WebFazek Egytaletel Kukoricás töltött káposzta
Paradicsomos csirkeszárny
Sajtos kelbimbó
Cserepes paprikás krumpli
Káposzta tepsiben
Tepertõs burgonya
Spanyol fokhagymás krumpli
Sonkás sült paprika
Majonézes burgonya formában
Sonkagulyás
Rác patisszon
Csirkemelles trikolortészta
Ördögi chilli
Jófajta szalonnás lecsó
Hagymás-szalonnás krumpli
Zöldséges tepsis burgonya
Húsos rakott burgonya
Gombás rakott burgonya
Töltött sonka pirított sajttal
Bolgár rizseshús
Töltött padlizsán
Burgonyafelfújt vagdalthússal
Külföldi Tészta különlegesség
Rakott krumpli /másképpen/
Öreglebbencs
Sváb káposzta
Káposztás nagygombóc
Rakott zöldbab
Töltött paprika
Joker-tarhonya
Töltöttkáposzta
Kukoricás töltött káposzta
Monty kedvence
Bali paradicsomos kolbásza
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1/2 kg sertés comb
1/4 kg kukoricadara
20 dkg füstölt szalonna
1 kis fej káposzta
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
só, bors
pirospaprika
ecet

Elkeszites
A sertéshúst ledaráljuk, hozzákeverjük a kukoricadarát, a felkockázott szalonna felét, a tört fokhagymát. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. Ha száraznak találjuk a masszát, kevés vizet adhatunk hozzá, így formázható lesz. A megmosott káposztafejet ecetes, sós vízben, gyenge tűzön előfőzzük, majd leveleire szedjük és egyenként megtöltjük a masszával. A megmaradt káposztát apróra vágjuk, egy fazék aljára teszzük, majd arra rakjuk a töltött káposztát. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és egy tányért teszünk a tetejére nyomatéknak. Fedő alatt készre főzzük. A megmaradt szalonnát kisütjük, a tepertőt kiszedjük, a zsírban barna rántást készítünk és pirospaprikával megszórjuk. Kevés vizet adunk hozzá, a káposztára öntjük, összefőzzük. Tálaláskor a káposztát tejföllel és szalonnatepertővel kínáljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998