Írjon nekünk!

 

 

 II. Rákóczi Ferenc zászlaja

 Erdély   fejedelme 1704-1711,

  Magyarország  vezérlő

  fejedelme  1705-1711

 

Archívum

 

A fekete gyászszalagra  nincs szükség!

>>>

Az alábbi  képviselőjelölt támogatása

>>>

Index (Főoldal) oldal anyaga     2013. 04. 15- ig.  

>>>

Hírek / menü anyaga     2013. 04. 15- ig.

>>>

Magunkról menü anyaga     2013. 04. 15- ig.

>>>

Céljaink menüpont anyaga     2013. 04. 15- ig.

>>>

Ars poetica    2013. 04. 15- ig.

>>>

Tüntetések    2013. 04. 15- ig.

>>>

Szervezetek     2013. 04. 15- ig.

>>>

Velünk vannak     2013. 04. 15- ig.

Nemzeti Erők Szövetsége Zászlóbontásáról

 

>>>

Nyomtatványok      2013. 04. 15- ig.

 

Képek      2013. 04. 15- ig.

>>>

Krónikánk    2013. 04. 15- ig.

>>>

Felhívások    2013. 04. 15- ig.

>>>

Példaképeink     2013. 04. 15- ig.

>>>

Levelezések      2013. 04. 15- ig.

>>>

Versek      2013. 04. 15- ig.

>>>

Irodalom       2013. 04. 15- ig.

>>>

Támogatóink      2013. 04. 15- ig.

>>>

Linkajánló      2013. 04. 15- ig. 

>>>

 

 

"Tegyünk együtt hazánk sorsának jobbra fordításáért!

Együtt győzni tudunk és felépítjük igaz országunkat!"

"AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "  csapata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kuruc lovasság zászlaja 1706

      vissza az oldal tetejére >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

      vissza az oldal tetejére >>>

a (piros-fehér-zöld fejlécben) nincs szükség!

 

 

    vissza az oldal tetejére >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

     2010. 03. 22.

Az   Igaz Országért

az alábbi  képviselőjelöltet támogatta

 

 

Tihanyi Ignác

 

 

Pajzs

 

 Szövetség

 

képviselőjelöltje

a

 2010-es országgyűlési választáson.

 

     Tolna megye   03. számú egyéni

 

 választókerület,

 

székhelye:   

 

BONYHÁD 

 

Elérhetőségek:

 

Telefon: +36 74 / 455 768

 

 mailto: ormenyanyu@freemail.hu

 mailto:azigazorszagert@atw.hu 

A PAJZS Szövetség

programjáról bővebben a

http://szksz.com

weboldalon tájékozódhat.

 

Az ajánlószelvények leadhatók: 7150 Bonyhád, Rákóczi utca 68-70.                  Vecsei József            74 / 450 910

                                                     7 163 Mőcsény, Béke út. 71.                             Váncsa Dénes           30 / 816 15 83

                                                     7150 Bonyhád, Mónus Illés u. 28/B. fsz. 2.       Tihanyi Ignác            74 / 455 768

 

vagy a Pajzs Szövetség címeire (1519 Budapest Pf.: 294. Előzetes telefonon történő egyeztetés után személyesen 1116 Budapest, Fehérvári út 205. I/13.) kérjük eljuttatni.

Köszönjük.

 

 

*          *          *

 

Tihanyi Ignác Tolna megye

03. számú egyéni választókerület,

Bonyhád.

 

          1951-ben születtem Kadarkúton. Siófokon és Kaposváron végeztem iskoláimat. 1974-ben üzemmérnöki diplomát szereztem. Ebben az évben nősültem meg. 3 gyermekünk van, akik már felnőttek. Anita lányunktól egy 3 éves kisunokánk van. Feleségem tanítónő Bonyhádon. 1994-ben Gödöllőn műszaki tanári diplomát szereztem, így jelenleg 22 éve tanárként és oktatóként dolgozom.

Bonyhádra 1976-ban kerültem, azóta Bonyhád környéki községekben állattenyésztő munkát végeztem középszintű vezetői beosztásokban.

        A Tolna Megyei AGROBER-nél 1981-től 1985-ig agrártervező voltam. 1988-tól szakoktatóként dolgoztam.

1988-ig pártonkívüli voltam. Majd az MDF-nek és a MIÉP-nek tagja voltam 2001-ig, azóta pártonkívüli vagyok. 2003-tól az 56-osok Országos Szövetségnek tagja vagyok, ekkor már a bonyhádi Kármentő Polgári Körnek is tagja voltam.

       Alapító tagja vagyok a 2008. október. 19. - én megalakult Országos Választási Szövetségnek. A Szent Koronát Szolgálók Szövetsége felkérésére vállaltam a képviselőjelöltséget, mely szervezet  a  Szent Korona tagok PAJZS Szövetsége a 2010-es országgyűlési választásokon.

       

        Vallásom szerint keresztény katolikus vagyok. A neoliberális és posztkommunista rendszereknek soha nem voltam híve, elítélem Magyarország megcsonkítását, és az Uniós-tagság miatti nemzetellenességet. A rendszerváltozás nem történt meg, mivel a magyar emberektől elvették a hazát, a hitét és a boldogulást.

        A legkomolyabb megtévesztésnek tartom az emberek tudatából és az oktatásból kivenni a Szent Korona-tant és értékrendszerét. Ezen szeretnék változtatni, és tudatosítani,hogy milyen jogai és kötelességei vannak egy Kárpát-medencében élő magyar embernek.

       

       A szocialista és Uniós uralom egyaránt akadályozza a magyarság nemzetté válását. Növekvő bajaink és nehézségeink okozói maradtak a vezető helyeken, és nekik tulajdonítom a munka értéktelenedését, a vészes fogyatkozást és a szolgasorsot. Az igazságszolgáltatás és törvényhozás rendszere nemzet- és népellenes jogrendszert hozott létre. A rideg törvények a pénzvilág érdekében hatékonyak, de az egyént és annak kibontakozását megakadályozzák.

 

       Bonyhádon és környékén mindig voltak új és figyelemreméltó eredmények a múltban, ezekre büszkék is lehettünk, akár mezőgazdaságról, kereskedelemről vagy iparról volt szó, de ma mindez akadályokba ütközik.

 

       Legnagyobb problémának tartom városunkban és az egész társadalomban , hogy a valódi értékek helyett a pénz és a virtuális valóság irányít.

 

      A sport és a kultúra területén is nagyon sok a teendő. Városunk eddig nem használta ki azokat a lehetőségeket, amelyek a helyi melegvíz, a környék szépsége, az emberek szorgalma által adódtak. Nem vagyunk hátrányos kistérség, csak elbizonytalanították a népet. Mi nem kaptunk olyan támogatást mint pl. Szekszárd, Paks és Dombóvár.

 

      A Tízparancsolatban is benne van, hogy szeressd felebarátodat, úgy mint önmagadat, és ne kívánd más feleségét, házát és jószágát. A kereszténység is a tőrvény tiszteletéből lett, és maradt fenn, és aki istentelen és törvénytelen volt azt embertelennek tekintették.

 

Az összefogás megvalósítása

és a szeretet változtathatja meg a világot!

 

Tényleges rendszerváltást a magyar hagyományok alapján!

 

Szabad Magyarországot a szabad Európában!

                                                

Tihanyi Ignác

 

    

Index (Főoldal) oldal anyaga

 

 

Még egyszer a pártok számára biztosított területi és országos

 listaállítási jogról! >>>

 

 MENNYI, MENNYI ÁLDOTT LÉLEK  >>>

 

Wass Albert   Véren vett ország >>>

 

 Ne féljetek ...   Takács Gabriella verse: 2004. dec.8. >>>

 

Mindig, naprakész friss hírekkel: Kárpáti Harsona >>>

 

 

   vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                            vissza az index oldal keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

11

Még egyszer a pártok számára biztosított

területi és országos listaállítási

jogról!

 

Hogy szól a törvény most?

    a.) az egyéni választókerületek 176 (1989. évi XJXIV. törvény 5. § (1) Az egyéni választókerületben a választópolgárok és azok a társadalmi szervezetek, amelyek megfelelnek a pártok működéséről és gazdálkodásáról szóló törvény rendelkezéseinek (a továbbiakban: pártok) - a (2) bekezdésben foglalt feltételekkel - jelölhetnek. Két vagy több párt közösen is ajánlhat és jelölhet. (1) és (2) bekezdéseiben) foglaltak alapján.

 

   b.) és a listás lehetőség 210 (1989. évi XJXIV. törvény 5. § (3) A területi választókerületben - területi listán - pártok jelölhetnek. Az a párt állíthat területi listát, amely a területi választókerületben - e törvény melléklete szerint meghatározott számban - az egyéni választókerületek egynegyedében, de legalább két egyéni választókerületben jelöltet állított.

(4) Országos listát az a párt állíthat, amely legalább hét területi választókerületben állított listát.

 

   c.) fentiekből jól látszik, hogy még az a.) pontban (176) a választópolgárok és a pártok jelölhetnek, külön - külön, képviselőt, addig a b.) pontban (210) leírtak alapján csak és kizárólag a pártok. 

 

   d.) egyszerűbben fogalmazva a választópolgárok (mi vagyunk azok) a 176 helyen is meg kell osztozzanak a pártokkal, a 210 helyen a pártok nem osztoznak csak egymással.

Még egyszerűbben fogalmazva a választópolgárok a lehetséges mandátumok megszerzésének csak kevesebb, mint negyedére van esélye, mivel a nagyobb részről (210) eleve ki van zárva. 

 

Ha az egyéni választókerületekben csak a választópolgárok jelölhetnének, akkor is kevesebb helyet tudnának megszerezni, mint a pártok, mivel a 176 hely áll szemben a 210 - el.

Hát ez így nagyon nincs jól! 

 

Először is, ami talán a legfontosabb, hogy aki csak pártokkal tudja elképzelni az ország működését az nagyon - nagyot téved. Miért? A következőkért:

 

Induljunk ki abból, hogy a parlament működéséhez nincs szükség a pártokra, (gondolom ebben nincs vita) mivel a képviselők (megfelelő törvényi háttérrel) nélkülük is el tudják látni feladatukat.

 

Mire jók a pártok? Hogy megosszák az ország lakosságát jobb és baloldalra! Hogy szembe állítsák az egyszerű embereket egymással! A megosztott emberek már - már ellenségei egymásnak! Pedig a sötétben bujkáló ellenség máshol van, nem közöttünk! Ha nemzetben gondolkodunk, ha nemzeti egységet akarunk, ha nemzeti egységet hirdetünk, akkor viszont nem kell se jobb, se baloldal. Összefogásra, nem megosztásra van szükségünk! 

 

Amennyiben nincs szükség pártokra; akkor a pártok számára biztosított területi és országos listára sincs szükség! Nincs szükség kampánypénzre! Nincs szükség (legalábbis a mai formában) kampányra hiszen, az egyéni választókörzetekben mindenki ismeri a jelöltet.

 

Az egyéni választókerületekben (vidéken biztosan így van) a képviselőt a személye miatt választják meg! Nem a pártja miatt! Például az Agrárszövetség 1990-ben (Solymosi József) is az egyéni választókerületből jutott be. Nem az Agrárszövetség miatt; hanem mert a rendszerváltás előtt népszerű Tsz elnök volt és a bonyhádi nyugdíjasok megválasztották. A SOMOGYÉRT egyesület 2006-ban, megint csak a személy miatt jutott be.  Ennyi!

 

Ezért fordul elő olyan, hogy valaki szavaz egyéniben a x képviselőre, (bármelyik párt színeiben indult) de a listán nem ennek a jelöltnek pártját válassza, vagyis keresztbe szavaz!

 

Aki a listán jutott be nyílván nem ismerheti közelebbről azokat a választópolgárokat, és (fordítva, a listás embert sem ismerik, el meg egyáltalán nem ismerik, sőt), akikért dolgozni fog! Hát akkor kire szavaz? A listára? Vagyis Zalaegerszegen leadott listáról, Szabolcs - Szatmár - Bereg megyei képviselő ül be a parlamentbe! Pl. Tolna megye III. választókerületében egy jelöltre való szavazásra van lehetőség, (egyéni) még lista nélkül az ott élők számára mindjárt két ismert személy indulhatna.

 

Önmagában a pátok működése egy egészséges demokráciában, még nem lenne gond! Működjenek együtt azonos ideológiára hangolt emberek, szervezzenek maguknak gyűléseket, tűzzenek ki maguk elé célokat, dolgozzanak ki közös programokat.

A választásokhoz attól nem muszáj, hogy közük legyen. Attól még nem kell a választópolgárok pénzét költsék, például; kampányra. Attól még nincs szükség megélhetési politikusokra. Attól még a költségvetésből nem kellene hatalmas pénzeket lenyúlniuk!

Persze ettől még lehet szeretni a pártokat, aki úgy gondolja, de szeresse Őket a saját pénzén!   

 

Továbbá, ugye azt mindenki tudja, hogy a listán bejutott képviselő senkinek a világon (a pártján kívül) nem tartozik felelősséggel! Ez igaz az egyéni választókerületekben a pártok által bejuttatott képviselőkre is. Mert a független jelöltnek legalább van egy kis tartása, neki a választói szemébe kell néznie. Míg a pártkatonának nem!

 

Szépen kis lépésekben haladunk előre! Ma a listát töröljük el, holnap az egyéni választókerületekből zárjuk ki a pártokat! És máris eljutottunk a lényeghez; megvalósul az igazi rendszerváltás, érvényre jut a demokrácia, a parlamenti pártdiktatúra helyett!

És azt hiszem ez nem is lenne nagy baj!

 

Tisztelettel

"Tegyünk együtt hazánk sorsának jobbra fordításáért!

 Együtt győzni tudunk és felépítjük igaz országunkat!"

Vecsei József 

Bonyhád

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                       vissza az index oldal keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 


Gyirán István (1958), katolikus keresztény, háromgyermekes családapa, vízügyi mérnök vagyok.


Felelős emberként nem érem be annyival, hogy csak a családom szükségleteiről gondoskodjam, hiszen látom, hogy megélhetésünk tágabb színtere, szeretett hazánk, zsiványok martaléka lett. Hogy történhetett ez? Nyilvánvalóan valami baj van a hatalomgyakorlás rendszerében, mert ezt a pusztulást a nép biztosan nem akarta. Márpedig a köztársasági államformánkban elvileg a nép az úr, az országban a nép akaratának kellene érvényesülni, és ezt az Alkotmány 2. § (2) bekezdése világosan ki is mondja:

"A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja."

Tehát az ország sorsát érintő fontos döntéseknek az Országgyűlésben kellene megszületnie, hosszas viták eredményeként. Ezzel szemben azt látjuk, hogy az Országgyűlés ülései érdektelenségbe fulladnak, érdemi vita nem történik, a padsorokban szavazógépek ülnek, akik az elhangzott érvektől függetlenül úgy szavaznak, ahogyan a pártjuk előírja nekik. Frakciófegyelem a viselkedésforma neve. A választói érdek fel sem merül, a döntések a pártok politikai műhelyeiben, politikai alkudozás eredményeként születnek.

Tehát az Alkotmány szerint a nép gyakorolja az országban hatalmat, de látjuk, hogy a valóság egészen más, a népnek a hatalomhoz valójában semmi köze. A népet megillető hatalmat ma a pártok gyakorolják. Az Országgyűlésben a pártok képviselői ülnek, az ország életét meghatározó döntések a politikai pártok vezető testületeiben születnek. A pártok döntik el, kiből lehet országgyűlési képviselő, majd azt is, hogy a képviselő mikor hogyan szavazzon, milyen törvényeket hozzon, ők döntik el ki legyen a kormányfő, a köztársasági elnök, ki legyen a Legfelsőbb Bíróság elnöke, a főügyész, kiből lehet alkotmánybíró, és így tovább, egyszóval minden fontos döntés ott születik.

Kíváncsi voltam, miféle jogszabályi felhatalmazás alapján gyakorolják a pártok ezt a mindenre kiterjedő hatalmat. Kapaszkodj meg, kedves Választópolgár, nincs ilyen jogszabály! Az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény alapján lehet pártot alapítani épp úgy, mint bármely más egyesületet. A párt is épp olyan társadalmi szervezet, mint bármelyik más egyesület, a sok ezer közül. Ezen kívül létezik az 1989. évi XXXIII. törvény a pártok működéséről és gazdálkodásáról, amely azokra az egyesületekre vonatkozik, amelyek az őket bejegyző bíróság előtt kijelentik, hogy magukra nézve kötelezőnek ismerik el a törvény előírásait. Ezekből lesznek a politikai pártok, de ez a jogszabály sem ad semmiféle többlet hatalmat a többi egyesülethez képest, mindössze a működésük részleteit szabályozza.

Az Alkotmány 3. § (2) bekezdése kimondja, hogy a pártok közreműködnek a népakarat kialakításában, kinyilvánításában. Ez a deklaráció, ez a formális kinyilatkoztatás különbözteti meg a pártokat a többi egyesülettől, aminek viszont semmiféle jogkövetkezménye nincs, nem hatalmazza fel a pártokat semmiféle hatalomgyakorlásra. Vagyis a pártok nem az alkotmányos kötelességüket teljesítik, hanem a népakarat kinyilvánítása helyett a hatalom kizárólagos birtoklására törekednek. Ezzel kapcsolatban pedig az Alkotmány 2. § (3) bekezdése kimondja, hogy az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenkinek joga és kötelessége fellépni.

Tehát a pártok hatalomgyakorlása teljességgel törvénytelen és alkotmányellenes, és ez az oka annak, hogy Magyarország mára a â01Ekövetkezmények nélküli országâ01D lett: El lehetett tűntetni az ország minden vagyonát, tönkre lehetett tenni a gazdaságát, kultúráját, milliók életét, jelenét és jövőjét, â013 és felelőse nincs semminek. Persze hogy nincs, hiszen az ország fölött a tényleges hatalmat a pártok gyakorolják, nekik pedig jogszabályi felhatalmazásuk nincs, így jogi úton számon kérhető felelősségük sincs! Ez minden bajnak a gyökere.

Racionális emberként nekiláttam megkeresni azokat a jogszabályi csúsztatásokat, amelyekkel finoman, szinte észrevétlenül, â013 mint szopós bárányt az anyjától â013 elválasztják a népet az őt illető hatalmától. Mozgalmat indítottam az elorrozott hatalmunk visszaszerzésére, 15 éve levelezem az Alkotmánybírósággal, az Országos Választási Bizottsággal, keresem a fogást a hatalom törvénytelen rendszerén (részletek a www.nephatalom.hu oldalon olvashatók), de ez idáig hiába. Most viszont az OVB 184/2008. (V. 6.) sz. határozatában hitelesített egy ügydöntő népszavazásra szánt aláírásgyűjtő ívet, amelyen az következő kérdés szerepel:

"Egyetért-e azzal, hogy az Országgyűlés törölje el az 1989. évi XXXIV. törvény 5. § (3) és (4) bekezdéseiben a pártok számára biztosított területi és országos listaállítási jogot, hogy ezentúl az Országgyűlésbe csak egyéni választókerületekből kerülhessenek képviselők?"

