Ötkerekű autót?

Vajon miért is ez a címe ennek a témának?

Elárulom. Egy autónak négy kereke van. Vajon vásárol-e ma bárki ötkerekű autót, amikor az tökéletesen műkódik négy kerékkel is? Egyértelmű, hogy néhány ritka kivételen kívül nem.

Akkor miért teszik meg ezt, ha honlapokról van szó?

Mit is értek ötkerekű autó alatt: rengeteg weboldal tele van tűzdelve mindenféle felbukkanó, beúszó, átúszó, villogó, csillogó felülettel. Webáruházzal. Ilyen-olyan csillogó-villogó szolgáltatással. De vajon minden honlapnak szüksége van ezekre?

Kezdjük az elején. Mire való egy honlap?

Arra, hogy bemutassa cégét, vállalkozását az interneten.

Namármost, a cégénél, vállalkozásánál 3 magas, szőke, miniszoknyás recepcióslány fogadja az ügyfeleit? Vagy a bejárati ajtó nyílásakor felugrik egy dolgozója, hangos üdvözlésre? Esetleg lágy zene kíséretében? Vagy nem? Akkor miért szeretné ezt a honlapján látni?

Nagyon jól tud kinézni, tényleg. De ha Önnek például autószerelő műhelye van, ahol valljuk be, ritkán van csillogás-villogás, egy ilyen honlap megtekintése után vajon az új ügyfele mire számít? Csillogásra-villogásra. Amit önnél nem fog látni.

Fontos, hogy egy céges honlap bemutassa a céget. Lehet, hogy tetszik Önnek a sok flash, de valóban szüksége van rá? Vegye figyelembe, hogy a felhasználók számítógépét igencsak terheli, és még mindig nincs mindenkinek kétmagos processzoros gépe az internetezéshez.

Ugyanez elmondható a webáruházakról is. Hacsak nem tervez valódi internetes kereskedelmet, a webáruház csak a helyet foglalja. Viszont ha internetes kereskedelmet tervez, nem árt felmérni az ügyfelei valódi igényeit. Várhatóan fognak interneten rendelni? Csak azért ne rendeljen a honlapjára webáruházat, mert "a Gézának is van". 

Mielőtt saját honlapot készítenénk, mérjük fel az ügyfeleink valós igényeit!


Akció!

Mutassa be cégét, vállalkozását az interneten akár 5000 Ft-ért! Ez igazán olcsó honlap! További részletek a Szolgáltatásaink menüpontban.

Facebook