Starscream (WFC Earthrise, voyager):

Az Earthrise voyagerek elsõ hullámában Grapple mellett Starscream kapott helyet, immáron földi alt móddal. A figura alapvetõen a 2006-os classics deluxe alapjaira épül, ám ez szerintem nem probléma, hiszen egyrészt az egy remek öntvény volt, másrészt közben eltelt 14 év. Persze nem egyszerû felnagyításról van szó, minden alkatrészt újraterveztek, de a megoldások java része ugyanaz.

A repülõ mód tökéletes arányokkal bír, jól visszaadja az F-15-ös formavilágát. Persze azért jóval "hasasabb", de ezt is elég jól megoldották. Szép méretes, jóval terebélyesebb, mint a classics, vagy a WFC Siege (4. kép). Visszalépés 2006 óta, hogy egyáltalán nincsenek kerekei, a mellkas egyik elemén támaszkodik. Pedig a classics verzión jópofák voltak a mellkasból kiforduló kerekek. Itt az ágyúk sem kaptak rugós mechanikát.

Az átalaítása egyszerû, bár más megoldásokkal is operál, de lényegében a 2006-os verzióra hasonlít.

A robot mód talán a mérete miatt robosztusabbnak tûnik, mint a classics (10. kép)és csak minimálisan alacsonyabb, mint a Siege verzió (9. kép). A boka pózolhatóság sokat dob rajta, bár kissé fura, hogy a hátsó szárnyak is mozognak a bokával. A derék forgathatóságát viszont nem oldották meg, igaz itt nem mû pilótafülkét találunk a figura mellkasán., mint a Siege esetében. Úgy gondolom, hogy nagyon régóta a legoptimálisabb klasszikus Starscream megjelenés ez, hiszen jóval olcsóbb, mint a Masterpiece, viszont teljesen jól hozza a G1-es hangulatot is.

Alt mód: 8/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 4/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 8/10

Box art:

Siege és Classics:

Siege verzióval:

2006-os Classics verzióval:

WFC Earthrise bemutatók:

Vissza