A határozattal szemben két magánszemély kifogással élt, amelyeket az Alkotmánybíróság 544/H/2008. sz. határozatában elutasított. Ezzel az OVB határozat 2009. március 20-án jogerőre emelkedett, vagyis megkezdhetjük szabadságharcunkat a hatalom visszaszerzése érdekében. Ennek első lépése a jelenlegi népszavazási kezdeményezés, amelyen elérjük, hogy a képviselőink ne a pártoktól függjenek, hanem tőlünk, választóktól.

Az Alkotmányunk jelenleg nem engedi meg, hogy a képviselők visszahívhatóságát, vagy bármilyen más ellenőrzési eszköz bevezetését kezdeményezzük, ezért kénytelenek vagyunk több lépésben megteremteni a képviselőink fölötti ellenőrzés jogát.

A következő lépés az lesz, hogy csak azokat a képviselőket juttatjuk be a parlamentbe, akik vállalják a jelenlegi álnok képviseleti rendszer átalakítását úgy, hogy általa a nép ténylegesen gyakorolhassa az önrendelkezést, vagyis a megválasztott képviselőnek nem csak joga lesz, hanem felelőssége is lesz a nép előtt. Hogy miként nézne ki egy egészséges képviseleti rendszer, arra vonatkozóan itt találhatók javaslatok, de ennek megvitatására ráérünk az eredményes népszavazást követően, az országgyűlési képviselő választások előtt.

A szintén pártok által felügyelt médiára nem számíthatunk, ezért egyéni levél útján próbálom elérni a becsapott választótársaimat. Azokra az emberekre számítok, akik jobban szeretik a hazájukat, mint a megosztás szerepét betöltő politikai pártokat, és hajlandók is tenni az ország közössége érdekében. Tőlük kérem, hogy nyomtassanak ki egy aláírásgyűjtő ívet, és szerezzenek rá aláírásokat a családjuk, ismerőseik köréből, különösen olyan személyektől, akiknek nincs internet hozzáférésük. Ezt a levelet pedig továbbítsák a címlistájukon lévő azon a személyekhez, akikről feltételezik, hogy csatlakozni fognak a kezdeményezéshez.

A szabályosan kitöltött íveket a következő címre, lehetőleg ajánlott küldeményként kérem küldeni: Gyirán István 6500 Baja, Lőkert sor 39/c.
A küldésről e-mailben is tájékoztatást kérek a nepszavazas@nephatalom.hu Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre annak érdekében, hogy a sikeres kézbesítést nyomon követhessük.

Figyeljünk arra, hogy a kinyomtatott lap az eredeti dokumentumnak mindenben megfeleljen, vagyis a fejléc/lábléc üres legyen, illetve a nyomtatás tartalmazzon minden feliratot, ami a hitelesített íven szerepel. A gyűjtés eredményéről a http://nephatalom.blog.hu/ oldalon fogok folyamatosan beszámolni.

Ezt a levelet Húsvét után indítom útjára, és bízom benne, hogy Pünkösd vasárnapig a szükséges aláírások összejönnek. Nincs mire várnunk! Ha nem teszünk mi az országunkért, akkor tenni fog majd más, de abban nekünk nem sok örömünk lesz! Ezt a kényszerű tétlenséget, ezt a kiszolgáltatottságot éltük napjainkig, aminek eredménye az ország totális kifosztása lett, és megértük, hogy az idegennek nagyobb a becsülete az országban, mint nekünk â01Euralkodóknakâ01D. Az úgynevezett politikai elit kiszolgáltatott bennünket a jól fizető idegeneknek, hol keletre, hol nyugatra, most pedig itt állunk kifosztva, és ijedten várjuk, hogy a â01Eválságâ01D ürügyén milyen újabb népnyúzó intézkedéseket tart szükségesnek bevezetni a senki által nem választott, pártalkuk nyomán hatalomra juttatott kormány.

Jó hírem van, kedves Barátom! Nincs okunk ijedtségre. Az álnokság lelepleződött, a â01Ekövetkezmények nélküli országnakâ01D vége. A hatalom visszakerül jogos tulajdonosához, és a magyar nép, â013 elsőként a nemzetek között â013 esélyt kap arra, hogy a szolgai helyzetéből kiszabaduljon, és eljusson az emberhez méltó dicsőséges szabadság állapotába.

Miután elolvastad ezt a levelet, döntened kell: Odaállsz-e a jogot, igazságot követelők közé, erősíted-e személyeddel a jó, az igaz érvényesülését, vagy ilyen-olyan megfontolásból tétlen maradsz. Tudnod kell, hogy a döntéseddel így vagy úgy, részt vállalsz az ország sorsának alakításában. Nem csak alkotmányos kötelességünk fellépni a jogtalan hatalombitorlókkal szemben, hanem személyes, Isten és ember előtti felelősségünk is.

Ha szavazati joggal rendelkező állampolgár vagy, hatalmad van. Ezt a hatalmat ma mások gyakorolják helyetted, a nevedben, törvénytelenül és nem a Te javadra. Most lehetőséged nyílik az elorrozott hatalmad visszaszerezésére, hogy azt a magad és gyermekeid javára gyakorolhasd, építsd szűkebb környezeted, építsd hazádat.


Akarod, vagy nem? Ezt kell eldöntened!

Baja, 2009. április 15.

                                                         Gyirán István szervező
                                                          www.nephatalom.hu
 

 

 vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                          vissza az index oldal keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

tegnap előtt 23:06

 

 

Szőnyi Bartalos Mária

 

 

 MENNYI, MENNYI ÁLDOTT LÉLEK…

 

 

Mennyi, mennyi áldott lélek

- és áldatlan -

ment az ősidőktől kezdve

harcba e magyar földön!

 

Mentek, mentek erőt vettek,

erőt adtak; volt, hogy győztek,

volt, hogy haltak értünk,

a ma élőkért, és értetek,

 

kik még meg sem születtetek.

Nézem, nézem lelketek tükrét:

felvidéki, erdélyi, vajdasági,

és horvát arcotok vonásait

 

kőbe vésett magyarok,

mint magok megmaradtatok

negyvennyolc utáni trianon

tördelte hegyeken, dombokon,

 

síkságokon két kézzel

kapaszkodva egy-egy fűszálban,

hogy újra és újra talpra

állhassatok

 

Mennyi, mennyi áldott lélek

ünnepel most messze titkon!

Hisznek még és nem engednek

negyvennyolcból - ötvenhatból.

 

Mennyi, mennyi sóhaj száll,

mert össze kéne fogni már -

Suttogják, mondják, szólnak:

Add a kezed végre már!

 

Komárom-Szőny, 2008. március 11.

 

GYURCSÁNY!   ÁLLITSD LE AZ MSZP HÜLYESÉGEIT!


Győrben az MSZP név szerint akarja ismerni a

Magyar Gárda tagjait.
A Magyar Gárda nem verőegyesület,

de a ti negyvenezres

bandátok verőlegényektől hemzseg!
Ha az MSZP név szerint akarja tudni, kik vannak a Magyar Gárdában, akkor én

név szerinti, nyilvános felsorolást akarok és

követelek az MSZP hadseregéről!
Azokról pedig külön név szerinti felsorolást

követelek, akikkel 2006.

október 23-án eljátszattad Budapesten a

Pál utcai fiúkat!
Világos?!


Szőnyi Bartalos Mária
Komárom-Szőny, 2008. január 25. 

 

 vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                            vissza az index oldal keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

     vissza az oldal tetejére >>>

Hírek / menü anyaga 2013. 04. 15- ig.

 

A Nap Képe!            Videók a - től >>>

 >>>

 

 >>>

A LÉLEK BETEGSÉGÉNEK TARTOM

 

 >>>

AZ SZDSZ FÉLELME AVAGY GÁTLÁSTALANSÁGA?

 

>>>

A Független Újságírók Szövetsége kiáll a Magyar Gárda mellett

Rendkívüli sajtótájékoztató

 >>>

 

 

Nemzeti Kávéház nyílt az MVSZ székházában

 

 >>>

NemzetHír-Ébredj, Magyar! 

 

 >>>

HELYEZKEDŐKHÖZ

Szőnyi Bartalos Mária

 >>>

Verekedés a főtéren! Debrecenben a Kossuth téri Gyurcsány Ferenc lemondását követelő tüntetőkkel...............

 >>>

ÉSZREVÉTELEK - MEGJEGYZÉSEK       Prof. Dr. Bokor Imre
a Justitia Bizottság elnöke

 >>>

Szabad az út az első civil kezdeményezésű népszavazás előtt

 

 >>>

Seszták Ágnes: Csapda

 

 >>>

Bokros: válságkormányra van szükség - Nincs más választás
 

 >>>

Verekedést provokáltak a cigányok a Gárda perén

 

 >>>

DEPORT - '56 Közlemény    dr. Szerdahelyi Szabolcs a
DEPORT - '56 elnöke

 

 >>>

Népszavazási eufória, az önmagába visszabukó kormány és az XXX-szel áthúzott demokrácia

 >>>

Újságíró tanfolyam a 2008/2009-es tanévben is

 

 >>>

Lemondott a Jobbik három alapítója a Magyar Gárda miatt

 

>>>

Hódmezővásárhelyen már nincs vizitdíj és kórházi napidíj

 

 >>>

Megkezdődött a népszavazás

 

 >>>

Kettős kordonnal és motozással járul hozzá a hatalom március 15-éhez

 

 >>>

IDE LŐJETEK NYILASOK!

 

 >>>

Bejegyezték a Magyar Polgári Pártot

 

 >>>

Január 6. - a Szent Korona hazaérkezése
 

 >>>

Üzenet a Hírháló olvasóinak!

 

 >>>

Tudatos népirtás a reform? - Papp Lajos (szívsebész)

 >>>

1956 - 2006.    10 perc az igazságért, a hazugság ellen! Szd. Garay tér

 >>>

 

*  *  *

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                                           vissza a Hírek keresőbe >>>

Szőnyi Bartalos Mária  08.06.27.

A LÉLEK BETEGSÉGÉNEK TARTOM

 

A lélek betegségének tartom azokat a testi vonzalmakat, amelyek férfi-férfi között vagy nő és nő között alakulhatnak ki. Ezek az emberek zsarolhatóvá válnak pszichésen és könnyen olyan feladatokat kaphatnak, hogy rontsanak meg másokat is. Tehát olyan magatartási formát tanúsítsanak, amellyel provokálják az egészséges embereket.

A szellemi, lelki megrontást követi a testi kapcsolatok káosza azoknál, akiket sikerül behálóznia a provokátoroknak. Családokat, népeket, nemzeteket tehetnek tönkre, ha időben nem ismerik fel az egészséges emberek ennek veszélyét.

 

A magyar népnek megvannak a sajátos szokásai minden területen, amelyek eltérnek a szemitizmust képviselők egy-egy csoportjának viselkedési, magatartási formájától.

 

Amíg bármely szemitizmust képviselő ember vagy csoport viselkedési stílusa sérti, megalázza az egészséges magyar szellemű és magyar lelkű embereket saját hazájukban - Magyarországon -, addig joga van minden magyarnak fellépni ellene, és joga van ragaszkodni szokásaihoz. Az ország vezetésének nem csak joga, de kötelessége elutasítóan fellépni a magyarság szokásjogát sértő bármely szemita magatartási forma ellen.

Amennyiben az ország vezetése támogatja - bármire hivatkozva - a magyarságtól eltérő magatartási, illetve viselkedési formát, a magyarságnak joga van önállósodni; majd elhatárolódva az adott időszak ország vezetésétől joga van kialakítani saját önrendelkezését. Ugyanis, minden embernek joga van külön-külön is megteremteni a szellemi önvédelmét, a lelki önvédelmét és a fizikai önvédelmét. Az önvédelem érdekében összefoghatnak, csoportokat alakíthatnak és kötelességük - az egészséges szellemű, lelkű és fizikumú  magyarságért - megvédeni hazájukban magyar szokásaikat, akár az életük árán is a beteglelkű más országokhoz tartozó emberek szokásai ellen.

 

Ismételten leírom: A lélek betegségének tartom azokat a testi vonzalmakat, amelyek férfi-férfi között vagy nő és nő között alakulhatnak ki. Az egészséges magyarság köreiben - Magyarországon - szokásjogot sért még egy ilyen csoport felvonulásához való hozzájárulás is a hatóságok részéről.

 

Ma olvastam egy cikket, láttam a Magyar Himnuszt gyalázó videót az interneten, amely kimeríti azt a fajta provokációt és szemita viselkedési stílust, amely a magyar alkotmányos törvények szerint is elítélendő lehet. Ki tette? Az írás szerint: egy, hazánkban élő, magyargyűlölö, zsidó fiatal, aki azt is leírja, hogyan kell kutyaként bánni a magyar emberekkel. Üzenem ennek a fiatalnak, hogy sajnálom őt, mert beteglelkű és gyógyíthatatlan. Nincs helye az egészséges szellemű magyar emberek között. Pszichiátriai kezelésre szorul.

S ha már egyszer ez a fiatal Trianont is megemlítette, éljenezte, akkor engedtessék meg nekem, minden nemzetet elismerő és tiszteletben tartó magyar embernek a következő megjegyzés:

 

Amíg a zsidó hitgyülekezetek feljogosítva érzik magukat arra, hogy Magyarországon a holokauszt áldozatainak emlékezésére, és a nem felejtésére szólítsák fel a magyarság köreiben élő zsidóságot, addig Magyarországon egyetlen egy zsidó embernek nincs joga arra, hogy a magyarság számára bármilyen formában gátat vessen a Trianonra való emlékezésnek és a nem felejtésnek.

Komárom-Szőny, 2008. június 26

. (A jegyzetben utalt cikk és video:  http://kuruc.info/r/26/26541/ )

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                                           vissza a Hírek keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

  

 

2008. június 8.

Szőnyi Bartalos Mária

 

AZ SZDSZ FÉLELME AVAGY GÁTLÁSTALANSÁGA?

 

Sajnálom az eszdéesz tagjait, mert nem jutott el a tudatukig, hogy néhányszáz ember nem irányíthatja a magyar népet, ha a magyar nép nem akarja azt.

 

A magyar nép nem akarja az eszdéesz befolyását az ország ügyeibe.

A magyar nép nem akarja, hogy az eszdéesz beleszóljon a magyar nép alkotmányába.

A magyar nép nem akarja, hogy az eszdéesz határozza meg a kettős állampolgárság lehetőségét a külföldön élő magyarok esetében.

 

Milyen jogon várja el a zsidóság azt, hogy ők megkapják a kettős állampolgárságot?

Milyen jogon akar beleszólni az eszdéesz  a külhoni magyarok kettős állampolgárságának lehetőségébe?

Aki bármikor képviselőként a magyar emberek ellen szól hazánkban, az nagyon gyorsan szedje a sátorfáját és költözzön oda, abba a nemzetbe, amely nemzetnek nem mond ellent, vagy amely nemzet tagjai eltűrik az idegenek ellentmondását.

A magyar nép nem tűri el, bármit is gondoljanak az ország jelenlegi vezetői.

 

Nem tudom, mégis mit gondol Fodor Gábor? Mégis, mit képzel? A seszázaléknyi pártja mibe szólhat bele akkor, amikor a magyar nép új választásokat akar? Nem is akármilyen választásokat akar a magyar nép!

 

A magyar nép pártok nélküli szakértői kormányt akar, de olyant, amelynek tagjai nem idegenszívűekből állnak, hanem magyar szakértőkből. Ebben helye és szerepe nem lehet eszdéeszesnek, de emeszpésnek sem. Ugye, nem fontos elmagyaráznom, hogy miért nem?

 

Önök, eszdéeszesek joggal félnek attól, hogy rendesen kiáll a rúdjuk a parlamentből, az országgyűlésből. Nincs ott már régen semmi keresni valójuk. Ugyanis a magyar nép nem a magyar nemzeti érdekeket elhomályosító pártok képviselőit akarja látni a magyar országgyűlésben. A magyar nép nagyon gyorsan új választások kiírását akarja.

 

Az önök gátlástalansága példaértékű a világ nemzetei számára.

Világossá kell válnia önök számára annak a ténynek, hogy a magyar nép nem szíveli el az önök jelenlétét az országgyűlésben, de azt sem, hogy beleszóljanak a magyar nép alkotmányos ügyeibe.

 

A magyar nép nem szíveli el azt, hogy az Izraelben ünnepelendő ünnepeiket áthelyezik Magyarországra. A magyar nép sem ünnepli a saját ünnepeit Izraelben. Vegyék tudomásul azt, hogy a magyar nép morális életviteléhez, szokásaihoz önöknek kell alkalmazkodniuk és nem a magyar népnek önökhöz itt, Magyarországon.

 

Amennyi kárt okoztak tudatosan a magyar népnek és Magyarországnak, én mindannyiuktól megvonnám a kettős állampolgárságot és menjenek rombolni oda, ahol azt eltűrik.

A magyar nép nem tűri el tovább!

A magyar nép új választásokat akar és pártok nélküli kormányzást.

 

Komárom-Szőny, 2008. június 8.

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                                           vissza a Hírek keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

  

 

A Független Újságírók Szövetsége kiáll a Magyar Gárda mellett
2008.06.01. FÚSZ

A Független Újságírók Szövetsége lesz Magyarországon az első olyan szervezet, amely nyíltan a Magyar Gárda törekvései mellé áll.

