



















|
Hozzávalók (2 kis rúdhoz):
100g dió,
10 reszelt babapiskóta,
100g porcukor,
1 mokkáskanál õrölt fahéj,
1/2 kg muskotályos szõlõ,
2 nagy, savanykás alma,
1/2 citrom,
120g vaj/margarin,
2 csomag (2x4 lap) készen vásárolt réteslap,
a szóráshoz porcukor.
|
 |
A diót zsiradék nélkül megpirítjuk, hagyjuk kihûlni, durvára vágjuk. A szõlõt
megmossuk, leszemezzük, konyharuhába takarva szárazra törölgetjük. Az almákat
meghámozzuk, bedörzsöljük citromlével. A sütõt elõmelegítjük 200 Celsius-ra.
Egy közepes méretû tepsit kikenünk vajjal, a maradékot felolvasztjuk. Az egyik
csomag réteslapot tiszta konyharuhára terítjük, minden lapot vékonyan megkenünk
vajjal. A széleken 3 cm-t kihagyva rászórjuk a reszelt babapiskóta felét. Nagy
lyukú reszelõn a tetejére reszeljük az egyik almát, megszórjuk a dió, a szõlõ
és a fahéjjal összekevert porcukor felével. Felhajtjuk az oldalsó
tésztaszéleket, és a konyharuha segítségével lazán feltekerjük. Óvatosan a
tepsibe emeljük, megkenjük olvasztott vajjal. Ugyanígy megtöltjük a másik
réteslapot, és forró sütõben enyhe pirulásig sütjük (20 perc). A tepsiben
hagyjuk langymelegre hûlni, 4-5 cm széles szeletekre vágjuk, porcukorral
megszórva kínáljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|