



















|
Hozzávalók:
1 kg krumpli,
5 dkg füstölt szalonna,
2 nagy fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
2 pár virsli,
1 púpozott teáskanál vegeta,
1 gerezd fokhagyma,
1 evõkanál lecsöpögtetett paradicsompaprika - saláta (savanyúság),
1 csapott evõkanál piros fûszerpaprika,
ízlés szerint só.
|
 |
A cserépedényt (tetejével együtt) fél órára hideg vízbe áztatjuk. A füstölt
szalonnát nagyon apróra összevágjuk, és serpenyõben kevergetve, a zsírját
kiolvasztjuk. Ezután rátesszük a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát,
majd fedõ alatt üvegesre pároljuk. Ha már zsírjára sült, a tûzrõl lehúzzuk, és
belekeverjük a pirospaprikát. Ráöntünk 4 evõkanál vizet, és jól összeforraljuk.
A cserépedénybõl a vizet kiöntjük, majd elterítjük benne a hámozott és
hasábokra vágott krumplit. Megsózzuk, és a vegetát is rászórjuk. Ezután jól
összerázzuk, hogy a fûszer mindenütt egyformán érje. A hagymás levet
összekeverjük a tejföl felével, beletesszük a szétzúzott fokhagymát, majd
rálocsoljuk a krumplira. A tetején elhelyezzük a bõrétõl megfosztott virsliket,
és a paprikasaláta-darabkákat is rászórjuk. Az edényt saját tetejével befedjük,
és hideg sütõbe toljuk. Csak ezután gyújtunk be, és takaréklángon pároljuk 15
percig, majd a lángot fokozatosan felerõsítjük közepes erõsségig. Kb. 1 óra 20
percen keresztül pároljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|