WWII Bumblebee (Toy World, "deluxe"):


A Hasbro Studio Series figurái nyomán a 3rd party cégek is beindultak, a Toy World például elindított egy szériát, melyben a Bay féle 5. film rövid ideig látható "történelmi" Transformereit készítik el, méghozzá úgy, ahogyan a filmben is kinéztek (vagy kinéztek volna, ha elég játékidõt kapnak). Ennek a szériának az elsõ képviselõje volt Bulldog az I. világháborús tank, most pedig megérkezett Bumblebee is azzal a kinézettel, ahogy a II. világháborúban egy kastélyban náculó nácikat hentelte. Érdekesség, hogy a Toy World szokatlan módon elindított egy "Build a figure" megoldást is, így Bee-hez kaptam egy Strascream lábat is, viszont Bulldog elsõ kiadása mellõl még kimaradt a seeker-kéz, szóval ez is érdekes lesz.

A Toy World egyébként elirigyelte a Hasbro seeker - Prowl receptjét, így sorra jelennek meg a különféle színû "green" hornetek. Az én szürke verziómon kívül van már bordó-lila, kék és Bee-sárga verzió is, de nemrég bejelentetek pl egy rendõr kéket is tömegoszlató gázmaszkkal felszerelve... sõt mindjárt két félét is. Lehet válogatni, bár azért remélem, hogy rózsaszín párduc edition nem lesz.

Az alt mód egy Mercedes Benz Typ 320, a mérete kb a korábbi scout méretosztályt idézi, bár a mai deluxe méret is lassan megérkezik oda. A lényeg, hogy arányos a releváns Studio Series öntvényekkel. Én azért alább mellétettem a korábbi scout "régiautót" Hubcap-ot is. Elképesztõ, hogy milyen szépre alkották az alt módot, fõleg ilyen kicsi méretben. Hihetetlenül részletgazdag és a festése is nagyon jó, hiszen a matt szürkét helyenként antikolt részek törik meg. A fegyvereit két oldalról rátehetjük, így meg olyan, mintha éppen Al Capone vezetné. Gyönyörû darab.

Az átalakítása elég nehéz, nem kezdõknek való. Nincs túlbonyolítva ahhoz képest, amit tud, viszont a kisebb méretéhez képest elég sok lépésbõl áll, miközben sokszor körömhegnyi elemekkel kell dolgoznunk. Viszont még egyetlen figurában sem láttam arányaiban annyi fém alkatrészt, mint ebben.

A kb scout alt mód ellenére a robot mód kifejezetten deluxe méretû, köszönhetõen annak, hogy szinte semmi nem vész kárba, nincs hátizsák, vagy egyéb kibble, minden szépen beépül. Kapunk egy kiváló stabilítású és elég jól pózolható figurát. A design is remek. Robot módban jóval több a rozsda és az antikolás, mint autóként, és a páncélos felületek is remekül hatnak. Egyetlen probléma, hogy az alkarjait alkotó panelek forgástengelye laza, miközben nem kapcsolódik a kar többi részéhez. Ezáltal a gravitáció tartja csak oda. Fura, hiszen amúgy elképesztõen jó minõségû figura, semmi más sem túl laza, vagy szoros, ez a panel viszont általánosan problémás. Kapunk hozzá két forgócsövû gépágyút és egy méretes kalapácsot. Az elõbbieket a figura derekára, az utóbbit a hátára is rögzíthetjük. A Bayformers fej mellett kapunk hozzá egy Bumblebee movie fejet is, valamint mindkettõhöz egy feltehetõ battle mask-ot. Nekem egyébként az utóbbi fej öntvény jobban tetszik (jobban is illik a figurához), és a dobozban is azzal szerelve kapjuk.

Kapunk hozzá egy adag macskaköves utat is, mely mágnesekkel kapcsolódik ahhoz, melyet korábban Bulldoghoz adtak. A végére meglesz Starscream kifutópályája is.

Rendkívüli teljesítmény egy ilyen figurát megalkotni, örülök, hogy beszerezhettem.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 8/10
Átalakítás ötletessége: 10/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 10/10

Box art:

Méretarány:

Faces:

Méretarány:

Korábbi Bumblebee bemutatók:

Vissza