Vízóra beszerelés tégla építésű társasházi lakásba

Első dolgunk megállapítani,hogy hová kell felszerelni a vízórát és hány darab vízórára lesz szükség, hogy az összes vízfogyasztó hely mérve legyen a lakásban.

Ha van a lakásnak főelzáró csapja könnyebb dolgunk van mert nem kell keresni, hogy hol jön be a vízvezeték a lakásba.

Vannak olyan gyakori esetek amikor több helyről kötötték le a vizet,külön a konyha és a fürdőszoba.

Ilyenkor két vízórát kell felszerelni annak érdekében, hogy a fürdőszoba és a konyha vízfogyasztása is mérhető legyen.

Találkoztunk sokszor olyan esettel, hogy a két szomszédos fürdőszoba felújítás egy strangról lett lekötve, ilyenkor az egyik fürdőszobában át kell alakítani a vízvezetékeket, hogy külön mérhető legyen a két szomszédos fürdő.

Ebben az esetben egy cső indul a strangról és arról van leosztva a két szomszédos kád és a mosdó.

Ha nem ilyen komplikált a szerelés hanem van egy főelzáró ami minden vízfogyasztó helyet elzár akkor egyszerűbb a munkánk mert egyértelmű, hogy hová kell felszerelni a vízórát.

Ezt ellenőrizni kell mégpedig úgy,hogy elzárjuk a vizet és megnyitjuk a csapokat és lehúzzuk a wc-t.

Ha sehol nem jön víz akkor az elzáró elzárt mindent és oda szerelhető egy vízóra. Nagyban befolyásolja a szerelést, hogy a vízóra falsík mögé szerelt (beépített vízóra) vagy falon kívülre szerelt változat lesz.

A beépített vízóráknál nagyobb vésésre van szükség mert a vízóra dobozának el kell férnie a falsík mögött. Ez költségesebb ugyan de jobban megéri mert esztétikailag sokkal szebb.

A vízórák beszerelésének vannak szabványai,ezeket minden esetben pontosan be kell tartani, hogy a Vízmű átvegye a szerelést és leplombálja a vízóránkat.

Csak így lesz hivatalos a szerelés és a Vízmű csakis ezután fogja számlázni a fogyasztásunkat. A legfontosabb szabályok amiket be kell tartani ahhoz, hogy a Vízmű meósa átvegye és leplombálja az új szerelésű vízórát.

A vízóra a padlótól legalább harminc centiméter magasságban kell,hogy legyen.
Maximális magassága vízszintes szerelés esetén százharminc centiméter,függőleges szerelésnél max. százötven centiméter.

Nem utolsó sorban a vízóra előtt nem lehet hollandis oldható kötés mert az a szabálytalan vízvételt teszi lehetővé.

A vízóra előtt mindíg kell,hogy legyen működő elzárócsap. Vállalkozásunk vállalja lakások mellékmérőinek kiépítését, tervezéssel engedélyeztetéssel a vízműnél, komplett ügyintézéssel, garanciával.

Tags: , ,

Comments are closed.