Starscream (WFC Siege, voyager):


A WFC Siege második voyager hullámában két kult Decepticon érkezett: Soundwave és Starscream. Utóbbi azért érdekes, mert korábban még nem igazán került kiadásra olyan verzió, mely ennyire jól hozná a G1-es cybertroni tetrajet alt módot. A Fall of Cybertron szériában 2013-ban érkezett ugyan egy hasonló verzió (bemutató: ITT, ITT, ITT és ITT), ám azért az egyensúlyozott valahol középen a tetrajet és a vadászrepülõ között. Ez nem.

Az alt mód tehát elég speciális. Biztosan van, akinek nem tetszik, de nagyjából ilyennek kell lennie, sõt a rajzfilmben még furább arányai voltak. Egyedül az fura, ahogy a mellkas a hátuljára kerül (3. kép), ráadásul elég béna potyogós megoldással van rögzítve. A festése illik a karakterhez, és a battle damage sem rontja el.

Az átalakítása... hát, ezt a formát vagy nagyon drágán, vagy shellformerként lehetett megoldani. Az utóbbit választották, ám a karakternek kell is a hátára szárny, szóval ez ok. Az viszont kifejezetten ötletes, ahogy a gép orrából lesz két oldalt a két jellegzetes váll rész a robot módon.

A robot mód is jól sikerült. Karakterhû, stabil és jól pózolható. A rendkívül összetett felületi formavilág jól áll neki, és a festése is rendben van.

Összességében jó öntvény, de ezt a Hasbro is tudja, természetesen érkeznek majd belõle mindenféle további seeker-ek.

Alt mód: 5/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 6/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 8/10

Wave 2:

Box art:

A FOC verzióval:

Méretarány:

SC méretarány:

WFC Siege bemutatók:

Vissza