Grimlock (Movie- Studio Series, leader):


Vicces, hogy a Hasbro akkor állt neki újra kiadni filmes karaktereket, amikor kiderült, hogy az öt epizódot megért Bayformers film univerzumot leállítják. Ám ettõl még a figurák érkeznek, új öntvényekkel, szóval érkezik az újdonság a leköszönõ univerzumból. A szériában leader class figurák is érkeztek, az alább látható Grimlock és a hamarosan következõ Blackout kapott ilyen nagy méretû figurát.

Grimlock a 4. film kapcson már kapott egy leader méretû figurát (bemutató ITT), de annak igazából a dino módja nem sikerült túl jól, még ha a robot mód hangulatos is, mindenképpen indokolt volt az újratervezés. A dino mód remekül sikerült, nagyon jól hozz a filmes kinézetet formára és festésre egyaránt. Nagyon jól néznek ki a követhetetlenül összetett formák ezzel az antikolt festéssel. Talán a lábakon lehetett volna még valamivel többet rövidíteni, de így sem rossz. Nagyon stabil, simán ráültethetünk mondjuk egy voyager Optimus figurát (7. kép). A pózolhatósággal sincs gond. Vicces módon két feje is lehet tetszés szerint (8. kép) bár a második elég mókás helyen.

Az általkítása nem túl bonyolult, de azért el lehet venni vele. Persze nincs filmes figura minõségi gond nélkül, a fém T-rex hasát adó gumi felület természetesen nem marad meg a helyén, be kell akasztani a mûanyag részek közé, különben a gravitáció legyõzi.

A robot mód szép nagy, a szabvány dobozba is csak rogyasztott térdekkel fért be (2. kép). A kinézete zseniális, ha nem TF-ként tekintünk rá, akkor is olyan, mint valami prémium gyûjtõi figura, ami valamiféle Death Knight-ot ábrázol. Remekül pózolható és stabil. Persze az már a filmben is mulatságos volt, hogy két teljes dino fej van a vállain (nem csak 1-1 fél), ebben a verzióban a figurát is ilyenre tervezték, szemben a korábbiakkal.

Összefoglalva, ha valaki kedveli a filmes figurákat és/vagy a gótikus zombi lovagokat, akkor ez a figura tetszeni fog neki. Ha nem... akkor lehet, hogy nem is olvasott idáig.

Alt mód: 7/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 6/10
Átalakítás ötletessége: 7/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Box art:

Let's ride...:

S*gg fej:

Kifordított- befordított (MP Grimlock):

Méretarány:

Bee-vel:

A méret relatív:

G1-el (Fans Toys Grinder):

Méretarány:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Movie Studio Series bemutatók:

Vissza