Erről állapodik meg június 4-én hivatalosan is a Magyar Gárda Egyesület, a Magyar Gárda Mozgalom és a Független Újságírók Szövetsége. A FÚSZ társszervezetévé fogadja a megalakulásának pillanatától folytonos támadásoknak kitett, felső politikai nyomásra koncepciós perbe fogott egyesületet és az abból szerveződött mozgalmat. Az eseménynek délelőtt tizenegy órakor a Magyarok Háza mellett, a közelmúltban megnyílt Nemzeti Kávéház ad otthont.
Független Újságírók Szövetsége

vissza az oldal tetejére >>>

 

Rendkívüli sajtótájékoztató

A Független Újságírók Szövetsége, valamint a Magyar Gárda Egyesület és a Magyar Gárda Mozgalom tisztelettel meghívja a sajtó képviselőit és valamennyi érdeklődőt, a 2008. június 4-én de. 11 órától tartandó közös sajtótájékoztatójára.
Ez alkalommal a két társadalmi szervezet, és a Magyar Gárda Mozgalom olyan stratégiai, együttműködési megállapodást köt, melynek célja a Magyar Gárda életének bemutatása, tevékenységének megismertetése a társadalommal.
Tesszük ezt azért, mert az egyre intenzívebb visszajelzések alapján mind többen látják, milyen nagy szükség van arra a tevékenységre, amelyet a Magyar Gárda Egyesület és a Magyar Gárda Mozgalom képvisel. A Független Újságírók Szövetsége az első olyan társadalmi szervezet, amely nyilvánosan felvállalja a Magyar Gárda Egyesület és a Magyar Gárda Mozgalom törekvéseit.
A szerződést a Független Újságírók Szövetsége, a Magyar Gárda Egyesület és a Magyar Gárda Mozgalom vezetői a helyszínen írják alá.
A sajtótájékoztató helyszíne: Nemzeti Kávézó Budapest, Semmelweis út 1-3 (a Magyarok Háza mellett).
Kérjük a tisztelt újságíró kollégákat, hogy részvételi szándékukat a következő email címre jelezzék: alelnok@fusz.hu
 

A Független Újságírók Szövetsége részéről:
L.Gyöngyösi Zsuzsanna - elnök
Bella Árpád - alelnök

A Magyar Gárda Egyesület részéről:
Vona Gábor - elnök

A Magyar Gárda Mozgalom részéről
Dósa István - országos főkapitány

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                                           vissza a Hírek keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

  

 

Nemzeti Kávéház nyílt az MVSZ székházában

Május 30-án az MVSZ - Magyarok Háza épületében nemzeti kerekasztal és sajtótájékoztató keretében nyílt meg a Nemzeti Kávéház, amelyet a jelenlevők közül többen a globalista szellemiségűvé vált Pilvax utódának tekintettek.

A kávéház megálmodója és megvalósítója, Novák Tamás vállalkozó köszönetet mondott a Magyarok Világszövetsége elnökének azért, hogy az MVSZ helyet adott a magyar szecesszió jegyében kialakított létesítménynek. Patrubány Miklós megerősítette: minden olyan törekvésnek, amely a magyar nemzet erősítésén fáradozik, helye van a Magyarok Világszövetségének székházában. Elmondta, hogy a Pilvax emlegetése Petőfi Sándor alakját idézte föl benne. Különlegességként említette, hogy Székelykeresztúron, abban a házban, ahol 1849. július 30-án Petőfi a fehéregyházi csata előtti éjszakáját töltötte, emlékmúzeum működik. Ebben egy korabeli feljegyzés arról tanúskodik, hogy azon a bizonyos esten Petőfi átment a városka főterén működő Patrubány-kocsmába. Dávid Gyula irodalomtörténész Petőfi Erdélyben című könyvéből tudjuk, hogy abban az időben Székelykeresztúron két kocsma működött, és mindkettőnek örmény tulajdonosa volt. A másikat bizonyos Novák nevű kereskedő működtette. Így tehát Petőfi utolsó estéjének okán akár sorsszerűnek is tekinthető az új Nemzeti Kávéház létrejötte - mondta derűt keltve az MVSZ elnöke, majd hozzáfűzte: Ebből a kávéházból nem hiányozhat Petőfi szelleme!
Raffay Ernő és Szidiropulosz Árhimédesz bemutatták új Trianon-könyvüket, dr. Halász József pedig a Lisszabon-i Szerződésről beszélt, amelyet Európa Trianonjának nevezett. A rendezvényen jelen volt Budaházy Edda is, Budaházy György testvérhúga, akinek kérdései nyomán parázs hangulatú, fontos, politikai jelentőségű vallomásokkal tarkított vita alakult ki. Igazi nemzeti kávéházi szellemben.
MVSZ Sajtószolgálat

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                                           vissza a Hírek keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

  

 

2008. 06.  03.

NemzetHír-Ébredj, Magyar! 

 

A romániai választásokra.

Mi a baj a Nemzeti oldalon?


600 napja demonstrálnak.

Isten nevét hiába szádra ne vedd!

Királyságunk csak egy van!


Gengszterhitelek: Ajtócserével az utcára

Isten óvja Magyarországot!
Ha tovább küldöd, Köszönjük!

 

vissza az oldal tetejére >>>

2008. 05. 29.

NemzetHír-Ébredj, Magyar! 

A NemzetHír több mint hír! Böngészd oldalunkat, olvasd híreinket!

Már 88 megemlékezés Trianonról (folyamatosan frissül)

Turistaként jönnek, mint anno a törökök a budai várba?


Hej sztrájkok  mivé lettetek?


Törvénysértő volt a Vöröskereszt- elnök kirugása!


BKV-botrány, közügy vagy kémügy + szenzációs videó Tarlós Istvánnal


 

vissza az oldal tetejére >>>

" AZ IGAZ

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                                           vissza a Hírek keresőbe >>>

ORSZÁGÉRT "

  

 

2008. május 26.

  Szőnyi Bartalos Mária  

 

 

HELYEZKEDŐKHÖZ

 

 

Amikor a jelenlegi magyar politikára gondolok, mondhatnám nyugodtan azt, hogy tekintélyes senkiknek tesz szólamokat tökkelütött társaság. De nem mondom, csupán leírom azért, hogy mélázzanak el azok, akik be szeretnének furakodni pártként - esetleg függetlenként - a jelenlegi öt párt közé a legközelebbi választáskor.

 

A JOBBIK ellen tiltakozik még Orbán Viktor is. Két pofonnal haza küldené a Magyar Gárdát.

Nono! Ne ígérjünk pofonokat idejekorán, mert hátha nem olyan mélák már a magyar emberek manapság és több tizezerre ugrik ettől a gárdisták létszáma; a gárdista szimpatizánsoké meg több százezerre! Megeshet. Ugyanis megkapták már a maguk "pofonjait", szemkilövéseit, veréseit ettől a hatalomtól magyarok és nem magyarok, amiért - úgy vélem - a megtorlás sem fog elmaradni.

 

Ha nem lenne olyan sok beépített ember a radikálisok között, már régen választási szerződést kötöttek volna Vona Gáborékkal, mert rájöttek volna a mai ellenzékbe húzódó eszdéesz szándékára. Ami nem más, mint az új választások után szintén koalíciós pártként működni a hatalomban, de a változatosság kedvéért a FIDESZ-t kiszemelve áldozatul, és ott is rombolni egy nagyot, ráerőltetve az akaratukat, mint az emeszpében.

 

Persze, a hataloméhség, a mentelmi jog és az adómentes nagy honorárium is csábító lehet a politikába betáncolni vágyók számára.

 

Megjegyzem: Már 1994-ben kijelentettem, hogy nem veszek részt Magyarország rombolásában, és akkor szóljanak, ha a hazám építésében kell a segítség. Azóta sem szóltak. Ment is a rombolás rendesen! Ami tart a mai napig.

 

Nos, Uraim és Hölgyeim! Fontos eldönteni, hogy globálisan fel akarják-e számolni politikusként Magyarországot, vagy építeni akarják a HAZÁT?

Akik az utóbbit választják, azokat fogom támogatni. Függetlenként.

 

Komárom-Szőny, 2008. május 26.

 

 http://www.pszichomatika.hu/

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                                           vissza a Hírek keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

  

 

Verekedés a főtéren!

2008-04-21 21:58 eszaon.hu

Hétfőn, este hat óra után három férfi és egy lány szóváltásba keveredett Debrecenben a Kossuth téri Gyurcsány Ferenc lemondását követelő tüntetőkkel. A négy fiatal először egyre indulatosabban szidalmazta a demonstrálókat, többek között nemtetszésüket fejezték ki, amiért a főtéren tüntetnek. [Fotó galéria]

Ágoston Tibor, az egyik demonstráló, mint azt szerkesztőségünknek elmondta, a hangos szidalmazókat próbálták ugyan nyugtatni, elmondták a fiataloknak, hogy ez egy bejelentett tüntetés, így joguk van a főtéren demonstrálni. Ám a hangoskodók tovább zavarták a tüntetőket, sőt egy üres fémdobozzal is megdobálták őket.

A helyzet akkor fokozódott, amikor az egyik férfi a tüntetők előtt lehúzta nadrágját és a Nagytemplom előtt mutogatta nemi szervét. Ágoston Tibor elmondása szerint ekkor odamentek a magamutogató férfihoz, akinek megpróbálták elmondani, hogy ilyet nem lehet csinálni a főtéren. A hangos szóváltás közepette, az amúgy is parázs hangulatot tovább fokozta, hogy az egyik férfi többször megrugdosta az egyik tüntetőt. Ekkor a demonstrálók egyből hívták a rendőrséget - meséli Ágoston Tibor.

A rendőrség kiérkezését követően a 4 fiatal elfutott, majd berohantak a Délibáb Ételbárba. Az egyik demonstráló viszont követte őket, s így a kiérkező rendőrök az ételbárban el is fogták a tüntetést szidalmazókat.

Mint azt Ágoston Tibor elmondta, már több mint ötszáz napja tüntetnek, s eddig egyszer történ hasonló eset. Akkor egy ittas férfi zavarta meg a demonstrációt, de a rendőrség akkor is közbelépett.
~ Szőllősi Roland ~

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                                           vissza a Hírek keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

  

 

ÉSZREVÉTELEK - MEGJEGYZÉSEK

HORN GÁBOR
Észrevételek - megjegyzések
A politikai paletta egyik legvisszataszítóbb figurája, a spermabankból létrejött (ápolatlan külsejű) SZDSZ-es hordószónok legfrissebb kijelentését kell vizsgálat tárgyává tenni.

A "bolha" méretű pártocska gyakran nyilatkozó frakcióvezetőjének szájából a következő mondat "szaladt ki" a tévét nézők (és hallgatók) milliói felé: "FONTOS AZ, HIGGYÉK EL FONTOSABB, MI LESZ AZ SZDSZ-SZEL, ANNÁL, HOGY MI LESZ EZZEL AZ ORSZÁGGAL. EZT NAGYON ŐSZINTÉN MONDOM".
 


És ez a magyarul beszélő senkiházi, magyar kenyeret eszik, magyar adófizetők pénzéből éli világát, trágárkodik, hazudik és rinocérosz vastagságú arcbőrrel kell, hogy rendelkezzen,- ilyen ocsmány kijelentés megtételéhez.

A karalábé IQ-ja alatti intelligenciájával képtelen felmérni, hogy az ország nélkül az SZDSZ sehol sem lenne, de azt sem éri fel ésszel, hogy akik ezt az országot felépítették, megvédték, fenntartják és a Horn-féléknek helyet biztosítanak a parlamentben, azok elvárják, hogy az ilyen Landesman módon gondolkodók tűnjenek el ebből az országból! És ezt "nagyon őszintén mondom"!

Apropó: ha esetleg más országba akar menni, akkor alaposan nézzen szét bolygónkon, mert aligha akadna a világon (rajtunk kívül) még egy olyan ország, ahol ilyen kijelentésért páros lábbal nem rúgnák ki a Lajka kutya után az űrbe...

BKV

Ismét bőkezűnek minősülnek az ILLETÉKESEK! A BKV távozó vezérigazgatójára 60 (azaz hatvan) millió forintnyi végkielégítést akarnak ráerőszakolni.

Miután lassan-lassan csődbe vitték a BKV-t, 130 millión felüli összeget fizettek ki különféle (illegalitásba) burkolódzó tanácsadók semmit sem érő tanácsaikért, a hazug Demszky pedig mossa a kezeit, az állam kasszájába pedig mélyen belenyúlnak a gavallér osztogatók és a fosztogatók.

Már-már nehéz kulturált kifejezéssel kommentálni ezt a végkielégítési procedúrát, hiszen az előzőleg menesztett "vezér" is megkapta a meg nem érdemelt jussát, majd belecseppent egy újabb "zsíros" állásba. A sztrájkoló kétkezi dolgozók pedig - eléggé el nem ítélhető módon- nem akarnak éhbérért dolgozni, főként nem azoknak, akik milliókat tömnek a zsebeikbe, mindennemű érdemleges teljesítmény nélkül.

Meddig folytatható még ez az ajándékozgatás, meddig sanyargathatják még a dolgozókat újabb-és újabb adónemekkel, meddig gyárthatják még "herékből" a milliomosokat?

HORVÁTH ÁGNES

A gyilkos galócával versenyező, az egészségügyet szétverő kontár miniszter-asszony nagyon meg van elégedve az eddig végzett teljesítményével.

Az egészségügyi dolgozók és a betegek viszont nagyon elégedetlenek, mert ilyen képzetlen, nagyképű (flegma) és szemellenzős egészségügyi minisztere még nem volt az országnak(!), pedig Molnár Lajos sem volt az elsők között, amikor a tehetséget osztogatták...

Horváth Ágnesnek is jut (kb. 6 milliónyi) végkielégítés, csupán azoknak nem jut semmi, akik miatta (dilettáns intézkedései miatt) haltak meg, vagy miatta fognak meghalni, mert orvoshiány, nővérhiány, betegszállító hiány, kórházi-ágy hiány, gyógyszerhiány, mentőkocsi-és helikopter hiány csak az értelmetlen (elkerülhető) halálesetek növekedését eredményezi...

Horváth Ágnes azzal dicsekedett, hogy behűtött egy üveg pezsgőt az eü. törvény parlamenti szavazása előtt és be is kortyolták a számukra sikeres szavazást követően. No de: előre ittak a betegek bőrére! Lidérces álmukban sem bukkant fel, hogy hamarosan lesz egy újabb szavazás: a NÉPÉ (!), és előre megjósolom, hogy nem lesz pezsgős sikerélményük!

Most viszont megragadom az alkalmat, hogy bejelentsem: én is behűtöttem két üveg pezsgőt, egyet Horváth kiseprűzése után bontok fel (április végén), egyet pedig a soron következő népszavazás eredmény-hirdetésekor.

FELHÍVÁS

Tisztelettel kérjük a személygépkocsival rendelkezőket, hogy (próba képpen) május 28-án (szerdán) csak a páros (és zéró) rendszámmal végződő, május 29-én (csütörtökön) pedig csak a páratlan rendszámmal végződő gépjárművekkel közlekedjenek Budapest területén.

Tekintettel arra, hogy a Főváros vezetése (Demszkyvel az élén) semmit sem tett és tesz a közúti közlekedés zsúfoltságának enyhítésére, ezért minden érintett állampolgár jól felfogott érdeke, hogy (önként) segítse ennek az áldatlan állapotnak a megváltoztatását.

Mutassuk meg, hogy azok nélkül is segítünk magunkon, akiknek hivatali kötelességük lenne,- az immár évek óta kialakult és egyre súlyosabb (botrányos és idegölő) közlekedési káosz feloldása.

Ha az élővilágért felelősséget érzők eleget tesznek a felhívásnak, akkor mindkét napon jelentősen csökkenni fog a közlekedési dugók száma, csökkenni fog a levegőt károsító anyagok mennyisége, csökkenni fog a járművezetőket érő stresszhatások száma, csökkenni fog a balesetek száma, mindenki rövidebb időtartam alatt ér a célpontjára, és mindenki jelentős mennyiségű üzemanyag megtakarítást ér el.

Meg kell említeni, hogy a tömegközlekedési járművek, a mentőautók, a tűzoltó kocsik vagy a rendőrségi járművek mozgására (sebességére és manőverezési lehetőségére) is pozitív hatással lesz a közutakon közlekedő személygépkocsik számának 50%-os csökkenése.

Ezúton kérjük a Magyar Autóklub vezetőit és a médiák főszerkesztőit, hogy a lehető legaktívabb módon és formában támogassák ennek a felhívásnak a terjesztését, koncentrálva a májusi kiválasztott két napra, amely sikerétől és kiértékelésétől függ a fővárosi lakosok érdekeit szolgáló folytatás változatainak kidolgozása, illetve bevezetése.

Kérjük az internetezőket, hogy április 15-től kezdve, szíveskedjenek tájékoztatni levelező partnereiket erről a felhívásról, lehetőleg minden nap, és kedvük vagy tetszésük szerinti figyelemfelkeltő szlogenekkel (vagy ábrákkal) segítsék az akció sikerét.

(Prof. Dr. Bokor Imre)
a Justitia Bizottság elnöke

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                                           vissza a Hírek keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

  

 

Szabad az út az első civil kezdeményezésű népszavazás előtt

Az egészségbiztosítási rendszerrel összefüggő népszavazást kezdeményező Albert házaspár és a Liga Szakszervezetek 13 órakor átnyújtották a 491 958 ívet tartalmazó csomagot Rytkó Emíliának, az OVB vezetőjének.

Az OVB Balázs Béla úti irodája előtt már déli 12 után rendőrök vigyázták a bejáratot. Nem sokkal háromnegyed egy után befutott az utcába az aláírásgyűjtő íveket szállító mikrobusz, melyből csatárláncban adták egymásnak az ötszázasával összekötözött íveket. A láncba csak olyanokat engedtek be, akik igazolni tudták, hogy valamely, az aláírásgyűjtésben részt vevő szervezethez tartoznak. Az egyirányú utcában kisebb fennakadás történt, ugyanis a szervezők és a rendőrség részéről nem történt kezdeményezés, hogy ideiglenesen lezárják a területet az ívek átvitele idejére.

A civilek ezután felvitték a csomagokat az OVB erre kijelölt irodájába, ahol átadták azokat Rytkó Emíliának, aki elmondta, hogy ő maga nem kíván jóslatokba bocsátkozni azt illetően, hogy mikor várható a népszavazás. Az Országos Választási Iroda vezetője az aláírások átvétele után elmondta, hogy hétfőn este tart ülést az Országos Választási Bizottság, akkor egyeztetnek a hitelesítési folyamatról, az ívek ellenőrzéséről.

Az Albert házaspár tavaly nyújtotta be az Országos Választási Bizottsághoz népszavazási kérdéseit. A fellebbezések után az Alkotmánybíróságtól is megkapták a zöld jelzést. Azóta több mint negyven civil szervezet kezdte meg az aláírásgyűjtést a "Tb-mentő referendum" kiírásáért. A példátlan kezdeményezéshez ezután egyre több szervezet csatlakozott, így az átadásig 500 ezer aláírás gyűlt össze. Amennyiben sikeres lesz a várhatóan őszre kihirdetett népszavazás, az a Gyurcsány-vezette kormánynak 2008-ban a második - egyesesek szerint az utolsó - veresége lesz a civil társadalom részéről.

