Olcsón, vagy ingyen?

Olcsón, vagy ingyen?

Bizonyára sokan elgondolkodtak már azon, vajon miért van még mindig piaca a weboldal-készítésnek, hiszen több olyan lehetőség adott az interneten, amivel bárki egyszerűen készíthet magának saját honlapot.

Igen. Valóban. De vajon mennyire személyre/cégre szabottak ezek a honlapok? Leginkább semennyire. Választhatunk 8-10 előre adott fejléc, séma, illetve sablon közül, ráadásul a honlapunkon (pont az ingyenes volta miatt) rengeteg hirdetés jelenik meg.

Tegyük fel, hogy van egy vállalkozásunk. Egyedi arculattal, logóval, amit ügyfeleink már jól ismernek. Ezt sajnos nem tudjuk megjelentetni az ingyenesen készíthető honlapok segítségével. Ráadásul a honlapot üzemeltető feltünteti, hogy ingyenes honlapot használunk. Vajon mit gondolnak erről az ügyfeleink? Még egy saját honlapra sem vagyunk képesek beruházni? Persze, ők nincsenek tisztában a webprogramozók által kért, irreálisan magas összegekkel.

Milyen lehetőségeink vannak még?

Próbálkozhatunk saját magunk. Nem olyan nehéz a HTML, hogy ne lehessen megcsinálni, akár egy ingyenes sablon alapján... Aztán, mikor már elvacakoltunk vele napokat, heteket, értékes munkaórákat, derül ki, hogy egyik bóngésző így, a másik úgy jeleníti meg, elcsúsznak a képek... Feleslegesen dolgoztunk tehát.

Megtanulhatunk programozni is, ha van elég időnk, energiánk, türelmünk. Elmehetünk egy tanfolyamra, sok pénzért, vagy autodidakta módon próbálhatjuk elsajátítani a webprogramozás csínját-bínját. HTML, CSS, JAVA, PHP alapvető ismeretek. Viszont ha elakadnánk a tanulási folyamatban, segítségre ne számítsunk. Az internetes fórumokon ugyan feltehetjük kérdéseinket, de fővesztés terhe mellett, hiszen a gyakorlottabbak éreztetni fogják velünk tudatlanságunkat, nem éppen barátságos stílusban. Hogy miért? Féltik a már megszerzett tudásukat, a programozók pedig a titkot: ujjgyakorlatnyi munka után állíthatnak ki több százezres számlát a honlapkészítésről.


Akció!

Mutassa be cégét, vállalkozását az interneten akár 5000 Ft-ért! Ez igazán olcsó honlap! További részletek a Szolgáltatásaink menüpontban.

Facebook