|
Francia Szakácskönyv
|
-
|
Tartalomjegyzék
- Bevezetés: A francia konyha. 11
- Elő- és egyéb ételek. 13
- Albigens kehely - töltött sárgadinnye. 13
- Ananászos-banános omlett 13
- Baszk palacsinta. 13
- Baszk piperade. 13
- Békacomb bresse-i módra. 13
- Buggyantott tojás, pezsgővel 13
- Bundás tojás, sütőben. 14
- Burgundiai csiga. 14
- Burgundi tojás. 14
- Cévenne-i csőbesült 14
- Coq au vin. 14
- Ementálisajt-szeletek. 15
- Francia fondue. 15
- Francia krémsajt 15
- Francia tükörtojás. 15
- Halkrém rózsaszín szósszal 15
- Kagyló és rák csigatésztával 15
- Kaszinótojás. 15
- Lágytojás pikáns szósszal 15
- Limoges-i rókagombás lepény. 16
- Marseillei halas
omlett 16
- Lotaringiai serpenyős tojás. 16
- Párizsi gombakoszorú. 16
- Rántotta St. Vale módra. 16
- Rokfortos melegszendvics. 17
- Rumba veszett kenyér 17
- Sajtos krokett 17
- Szardellás tojás. 17
- Szavojai fondü. 17
- Tejszínes avokádó garnélarákkal 17
- Tojáslepény békacombbal 18
- Töltött citrom.. 18
- Zöldbabos szuflé. 18
- LEVESEK. 19
- Béarni zöldség-becsinált 19
- Cukkinikrémleves. 19
- Du Barry leves. 19
- Erdei gyümölcsleves. 19
- Falusi leves 1. 19
- Falusi leves 2. 20
- Francia fokhagymaleves 1. 20
- Francia fokhagymaleves 2. 20
- Francia fokhagymaleves 3. 20
- Francia hagymaleves 1. 20
- Francia hagymaleves 2. 21
- Hagymaleves. 21
- Kagylókrémleves zellerrel 21
- Kelvirágleves Dubarry módra. 21
- Krémleves Albert módon. 21
- Krémleves mentával 22
- Krémleves zöldfűszerekkel 22
- Lyoni hagymaleves. 22
- Mustáros leves. 22
- Narancsos karottakrémleves. 22
- Normann hagymakrém-leves. 23
- Osztrigaleves turbolyával 23
- Párizsi hagymaleves. 23
- Provánszi halleves. 23
- Pórékrém-leves. 24
- Rákleves. 24
- Sajtleves. 24
- Sajtos hagymaleves Toulouse-Lautrec módra. 24
- Sáfrányos kagylóleves csőben sütve. 24
- Tejes leves. 25
- Tejleves. 25
- Uborkaleves garnélarákkal 25
- Vöröshagymaleves. 25
- Húsételek. 26
- Baromfi 26
- "Babette" csirke. 26
- Boros szárnyas-becsinált 26
- Csirkés botkenyér 26
- Francia kacsasült 26
- Jércefilé hercegnő módra. 26
- Kijevi csirkemell 27
- Lángolt gyöngytyúk észak-francia módra. 27
- Libamáj szarvasgombával 27
- Mazsolás csirke almaszósszal 27
- Mustáros csirke. 28
- Narancsmázas sült csirke. 28
- Narancsos kacsa. 28
- Rokfortos pulykaszeletek. 28
- Vaucluse-i serpenyős csirke. 28
- Bárány,
birka. 29
- Ardenni bárányborda. 29
- Bárány eleje erdei módra. 29
- Báránylapocka kucsmagombával és levelestészta gombával
töltve. 29
- Birka-becsinált Poitou-Charentes-i módra. 29
- Birkavagdalt padlizsánnal 30
- Paplanos birkasült 30
- Fácán. 30
- Burgundi fűszeres fácán. 30
- Galamb. 30
- Galamb-becsinált zöldborsóval 30
- Nyúl 31
- Hagymás sült nyúl 31
- Kakukkfüves nyúl endíviával 31
- Mustáros nyúl. 31
- Nyúl zsenge zöldségekkel 31
- Párolt nyúl vadász módra. 31
- Vadászegytál 31
- Sertés,
marha. 32
- Anjou szűzérmék. 32
- Aszaltszilvás nyársak sonkás rizzsel 32
- Bélszínszelet francia módra. 32
- Borjúmirigy bankárné módra. 32
- Borjúragu. 33
- Borjúragu gombával 33
- Borjúragu tavasziasan. 33
- Borjúragu vadász módon. 33
- Borjúszelet Foyot módra. 33
- Burgundi marharagu. 33
- Francia rolád zsemlyegombóccal 34
- Fűszeres vagdalt 34
- Grillezett marhahátszín. 34
- Gyömbéres medalionok. 34
- Holland ragu. 34
- Húsos kosárkák. 35
- Húsos, zöldséges ropogós. 35
- Ízletes nyársak babbal 35
- Marhasült zöldségekkel 35
- Normandiai pacal 35