Törőcsik Attila
Polgár Info

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                                           vissza a Hírek keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

  

 

Seszták Ágnes: Csapda
2008. április 7. 08:44 MNO

Seszták Ágnes: Ferike távozik, és fél év múltán visszasírjuk a nemzet táncosát. A szabad demokraták három embert látnának szívesen a miniszterelnöki székben. Bokros Lajost, a hírhedt csomagost, Surányi Györgyöt, a Demokratikus Charta aláíróját, aki máig nem adott magyarázatot arra, hogy a CWA Banknál hogyan tűntek el százmilliárdok, és mekkora terhet rakott a költségvetés vállára az általa kierőszakolt, több ezer milliárd forintos adósságcsere. Simor András, a Magyar Nemzeti Bank jelenlegi elnöke új hal a piacon, csillag a liberális égen. Ő az, aki átneveli majd a magyarokat, akik csak a markukat tartják a segélyekért, gyesért, nyugdíjért, ahelyett, hogy öngondoskodnának. Többet fogyasztunk stb. Simor bankár programját a Népszabadság vezette fel próbaképpen. Igazából hihetetlen, hogy komoly pénzügyi szakember egy kalap alá veszi az egészséges, erőtől duzzadó, segélyből vígan éldegélő népcsoportokat azzal a viszonylag vékony réteggel, amelyet az állam elég szegényesen támogat azért, mert egy fogyatkozó népességű országban gyereket vállal.

Simor úr a multinacionális tőke embere, szerinte még a minimálbér is komoly teher a multicégeknek. Hármójuk közül egyikük sem szólt soha a rendezetlen és alacsony magyar munkabérekről mint az öngondoskodás igazi akadályáról. Három ultraliberális pénzügyér, akik nem emberekben, hanem adóügyi tételekben és ide-oda csoportosítható számokban gondolkodnak. Ha hármójuk közül bármelyikük is beülne a miniszterelnöki székbe a szabad demokraták hangos támogatásával, nekünk annyi.
(Magyar Nemzet, 2008. április 7.)

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                                           vissza a Hírek keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

  

 

Bokros: válságkormányra van szükség - Nincs más választás
2008-04-07 08:41:43 VGO

Magyarországon gazdasági válság van, ezért az országnak válságkormányra van szüksége - jelentette ki Bokros Lajos volt pénzügyminiszter az MTV Napkelte című műsorában.

Bokros szerint olyan intézkedéseket kell hozni, amelyeket nem szívesen tesznek meg a politikusok, de nincs más választasuk, mert az országban gazdasági válság van.

A közgazdász szerint aki adóreformot akar, annak logikailag azt is kell mondania, hogy radikálisan emeli az adófizetők körét, és csökkenti a költségvetés kiadási oldalát. Elsősorban a minimálbér adómentességét kell megszüntetni, az államreform keretében pedig az egészségügyet, az oktatást, a nyugdíjrendszert, az adórendszert és az állam működését kell átalakítani.

Az nem megy, hogy az ország közterheit a lakosság mindössze egynegyede, míg a tb-terheket a lakosok mindössze harmada állja - tette hozzá.

Ezekkel az intézkedésekkel együtt kell a - valóban szükséges - adócsökkentéseket - szja-kulcs mérséklése, tb-járulék csökkentése - kivitelezni. Ezek így együtt már korántsem olyan népszerű döntések, ám ezt a politikusoknak vállalnia kellene, mert az ország válságban van - fejtegette a CEU vezérigazgatója.
 

Kormányválság:
    * Gyurcsány maradt - Élet az SZDSZ nélkül
    * Hogyan tovább? - Este egyeztet az MSZP-frakció
    * "Az SZDSZ kényszer nélkül mondott le a hatalomról" - Kóka büszke pártjára
    * A koalíciós szakítást javasolja az SZDSZ országos tanácsa is
    * Demszky: se koalíció, se előrehozott választások
 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                                           vissza a Hírek keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

  

 

Verekedést provokáltak a cigányok a Gárda perén
2008-03-12. 15:02 (HírTV)

Verekedést provokáltak a Magyar Gárda-per közben az agresszív cigánybűnözők a Fővárosi Bíróság folyosóján.

A bíróság épületénél fokozott a rendőri készültség, a környéket kordonokkal zárták el, az épületbe a megjelent száz gárdistából húszat engedtek be, és megjelent az Országos Cigány Önkormányzat köztörvényes elnöke is, hátha kap egy nyaklevest.

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                                           vissza a Hírek keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

  

 

DEPORT-'56 Közlemény

A Fővárosi Bíróság elfogadta dr. Szerdahelyi Szabolcsnak, az '56-os Deportálások Tényfeltáró Bizottsága (DEPORT-'56) elnökének, mint pótmagánvádlónak Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány ellen benyújtott vádindítványát. A végzés nem jogerős.

A DEPORT-'56 elnöke 2007. május 24. napján vádindítványt nyújtott be a Központi Nyomozó Főügyészséghez, melyben Gergényi Pétert a Btk. 225. §-ban foglalt hivatali visszaélés vétségével vádolta. A vádindítvány szerint a hivatali visszaélés az alábbiakban merült ki:

a.) Gergényi Péter, mint Budapest rendőr-főkapitánya 2006. október hónap 23. napját követően azért, hogy a gyülekezési joggal kapcsolatos gyors és hatékony jogorvoslattól megfossza az állampolgárokat, úgynevezett műveleti területté nyilvánította, és ezzel a gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. törvény hatálya alól kivonta a Budapest V. kerületi Kossuth tér egy részét - az Országgyűlés épületének a környékét.

b.) Gergényi Péter 2006. október hónap 23. napját követően a fenti célzattal a hatáskörét túllépte, hiszen a Köztársasági Őrezred feladatáról, hatásköréről és illetékességéről szóló 69/1997. (XII. 29) számú BM rendelet szerint a meghatározott védett személyek, és létesítmények őrzéséről a Köztársasági Őrezred gondoskodik, nem pedig a Gergényi Péter által a kérdéses időszakban vezetett Budapesti Rendőr-főkapitányság.

c.) Dr. Szerdahelyi Szabolcs, mint a DEPORT-'56 elnöke 2006. november 25-én 2006. december 9-re tüntetést jelentett be a Budapest V. kerületi Kossuth térre. A Budapesti Rendőr-főkapitányság - Gergényi Péter aláírásával - a hatáskörének hiányát megállapító határozatot hozott. Dr. Szerdahelyi Szabolcs a határozat ellen fellebbezést nyújtott be, egyben azonban - 2006. november 27-én - panasszal élt a Gergényi Pétert által meghozott személy- és létesítménybiztosítási intézkedés, illetve annak meghosszabbítása ellen. Gergényi Péter a panaszt 2007. január 11-én utasította el. A vádindítvány szerint Gergényi Péter a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXI. törvényben (Ket.) foglalt elintézési határidőt azért lépte túl, hogy Szerdahelyi Szabolcs minél később jusson bírósági jogorvoslathoz.

A bíróság kimondta, hogy a vád törvényesnek tekinthető, hiszen a benne foglalt cselekmények ténybeli és jogi alapja a szükséges mértékben fennáll. A bíróság szükségesnek tartotta megjegyezni, hogy a vádindítvány elfogadása mérlegelést követő határozat, a következménye pedig a büntetőeljárás megindulása.

Budapest, 2008. március 12.

dr. Szerdahelyi Szabolcs
a DEPORT-'56 elnöke

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                                           vissza a Hírek keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

  

 

Népszavazási eufória, az önmagába visszabukó kormány és az XXX-szel áthúzott demokrácia
2008.03.11. FÚSZ

Ezzel bizonyára nem vagyok egyedül, de én sem szívesen írok arról, ami nyilvánvaló. Pláne nem ünneprontóként. De szerényen bekopogva mindenki ajtaján tisztelettel megkérdem, minek tetszenek ily nagyon örülni, amiről én lemaradtam?

Leírták már előttem többen is, de leírom én is: nem az számít, hogy igazam legyen, sőt, kívánom, hogy bárcsak ne lenne igazam, s csak arról legyen szó, hogy valamit félreértek vagy nem olvastam el minden ide vonatkozó hírt. Legyen a most örömmámorban úszóknak igazuk, és kívánom teljes szívemből, hogy legyen valódi okuk, okunk ekkora boldogságra. Hisz minden egyes szó, amit a mai napig leírtam ezeken az oldalakon, azért volt eddig is, hogy egy nap az igazi örömben is osztozzak majd mindazokkal, akikkel ma még (mindig) nem tudok együtt örülni.

Olvasom az általam oly nagyra tartott és becsült nemzeti íróink eufórikus ujjongását a Fidesz "választási győzelmeiről", és olvasok mindenütt a csúfosan megbukott Gyurcsány-kormányról, nemcsak hazai de külhoni lapokban is. Már megint elfog a kétség, ami oly sokszor az utóbbi időkben: valójában ugyanazon országról beszélgetünk? Nem értem, miféle választási győzelmeket aratott Orbán? Milyen választásokon? Volt Fidesz-hívőként én is próbálom átérezni és megosztani mindenkivel ezt az édes nagy eufóriát a magyar nép és a Fidesz közös népszavazási "győzelméről", de számomra valami nem stimmel. Miért jelenti ez a népszavazás a Fidesz választási győzelmét? Lehet, hogy csak én láttam rosszul, de legutóbb, mikor utánanéztem, a már régóta megbukott, illetve a még mindig bukott MSZP-SZDSZ kormány még mindig ott ült a helyén. Olvasván a híreket az Európai Unióról és a robogtatott lisszaboni folyamatról, hozzáteszem, hogy jövő ilyenkorra az Unió, így Magyarország elnöke szerintem NEM a most fényes "győzelmeket" arató Orbán lesz, sőt valószínűleg a sokszorosan megbukott Gyurcsány sem (bár lehetséges, hogy ő lesz az első kinevezett biztosunk). Sokkal valószínűbb, hogy új elnökünk Tony Blair, Sarkozy, Barroso, esetleg az ír miniszterelnök lesz, akit éppen most udvarol körül Sarkozy az első uniós elnökségi poszt kecsegtető ajánlatával, hogy ezzel az Unió előtt álló utolsó demokratikus kétségeket is eloszlassa és "a nem bízunk semmit a demokrácia véletlenjeire" elvén előre bebiztosítsa a végső eurofóriát, azaz Írország népszavazási ratifikálásnak kimenetelét a Lisszaboni Szerződésről (=EU Alkotmány).

De térjünk vissza a horizonton várakozó eurofóriáról a magyarországi népszavazási eufóriára. Szóval azt olvasom már megint, hogy a Gyurcsány-kormány megbukott. IGEN, MEGBUKOTT! Próbálom átérezni az újdonság erejét és az eufória ízét, de nem megy. Javítsanak ki, ha tévedek, de nem ezt olvassuk és írjuk 2006 ősze óta mindannyian? Most idézzem itt újra mindazokat, akik már eddig elmondták előttünk, hogy MEGBUKOTT A KORMÁNY, és hogy a népnek joga van elkergetni? IGEN, TUDJUK! Nem ezt mondták mindannyian már 2006 őszén is? Mondták? Dehogyis mondták, üvöltötték minden torkon át!

Nem ezért akarta a Fidesz által "csőcseléknek" lehordott radikális nemzeti tábor is elkergetni a megbukott kormányt már 2006 őszén is, és nem ezért akarták beállítani a szabad és igazmondó sajtó állapotát az MTV székházának elfoglalásával? Nem ezt a bukott kormányt akarta Orbán, és vele együtt az egész hatalmas ellenzéki udvartartás, már 2006 őszén is elkergetni és nem ugyanezen megbukott kormány elkergetése céljából hívta a tömegeket az utcára? Vagy valamit félreértettem volna?

Hallottam már több forrásból is, hogy a jó és hosszú házasság záloga a rossz és rövid memória. Ezek szerint a magyar társadalom házasságra lépett a magyarországi pártokkal és kellő rövidre nyíratta a memóriáját, hogy jóra és hosszúra sikeredjen ez a nász. Jó nekik. De az én memóriám még elég tűrhetően működik, ezért erős a gyanúm, hogy már megint velem van a baj. Mert én még ezekre a kormánybukási időkre is emlékezem: 2006 őszén jött Orbán Viktor a két napos ultimátumával elkergetni a megbukott kormányt, az utcára csalta a kormánybuktató nagy tömegeket majd magára hagyta őket, hogy a kellően alacsony számra lezsugorodó kormányelkergetőket a kormány könnyűszerrel hazakergethesse. Akkor a Fidesz kormánybuktatásti terveit hirtelen felváltotta a Fidesz népszavazás ötlete, valószínűleg az uniós nagyfőnökei javaslatára, húzta elő ezt a gondolatot, már akkor amikor még fel sem ocsúdtunk a megbukott kormány véres rendőrakciói sokkja alól. (Ugyanis Orbán eme pálfordulása éppen azután történt, amikor visszatért Brüsszelből, ahonnan gyurcsány-buktatási uniós támogatás helyett kapott egy jókora pofont és gyurcsány-támogatási ukászt.) Mégis, miért és mikor vált kormányelkergetési metódussá a kormány elkergetése helyett kitalált népszavazósdi?

Majd jöttek további kormánybukások, a kormánybuktató helyhatósági választások a Fidesz mindent elsöprő eufórikus győzelmével, jött a kormánybuktató kordonbontás, és jött mégegy néhány ezernyi kormánybukás, melyek alatt már szinte immunissá váltunk arra a tényre, hogy van egy megbukott kormányunk. Jött egy sokszorosan megbukott kormány által végbevitt reformoknak nevezett országpusztítás és -rablás minden téren és minden szinten. Jöttek ezek kegyetlenül egyre másra: bezárt vasutak, bezárt kórházak, bezárt iskolák, elbocsátott orvosok, piaci árak töredékén külföldi érdekeltségbe átjátszott vállalatok, épületek, földek, bagóért eladott hazai (makói) gázmezők hogy csillagászati árakon kelljen ezeket idegen országoktól beszerezni, eladott magyar földek és minden természeti kincsek, eladott magyar munkalehetőségek ázsiai cégek számára, hogy az elejét vegyük a végtelen sornak. Jöttek újabb elfojtott nemzeti ünnepek, majd jött a fő feketeleves, az általános sztrájkok ellenére elfogadott államkassza-kirabló egészégbiztosítás privatizáló reform. És jött Magyarország nemzetállami szuverenitásának feladása, hogy mindezekkel az eleve bukottan induló kormány beváltsa azt, amit az őszödi bukásakor ígért. Meglett mind, amiért az eleve bukott országgyűlés egyáltalán felvállalta ezt a sok megbukást: hogy Magyarországot nemzetközi jog szerint is az európai nagyhatalmak ölébe buktathassa.

Már akkor is és azóta is ez a kormány oly sok szempont szerint megbukott, hogy ember legyen a talpán, aki a kormány megbukásának minden stációját nyomon tudja követni. De azért a prioritásokat helyesen kell látnunk, mert még a végén addig bukik ez a kormány, hogy visszabuktatja magát egy "legitim"-féle státuszba. Mert én bizony nem vagyok kicsinyes és nem aprózom el a Gyurcsány-féle rendszer eredendő és hatalmas megbukását holmi vizitdíjon, kórházi napidíjon és tandíjon. Nem ismerem el, hogy eme díjak visszavonása azt jelentené, hogy Gyurcsány - bár személyesen megbukott - és ez a rendszer felbukott volna a "polgári demokrácia" legitimitásába. Ezen a ponton most csak annak lehet örülni, hogy eme három extra adófajtát, az amúgy is csillagászati szinten megadóztatott szerencsétlen magyar társadalom átmenetileg megússza, amíg a nép pénzén ingyen vacsorázó illegitim és diktatórikus állam "ígérete" szerint ki nem találja annak pontos módját, hogy mégiscsak behajthassa az így elmaradt uzsonna-pénzét.

A kormány, ugyanis - hátha valaki azóta elfeledte - nem a mostani népszavazáson bukott meg, hanem már két évvel ezelőtt, amikor meghamisított országadatokkal és egyéb közvélemény-manipulációval kicsikarta választási győzelmét és megalakított egy illegitim kormányt, egy olyat, ami már azelőtt sem csinált semmit, csak hazudott reggel, délben meg este. Ez az elévülhetetlen egyetlen valódi kormány-megbukási pont az, amely ponton nemcsak a kormány bukott meg, hanem az egész illegitim módon megalakult országgyűlés, és lám, mégis a helyén maradt. Az emlékezet-frissítés kedvéért arról, amit hosszú tanulmányokban is kielemeztünk már: a demokrácia politikai rendszere definíció szerint összeférhetetlen azzal a ténnyel, hogy a választásokat a pártok elcsalják a népakaratot megtévesztő és közadathamisító kampányokkal. Emlékezzünk, a Gyurcsány-féle kormány minden kellékével ellátott rendszert definíció szerint diktatúrának hívják: "a modern diktátorok általában erőszakot vagy csalást alkalmaznak a hatalom megszerzésére, miután hatalmukat megfélemlítéssel, erőszakkal, az egyéni szabadságjogok eltiprásával, és a tömegmédiák feletti ellenőrzéssel tartják fenn." (Encyclopedia Britannica).

Ezzel szemben egyetlen olyan demokrácia-definíció sem létezik, amely szerint egy demokratikus ország irányítói az alkotmány megszegésével és a népakarat manipulálásával ragadják el a hatalmat és egy ilyen hatalmat népképviseletnek nevezzenek. És a tény tény marad, ha elfelejtjük is: a meghamisított népakarat nem egyenlő a valódi népakarattal. Az alkotmányt és a népszuverenitást erőszakkal megdöntő országgyűlés nem állíthatja helyre a demokrácia látszatát sem azzal, hogy egy népszavazás eredménye után visszavon három intézkedést, amit már eleve illegitim népképviseleti státuszában hozott meg.

Most már annyi jogunk van elkergetni ezt a bukott kormányt és a bukott országgyűlést magát, hogy ez a temérdek jog kezdi kifárasztani az embert. Mert mire való az ember joga, ha nem tudja érvényesíteni? A már meglévő jogokhoz adódó minden egyes újabb bukottkormányelkergetési jog így csak feszítőbbé teszi azt a jogtalan helyzetet, hogy a bukott és jogtalan kormány, a bukott országgyűléssel együtt, még mindig a helyén van. Most már arra kell vigyázzunk, hogy e túl sok bukás feletti örömünkben nehogy elfelejtsük, hogy a kormány már régóta megbukottan rendületlenü ül a helyén és e megbukott státuszban buktatja meg az egész országot.

