WebFazek Sutemeny Pudingos szõlõtorta
Gyümölcsös túrós lepény
Diós-lekváros tekercs
Gyümölcsös pudingrétes
Almás kosárkák
Szilvás kifli
Meggyes gesztenyerolád
Joghurtos pudingtorta
Fahéjtekercs bormártással
Részeges kalácskockák
Krumplis rétes
Téli meggyes torta
Lekváros kifli
Gyümölcsös túrótorta
Narancsos piskóta
Almás fahéjkocka
Sajtos túrótorta
Almás palacsintalepény
Réteges rétes
Meggyes tiroli rétes (2 rúd)
Csokoládés püspökkenyér
Szilvás lepény
Almás müzlirétes
Változatos gyümölcstorta
Szõlõs-almás rétes
Pudingos szõlõtorta
Csokoládépiskóta eperrel
Mákos sárgabaracktorta
Mazsolás sütemény
Szilvás szelet
Körtés kosárkák
Csokoládés körtetorta
Õszibarackos alagút
Vaníliakrémes szõlõkocka
Citromkrémes gyümölcslepény
Pisztáciás kocka
Könnyûtorta mazsolával
Csíkos Irma keksz
Üdítő süti
Kakaós habos lepény
Cseh túrós
Diós linzer
Hűtött sütemény
Aranygaluska
Négerkocka
Mindent bele
Karácsonyi gyümölcskenyér
Túrós rétes vaniliaöntettel
Ulmi torta
Piskótatekercs saját ötletekkel
Furfangos csokoládés süni
Almatorta tejszínes öntettel
Szedertorta körtével
Gyümölcslepény
Narancsos szivecskék
Diós vajaskifli
Cseresznyés túrótorta
Fahéjas csillagok
Római tálban sült bajor kalács
Pückler herceg fagylalttortája
Almás túrófelfújt
Őszibarack
Barackos gesztenyepáros
Teasütemény
Túrótorta
Meggyes
Epres túrótorta
Eszter gyümölcstörtája
Gyümölcsös süti
Stollwerkos
Kókuszos kocka
Kókuszos kocka
Mákos pogácsa
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók (16 szelethez):
250g margarin,
500g finomliszt,
100 + 80 + 50g porcukor,
2 zacskó vaníliás cukor,
1 csipet só,
1 citrom reszelt héja,
4 tojássárgája,
1/2 kg muskotályos csemegeszõlõ,
2 zacskó vaníliás pudingpor,
1 l tej, 80g dió,
2 zacskó színtelen tortabevonó zselé,
5 dl muskotályos fehérbor.

Elkeszites
Kimargarinozunk, liszttel meghintünk egy 28 cm átmérõjû, cakkos gyümölcstortaformát. A lisztet, a margarint, 100g porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a reszelt citromhéjat és a tojássárgákat összegyúrjuk, cipót formálunk belõle, fóliába csomagoljuk, fél órára a hûtõbe tesszük. Közben a szõlõt megmossuk, leszemezzük, lecsepegtetjük. A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastag, kerek lapra nyújtjuk, kibéleljük vele a formát, villával megszurkáljuk, elõmelegített sütõben, mérsékelt tûznél (180 Celsius) 15 percig világosra sütjük, hagyjuk kihûlni, lapos tálra csúsztatjuk. Közben 5-6 gerezd diót félreteszünk, a többit durvára megvágjuk, és a tésztára szórjuk. A tejjel és 80g porcukorral elkészítjük a pudingot, kissé lehûtjük, a tésztába öntjük, körkörösen kirakjuk a szõlõszemekkel és a diógerezdekkel, hagyjuk egészen kihûlni. 50g porcukorral és a borral elkészítjük a zselét, bevonjuk vele a tortát és 1 órára hûvösre tesszük. Tortaszerûen szeleteljük, tejszínhabot kínálhatunk hozzá. Ötlet: készen vásárolt gyümölcstortalappal nagyon gyorsan elkészíthetõ.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997