- Périgord-i göngyölt hús. 36
- Petrezselymes vagdalt 36
- Provance-i hús. 36
- Provancei hús zsályával 36
- Rostélyos bordeaux-i módra. 37
- Sertésborda hentes módra. 37
- Sertéssült Corneille módra. 37
- Sertésszelet aszalt szilvával 37
- Vad. 38
- Őzmedalionok kivis-borsos szószban. 38
- Vaddisznósült 38
- Halak. 39
- Angolna. 39
- Angolna provánszi módra. 39
- Angolna tengerész módon. 39
- Halérmék kétféle mártással 39
- BARBÜ
(Barbue), merlán, rózsahal 39
- Merlán angolosan. 39
- Rózsahal katalán módon. 40
- Rózsahal orientál módon. 40
- Rózsahal roston. 40
- LAZAC
(Saumon) 40
- Lazacborda. 40
- Lazacborda olaszosan. 40
- Lazacborda artois módon. 41
- Lazac daumont módon. 41
- Lazacfilé endíviával és paradicsommal 41
- Lazac hollandi mártással 41
- Lazacos palacsinta. 41
- Lazac roston berni mártással 41
- Lazac valois módon. 41
- Lazac velencei módon. 42
- Norvég lazac maracujaszósszal 42
- Őszibarackos lazacnyárs. 42
- Roston sült norvég lazac. 42
- Zöldséges lazac. 42
- Maklárhal
(Maquereau) 43
- Tengeri hal mouginoise módra. 43
- Ördöghal 43
- Tengeri hal kerti fűszerekkel 43
- Szardínia. 43
- Friss szardínia. 43
- Szardínia portugál módon. 43
- Szardínia Bercy módon. 43
- Pisztráng. 44
- Bretagne-i pisztráng. 44
- Kékre főtt pisztráng. 44
- Petrezselymes pisztráng. 44
- Provancei pisztráng. 44
- Sült pisztráng pékné módra. 44
- Rája. 45
- Rájafilé gouda sajttal 45
- Rája normandiai módra. 45
- Rombuszhal 45
- Citromos rombuszhal 45
- Tenger nyelv
vagy lepényhal (Soles) 45
- Gyömbéres hal grapefruittal 45
- Lepényhalfilé céklamártással 46
- Lepényhal filé osztrigaszószban. 46
- Lepényhal firenzei módra. 46
- Lepényhal Klemi módra. 47
- Lepényhal mediterrán módra. 47
- Lepényhal zöldségmártásban. 47
- Mandulás tengeri hal 47
- Mustáros lepényhal 47
- Nyelvhal ropogós bundában. 47
- Tengeri hal muskotályos szőlővel 48
- Tengeri nyelv amerikai módon. 48
- Tengeri nyelv bagatelle módon. 48
- Tengeri nyelv Batelliére. 48
- Tengeri nyelv csőben sütve. 48
- Tengeri nyelv Dugléré módon. 49
- Tengeri nyelv fehérboros mártással 49
- Tengeri nyelv főherceg módon. 49
- Tengeri nyelv jóasszony módon. 49
- Tengeri nyelv Madeleine módon. 49
- Tengeri nyelv, molnárnő módra. 49
- Tengeri nyelv Mornay módon. 49
- Tengeri nyelv oroszosan. 50
- Tengeri nyelv parajjal 50
- Tengeri nyelv portugál módon. 50
- Tengeri nyelv rákmártással 50
- Tengeri nyelv tekercs. 50
- Tengeri nyelv veronai módon. 51
- Tengeri nyelv vörösboros mártással 51
- TOK
(Esturgeon) 51
- Tonhal 51
- Tonhal Camargue-i módra. 51
- Tőkehal 51
- Tőkehal nyárson. 51
- TURBO
(Turbot) 51
- Turbó Erzsébet módon. 52
- Csigák, kagylók, rákok. 53
- Csigák. 53
- Burgundi éticsiga. 53
- Csiga articsókával 53
- Csigával töltött csiperkegomba (6 személyre) 53
- KAGYLÓK. 54
- Bordeaux-i osztriga. 54
- Fekete kagyló korianderrel 54
- Kagyló nyárson. 54
- Osztriga algaágyon. 54
- Osztriga csőben sütve. 54
- Osztriga rántva. 54
- Osztriga pilaf 55
- Provance-i kagyló. 55
- Provance–i zöldséges
kagyló. 55
- Saint-Jacques kagyló ánizsos borsodóval 55
- Tengeri kagyló Jakab módon. 56
- Tengeri kagyló Rochelaise. 56
- Tengeri kagyló tengerész módon. 56
- Zöldfűszeres kagyló. 56
- RÁKOK. 56
- Behabart tojás rákocskákkal 57
- Francia halászlé. 57
- Homár amerikai módon. 57
- Homár rizzsel 57
- Homár cardinal módon. 57
- Óriás garnéla sáfrányszószban. 57
- Rák bordói módon
| |