Ezen a honlapon is felidéztük, de több helyen is a napokban láttam Orbán korábbi ígéretét arról, hogy egy sikeres szociális népszavazás után a népnek joga lesz elkergetni a megbukott kormányt. Na jó, akkor legyen. Ezért hát a tegnapi népszavazási győzelem óta lesem a híreket megszállottként, de sehol nem írja a sajtó, hogy a 9 millió IGEN miatt csúfosan megbukott kormány mikorra tervezi elkergettetni magát és mikor tervezi visszaadni megbízatását, hogy a győztes magyar nép a győztes Orbán Viktorral az élen végre elkezdje gyakorolni a három iksszel visszaszerzett néphatalmát. Nem írnak arról sem, hogy e 9 millió IGEN hatására a kormány mikorra tervezi újranyitni a bezárt és eladott iskolákat és kórházakat, mikor kezdi el újra működtetni a bezárt vasútvonalakat, mikor vonja vissza az egészségbiztosítási privatizációs refomját, hogy mikor adja vissza elrabolt földjeinket és erőforrásainkat, mikor készül lefegyverezni rendőreit és visszaadni a magyar nép alkotmányos jogát saját nemzeti ünnepét a vízágyúk és a jogtalan bebörtönzés réme nélkül megünnepelni. Sőt, legutóbb, ha nem csal a memóriám, még ott tartottunk, hogy a megbukott kormány már megint visszabukott önmagába és minden eddigi harci felkészültségét is felülmúlva készül a győztes nép által való elkergetés elleni fegyveres védekezésre. Na de akkor milyen módon és kinél váltható be a győztes Fidesz azon ígérete, hogy a sikeres népszavazás esetén a kormánynak távoznia kell és a nép győztessé lett? Ha pedig nem váltható be az ígéret, akkor mi célt szolgál? Van aki ezt becsülettel el tudja nekem magyarázni, hogy én is érezzem egy kicsit ezt az eufóriát?

Mert a működő memóriám egyre csak bolondját járatja velem. Rövidtávú emlékezetem szemein keresztül látom az egészségbiztosítást privatizáló és egyéb állami pénzeket privatizáló (=kifosztó) reformokat is, s lám ezek is még érvényben vannak. De emlékeztet nemcsak a közeli, de távolabbi múltra nézve is: a békés ünneplő tömeget többször is megtámadó kormányrendőrségre, a rendőri véres terrorra, a megkínzottakra, a gumilövedékekre, a kilőtt szemekre, az ártatlanul meghurcoltakra. Nézem a bezárt kórházak, iskolák hosszú sorának üres helyét, nézem a privatizált kórházakat - úgy tűnik a nagy népszavazási eufória közepette ezekről rajtam kívül mindenki elfeledkezett. Nézem ezt a választási csalásokkal és erőszakkal regnáló illegitim parlamentet, - hát még mindig egyben és a helyén, köszöni szépen. Nézem az illegitim parlamentet őrző fegyveres rendőr-rohamosztagot - az is.

Ezek szerint a magyar társadalom tényleg házasságra lépett a magyarországi pártokkal és kellő rövidre nyíratta a memóriáját, hogy jóra és hosszúra sikeredjen ez a nász.

Kezdem szégyelleni magam, amiért nekem nem megy ez a nász, a felejtés és a jókedv, ami másoknak ily könnyen sikerül, ezért hát ismételgetem magamban, mint a stréber tanuló, hogy milyen jó is ez nekünk, a győztes magyar népnek, és hála Orbánéknak, végre újabb jogunk adódott arra, hogy elkergessük ezt a megbukott kormányt. Újra győztünk! A magyar nép, teljesen győztes módon, 9 millió igenes iksszel elmondhatja újra, hogy joga van elkergetni a kormányt, és ez jó, nagyon jó. Nem baj az, hogy a kormány nem kergül el, de nekünk papírunk van arról, hogy el kellene kergüljön, és ez jó, nagyon jó. Nem baj, hogy a diktatúra főrendőre elődjét túlszárnyaló módon fenyegetőzik nemzeti ünnepünk előzeteseként, sebaj, fő, ha jól viseljük magunkat, esetleg békében együtt ünnepelhetünk, győztes népként a győztes Orbán Viktorral. Csak a hülyének kell ennél több egy magyar demokráciában.

Miközben buzgón agymosom magam és ismételgetem a fenti leckét, az igazság már megint betolul a fejembe, és már megint elővesz az ellentmondások magyaros melankóliája: "az alkotmányt és a népszuverenitást erőszakkal megdöntő országgyűlés nem állíthatja helyre a demokrácia látszatát se azzal, hogy egy népszavazás eredménye után visszavon három intézkedést, amit már eleve illegitim népképviseleti státuszában hozott meg."

Aztán végül, ha későn is, de jő a megvilágosodás pillanata....Nincs kapu, nem lehet bemenni, mondá anno a megvilágosodott Karinthy által megszólaltatott rossz tanuló. Nincs állami iskola, nincs állami kórház, nincs állami egészségügy, tehát azokba sem lehet bemenni, és ahová nem lehet bemenni, onnan díjakat sem lehet beszedni. A maradék, azaz a privatizált kórházak, a privatizált iskolák, meg a privatizált betegbiztosítók nem kérdezik meg az államot: ezek annyi díjat szednek be saját privát zsebükbe amennyit akarnak. A privatizált egészségügyi biztosítás miatt biztosítatlanul, így orvos nélkül maradók pedig egyébként sem fizetnek se vizitdíjat se kórházi díjat. Arról a bevételről, ami nincs, arról pedig az állam miért ne mondana le?

Azután hirtelen összáll a kép egésze is és e mesterkedés mögött felvillan a velejéig romlott politikai "morál" mögötti elvont filozófia. Eszembe jut Szájer József az Echo TV február végi műsorában feltörő eurofóriája Lisszaboni Szerződésről, nevezetesen arról, hogy milyen szerencsés is volt, hogy annak idején az EU alkotmányozó konvenciója betette az EU Alkotmányba az uniós zászlót meg a himnuszt, mert később, miután az európai jónép az EU Alkotmányt elutasította, ugyanezen alkotmány átírt változatából, (a Lisszaboni Szerződésből) ezeket a szimbólumokat ki lehetett venni, s emiatt az elutasított alkotmányt mégiscsak le lehetett nyeletni az egész föderációs egyesülést az engedetlen euro-néppel. Hát nem nagyszerű?

Pontosan ugyanez történik most is a népszavazási eufória körül! De "szerencsés" is, - mondhatjuk e szociális népszavazásra is-, hogy anno a kormány betette a népirtási pakliba a vizitdíjat, kórházi napidíjat meg a tandíjat, hát most szépen ki lehetett venni ezeket, hogy legyen minek örüljünk és le lehessen velünk nyeletni egy illegitim, népirtó és nemzetáruló országgyűlést! Sőt, ez a megtévesztési manőver (= "mégse vesszük el amit el akartunk venni") egyenesen az anyagi adakozás pszichés virtuális valóságát nyújtja!

Az össznépi eufóriából a roppant népszerű Fidesz mellett a roppant népszerű Sólyom László Köztársasági Elnökünk is kivette oroszlánrészét. Ő is afelett örvend, hogy a haláljogokra ítéltetett nép a sírja szélén még gyakorolta e három ikszes utolsó szóhoz való jogát. Egy emlékezetet frissítő hideg zuhannyal lehűtjük a magyar népet halálba döntő és eközben ujjongó Elnökünk eufóriáját is, aki már többszörösen is NEM-mel szavazott a magyar demokráciára, legalább három nagy vörös X-szel is áthúzva azt. Sólyom László volt az, aki hagyta, hogy egy eleve illegitim országgyűlés hivatalában maradjon (X), aki aláírta a magyar nép élethez való jogának eltörlését és az állami kassza kirablását az egészségbiztosítást privatizáló reform aláírásával (XX) és aki hagyta, hogy az országgyűlés a Lisszaboni Szerződés ratifikálásával 2007 december 17-én eltörölje a magyar nép saját szuverén országához való jogát is (XXX).

De megélhetési politikusaink számára nem az a lényeges, hogy meghalunk és ország nélkül maradunk, hanem az, hogy csendben, békében, szeretetben, sőt mi több, eufóriában tűrjük mindezt, nem?

Végül pedig döbbentem fejezem ki megrendülésem a napokban a nemzeti oldalakon is megjelenő írásokról a nemzeti radikális tábort és annak elképzeléseit illetően. Igenis létezik ez a tábor, pontos programja és potenciális vezetői is léteznek, de a parancsuralmi rendszer és a tömegmédia-dikatúra gondoskodik arról, hogy megakadályozza ezek kommunikációját a tömegek felé. Amennyiben a rendszerváltók az utcán tiltakoznak, e tiltakozásnak sem a kuka-borogatás a célja, hanem az egyetlen valamennyire felszínre is kerülő kommunikációként maga a tiltakozás, amely szintén az egyetlen, félig-meddig megmaradt diktatúra-elleni módszerük. Átmeneti sikertelenségük oka pedig egyszerűen az, hogy az MTI és a főbb televízó csatornák még nem az ő birtokukban vannak. Hisz Petőfiék is tudták, hogy a valóságra kitekintő ablak a médiák ablaka, és minden rendszerváltás valóságváltással kell kezdődjön. Ezért kezdték ők is azzal a forradalmat 1848 március 15-én, amivel 2006 hősei is, hogy elfoglalták a magyar sajtót...

A magyar nemzeti tábor azért nem gondolkodik és egységesül pártokban, mert a Szent Korona Rendje értelmében gondolkodik és mert a jelen párt-parancsuralmi rendszert akarja megdönteni, nem csupán annak kormányát és országgyűlését. Hogy a történelmi alkotmányos rend mint jövő elképzelése az EU alternatívájaként mennyire reális és mennyire erősödő trend nemzetközi szinten is, arra egy példa: a BBC honlapján a lisszaboni csatlakozási referendum brit parlamenti megtagadásának áttörő híre után publikált magán hozzászólásokban a brit választók egyre nagyobb többsége hördült fel azon, hogy képviselőik egy hazugságra alapozva becsapták és elárulták őket és a lisszaboni erőltetett menetben megfosztják őket nemzeti függetlenségüktől. Egyre nagyobb erőkkel követelik történelmi rendjük visszaállítását és követelik a parlamenti diktatúra távozását országuk éléről. Skócia közel áll ahhoz, hogy önmaga jogán kivívja a referendum lehetőségét az uniós csatlakozásról, ami akár Nagy-Britannia történelmi szakadásához is vezethet. Nemcsak ott, de Európa egyre több részén ugyanaz érződik, mint ami nálunk, az általános becsapottság és elkeseredés politikusaik manipulációi és árulásai miatt és teljes kiábrándulás az ún. "képviseleti demokrácia" rendszeréből.

Mert valóban, nemcsak a Gyurcsány kormány bukott meg, és nem tegnap, és nemcsak minálunk. Az a rendszer, amit ma "képvisleti demokráciának" nevezünk, megbukott örökre, mindenhol és visszavonhatatlanul. Ugyanis azok nagy többsége, akik ezt az elkorcsosult rendszert működtetik, mind a magyar mind a nemzetközi politikában, mindenek előtt megbuktatták a politikai tisztesség, integritás és erkölcs alapjait, amely nélkül pedig nem létezhet képviseleti bizalom és legitimitás. A betartott úri becsületszó, a morál és a kölcsönös bizalom képviselők és képviseltek közt - amíg ezek léteztek, illetve legalább ezek illúziója létezett - a valódi képviseleti demokrácia tartópillérei voltak, de ennek mindörökre vége az őszödi időszámítás beállta óta.

FÚSZ-NIM
Kapcsolódó:
   "FÚSZ-NIM: Ami kimaradt a Száj(er)-partiból: miért is jó nekünk az EU-féle diktatúra?"
   "BBC: A népszavazás Gyurcsány személyes vereségét hozta"
   "FÚSZ-NIM: A kordonok közé zárt ünnepi szeretet és két gyűlöletes törvény nyomában"
   "Gyurcsány egyszemélyes veresége"
   "Sólyom: A politikusoknak le kell vonni a következtetéseket"

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                                           vissza a Hírek keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

  

 

 

Újságíró tanfolyam a 2008/2009-es tanévben is

A Független Újságírók Szövetsége 2008/2009-es tanévben is elindítja újságíró képző tanfolyamát, melyre kifejezetten nemzeti gondolkodású, a független nemzeti újságírás iránt érdeklődő leendő kollégák jelentkezését várja.
A Független Újságírók Szövetsége nemzeti, konzervatív értéket, értékrendet képviselő újságírókból alakult 1996-ban. Megalakulásának elsődleges célja volt a különböző médiumoknál dolgozó kollégák között a szoros kapcsolat fenntartása, munkájuk segítése, szakmai érdekképviseletük biztosítása, a hiteles, objektív tájékoztatás elősegítése. Tagjai sorába határainkon túl élő, magyar származású kollégák is tartoznak. Segítésüket az újságíró szövetség első rendű feladatának tartja.

A szövetség fenti célok elérése érdekében minden évben, az országban egyedülálló, rendkívül kedvezményes tandíjjal újságíró tanfolyamot indít, melynek elvégzését követően a hallgatók a szövetség tagjai sorába felvételt nyernek.
Az újságíró tanfolyamra való jelentkezés feltételei:
18.életév betöltése, érettségi megléte
(Érettségi előtt álló hallgatók jelentkezését elfogadjuk)
A tanítás szeptember hónapban kezdődik. Az előadások havi két alkalommal, szombati napokon történnek, reggel 9.00-15,45 óráig tartanak. A tanuláshoz, felkészüléshez szükséges anyagokat az újságíró szövetség biztosítja a jelentkező hallgatók részére.
A tanfolyan 1 tanéves, teljes tandíja a vizsga díjával együtt 85.000-Ft, mely összeget négy havi részletben is ki lehet egyenlíteni az alábbiak szerint:
1. részletet a jelentkezési lap kitöltésével és a szövetség címére történő elküldésével (Független Újságírók Szövetsége 4400 Nyíregyháza Május 1. tér 7.) egyidőben kell megfizetni a jelentkezési laphoz csatolt csekken, vagy átutalással az újságíró szövetség számlájára:
Szabolcs Takarékszövetkezet 68800099-11046099
2.részlet: október 15-ig
3.részlet: december 15-ig
4.részlet: február 15-ig
A jelentkezési laphoz kérjük csatolni a legmagasabb iskolai végzettséget igazoló bizonyítvány fénymásolatát, (Utolsó éves gimnáziumi tanuló esetében iskolalátogatási igazolást), valamint 3 db igazolvány képet. A jelentkezési lap innen letöltheto! Figyelem! PDF formátum, a megjelenítéshez Acrobat Reader szükséges, melyet INNEN letölthet!
A tanfolyam elvégzését követően a hallgatók a tantárgyakból vizsgát tesznek. A sikeres vizsgák letételét követően az oklevél mellé a Független Újságírók Szövetsége által kiállított újságíró igazolványt kapnak, melyet minden évben a tagdíj befizetésével érvényesíteni kell.
A képzés helyszíne: BUDAPEST
Az előadások időpontjáról és pontos helyszínéről a hallgatók a tanítás megkezdése előtt részletes tájékoztatást kapnak.
A tanfolyammal kapcsolatosan érdeklődni a következő telefonszámokon lehet:
30/525-6745 és 30/369-0250[/
Levélben, vagy e-mailen is kérhetnek tájékoztatót:
Levelezési cím: 4400 Nyíregyháza Május 1. tér 7.
E-mail:
elnok@fusz.hu
alelnok@fusz.hu

Független Újságírók Szövetségének elnöksége

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                                           vissza a Hírek keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

  

 

Lemondott a Jobbik három alapítója a Magyar Gárda miatt
2008-03-10 13:20 Jobbik.Net

Lemondott a Jobbik Magyarországért Mozgalom három alapítója, Kovács Dávid, Nagy Ervin és Fári Márton, mert - mint írják - zsákutcának tartják a Magyar Gárda megalakítását.

Kovács Dávid a párt alapító elnöke, aki 2006 őszéig vezette a pártot, Nagy Ervin a Jobbik Magyarországért választmányi elnöke, Fári Márton pedig a párt etikai bizottságának volt elnöke. A pártból távozó politikusok közleményük szerint a legsúlyosabb problémának azt látják, hogy "a Jobbik vezetői nem rendelkeznek, nem is rendelkezhetnek semmiféle hatékony eszközzel a Gárdába belépők megszűrésére, miként az is kérdéses, hogy hosszabb távon sikerülhet-e befolyást gyakorolni a jogilag teljesen különálló egyesületi formában működő Magyar Gárdára".

Mint hozzáteszik: a kialakult helyzet ezért felmérhetetlen és számukra vállalhatatlan veszélyforrást jelet. A Gárda megalakulása mögött nem a szocialista-liberális hatalom és "annak spionhadserege" állt, hanem a magyar társadalom önvédelmi reflexe, amelyet éppen ezen diktatórikus hatalom brutalitása váltott ki - állapítják meg, de arra is kitérnek, hogy a Magyar Gárda megalakítása álláspontjuk szerint nem a "legszerencsésebb" formája volt ezen reflex megnyilatkoztatásának.

Forrás: index.hu, MTI OS

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                                           vissza a Hírek keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

  

 

Hódmezővásárhelyen már nincs vizitdíj és kórházi napidíj
2008-03-10 12:21 hírTV

Hódmezővásárhelyen a hétfői naptól fogva sem vizitdíjat, sem kórházi napidíjat nem kell fizetniük az embereknek. A március 9-ei ügydöntő népszavazás eredményére tekintettel meghozott döntést dr. Kállai Árpád, a Csongrád megyei városban működő Erzsébet Kórház-Rendelőintézet főigazgatója hétfőn délelőtt országos közleményben jelentette be.
A főigazgató közleménye kitér arra is, hogy a városban különösen nagy volt a választók részvételi aránya és a két díjforma elutasítottsága, ezért a lakosság akaratának eleget téve döntöttek úgy, hogy az intézményben a mai naptól sem vizitdíjat, se kórházi napidíjat ne kelljen fizetni. Kállai Árpád döntését a kórházat fenntartó hódmezővásárhelyi önkormányzat is egyetértéséről biztosította - értesült a HavariaPress.

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                                           vissza a Hírek keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

  

 

Megkezdődött a népszavazás
2008. március 9., vasárnap 6:58 InfoRádió / MTI

Ügydöntő népszavazás kezdődött a tandíjról, a vizitdíjról és a kórházi napidíjról. A választópolgárok este hét óráig adhatják le szavazataikat, az első előzetes eredményeket kilenc órakor közli az Országos Választási Iroda.

Megkezdődött az ügydöntő népszavazás a tandíjról, a vizitdíjról és a kórházi napidíjról. A választópolgárok este hét óráig adhatják le szavazataikat.

