Boreas / Cyclonus (MMC, "voyager"):

10 év! :-) Bár nem vagyok annak híve, hogy plázák, meg tv csatornák születésnapját ünnepeljük, de azért röviden emlékezzünk meg róla, hogy ma 10 éve, 2009.11.09-én került fel a weboldalra az elsõ bemutató. Amit aztán azóta több mint 600 követett, több mint 700 figura bemutatásával.

A MasterMindCreations (MMC), ráadásul a Reformatted szériában olyan IDW design-nal jeleníti meg a figurákat, mellyel Hasbro kiadásokon nem találkozhatunk. Korábban bemutattam Shattered Glass "Deadpool" Driftet és Shattered Glass Rodimust, következzen most Cyclonus.

Az alt mód egy ûr-vadászgép, ahogy annak lennie kell. Talán nem annyira áramvonalas, mint a G1-es formaterv, de a hegyes orra miatt azért rendkívül dinamikus kinézete van. Jók a színei, szép ez a kissé csillogó mûanyag. Mérete egy nagyobb voyagernek felel meg.

Az átalakítása nagyon jó. Nem feltétlenül egyszerû de ahogy a többi MMC figuránál, úgy itt is szépen minden a helyére kerül, és meg is marad ott.

A robot módot is nagyon eltalálták. A stabilitása és a pózolhatósága pazar, a térdeknél és a könyöknél is dupla izületet kapott. Kapunk hozzá egy jó nagy kardot is, érdekes megoldás, hogy ezt mágnes segítségével rögzíthetjük a szárnyon robot és vadászgép alakban egyaránt. Két fejet kapunk hozzá, az egyik egy "zombi szamuráj" törött szarvval - ezzel volt a dobozában - a másik pedig egy klasszikusabb kinézet. A szarvak elmozdítható, így variálhatjuk õket. A szárnyakat is számos módon beállíthatjuk a robot hátán. Igazán remek figura és néha webshopokon akcióban elég jó áron ki lehet fogni.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 6/10
Átalakítás ötletessége: 8/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Box art:

Méretarány:

Zombi szamurájok (DNA Susanoo-val):

CW Cyclonus-szal:

Classics deluxe, MMC, Fans Toys:

Korábbi MMC bemutatók:

Vissza