“Legügyesebb kollégista”

Ünnepeljünk együtt, hiszen ünnep ez a hétvége. Az ország 18 kollégiumának diákjai mellett részt vesznek a sepsiszentgyörgyi diákok is a találkozónkon - ők egy kicsit nemzetközivé teszik összejövetelünket.
Ünnep, mert a kollégista diákok olyan kötetlen találkozójára kerül sor, amely inkább fesztivál jelleget mutat, mint szigorúan vett versengést. Mi rendezők szeretnénk, ha a résztvevők emlékezetében egy szép emlékként maradna meg a békéscsabai országos döntő.
A vetélkedő elindítói 2000-ben arra gondoltak, hogy a kollégista diákok a szűk pátriájukon kívül is szerezhessenek új barátokat, ismerjék meg az ország más térségeiben élő társaik lehetőségeit, életkörülményeit. A kibővült ismeretekből minél több ötletet honosíthassanak meg a saját, “hazai” körülményeik között. Röviden: a résztvevő diákok és kísérő tanáraik kötetlen formában ismerkedhessenek meg egymással. Az eddigi 7 találkozó jól szolgálta az ötletgazdák célkitűzését, és minden reményünk adott arra, hogy így lesz ez a nyolcadikon is.
Ezen a találkozón bővül a repertoár. A szervezők úgy gondolták, hogy nagyon időszerű lenne a rendező országrész megismertetése is, ezért kerül sorra a szellemi vetélkedő feladatainak megoldása során a Békés megyei ismeretek bemutatására. Először fordul elő, hogy ennek eredménye is beszámít az összetett csapatverseny értékelésébe (az összpontszám 20 %-át lehet megszerezni). Ha már a %-koknál tartunk, akkor álljon itt a többi megméretés aránya is. Sport csapatverseny eredménye 30 %-os, a 4 egyéni sportversenyző eredménye együtt 20 %-os, a grafikai teljesítmény 15 %-os és a kézműves munka szintén 15 %-os aránnyal részsedik az összetett verseny számításából.
Szándékunk szerint a versenyzés mellett ugyanolyan fontosságú megyénk központjának és környékének versenyen kívüli bemutatása. Természetesen - a résztvevők fiatalok - a szórakozás fontos kelléke a jó közérzetnek, amelyről szintén gondoskodni szándékozunk (néptánc bemutató, táncház és ismerkedési est formájában).
Reméljük, az időjárás kegyes lesz hozzánk és a szabadba tervezett feladatok megvalósítását nem mossa el az eső.
Kedves Résztvevők! Itt a lehetőség, döntsétek el, ki a legügyesebb kollégista ebben az országban! Győztesnek lenni: ünnepés boldogság, a győztessel megmérkőzni: ünneplés. A győztest elismerni: önismeret, a győztest a következő megmérettetésen legyőzni: lélekemelő akarat. Mindannyian lehetünk győztesek, csak akarnunk kell. Az ember életében a legfontosabb a boldogság és az öröm. Örömet lehet adni és kapni. Mi együtt szeretnénk veletek örülni …

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.