A referendum akkor eredményes, ha a választópolgárok negyede egy adott kérdésre azonos választ ad. Ez azt jelenti, hogy a mintegy 8 millió választó közül 2 milliónak "igennel" vagy "nemmel" kell voksolnia kérdésenként. A referendum akkor eredményes, ha a választópolgárok negyede egy adott kérdésre azonos választ ad. A tagadó formában feltett kérdésekre az "igen" válaszok azt jelentik, hogy a szavazó nem ért egyet azzal, hogy tandíjat, kórházi napidíjat és vizitdíjat kell fizetni, a "nemek" pedig azt, hogy támogatja a díjfizetést.

Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda vezetője korábban azt közölte, hogy három eltérő színű - lila, zöld és fehér - lapon voksolhatnak az emberek. Hangsúlyozta: este kilenc és tíz óra között már 99,9 százalékos pontosságú eredményről tudnak beszámolni, de a külképviseleteken leadott szavazatok hazaszállítása miatt 4 napot várni kell az előzetes eredmény megállapításáig. A voksokat az Országos Választási Bizottság várhatóan március 13-án számolja össze.

Az amerikai földrészen, abban a hét országban már szombaton szavaztak, ahol magyar nagykövetség, illetve főkonzulátus működik; a legtöbben, hatvanöten New Yorkban voksoltak. Február 22-éig összesen 3.275-en kérték, hogy Magyarország valamelyik nagykövetségén vagy főkonzulátusán adhassák le szavazataikat. A külföldi voksokat tartalmazó urnákat csütörtökön bontják ki az Országos Választási Bizottság ülésén.

Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában korábban azt mondta: 8 millió 59 ezer választópolgárt értesítettek arról, melyik szavazókörben kell voksolnia. Hangsúlyozta: a szavazáshoz az állampolgárnak érvényes személyi igazolvánnyal, valamint lakcímkártyával kell rendelkezniük. A 19 órai urnazárás után 21 órakor közlik az első előzetes eredményeket.

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                                           vissza a Hírek keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

  

 

Kettős kordonnal és motozással járul hozzá a hatalom március 15-éhez
2008 március 09 - vasárnap, 0:22 L88

A korábbi évektől eltérően idén fokozott biztonsági ellenőrzések mellett vehetnek majd részt a magyarok a fővárosi önkormányzat március 15-i erődemonstrációján a Petőfi-szobornál - tudta meg az MTI szerdán városházi forrásokból.
Az idegenek előszobáját magyarokkal felmosó, bátor főpolgármester, legnagyobb nemzeti ünnepünkön úgy kíván szólni hozzánk, mint a karámba zárt barmokhoz.
A gyáva nemzetárulók már egyetlen alkalommal sem mernek kordonok, rebiszes droidok és esernyős gorillák nélkül nyilvánosan megjelenni, "szépen fejlődő uniós demokráciánkban".
Sikkasztások, csalások, országkiárusítás, megtiport emberi jogok, halálgyárrá züllesztett egészségügy, ostoba és önző végtermékeket kibocsátó oktatás, vízágyúk, könnygáz és kordonok jellemzik a mai demokratikus Magyarországot.
Vajon meddig tartható még fenn ez az állapot?
Létezik-e még egyáltalán olyan égbekiáltó gyalázat, amit ne tenne meg ez a nemzetpusztító horda?
A sors különös fintora - vagy inkább szégyene - hogy éppen Petőfi népének kell saját hazájában megmotozva, karámba terelve emlékeznie 1848 hős szabadságharcosaira.
Vajon büszkék lennének-e, ha láthatnák a ketrecek mögött topogó utódokat?
B.L.

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                                           vissza a Hírek keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

  

 

IDE LŐJETEK NYILASOK!
-kifordult magából Dobrev Klára elvtársi közönsége Egerben-

Nem várt ellenállásba ütközött Dobrev Klára elvtársnő- polgár Egerben, ahol a nyilvánosságtól elzárva tartott kampányrendezvény keretén belül nemre buzdította a mintegy 100-150 tagú idős elvtárs-polgárokat. Már a rendezvény kezdete is lökdösődéssel kezdődött, mert a Kisgazda Polgári Szövetség lapjának újságíróját miután nem engedték be a terembe- zárkörű rendezvényre és sajtónyilvánosság kizárására hivatkozva- egyszerűen kilökdösték a városi közgyűlés MSZP-s tagjai, akiket ezúttal ajtón állóknak használtak. Név szerint PÁL GYÖRGY frakcióvezető, és JÁNOSI ZOLTÁN, az Ifjú Baloldal vezetője. a "sajtóblokád" azonban csak a nemzeti oldal újságírójára, fotósára és operatőrére vonatkozott, a helyi média számos képviselőjét meghívó nélkül is beengedték. Dodrev Klára, az igazmondó pártelnök-miniszterelnök elvtárs-polgár neje-a kommunista ifjak blokádját mentendő- ígéretet tett arra, hogy másfél óra múlva majd válaszol kérdéseinkre.

Megvártuk őt és szaván fogtuk, csak addig már mintegy 40-50 tüntető verődött egybe. A kijárati ajtónál elszabadult a pokol, mert az intenzív osztályra emlékeztető kommunista látogatók irdatlan fasisztázással nyugtázták a tüntetők jelenlétét. Tőről metszett elvtársi gyűlölettel fasisztáztak, náciztak mindenkit és a tüntetők kiűzéséért, megsemmisítéséért kiáltottak. Volt olyan elvtársnő, akit annyira kivetkőztetett a bolsevik gyűlölet, hogy a kameránkba ordította:IDE LŐJETEK, NYILASOK!!! A mérhetetlen agresszió közepette sikerült azért a magunk úri modorát megtartva megkérdezni az elvtársnő polgártárs Dobrev Klárát, hogyan érzi magát egy zsidó családtól ellopott kastélyban, milyen egy velejéig hazug ember mellett élni, átadta-e Nyakó elvtárs-polgár a Fletóról írt TÁNC! VAGY LÖVÖK című könyvünket, és egyébként adjon tanácsot nekünk, szegény bizonytalanoknak, hogy az igenre, vagy a nemzettagadók szerinti NEMre szavazzunk? Az asszonyság a nemre biztatott bennünket és természetesen igaz- beszédet tartott ő is. Azután elvtársi könnyek, és sálak lengetése kíséretében beszállt a Skodába és elhajtott. A fasisztázás, köpködés eltartott még egy ideig, közben o.gy. képviselő Nagy Imre is szót futtatott a MINARET tövében és megkérdezte: nem szégyellitek magatokat, mire a válasz így hangzott. ELVTÁRS-POLGÁR! Egy gazda sosem szégyelli magát, ha a birtokát kell megvédenie!

Antikominista üdvözlettel:
Szíki Károly
 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                                           vissza a Hírek keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

  

 

Bejegyezték a Magyar Polgári Pártot
[ 2008-01-29 ]
Fotóval: http://erdely.ma/hirek.php?id=32286

Ma délelőtt a Bukaresti Törvényszéken kihirdették a Magyar Polgári Párt hivatalos bejegyzését. A bíró, bár korábban kifogásokat fogalmazott meg a párt nevében szereplő magyar megnevezés ellen, ma már ellenvetés nélkül hirdette ki az ítéletet. A ma nyilvánosságra hozott döntést az ügyész 5 napon belül még megfellebezheti.

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                                           vissza a Hírek keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

  

 

Január 6. - a Szent Korona hazaérkezése

 

 

1945 elején Szálasi Ferenc nyilas vezetőnek menekülnie kellett, a Koronát magával vitte, mivel az volt a véleménye, hogy "a Szent Korona és az államfő elválaszthatatlanok egymástól".

A koronaőrség teherautója, Szálasival és főembereivel együtt a 8. amerikai hadsereg fogságába került. Az amerikaiak megszerezték a koronázási ládát, majd a Szálasi szárnysegédjénél lévő kulcsot is. A láda azonban üres volt. Végül az egyik koronaőr elárulta, hogy a Koronát Szálasi rendeletére Mattsee mellett, egy mocsárban elásták. A Szent Korona az Amerikai Egyesült Államok őrizetébe került, előbb Európában, azután Amerikában. Visszaadását a magyar kormány nemzetközi fórumokon többször is szóvá tette, eredménytelenül. Végül a Szent Korona - a magyar állam önállóságának és függetlenségének jelképe - több mint három évtized után tért haza.

Cyrus Vance, az USA külügyminisztere a Budapestre érkezett magyar Szent Koronát és a koronázási ékszereket 1978. január 6-án adta át Apró Antalnak, az Országgyűlés akkori elnökének a Parlamentben. Azóta e napon ünnepeljük A SZENT KORONA HAZAÉRKEZÉSÉT.

Neumann-ház - Irodalmi Szerkesztőség
 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                                           vissza a Hírek keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

  

 

Üzenet a Hírháló olvasóinak!

Tisztelt Hírháló olvasók!

Mint azt olvashatták, Bartalos Mária a december 17-i gyalázatos törvény megszavazása után egy peticíót indított útjára, amire a mai napig eddig közel 700-an csatlakoztak. Tisztelt Olvasóink! Önök 30 ezren olvasnak minket nap, mint nap, kérem Önöket támogassák kezdeményezésünket! Számos más hírportál csatlakozott a Hírhálóhoz és Bartalos Máriához, valamint már a Professzorok Batthyány köre is az Országgyűlés feloszlatását kezdeményezi. Amennyiben esetleg állásukat féltik, ezért nem írnak alá, írják oda monogramjukat, szükség van minden olvasónk támogatására, így az Önére is!

Legyen országos kezdeményezés közös akciónkból! Hamarosan nyomtatható változatban is megtalálhatják a felhívást, így lehet terjeszteni majd a postaládákba bedobva is, vagy az utcákon, köztereken...

Skodacsek András, szerkesztő

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                                           vissza a Hírek keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

  

 

 


A MAGYAR ORSZÁGGYŰLÉS FELOSZLATÁSÁT KEZDEMÉNYEZEM

Indoklás:
A jelenleg működő Magyar Országgyűlés:
Alkotmányellenes, országellenes.
A magyar nép kárára, annak akarata ellenére történik a tevékenysége.


Komárom-Szőny, 2007. december 17.
Bartalos Mária
Magyar állampolgár

Az aláírásokat itt gyűjtjük: http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/peticio/index.php#4

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                                           vissza a Hírek keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

  

 

Meglepi jövőre!
Kedves Címzettek!

Most jöttem a könyvvizsgálói továbbképzésről, ahol a társadalombiztosítás 2008-as változásáról tartottak előadást.
FELHÁBORÍTÓ VÁLTOZÁSOKAT HAJTOTT VÉGRE A KORMÁNY!

A nyugdíjjárulék és egészségügyi járulék az alábbiak szerint változik:
munkaadók által befizetett járulék:
nyugdíjkasszába a mostani 18 %-ot 24 %-ra emelik
egészségügyi kasszába 11 %-ot 5%-ra csökkentik
munkavállalók járulékai:
nyugdíjjárulék 8,8 %-ról 9,5 %-ra
egészségügyi jár. 7 %-ról 6 %-ra csökken
Mit jelent mindez?????

Lerázza korány magáról az egészségügyet, az elvonást átterelik a szintén hiányos nyugdíjkasszába. Majd megemeli a járulékot a privatizált EÜ kassza! Ezért már őt fogják szidni! Kérdés, hogy lesz-e egy 7%-kal csökkentett bevétel mellett is jelentkező? EZ UGYEBÁR, HA JÓL SZÁMOLOM MINIMUM TOVÁBBI 120 MILLIÁRD Ft kivonást jelent az egészségügyből. Kérdésem, hogy hol volt a parlamentből az ellenzék? Miért nem hangos a sajtó az övön aluli ütéstől? MI LESZ VELÜNK, VÁLASZTÓPOLGÁROKBÓL, HA BETEGEK LESZÜNK? HÁNY ORVOST FOGNAK ELBOCSÁTANI ÉS HÁNY ÚJABB KÓRHÁZAT ZÁRNAK BE?
Kérem továbbadni, mert végső soron a mi bőrünkre megy a minden mértéket meghaladó aljasságuk!

Márta

www.nemzetihirhalo.hu

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                                           vissza a Hírek keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

  

 

A Gyurcsány per első tárgyalásának teljes anyaga! (VIDEO)

A Gyurcsány-Veres kontra Kroko tanár úr és 198 társa per első tárgyalásáról felkerült a teljes video (1 óra 52 perc, csak a felek nyilatkozatainak jegyzőkönyvbe diktálásait vágtam ki, bőven elég egyszer, amikor maguk a felek nyilatkoznak.)

Fent van az aznap esti ECHO TV beszélgetés és a Hír TV tudósítása, valamint pár fotó

http://igazsag.myip.hu/Kroko.html
 

www.nemzetihirhalo.hu

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                                           vissza a Hírek keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

  

 

Tudatos népirtás a reform? - Papp Lajos (szívsebész)

http://napkelte.wildom.hu/naptv/naptv.visszanezo.page?nap=20070802

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                                           vissza a Hírek keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

 

Bonyhád. 207. 03. 31., 06:45

GARAY TÉRI HÍREK

 

 

1956-2006

10 perc az igazságért, a hazugság ellen!


A Garay téri tüntetők a Szekszárdi Védegylettel közösen tartott sajtótájékoztatón bejelentették,

hogy részben stratégiát váltva, újult erővel harcolnak tovább.
Az újdonság abban áll, hogy minden nap 10 percnyi időtartamra, méghozzá a jelzés értékű és évszámként is összeolvasható
19 ó. 56 perctől 20 ó. 06 percig
terjedő időre hívnak mindenkit a városból koncentrált kormány ellenes demonstrációra. Ennek célja, hogy bár rövid időre, de minél többen legyenek egyszerre jelen, kifejezve a nem lemondást arról, hogy Gyurcsány Ferenc és kormánya mondjon le.

 Ezt a tüntetések 200. napjától, április 4-étől vezetik be.
Híres előadót hetente 1-2 alkalommal hívnak meg, legközelebb március 31-én este Dr. Eva Maria Barki, a neves bécsi nemzetközi jogász lesz az előadó. Horváth Anita bejelentette, hogy ugyan ezen a napon csatlakoznak az országos "Blokád az Igaz Országért" autós demonstrációhoz, amely a 26. autós megmozdulása lesz a Garay térieknek. Decemberben, az első alkalommal 81 helyen zárták az utakat. Januárban 120, februárban 250, és várhatóan most 300 helyszínen lesznek. A megszorító intézkedések és különösen az egészségügyben igazán drámai kaotikus helyzet miatt egyre többen jönnek majd az utcára, hangzott el a sajtótájékoztató végén.

További információ: Horváth Anita: 06-20-5570 735   és   Dr. Tóth Csaba Attila: 06-30-9 319 428

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                                           vissza a Hírek keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

 

A Nap  Képe!  

 

Üres sorok helyett szokatlan derű - a miniszterelnök beszél

Kép: Kovács Bence

Gyurcsány miniszterelnök Úr viccet mesél ( de az is lehet, hogy hazudik éppen )

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                                           vissza a Hírek keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

  

 

Videók:

 

EÜ. videók 1    EÜ. videók 2    EÜ. videók 3

Vereséget szenvedett Keller László Törökbálinton (+videó

Tarlós István: A hatalmát félti a kormány a népszavazástól (videó)

Az egészségbiztosítási reform valódi arca - Rejtett kamerás felvétel  

Eredményes volt a volán sztrájk (+videó)

Szabó Magda emléktábla-avatás (videó)

Széffel az egészségért! - Kontraszt (videó)

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                                           vissza a Hírek keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

  

Magunkról menü anyaga 2013. 04. 15- ig.

A pártalakításról


Kezdettől (a PAJZS Szövetség 2002-es megalakulásától) egyértelmű az álláspontom a "párt-üggyel" kapcsolatban.

Azért kell a párt, hogy egy - Alkotmányozó Nemzetgyűlést megelőző - választáson a pártrendszertől elfordult emberek képviseltethessék magukat azzal a céllal, hogy a jelenlegi Parlamenten belül (választáson elért erejüktől függő módszerekkel) előkészítsék a Szent Korona Önigazgatási Rendszere szerint Alkotmányozó Nemzetgyűlést.

Az a párt, ami ennek keretet ad, azért nevezheti magát "választási pártnak", mert átadja a képviselőjelölést a társadalmi csoportok tagjainak, az egyéni választókörzetek, a nemzetiségek, vallások, korcsoportok és szakmák választóinak. Így hát a párt sem az egyéni, sem a listás jelöltek kiválasztásában nem vesz részt.

Annak a pártnak, amely a Szent Korona értékrendjének visszaállítását tartja céljának csak az a szerepe, hogy ezt képviselje az Alkotmányozó Nemzetgyűlés előtti választáson, vagyis alá van rendelve annak a Szolgálatnak, ami - párttól és választástól függetlenül - mindenki Szent Korona tagságból eredő kötelezettség-végzését összehangolja.

A Gondoskodó Magyarország egy Alaptörvény-vázlat - mint már többször írtam. Kettős célja van:
1. A Szent Korona eszmére - mint örök és változtathatatlan alap-értékrendre -, a Szabadság Alkotmányára épülve a jogrendszer második szintje, az Alaptörvény felépítését tartalmazza.
2. Alapot ad arra, hogy az Alaptörvény kidolgozási folyamatának eredménye egy rendszer legyen.

Tehát a részletes szabályozás nemhogy a Gondoskodó Magyarországnak - mint alaptörvény-vázlatnak - nem lehet a célja, de még az Alaptörvényé sem, hiszen annak a célja az irányelvek megadása. De továbbmegyek: a harmadik szint, amely a társadalmi együttélés rendszerének (jogrendszernek) törvénykönyvi szabályozását tartalmazza, szintén nem ad minden helyzetre részletes útmutatást. Erre szolgálnak a végrehajtási utasítások és a jogalkalmazási irányelvek. (Most egyelőre ne menjünk bele annak a kérdésnek az elemzésébe, hogy a precedencia- vagy a taxatív jogalkalmazás szolgálja-e a tökéletesebben az igazság érvényesülését.)

A pártrendszer "programtézisei" (a jelenlegi szóhasználat szerint: programok) ugyanezt az Alaptörvény-tervezet szerepét töltik be. A különbség a Gondoskodó Magyarország és a "programtézisek" között a következő:
A Gondoskodó Magyarország egy megnevezett és örökérvényű értékrendre (Szent Korona eszme) épül, és annak szellemében épít fel egy rendszert - kiszűrve az ezeregyszáz év "hűtlenségének"(1) következményeit: az oltár(2) és a trón(3) emberellenes szövetségét, a rendiséget és a kiválasztottak - kirekesztettek osztályba sorolásának egyéb módjait és ennek minden következményét.

