Black Baron / WW Skywarp (Toyworld, "voyager"):

Black Baron... vagy Aerolite... vagy Fokker Dr. I. Szerintem maradjunk a Black Baron-nál. Ez ugye onnan jön, hogy van egy piros verziója is, (tervezem beszerezni), mely elvileg Manfred von Richthofen, az elsõ világháborús német vadászpilóta, azaz a "Vörös Báró" gépét mintázza. Szóval akkoriban az õ gépe volt álcában Starsream? Én elsõ körben a fekete verziót szereztem be, mivel van benne lila is így nevezhetjük Skywarp-nak, de van kék Thundercracker verzió is. Illetve egy BAF-ként beszerezhetõ fémszínû verzió, melynek a logisztikájával azért vannak bajok, pedig hajtok rá.
A figura egy mérnöki csoda. Elképesztõ, ahogy a háromfedelû propelleres gépbõl egy olyan robot lesz, mely nagy vonalakban movie Starscream karakterhû, de mégis régies és antik hangulata van. A preülõ is nagyon jól néz ki. A felületek és a festés is gyönyörû. A tetején a vaskeresztek között idézet: "Conquest is made to the ashes of one's enemies"- Starscream idézet. A proleller és a kerekek forognak, a géppuskákat a szárnyakra, vagy a pilóta elé tehetjük. Kapunk hozzá egy súlyos, teljesen fém állványt is, melyen tárolhatjuk.
Az átalakítása rendkívül ötletes és ahhoz képest, ami az eredmény lesz nem is túl bonyolult. Zseniális, ahogy a három szárnyból összeállnak a hátpanelek, a mellkas, és négy rétegben összehajtva a karok.
A robot mód szintén fantasztikus. Nagyon jó a festése, kiváló a pózolhatósága, és a stabilítása. Dönthetünk, hogy a lábait mennyire "csirkésítjük" Bayformers Starscream módra. A géppuskák a karokon mutatnak a legjobban, de kapunk hozzá két plusz kézfejet is, melyeken rögzíthetõk. Emellett jár hozzá egy gönyörûen festett méretes elsõ világháborús géppuska, egy pilóta maszk, valamint egy plusz fej is, mely leginkább Bumblebee movie Blitzwing-re hasonlít. Teljesen le vagyok nyûgözve ettõl a kb voyager méretû figurától. Érdemes megnézni az utolsó képen a gyártó Bulldog és Bumblebee verziójával.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 7/10
Átalakítás ötletessége: 10/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Box art

ROTF Divebomb-bal:

Méretarány:

BB Blitzwing fej:

SS voyager Starscream-mel:

Toyworld Oldboys:

Korábbi Toyworld bemutatók:

Vissza