Hozzávalók:
4 tojás
4 evőkanál forró víz
10 dkg cukor
1 csipet só
6 dkg liszt
4 dkg étkezési keményítő
1 teáskanál sütőpor
vaj a sütőlapra
|
 |
A sütőt zsírozzuk be, béleljük ki sütőpapírral, és a papírt is kenjük be vajjal. A tojásokat , cukorral és sóval habosra keverjük, amíg a massza egészen világos nem lesz. A liszet az étkezési keményítőt és a sütőport összekeverjük, szitáljuk a masszára keverjük össze tésztakeverővel. A tésztát a sütőlapon szétsimitjuk. Toljuk be az előmelegített sütő középső rácsára. Akkor kész ha rugalmas a tapintása. Ha túl sokáig sütjük eltörik feltekerésnél. A megsült tésztát azonnal tegyük deszkára, amelyet előtte nedves vagy cukorral meszórt kendővel leterítettünk. Rögtön kenjük meg gyümölcszselével vagy lekvárral és tekerjük fel. Ha tejszínhabbal vagy vajkrémmel töltjük a piskótát, takarjuk be nedves ruhával, s úgy hűtsük, mert így puha marad, s a feltekerésnél nem törik el. A megtöltött piskótatekercset szórjuk meg cukorral, kenjünk rá teszínhabot vagy vajkrémet, és díszítsük friss gyümölccsel vagy csokoládélapocskákkal.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|