Megatron (MegaSteel Granville, Tronus):


A MegaSteel 3rd party tervezõcég eddig két Transformers figurát tervezett. A most bemutatandó Megatron figurán túl egy Blaster-t. Az eredeti neveket persze nem használhatják, így lett Megatronból végül "Granville" (munkanéven volt elõtte Tronus, de még Storm emperor is), Blasterbõl pedig "Radio". Ez a Megatron figura szerintem hiánypótló, mert nem igazán van voyager méretû klasszikus Megatron figura, az elég furán sikerült pisztollyá alakuló verzión kívül. Másrésztõl viszont a figurán nagyon érzõdik a 3rd party tervezõ tapasztalatlansága, ami miatt azért vannak kellemetlenségek a figurával. A tervezõk az IDW kinézet alapján tervezték meg.

A doboz meglehetõsen puritán, ám a tartalmával együtt jól néz ki ebben az ezüst színben. A két rétegû buborék egyik szintjén találjuk a figurát, a másikon pedig a nagy számú fegyvert, amit hozzá adnak. Kibontás után a lábakat ki kell húznunk, helytakarékosság miatt tank módban behajtott térdekkel csomagolják.

Az alt mód egy fura formájú tank. Az a forma, melyet az egyszerû átlalkíthatóság miatt is gyakran alkalmaznak Transformerseknél (nem csak Megatron, de pl Shocwave, vagy Warpath esetében is). Nem gond, mert remek átmenetet képez az új leader és Megatron korábbi filmes figurái között (4. kép). A tanksapka és az ágyúcsõ mozgatható, a fegyvereket pedig rá tudjuk pattintani. Tulajdonképpen jól néz ki, bár kissé labilis, a tank lánctalpai pl könnyen benyomódnak.

Az átalakítása bonyolult és idegesítõ. Ha úgy tetszik, túlbonyolított ahhoz képest, hogy az ilyen tank- alt móddal rendelkezõ figurákat általában egyszerû átalakítani.

A robot mód nagyon szép. A festése is tökéletes, remek a kidolgozottsága, a stabilitása és a pózolhatósága is. Külön érdekesség, hogy a dereka két tengely mentén is forog horizontálisan. Számos fegyvert kapunk hozzá, melyeket kedvünkre variálhatunk. A kézifegyverek (kard, láncos-buzogány) nagyon szépen kidolgozottak. A feje érdekesen fiatalos, ám remekül kidolgozott, hátfénynél pedig a lightpiping is remekül mûködik. A hátáról a lánctalpakat leszedhetjük, úgy méginkább G1 Megatronos. A mellkason ott van a G1-es "ciráda", persze a 3rd party gyártó insigniát nem tehetett rá, ezt nekünk kell pótolnunk.

Összességében a figura súlyos, rengeteg fém alkatrészt tartalmaz, ám sok helyen lötyögnek az egyes elemek, a tervezõ nem tudott mit kezdeni ezzel a súllyal. Kellett volna még pár rögzítési pont rá az egyes alkatrészeknek mindkét módban, ez tervezési hiba. Emellett van pár minõségi probléma is vele, az egyik lábfej lötyög, a másik pedig nem hajtható be eléggé tank módban (ez általános hiba, nem csak az én példányom ilyen). Én elég olcsón jutottam hozzá, annyit mindenképpen megér, mivel a Hasbro kínálatában nincs ilyen méretû és karakterû figura. A hivatalos 80-90 USD körüli árát azonban szerintem nem éri meg.

Alt mód: 5/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 8/10
Átalakítás ötletessége: 410
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 10/10

Doboz:

Ködös:

Átmenet:

Méretarány:

Csata:

Megatronok:

Méretarány:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

A korábbi Megatron bemutató:

Vissza