Üdvözöljük a SZATE VíziBázisának honlapján.

A honlap használatához  Internet Explorer 8.0 böngésző használata ajánlott


Kedves Látogató!

Mi a SZATE tagjai hisszük és valljuk, hogy a Nagykálló környékén lévő természeti adottságokat elsősorban városunk polgárainak kényelmére, kikapcsolódására, turizmusának fejlesztésére célszerű hasznosítani. Életterünk egyik legfontosabb eleme a víz. Egyesületünk tagjainak régi, nem titkolt célja a 75 hektáros Harangodi-tó (mely legfőbbképen csak látványelem a kirándulók számára) és környéke  turisztikai adottságainak jobb kihasználása, az intenziv víziélet megalapozása, a vízi sportok (kajakozás, kenuzás) kedvtelési célú feltételeinek megteremtése.
Ennek egyik jelentős állomása a Kuki VíziBázis létrehozása volt.

Hátralevő nagyon fontos és sürgős feladat lenne még a tó gyalogos és kerékpáros körüljárhatóságának biztosítása, valamint lócák és asztalok kihelyezése a tó köré. Ugyancsak sűrgős és szükséges feladat lenne egy autóparkoló kialakítása a Napkori út és a tó észak-nyugati vége között.
Sajnos a mai napig nem létezik olyan deklaráltan elfogadott és megvalósítandó önkormányzati elképzelés, mely ezen célokat tartalmazná!
Bár már az is valami, hogy az önkormányzat legalább a Harangodi-tó turisztikai hasznosítására és fejlesztésére vonatkozóan ötleteket kért a
FETIVIZIG-től.

Önkormányzatunk látókörébe nem kerülnek a bakancsos turisták igényei.

Honlapunkon a nagykállói  Szabadidősport és Természetbarát Egyesület (SZATE) Kuki VíziBázisát ismerheti meg, ahol egyesületünk tagjai módot és eszközöket találnak, hogy nekik megfelelő szórakozással tölthessék szabadidejüket a szabadban.

A Harangodra látogatók ma még sajnos nem tudják kihasználni a tó kínálta lehetőségeket. Vizibiciklit, csónakot, kajakot, kenut bérelni nem lehet, pedig az igények gyorsuló formában fejlődnek, és tömegigénnyé válnak. Reméljük, egyszer egyesületünk anyagi helyzete lehetővé teszi hajóparkunk bővítését, hogy minden egyesületen kívüli érdeklődő számára biztosíthassuk az evezés lehetőségét  és a vízivilág felfedezésének páratlan élményét a Harangodi-tavon.

Ez a VíziBázis hivatott  emléket állítani örök barátunknak, Dr. Szabó Imrének, a kedves barátnak, aki a kelleténél hamarabb távozott el közülünk. De történeteinkben, gondolatainkban, szívünkbe zárva örökre  közöttünk marad, és maradandó emlékének megőrzését szorgosan ápoljuk, és támogatjuk!
Szeretnénk, ha érdemei szerint emlékeznének rá az emberek, és emlékét megtartanák jó emlékezetükben.

 Bodnár György

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

További sok-sok fotó a VíziBázis napjairól itt.