WebFazek Egytaletel Cserepes paprikás krumpli
Paradicsomos csirkeszárny
Sajtos kelbimbó
Cserepes paprikás krumpli
Káposzta tepsiben
Tepertõs burgonya
Spanyol fokhagymás krumpli
Sonkás sült paprika
Majonézes burgonya formában
Sonkagulyás
Rác patisszon
Csirkemelles trikolortészta
Ördögi chilli
Jófajta szalonnás lecsó
Hagymás-szalonnás krumpli
Zöldséges tepsis burgonya
Húsos rakott burgonya
Gombás rakott burgonya
Töltött sonka pirított sajttal
Bolgár rizseshús
Töltött padlizsán
Burgonyafelfújt vagdalthússal
Külföldi Tészta különlegesség
Rakott krumpli /másképpen/
Öreglebbencs
Sváb káposzta
Káposztás nagygombóc
Rakott zöldbab
Töltött paprika
Joker-tarhonya
Töltöttkáposzta
Kukoricás töltött káposzta
Monty kedvence
Bali paradicsomos kolbásza
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 kg krumpli,
5 dkg füstölt szalonna,
2 nagy fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
2 pár virsli,
1 púpozott teáskanál vegeta,
1 gerezd fokhagyma,
1 evõkanál lecsöpögtetett
     paradicsompaprika - saláta
     (savanyúság),
1 csapott evõkanál piros fûszerpaprika,
ízlés szerint só.

Elkeszites
A cserépedényt (tetejével együtt) fél órára hideg vízbe áztatjuk. A füstölt szalonnát nagyon apróra összevágjuk, és serpenyõben kevergetve, a zsírját kiolvasztjuk. Ezután rátesszük a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd fedõ alatt üvegesre pároljuk. Ha már zsírjára sült, a tûzrõl lehúzzuk, és belekeverjük a pirospaprikát. Ráöntünk 4 evõkanál vizet, és jól összeforraljuk. A cserépedénybõl a vizet kiöntjük, majd elterítjük benne a hámozott és hasábokra vágott krumplit. Megsózzuk, és a vegetát is rászórjuk. Ezután jól összerázzuk, hogy a fûszer mindenütt egyformán érje. A hagymás levet összekeverjük a tejföl felével, beletesszük a szétzúzott fokhagymát, majd rálocsoljuk a krumplira. A tetején elhelyezzük a bõrétõl megfosztott virsliket, és a paprikasaláta-darabkákat is rászórjuk. Az edényt saját tetejével befedjük, és hideg sütõbe toljuk. Csak ezután gyújtunk be, és takaréklángon pároljuk 15 percig, majd a lángot fokozatosan felerõsítjük közepes erõsségig. Kb. 1 óra 20 percen keresztül pároljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997