A "programtézisek" (pártprogramok) egy társadalmi csoport (osztály - ld. Bíbó(4)) érdekeinek kiszolgálására állítanak fel ígéret-sorokat. Ennél fogva nem rendszert, hanem elszigetelt elemek véletlenszerű halmazát(5) tartalmazzák. Az a párt, amely a jelenlegi pártrendszernek alárendelve magát "beáll a sorba", óhatatlanul kialakítja önmagában azt a rendszert, amely az egyéni értékektől független politikai elit-kiválasztódást jelenti. Azt viszont nemcsak Bibótól tudjuk, hanem tapasztaljuk is, hogy a pártelit elszakad az őt felemelő tömegtől (ezt fejezi ki az Alkotmánybírósági határozat(6) is) és egységes érdekűvé válik. Ennek legtökéletesebb bizonyítéka az, hogy a jelenlegi kormány és a jelenlegi parlamenti ellenzék a leglényegesebb kérdésben: Magyarország elgyarmatosításában egyetért.

Amennyiben egy megalakulás előtt álló párt egyetért az EU és a NATO kötöttség fennmaradásában, akkor ne tegye ki magát a hazugság-leleplezés megalázó helyzetének, hanem sorolódjon be valamelyik parlamenti pártba.

A Gondoskodó Magyarország értékrendi tisztasága teszi lehetővé, hogy összehasonlítással bármely osztály-jellegű programtézis összes hiányossága feltárható legyen, a természetes megoldás melléállításával. Ezért volt mód korábban az EU Alkotmánytervezet, most pedig a Lisszaboni Szerződés, vagy a magyarországi "osztály-érdeket" képviselő pártprogramok elemzéséhez összehasonlítási alapként használni.

A Szent Korona Szolgálat azért pártfüggetlen, mert az általa követett társadalmi együttélést szabályozó rendszer - amely második szintjének irányelveit tartalmazza a "Gondoskodó Magyarország" Alaptörvény-vázlat - az egyetemes magyarság szerves egységének és nem pártérdekekkel megosztott egy-egy társadalmi csoport (osztály) érdekeit képviseli.

Annak a pártnak, mely - kényszerből - keretet ad a Szent Korona Szolgálatot teljesítők választási részvételének, azért kell "választási párttá" válva pártrendszeren kívülinek lennie, hogy a forma ellenére érvényesüljön a Szent Korona értékrend.

Kelt Szegeden, 2007. december 12-én.
A krisztusi örök értékrend szerinti magyar szeretettel:
Halász József, a Szent Korona alázatos szolgája
 

1 "Szent István király intelmei Imre herceghez"
2 "oltár" = értsd alatta bármelyik vallást, amely a megosztásra és nem az egységre épül
3 "trón" = értsd alatta az összes olyan erőt, amely az emberek közötti természetes különbséget a megosztás érdekében gyűlölet-forrássá alázzák
4 Bibó István: A kapitalista liberalizmus és a szocializmus-kommunizmus állítólagos kiegyenlíthetetlen ellentéte
5 elnézést a matematikai kifejezéstől, de úgy érzem, érthető mindenki számára
6 2/1993. (I. 22.) AB határozat


www.nemzetihirhalo.hu

 

     vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                         vissza a magunkról menü keresőbe >>>      

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

                                                                                                                                                         

Céljaink menüpont anyaga

 

A szövetség megalakulásával kapcsolatos írások

 

Dr. Bakos Batu

>>>

Dr. Gyarmati Péter         

>>>

Dr. Halász József

>>>

Frenkel Attila

>>>

Kállai Eszter

>>>

Dr. Balog Sándor

>>>

Bp. 2007. 08. 24.

Dr. Biki József

Ki gyakorolja a hatalmat?

 

>>>

Bonyhád, 2007. 09. 27.

Vecsei József

Közös cél: Igazi rendszerváltás

 

>>>

Szőnyi Bartalos Mária

NEKÜNK ÉRVÉNYES SZABADSÁGLEVELÜNK VAN !

 

>>>

"AZ IGAZ ORSZÁGÉRT"   csapata

Szent Korona Szolgálat

Aláírásgyűjtés: Igazi Rendszerváltásra

>>>

>>>

 

Bonyhád, 2006.12.15.  

 

Megmozdulásokkal célunk kettős

 

>>>

 

 

Dr. Bakos Batu

 

Történelmi alkotmány jogfolytonosságának helyreállítása

 

Dr. Gyarmati Péter

 

tervjavaslat az együttműködést célzó szövetség létrehozásának lépéseire

gondolatok: gondolatok, szétszórt "ellenzéki" szigetek összekovácsolására

 nemzetgyűlés: jogfolytonosság helyreállításának lépései

 

 

Frenkel Attila

 

MEGÚJULÁS  A  HOLNAPÉRT  PÁRT  -  TÁJÉKOZTATÓ

Dr. Halász József

 

Felkérés   Kedves barátom

Miért kell rendszert váltani?         bővebben: http://szksz.hu

Magyarország Szabad Alkotmánya

 

 

Kállai Eszter

 

Ébredésünk és visszatérésünk a Szent Korona-tanhoz

Dr. Balog Sándor

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                    vissza a Céljaink menü keresőbe >>>

 

Felkérés

Kedves Barátom!

A korábbi közleményem hatására már kaptam véleményeket a törvénytervezetekkel kapcsolatban.

Veled egyidőben kapják meg az alábbi felkérést:

-

a Szent Korona Szolgálatot korábban vállaló szervezetek: Az igaz országért (Vecsei József), Civil Háló (dr. Bene Gábor), Hazafias Magyarok Szövetsége (ifj. Hegedűs Lóránt), Magyar Nemzeti Front (Schuster Lóránt), Magyar Önvédelmi Mozgalom (dr. Kakuk Attila), Magyarok Világszövetsége (Patrubány Miklós), MAREVOSZ (Fetzer János), Összefogás a fennmaradásért (brindza András), Rendszerváltó Fórum (Péchy Gábor) vezetője,

-

a MIÉP (Csurka István) és a Jobbik - Magyar Gárda (Vona Gábor) elnöke,

-

a Nemzeti Jogvédő Alapítvány (dr. Zétényi Zsolt) elnöke és a Civil Jogász Bizottság (dr. Gaudi-Nagy Tamás),

-

az Alkotmányozó Nemzetgyűlést szervező Bizottság (dr. Szőlősi József), a Szent Korona Lovagrend (dr. Bakos Batu), a Magyar Nemzetért Mozgalom (Balogh Béla) vezetője, továbbá

-

Bakay Kornél dr., Balogh Sándor dr., Bartalos Mária, Bethlen Farkas, Bokor Imre dr., Czeke András, v. Gálfalvy Gallik Béla, dr., Grespik László dr., Herpai Sándor, Horkovics-Kováts János dr., Jankovics Marcell, Kiszely István dr., Kocsis István, Molnárfi Tibor dr., Morvai Krisztina dr., Nagy Attila dr., Pap Gábor, Papp Lajos dr., Perjés Andrea, Pócs Alfréd dr., Siklósi András, Tanka Endre dr., Tóth Zoltán József dr., Varga Tibor dr. és Vass István

____________________

A gazdasági világválság felgyorsította azt a folyamatot, amely a szocialista-kommunista diktatúrát - formájában és nem tartalmában - felváltó liberális-kapitalista globalizmus összeomlásához vezet.

Európa-szerte növekszik az az erő, amely az államok szabadságuktól való megfosztásán alapuló Európai Unió nevű föderatív államközösség helyére az önálló államok célzott együttműködését jelentő Európai Konföderáció létrehozását tűzte ki célul.
Az Európai Konföderáció gondolata Kossuth Lajosban fogalmazódott meg, és a Szent Korona értékrendjére épül, így vált "Magyar Modell"-lé, amit az emberhez méltó élet mintájaként tudunk adni az emberiség (ezen belül Európa népei) számára (Németh László "Kertmagyarország").
Ennek szellemében írtam Jens-Peter Bonde úr, az Európai Parlament Függetlenség/Demokrácia frakcióvezetőjének felkérésére "Az önigazgatás (szubszidiaritás) Pajzsa a Magyar Modell" c. tanulmányomat.
Ez alapján újabb felkérést kaptam Bonde úrtól, ezúttal a "Lisszaboni szerződés" helyére lépő "Európai Konföderációról" szóló nemzetközi szerződéstervezet elkészítésére, amit - az április 24-én leleplezett multi-terror hatására "imázsjavító" intézkedések hozását tervező, - június elejére összehívott Európai Bizottsági ülés előtt legalább két héttel el kell készítenem.

Ahhoz, hogy megalapozott legyen a "minta", meg kell teremteni azt az alapot, amely biztosítékot ad arra, hogy egy állam meg tudja őrizni szabadságát egy államszövetségen belül úgy, hogy szerves egységben, egyenlő előnyökön alapuló kapcsolatot legyen képes tartani minden állammal.
Az "Európai Konföderációról" szóló nemzetközi szerződéstervezet előtt tehát el kell készülnie azoknak a jogi alapoknak, amelyek megalapozottá teszik a szabad államok alkotta államszövetséget.
Ezért készítettem el - a hármas szintű (Alkotmány - Alaptörvény - Törvénykönyvek) jogrendszer alkotás módszerét követve - az első két szint jogszabály-tervezeteit, amelynek részei:

-

Alkotmány (rövid szöveg),

-

Alaptörvény (Vázlat) és az alaptörvény szintű főtörvények, amelyek a hatalomgyakorlásról, a választásról és a jelképekről szólnak.

(A hatalomgyakorlásról és a választásról szóló főtörvény tervezeteket május 18-ig, a nemzetközi szerződéstervezetet május 23-ig készítem el és hozom nyilvánosságra a http://eunyet.hu honlapon.)

Ahhoz, hogy a minta követhető legyen, nem elég azt megfogalmazni, hanem gyakorlattá is kell tenni.
Ezért kell a Szent Korona értékrend által adott alapminta (paradigma) érvényesítésével (a paradigmaváltással) békésen áttérni a liberális-kapitalista föderációról a természetes alapon álló konföderáció fogadókészségére.

Ehhez a nemzetközi háttér erősítése mellett egységgé kell szervezni mindazokat a magyar pártokat, szervezeteket, embereket, akik külön-külön nem, de együtt képesek a Szent Korona értékrendet hatalomgyakorlássá emelni.

Ennek megfelelően a jogszabály-tervezetek május 31-i, mellékelt meghívó szerinti vitája a következő részekből fog állni:

1.

a paradigmaváltásból eredő tartalmi változások vitája,

2.

a jogszabály-tervezetek részletes vitája,

3.

a paradigmaváltás gyakorlati lépései.

Kedves Barátom!

Szeretettel kérlek, vegyél részt a paradigmaváltás szellemi és gyakorlati megvalósításában egyaránt, úgy hogy

-

aktív közreműködéseddel tisztelj meg a vitán (véleményének előzetes elküldésével) és

-

vállalj feladatot a paradigmaváltás gyakorlati lépéseinek meghatározásban és a lépések megtételében.

Kelt Szegeden, 2008. május 14-én.

A krisztusi örök értékrend szerinti magyar szeretettel

:Halász József, a Szent Korona alázatos szolgája

30/616-3894, info@szksz.hu

 Meghívó a vitára 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                    vissza a Céljaink menü keresőbe >>>

 

 

MEGÚJULÁS  A  HOLNAPÉRT  PÁRT  -  TÁJÉKOZTATÓ

 

A 10 éves szocialista-liberális és a 8 éves konzervatív kormányzás után már tudjuk, hogy a jelenlegi politikusainkkal és a 18 éve alkalmazott politikai gyakorlattal az ismétlődő megszorító csomagokon, a közbiztonság romlásán, az egészségügy, a mezőgazdaság, az ipar, az oktatás, stb. szétverésén kívül más nem vár ránk. Nem akarjuk, hogy ez folytatódjon tovább!

Mára már bizonyossá vált, hogy a felelőtlen hatalmi harccal és az ehhez kapcsolódó pártpénz-szerzéssel tönkreteszik országunkat. Meddig hagyjuk? A következő választásokon is szavazunk jobbra, szavazunk balra, ugyanazokra? Vagy felemeli fejét végre a nemzet, és azt mondja: eddig, és ne tovább!

 

Büntetlenül és bántatlanul tehetik tönkre az országunkat, amíg nem fogunk össze. Most a hangyaszorgalmú munkának, a szoros és összehangolt együttműködésnek és összefogásnak kell következnie, vagy végképp elveszik a 15 milliónyi magyar a Földön élő majd 7000 milliós embertömegben.

 

A magyarság megmaradása, a tisztes, emberhez méltó élet biztosítása érdekében hoztuk létre az új, a nemzetet szolgáló harmadik erőt, a Megújulás a Holnapért Pártot.

 

Azt valljuk, hogy a politika és a politikus legyen TISZTESSÉGES, bánjon TAKARÉKOSAN a rábízott közpénzekkel, TERVEZZE meg a rábízott kisebb-nagyobb közösség és az egész ország jövőjét, legyen meg benne a TUDÁSVÁGY, tehát akarja megismerni a Magyarországon és más országokban korábban és napjainkban sikeresen alkalmazott gyakorlatokat és technikákat, s buzogjon benne a TENNI AKARÁS, hogy az így megszerezett tudását mindannyiunk javára átültesse a gyakorlatba!

De nem szabad elfeledni elődeik és nagyjaink remek gondolatait, erkölcsiségét és emberségét sem! Fel kell eleveníteni és általánossá kell tenni a magyarság erkölcsiségét, emberszeretetét, összetartását!

 

Nem kell mindent újra kitalálni, a magyar történelem szebb napjai és a világ sikeresebb nemzetei tele vannak kipróbált, kidolgozott megoldásokkal a naponta jelentkező problémákra, nekünk ezeket kell átvenni, s átalakítani magyarországi viszonyainknak megfelelően. Jó példát mutatnak nekünk Európában a finnek és az írek, mely nemzetek rendkívüli szegénységből és megosztottságból törtek fel a világ legjobb életszínvonalán élő nemzetei sorába!

 

Ha Önt érdeklik a terveink és a véleményünk országunk jelenéről és jövőjéről, keressen meg minket a honalapunkon vagy a megadott telefonszámon, hogy meg tudjuk adni a soron következő beszélgetések helyét és időpontját.

Ön már azzal is sokat tesz, ha eljön és meghallgatja az új párt elképzeléseit közös jelenünkről és jövőnkről!

 

Köszönjük, hogy elolvasta:  Frenkel Attila elnök  -  Megújulás a Holnapért Párt

 

              Honlap: www.holnap.org

 

              Telefonszám:    06 70 511 69 66

                                             

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                    vissza a Céljaink menü keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

2007. 08. 12.                                                                                                     

Szent Korona Szolgálat

       

Szent Korona Szolgálat zászlója

 

A Szent Korona Szolgálatot együtt teljesítő szervezetek

 

" Szövetség Az Igaz Országért "        Civil Háló         Magyar Nemzeti Front

Magyar Önvédelmi Mozgalom      Magyarok Világszövetsége     MAREVOSZ 

Nemzettel a Hazáért Összefogás Közössége      Rendszerváltó Fórum

     Összefogás a fennmaradásért         Szebb Jövőért Társaság

 

Várjuk további szervezetek - magánszemélyek jelentkezését akik a magyar Nép sorsáért tenni akarnak!Jelentkezni:   azigazorszagert@atw.hu     vagy a fenti szervezeteknél

  Tegyünk Együtt Hazánk Sorsának Jobbra Fordításáért!

Mert Együtt Győzni Tudunk és Felépítjük Igaz Országunkat!

"Az igaz országért " csapata

 

  

Aláírásgyűjtés Alkotmányozó Nemzetgyűlés  összehívására

 Célja:

A Szent Korona Országának visszaállítása, melynek fő eszköze az

Alkotmányozó Nemzetgyűlés

Aláírásgyűjtő ív kérdése:

"Akarja-e Ön, hogy a Szent Korona Eszmén alapuló Történelmi Alkotmányt Alkotmányozó Nemzetgyűlés helyezze vissza jogfolytonosságába?"

Aláírásgyűjtő ív Alkotmányozó Nemzetgyűlésre:

nyomtatható változat   >  A oldal  >  B oldal

A Szent Korona eszmén alapuló Szabadság Alkotmánya Szórólap

 nyomtatható változat  > A oldal

 

A Szent Korona eszmén alapuló Szabadság Alkotmánya

Írja alá az

"Akarja-e Ön, hogy a Szent Korona Eszmén alapuló

Történelmi Alkotmányt Alkotmányozó Nemzetgyűlés

helyezze vissza jogfolytonosságába?"

c. aláírásgyűjtő ívet!

 

Kapcsolat:  Vecsei József

7150 Bonyhád

Rákóczi utca  87.

30 / 95 91 536

azigazorszagert@atw.hu

 

- Az egyetemes nemzetet megtestesítő állam örök szabadsága. (Alap: Hungaria semper  libera  - 1956 jelmondata szerint: "Szabad és független Magyarországot!") - ami azt jelenti, hogy Magyarország, ahol a Szabadság Alkotmánya szerint szerves egységet alkotó államalapító és államalkotó nemzetek élnek, szabad és független állam, annak területére, lakosságára egyetlen hatalom, egyetlen ország sem tarthat igényt, semmilyen határozat, törvény, vagy esemény nem korlátozhatja ebben, ezt a jogát nem szüntetheti meg.

- Az egyetemes nemzet minden tagjának egy és ugyanazon szabadsága. (Alap: Una et eadem libertas) - ami azt jelenti, hogy a magyar állampolgárok szabadok, függetlenek. A magyar itt jelzőt jelent, olyan személyek jelzőjét, akik Szabadság Alkotmánya szerint élő, vagyis az államalapító és államalkotó nemzetek tagjai, akik kötelezettségeik teljesítése révén gyakorolják jogaikat, vagyis az országért tevő, az országhoz és a nemzethez hű, a magyar érdekeket mindenek előtt tartó, szolgáló állampolgárnak vallják magukat.

- Az egyetemes nemzet átruházhatatlan tulajdon- és birtokos meghatározó joga.

 (Alap: Sacra Corona radix omnium possessionum - 1956 jelmondata szerint: "Magyarország a magyaroké!") - ami azt jelenti, hogy az ország a mindenkori tulajdonosan csak és kizárólag a Szabadság Alkotmánya szerint élő egyetemes magyarság. Ennek következtében az ország minden földterületének, ásványkincsének, műkincsének, értékének, az állampolgárok a birtokosai és haszonélvezői, de az egyetemes tulajdont nem adhatja el, nem semmisítheti meg, rendeltetését nem változtathatja meg sem kormány, sem állampolgár. Külföldi nem juthat semmilyen tulajdon- vagy birtokjogához a történelmi Magyarországon Aki nem a Szabadság Alkotmánya szerint élő nemzet tagja, csak a birtokos bérlője lehet.

