Testépítés Pécsett

Testépítés Pécs

A testépítés, mint sportág a XVIII. század végén jött létre. Valójában nagyon sok sportnak az alapja, mivel abszolút ellenállásos edzés a test összes izma számára. (Az egyéb sportágak általában csak az adott mozgásformához szükséges célizmokat edzik a speciális edzésmódszereikkel, mert nyilván egy rövidtávfutónak nem csak a futóedzés, hanem a testépítés alapú súlyzós lábedzés is sokat segít.)

Technikailag ez egy nagyon különleges sport, mert versenyeken teljesen más történik, mint amit edzésen végeznek a sportolók. Itt a teljesítményt esztétikai jelleggel értékelik, az edzésmunkát a test „alakítása” érdekében végzik

A testépítésről

A testépítés célja a test tökéletesítése. Ez magába foglalja az izomtömeg és az erő növelését, és esztétikailag is fejleszti a testet. Az alapelv az, hogy az edzés segítségével egészségesebbek is legyünk és testünk a mindennapi feladatok elvégzésére is alkalmasabb legyen.Sajnos manapság ez utóbbi kettő egyre jobban feledésbe merül és a testépítőket csak az izom felszedése érdekli, aminek következtében túlterhelik a szervezetet, egyoldalúvá válik az edzésük és ha fejlődésük lelassul hajlamosak mindenféle táplálékkiegészítőt használni, viszont az edzésükön nem változtatnak. Ezért ugyanúgy hajlamosak a megbetegedésre mint az átlagember, izomzatuk pedig semmire sem jó, csak a látvány a cél.

Ilyen szempontból a testépítők két típusát különböztetjük meg: az előbb említettek a nagy többséget alkotják, ők az átlagos testépítők akik kommersz edzőtermekbe járnak, nagy hatással van rájuk a média és a különböző reklámok, rossz szokásokat vesznek fel és sajnos szinte mindig félreviszik a kezdőket a "jó tanácsaikkal".

A másik csoport az úgynevezett kemény mag, ők csupán a testépítők 4-5%-át adják. Gyakran nem is edzőtermekben edzenek, hanem otthon kialakított helyen. ŐK adják a sport elitjét, igazán hatásos módszereket alkalmaznak amik nagyban különböznek attól, amit az edzőtermekben láthatsz. A honlapon található cikkekben próbálok minden segítséget megadni, hogy te is igazi testépítővé válj aki eredményeket is fel tud mutatni és hosszútávú fejlődést ér el.

A testépítés nem olyan könnyű, mint elsőre tűnik, de akaraterővel, ( és persze egy kis idővel) bárki fejlődést érhet el. Ehhez kitartást és sok sikert kívánok neked!