cannot Describe The Feeling-ben és az All The Better-ben használja ezt a hangszert. Az All The Better-rel én már 75%-ban elkészültem, a következő héten talán be is tudom fejezni; csak az orgona szólók hiányoznak. Utána Petivel a basszust fogjuk felvenni és végül a gitárt.
Remélem, tetszenek az mp3 részletek. : ) (A Surrender Your Mind vége, a Spirit kb. 3/4-e, és a War In Heaven introja hallható röviden.)

Üdv
Gyuri


[2006.07.09.] Dolgozunk a IV-en...

Hello!

Teljes gőzzel folynak a munkálatok az új lemezen. Zoli is elkészült már a Spirit és a Surrender Your Mind rögzítésével saját ZoZound házi stúdiójában. : ) Én jelenleg - ami az All The Better-t illeti - az elsajátítás időszakában vagyok, a felvételre max. augusztus elején kerülhet csak sor. Egy részt feldemóztam, hát abból is kiderült min kell majd módosítani... Peti is végzett a War In Heaven-nel, én szintén.
Tovább fokozzák a lelkesedést az olyan irományok, mint amilyen pl. a minap jelent meg rólunk ezen az oldalon: www.turtlekat.hu.
Pár képet mellékelek az elmúlt napokról. Szeretnék már rövidke mp3-akat is az új számokból... na, majd nem sokára. : )

Üdv
Gyuri


[2006.06.22.] CultNbach a Keszeg Fesztiválon

Sziasztok!

CultNbach koncert lesz július 1-én szombaton Bátán a Keszeg fesztiválon. A szokásostól eltérően hosszú programmal készülünk, és a Cult számok mellett hallható lesz még egy népdal átdolgozás is a rendezvényre való tekintettel.
Várunk mindenkit, aki szereti a Cult zenéjét és a keszeget, amit a helyi hagyományoknak megfelelően traktortárcsán sütnek.

Üdv
Peti


[2006.06.20.] X

Köszöntünk Mindenkit!

10 év után "közös megegyezéssel" elváltak útjaink Cseke Feri gitárosunktól.
Már a Creators lemez idején is felmerült a gondolat, hogy az lesz az utolsó közös munkánk. Így a negyedik demo elkészítése előtt újratárgyaltuk a dolgokat, és végül úgydöntöttünk, hogy nélküle vesszük fel az új CD-t.
Az X művésznév alatt elkészített szólómunkáihoz sok sikert kívánunk és köszönjük azt, amit a Station X-nek adott.

Peti, Zoli, Gyuri


[2006.06.03.] CultNbach koncert június 10-én

Sziasztok!

Június 10-én, szombaton újabb koncertem lesz CultNbach-ékkal Bonyhádon, a Rock Hordó rendezvény keretein belül. Friss számokkal is készülünk, például a Black Crowes-tól. Szabadtéren játszunk, de rossz idő esetén is megtartjuk a koncertet. Fellép még a Tres Trogeros és további zenekarok.
Helyszín: Bonyhád, Kis Hordó vendéglő - vásártér
Kezdés: kb. 19.00-kor
Belépés INGYENES.

Gyertek, ha tudtok!
Peti


[2006.05.27.] Drop 6

Sziasztok!

Megérkezett Zoli bariton Yamaha-ja! Az RGX420S húrjai h-e-a-d-fis-h hangokon szólnak. Így a War In Heaven c. számunk (például) jóval mélyebb és dögösebb lesz, mint ahogy eredetileg íródott. Nekem már volt alkalmam meghallgatni a vadi új gitáron egy-két új számunkat. Nektek is tetszeni fog! : )
Én a harmadik szám (Words Cannot Describe The Feeling) billentyűseivel is végeztem. Újabb billentyűcentrikus szám, akárcsak a Surrender Your Mind. A következő sáv a basszus lesz, majd nekiállok a War In Heaven-nek is. Az epikus művek kategóriába tartozó All The Better-t várom a leginkább. Sikerült olyan részeket komponálni ebben a dalban, amilyenek korábban csak elvétve bukkantak fel egy-egy számomban. Zolival közös szerzeményünk ez. A bariton hangolású gitár miatt helyenként át kell írni, de ettől csak mégjobb lesz.
Szóval a jövő hónapban is elkészül egy újabb szám a lemezhez, és mostmár a gitársávok rögzítésére is sor kerülhet.

Üdv
Gyuri

 

www.stationx.ini.hu | Vendégkönyv