Dark Energon Optimus Prime (Prime- Dark Energon, voyager):


Dark Energon Optimus Prime:

A Hasbro-ra nem jellemzõ a clear figurák kiadása, ezt a hiányt inkább a Takara pótolja. A Dark Energon szériában azonban a Hasbro is elment kicsit ebbe az irányba, igaz a figurákat elvileg BBTS exclusive-ként adták ki. Knock Out után itt a második bemutatandó figura.

Magát a moldot már több ízben bemutattam, megtekinthetõ itt és itt. Ebben a festésben valamivel fûszeresebb és egyben clear-áttetszõ festést kapott, miközben a kamion orr része sötétebb, mint az eredeti verzióé a hátulja / robot mód lábai pedig valami érthetetlen kék színben pompáznak. Furcsa hatása van ennek a Dark Energonnak. A kamion motorháztetején egy jókora DE Autobot insignia kaptt helyet. A clear festés persze gyönyörû a napfényben, öröm nézni.

A robot mód az eltérõ festésen kívül új faceplate nélküli fejet kapott. Nem bonyolították túl. Kissé dacosan legörbülõ száj, ezen kívül síma mint a Hortobágy. A világító szem effektus viszont remekül mûködik és a mellkasra kerülõ szélvédõk és az alkarok áttetszõ narancssárgájával együtt félelmetesen jó hatást kelt.A hihetelen-kék viszont itt is odavág.

Shining O.P.:

O.P. eredetileg is Arms Micron Optimus Prime mikronja. Ebben a kék-clear kivitelben azonban csak egy japán játék fesztiválon volt beszerezhetõ. Remekül néz ki ebben a "ragyogó" kék színben. Mivel Optimus Hasbro féle rugós fegyvere továbbra is használhatatlan, inkább Shining O.P. került a fényképezõ elé.

Alt mód: 7/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 6/10
Átalakítás ötletessége: 7/10
Robot mód: 7/10
Robot mód festése: 8/10

Dobozban:

Box art:

Röntgen:

Truck stop:

Clear voyager Optimusok:

Méretarány:

Shining O.P.:

O.P.-k:

Alt móddal:

Prime RID Optimusok:

Dark Energon Autobots- méretarány:

Méretarány:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Vissza