WebFazek Sutemeny Szõlõs-almás rétes
Gyümölcsös túrós lepény
Diós-lekváros tekercs
Gyümölcsös pudingrétes
Almás kosárkák
Szilvás kifli
Meggyes gesztenyerolád
Joghurtos pudingtorta
Fahéjtekercs bormártással
Részeges kalácskockák
Krumplis rétes
Téli meggyes torta
Lekváros kifli
Gyümölcsös túrótorta
Narancsos piskóta
Almás fahéjkocka
Sajtos túrótorta
Almás palacsintalepény
Réteges rétes
Meggyes tiroli rétes (2 rúd)
Csokoládés püspökkenyér
Szilvás lepény
Almás müzlirétes
Változatos gyümölcstorta
Szõlõs-almás rétes
Pudingos szõlõtorta
Csokoládépiskóta eperrel
Mákos sárgabaracktorta
Mazsolás sütemény
Szilvás szelet
Körtés kosárkák
Csokoládés körtetorta
Õszibarackos alagút
Vaníliakrémes szõlõkocka
Citromkrémes gyümölcslepény
Pisztáciás kocka
Könnyûtorta mazsolával
Csíkos Irma keksz
Üdítő süti
Kakaós habos lepény
Cseh túrós
Diós linzer
Hűtött sütemény
Aranygaluska
Négerkocka
Mindent bele
Karácsonyi gyümölcskenyér
Túrós rétes vaniliaöntettel
Ulmi torta
Piskótatekercs saját ötletekkel
Furfangos csokoládés süni
Almatorta tejszínes öntettel
Szedertorta körtével
Gyümölcslepény
Narancsos szivecskék
Diós vajaskifli
Cseresznyés túrótorta
Fahéjas csillagok
Római tálban sült bajor kalács
Pückler herceg fagylalttortája
Almás túrófelfújt
Őszibarack
Barackos gesztenyepáros
Teasütemény
Túrótorta
Meggyes
Epres túrótorta
Eszter gyümölcstörtája
Gyümölcsös süti
Stollwerkos
Kókuszos kocka
Kókuszos kocka
Mákos pogácsa
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók (2 kis rúdhoz):
100g dió,
10 reszelt babapiskóta,
100g porcukor,
1 mokkáskanál õrölt fahéj,
1/2 kg muskotályos szõlõ,
2 nagy, savanykás alma,
1/2 citrom,
120g vaj/margarin,
2 csomag (2x4 lap) készen vásárolt
     réteslap,
a szóráshoz porcukor.

Elkeszites
A diót zsiradék nélkül megpirítjuk, hagyjuk kihûlni, durvára vágjuk. A szõlõt megmossuk, leszemezzük, konyharuhába takarva szárazra törölgetjük. Az almákat meghámozzuk, bedörzsöljük citromlével. A sütõt elõmelegítjük 200 Celsius-ra. Egy közepes méretû tepsit kikenünk vajjal, a maradékot felolvasztjuk. Az egyik csomag réteslapot tiszta konyharuhára terítjük, minden lapot vékonyan megkenünk vajjal. A széleken 3 cm-t kihagyva rászórjuk a reszelt babapiskóta felét. Nagy lyukú reszelõn a tetejére reszeljük az egyik almát, megszórjuk a dió, a szõlõ és a fahéjjal összekevert porcukor felével. Felhajtjuk az oldalsó tésztaszéleket, és a konyharuha segítségével lazán feltekerjük. Óvatosan a tepsibe emeljük, megkenjük olvasztott vajjal. Ugyanígy megtöltjük a másik réteslapot, és forró sütõben enyhe pirulásig sütjük (20 perc). A tepsiben hagyjuk langymelegre hûlni, 4-5 cm széles szeletekre vágjuk, porcukorral megszórva kínáljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997