Spirulina Platensis | Chlorella Vulgaris | Lithothamnium Calcareum | Haematococcus alga |
Lithothamnium Calcareum mikroalga
Bevezetés
A Lithothamium a fosszlis vörös algák osztályába tartozik, azonban csak a 19. századtól tartják őket növényként számon. A kis vöröses-lilás alga rendkívül lassan nő, csupán 1 millimétert évenként. Azon tulajdonsága folytán, hogy a tengervízben megtalálható tápanyagokat összegyűjti, a Lithothamnium alga több, mint 32 különleges nyomelemet tartalmaz (pl. jódot, szelént, cinket, kobaltot, rezet és krómot), ezáltal kiválóan támogatja az emberi szervezet ellátását ásványi anyaggal.
Mindemellet rendkívül gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban, aminosavakban és mindenekelőtt rézben, amely elsősorban a hemoglobin-képzéshez szükséges. Magas kálciumtartalma segítségével megelőzi a kálciumveszteséget, valamint csontszövet megtartásában is fontos szerepet játszik. Fő alkotóeleme, a magnézium szabályozza a neuromuszkuláris reakciókat, ezáltal megelőzi a stressz okozta megbetegedéseket és kiegyensúlyozottá tesz.
Vitális anyagok
A Lithothamnium biológiai hasznosíthatósága által rendkívül jól helyettesíti az általunk ismert kálciumforrásokat. Lithothamnium 34 százalékban szerves, természetes kalciumból áll, amelynek szervezetünk akár 96 százalékát is hasznosítja, ha a gyomor ph-értéke 1,5. Összehasonlításképp: Az osztrigahélynak, amelyet a hagyomány a legértékes természetes kálciumforrásként tart számon, a gyomor csak 67 százalékát oldja fel, azaz a biológiai hasznosíthatósága lényegesen alacsonyabb.
A Lithothamnium alga természetes és ezáltal rendkívül jó biológiai felhasználhatósággal rendelkező alkotóelemeit a szervezet egyenletesen és kiegyensúlyozottan veszi fel, ma már bizonyított, hogy a nyomelemek az aminosavakkal kapcsolódva a szervezet által kiválóan értékesíthetőek.
Lithothamnium Calcareum tanulmányok
Az itt látható információk forrása: http://www.algae-facts.com
Impresszum | 2013. Minden jog fenntartva! | Kapcsolat |
Cégháttér | Szállítási információk | Tudomány és áttekintés | Terméktapasztalatok |