- A Szabadság Alkotmánya szerint élő Magyarországon minden az egyetemes magyarság érdekében kell, hogy történjék. (Alap: Sub specie Sacrae Coronae, 1956 jelmondata szerint: "Nem szocializmust és nem kapitalizmust akarunk, hanem a sajátos magyar utat járjuk") - ami azt jelenti, hogy minden magyar érték csak és kizárólag az egyetemes magyarság érdekeit kell, hogy szolgálja. Ennek következtében a magyar állampolgárok, és a birtokaik biztonságban kell, hogy legyenek, ezek ellen semmilyen törvény, cselekedet, de még fenyegetés sem irányulhat. Magyarország biztosítja lakói, területe, és értékei biztonságát, védelmét minden ellene irányuló hatással szemben.

- Az egyetemes nemzet minden tagjának kötelessége és joga ahhoz, hogy ellenálljon és ellentmondjon minden  olyan  törekvéssel  szemben,  amely  jogainak  gyakorlását csökkenti és kötelezettségei teljesítésének feltételeit korlátozza vagy gátolja. (Alap: Ius resistendi et contradicendi) - ami azt jelenti, hogy a magyar nemzet, és az ország védelme mindenkinek kötelessége, ezért minden tőle telhetőt meg kell, hogy tegyen, legyen az külső, vagy belső ellenség.

A Szent Korona eszmén alapuló Szabadság Alkotmánya Szórólap:

nyomtatható változat  >  B oldal

       

1949. évi XX. törvény

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ALKOTMÁNYA

A többpártrendszert, a parlamenti demokráciát és a szociális piacgazdaságot megvalósító jogállamba való békés politikai átmenet elősegítése érdekében az Országgyűlés - hazánk új Alkotmányának elfogadásáig - Magyarország Alkotmányának szövegét a következők szerint állapítja meg:

I. fejezet:  Általános rendelkezések

1. § Magyarország: köztársaság.

2. § (1) A Magyar Köztársaság független, demokratikus jogállam.

(2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja.

(3) Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni.

A "demokráciánál" magasabb minőség: Szent Korona Önigazgatási rendszere
A pártrendszeren alapuló közvetett népképviselet parlamenti diktatúrát eredményezett. Ebben a helyzetben természetes, hogy a rendszerváltás törvény-szerű következménye kell, hogy legyen a közvetlen népakarat érvényesülését jelentő Szent Korona Önigazgatási rendszerének életbe léptetése, a jelenlegi választási törvény helyett. Ezzel a diktatúra (demokrácia látszatát keltő) működésének feltételei megszűnnek. A Szent Korona Önigazgatási rendszere szerinti képviseleti rendszer alapja a folyamatos népi ellenőrzés alatt álló kétkamarás Nemzetgyűlés, amely a Szent Korona testének két része, a terület és a személy érdekeinek szerves egységben történő érvényesítését valósítja meg, az idegen érdekek érvényesülésének kiiktatásával. Az Alsóház a  települések (településrészek), a Felsőház pedig a társadalmi csoportok érdekeinek képviseletét látja el. Ennek egyenes következménye, hogy a képviselő  megválasztásától haláláig terjedő időszakban mindaddig betölti ezt a tisztséget, amíg        -
egészségi állapota miatt le nem kell mondania,
- önként le nem mond, vagy
- a képviseltek érdekeivel ellentétes döntése miatt vissza nem hívják.
A visszahívás következményei a történelem során egyaránt súlyosak, de  különbözőek voltak, karóba húzástól a vagyon-és rangvesztésig-tekintettel arra, hogy a képviselői tisztség elvesztésének oka a választók (kivetítve:a Haza) elárulása. A Nemzetgyűlés kiválasztott képviselői "főállásban" látják el tisztségüket, vagyis e mellett egyéb tevékenységet nem folytathatnak. Családtagjaik társadalmi és gazdasági tevékenysége is állandó népi ellenőrzés alatt áll. ( Korrupció kizárása.) Az Alkotmányozó Nemzetgyűléssel tudjuk a rendszer-váltást ténylegesen jogszerűvé tenni.

 

Miért kell rendszert váltani?     Dr. Halász József

Ki gyakorolja a hatalmat?        Dr. Biki József  Gyémántdiplomás  jogász, NY, ügyvéd

Közös cél

A Közös cél megvalósítása

Bizonyságtételi adatlap

Az adatlap (röplap) kimentése után kérlek, saját adataidat írd be a "Kapcsolattartó" cím alá és így nyomtasd ki és sokszorosítsd (két oldalas). Ezt azokkal az aláíróknak kell átadni és kérni õket, adataik beírására, akik feladatot vállalnak.

Õk a Magyar Szent Korona Közhasznú Alapítványtól egy díszes oklevelet kapnak. A késõbbiekben arra kérlek, hogy velük tarts kapcsolatot és rajtuk keresztül szervezd az Alkotmányozó Nemzetgyûlés településeden és azokban a társdadalmi csoportokban, amelyekben ismeretséged van.

Bővebb információ: Szent Korona szolgálat honlapján    >  http://szksz.hu

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                    vissza a Céljaink menü keresőbe >>>

 

 

Ébredésünk és visszatérésünk a Szent Korona-tanhoz
2008. Április 02. 08:12 Abcúg.hu

A Szent Korona nézőpontjából világosan érthető történelmünk elmúlt ezer esztendeje, s az is, miért ilyen kusza a pillanatnyi jelen. Amikor Szent István a közbenjáró Boldogasszony megkoronázásával Isten oltalmába ajánlotta országát, ez a hagyományainkban ma is élő tette a nemzet számára mindenkor azt jelentette, hogy az országnak van egy személyek fölötti, egyetemes uralkodója, tulajdonosa.

Ebből a tényből fakad a Szent Korona intézménye, a Szent Korona államrendje, az ország államformája. Szent István király bölcs uralkodóként tudta, hogy csak ilyen társadalmi berendezkedésben lehet az államhatalom szolgálatközpontú. Mégpedig úgy, hogy az ország fölajánlásával az állami főhatalmat mindenkorra kivonta a társadalomból és égi magasságokba emelte. Így a bármely kori földi uralkodó nem lehetett önkényúr, nincs több joga, mint a választott nemzetgyűlésnek, s a király, a nádor a törvény legfőbb őre, s mint nemzettársai közül mindenki, egyben szolgálattevője nemzetének.

A Szent Korona számunkra több, mint műtárgy, mert összetartozásunk jelképe. Történeti ábrázolásai is ezt fejezik ki: a Szent Koronát angyalok tartják, az országcímerrel nem érintkezik, mindig fölötte lebeg, jelezve, hogy Magyarország a Szent Korona országkorona és nem királykorona, vagyis intézmény, és nem fejdísz. S aki a Szent Korona uralma alatt él, az mind, egyenlő jogokkal és kötelességekkel rendelkező "magyar" volt: tót, román, szerb, ruszin, zsidó, német, mindenki. Aztán az 1848-as forradalom idején megszületett a nemzetiségi kérdés. Addig a Szent Korona intézményt, vagyis államformát, Szent Koronához való kötődést vallási hovatartozás nélkül magyarként élte meg mindegyik Szent Koronához tartozó nép, s beleszületett természetességgel élték meg a reformáció után protestáns hitre tértek is. A Rákóczi-szabadságharc indulásakor volt egy ma is ismert énekük a tót jobbágyoknak, akik elsőként csatlakoztak a fejedelemhez: "Keljetek fel szlovákok// Védjétek meg Magyar hazátok!".
Az ellenzéki kerekasztal idején egyetlen államjogász sem akadt, aki ki merte volna mondani, kérem szépen, a magyarok történelmének utolsó ezeregyszáz esztendejében negyedszer történik meg, hogy államrendünk jogfolytonosságát megszakították, s háromszor mentünk vissza történelmünkben helyreállítani jogfolytonosságunkat.
Negyedszerre is ez a kötelességünk!
Ha az úgynevezett rendszerváltozás kezdetén valóban komolyan vették volna az alkotmányjogászok a magyar állam történelmét, akkor ezt bizony tisztázták volna a nemzettel Helyette 1989-ben kikiáltották a köztársaságot, amely az 1945 után kihirdetett népköztársaság folytatója lett, s oroszból fordított alkotmányát azóta is toldozzák-foldozzák, semmi köze Magyarország ezerszáz éves államrendjéhez, a Szent Korona-államrendhez.
Magyarország megtorpant 1944-ben. Azóta álmagyar rendszerben élünk. Az országnak semmi köze történelméhez, s a több, mint ötven éve totális erőszak következménye mai gazdaságunk és népünk testi-lelki állapota. Ebből a rendezetlenségből fakad a föld kiárusítása, a közművek eladása, a gazdaság korlátlan liberalizálása, a kis-és középvállalatok, a gazdák lassú tönkretétele is, nem is beszélve az egészségügy, az oktatás pillanatnyi helyzetéről.
Ha elegendő honfitársunk nyilvánítja ki ragaszkodását a Szent Korona intézményéhez, történelmi államrendünkhöz, akkor békés körülmények között érvényesülhet a közakarat. Lehet, hogy egymillió ember aláírását félresöprik, de ha nyolcmillió vagy még több ember mondja ugyan ezt, nemzetiségtől függetlenül is, akkor már oda kell figyelniük a politikai irányítóknak is. Ezért meg kell ismertetni mindannyiunkkal a szigorú tényeket, s azok ismeretében döntsön a nemzet. Legelőször is tehát minél több emberrel meg kell ismertetni a Szent Korona-tan legkisebb részletét is, hogy mindenki szabad akaratából választhassa. Történelmi államrendünket - saját keretein belül egy-egy pontján - természetesen lehetne módosítani, s a mai időkhöz formálni.
Történelmi távlatokban még nincs késő!
Az Európai Unión belül mindehhez jogunk is lenne, hiszen az államok a közösségen belül függetlenül működnek. Én hazának már a Kárpát-medencét nevezem. Az Európai Unióban ez is magától értetődik. S ebben a hazában a magyarság nem kivételezettséget akar, hanem természetes méltányosságot mindenki számára. Nemcsak magának akar békességet, hanem környezetének is, legyen bármilyen nemzetiségű.
Hogy ez így legyen, erről a hatalmas tettről azonban magának a nemzetnek kell határoznia. S ehhez szükséges az ébredésünk, hogy közös akarattal, felelősen döntsünk saját magunk és utódaink jövőjéről.
Kállai Eszter gondolatai a Szent Korona-tanról. 

 

"Tegyünk Együtt Hazánk Sorsának Jobbra Fordításáért!

Mert Együtt Győzni Tudunk és Felépítjük Igaz Országunkat!"

  " AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "  csapata

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                    vissza a Céljaink menü keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

Szőnyi Bartalos Mária

Magyarország

 

NEKÜNK ÉRVÉNYES SZABADSÁGLEVELÜNK VAN !

 

Nekem érvényes szabadságlevelem van őseimtől visszavonhatatlanul, meghamisíthatatlanul és megsemmisithetetlenül, mint minden magyarnak. Eddig hallgattunk róla! Most már minden magyar ember kimondhatja. Keletnek, Nyugatnak, Északnak, Délnek és Izraelnek ezért semmi köze a velem született ősi magyar jogaimhoz, a velünk született ősi magyar jogainkhoz. Egyet tehetnek csak: Tiszteletben tarthatnak és meghajolhatnak előttem; tiszteletben tarthatnak minden ősi joggal, vele született joggal rendelkező magyar embert és meghajolhatnak minden magyar ember előtt.

Mert nekünk érvényes szabadságlevelünk van őseinktől. Ez a szabadságlevél, amit őseinktől kaptunk, felhatalmazza a magyar népet, hatalmat ad minden magyar embernek: a mindenkori kormányok és politikusok felett ítélkezni, a mindenkori kormányokat és politikusokat a hatalom gyakorlásától megfosztani, ha semmibe veszik szabadságlevelünket, ha semmibe veszik velünk született jogainkat, mint ahogyan az a közelmúltban megtörtént.

Érvényben lévő szabadságlevelünktől, velünk született jogainktól megfoszthatatlanok vagyunk, mi magyarok!

Kijelentem, hogy a Magyar Népköztársaságban hatalmát vesztette az eddig is hiteltelen kormány. Ezért kormányváltás már nem jöhet szóba, hanem új választások kiírását szorgalmazom, amely az igazi, pártok nélküli rendszerváltást kell, hogy eredményezze.

 

Komárom-Szőny, 2007. október 20.

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                    vissza a Céljaink menü keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

  

 

 

Közös cél

 

Közös cél lehet az Igazi Rendszerváltás: amellyel a politikai elit ( ha van ilyen ) már 17 év óta tartozik.

Az alkotmány első mondatában is már benne van:

"1949. évi XX. törvény

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ALKOTMÁNYA

 A többpártrendszert, a parlamenti demokráciát és a szociális piacgazdaságot megvalósító jogállamba való békés politikai átmenet elősegítése érdekében az Országgyűlés - hazánk új Alkotmányának elfogadásáig - Magyarország Alkotmányának szövegét a következők szerint állapítja meg

 

1. § Magyarország: köztársaság.

2. § (1) A Magyar Köztársaság független, demokratikus jogállam.

(2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja.

(3) Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni."

 

Hogyan lehet megvalósítani az Igazi Rendszerváltást?

 

Többek között:  Alkotmányozó Nemzetgyűlés összehívásával

Népszavazással / Választások kiírásával

 

Alkotmányozó Nemzetgyűlés  összehívását, megfelelő számú támogatottsággal, az állampolgárok akarat nyilvánításával, ( az erre a célra alkalmas formanyomtatványon ) aláírások igazolásával lehet!

 

Az aláírásgyűjtő ív kérdése:

 Akarja-e Ön, hogy a Szent Korona Eszmén alapuló Történelmi Alkotmányt Alkotmányozó Nemzetgyűlés helyezze vissza jogfolytonosságába?

 

Hogy az Alkotmányozó Nemzetgyűlés összeüljön ahhoz minimum 2,5 millió aláírás szükséges.

 

Népszavazással / Választások kiírásával:

 

Megfelelő számú aláírás esetén a köztársasági elnöknek joga ill. kötelessége is népszavazást kezdeményezni - ( választásokat kiírni ) a 

"1949. évi XX. törvény

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ALKOTMÁNYA

 

III. fejezet

A köztársasági elnök

30/A. § (1) A köztársasági elnök

a) képviseli a magyar államot,

g) népszavazást kezdeményezhet,"

 

"Az alkotmány a köztársasági elnöknek, kezébe adja azt a lehetőséget amellyel a nép akaratának, illetve hatalmának érvényesülését megvédheti. Ha arra a következtetésre jut, hogy az Országgyűlés nem a nép akaratának megfelelően intézi a nép dolgát, akkor az alkotmány 30/A § (1.) bek. g. pontja alapján "népszavazást" kezdeményez. Ez a szavazás azt a célt szolgálja, hogy a nép visszahívhassa, feloszlathassa azt a képviselőházat, amely nem akarta szerint működik".

Márpedig ha 2,5 millió állampolgár kéri ( a fent említett aláírásgyűjtő íven, aláírásával igazolt ) Alkotmányozó Nemzetgyűlés összehívását, az már tükrözi a nép akaratát. Ennélfogva a köztársasági elnöknek kötelessége a nép akaratát figyelembe venni és ennek megfelelően: az Országgyűlést feloszlatni, új választásokat kiírni, a Szent Korona eszmeisége alapján biztosítani a kétkamarás parlament felállítását.

 

"Tegyünk együtt hazánk sorsának jobbra fordításáért!

 Együtt győzni tudunk és felépítjük igaz országunkat!"

 

 

Vecsei József

Bonyhád, 2007. 09. 28. 

azigazorszagert@atw.hu 

 

Az  aláírásgyűjtéshez szükséges nyomtatványok letölthetők :

http://www.azigazorszagert.hu   "Nyomtatványok " menüpont alatt.  

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                    vissza a Céljaink menü keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

 

Ki gyakorolja a hatalmat?

 

Koalíciós tévképzetek az alkotmányos fogalmakról

 

 

        Olvasom, hogy az MSZP felülvizsgáltatná a tör-

       vényt, mert szerinte alkotmányértelmezés kellene

a népszavazási kérdésekkel kapcsolatban. Ez nem lep

 meg, mert a miniszterelnök úr igazi gyurcsánysággal

vitássá tette azt, hogy a köztársasági elnök úr adja a ki-

tüntetést, vagy ő. Még akkor is vitatta, amikor az Alkot-

mánybíróság kimondta, hogy az alkotmány szó szerint

a köztársasági elnököt jelöli ki adományozónak. A tör-

vényeket elsősorban a magyar nyelv mindennapos szó-

használatának, a törvényben kifejezett alapelveknek

megfelelően, a törvény szerkezetéből adódó következ-

tetéseket is figyelembe véve kell értelmezni

      A magyar alkotmány fő alapelve: 2. § (2). "A Ma-

gyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a

népszuverenitást választott képviselői útján, valamint

közvetlenül gyakorolja." Ebből következik, hogy a nép

választással a hatalmát egy percre sem ruházza át a

képviselőkre, hanem általuk gyakorolja. Tehát a képvi-

selők munkájába beleszólhat az Országgyűlésről szóló

II. fejezet 28/B §-ban meghatározott országos népsza-

vazással, s a 28/C §-ban szabályozza az alkotmány,

hogy kétszázezer választópolgár kezdeményezésére or-

szágos népszavazást kell tartani, majd a (4) bekezdés-

ben felsorolja azokat, akik még kezdeményezhetnek

országos népszavazást, de ezeket már mérlegelés alap-

ján rendeli el az Országgyűlés. Meghatározza azt is, mi-

lyen tárgyban nem lehet országos népszavazást tartani.

    Az alkotmány III. fejezete szól a köztársasági elnök-

ről. Az Országgyűlés államhatalmi szerv, amelynek de-

mokratikus, illetve a népakaratnak megfelelő működé-

se felett a köztársasági elnök őrködik. (Az őrnek nem

csak joga, kötelessége is a lopást elhárítani.) Az alkot-

 

 

 

Forrás: Magyar Nemzet, 2007. augusztus 24., péntek

mány a kezébe is adja azt a fegyvert a köztársasági el-

nöknek, amellyel a nép akaratának, illetve hatalmának

érvényesülését megvédheti. Ha arra a következtetésre

 jut, hogy az Országgyűlés nem a nép akaratának meg-

felelően intézi a nép dolgát, akkor az alkotmány 30/A §

 (1). bek. g) pontja alapján "népszavazást" kezdemé-

nyez. Ez a szavazás azt a célt szolgálja, hogy a nép visz-

szahívhassa, feloszlathassa azt a képviselőházat, mely

 nem akarata szerint működik. A köztársasági elnök in-

tézkedéseivel kapcsolatos korlátozást a 30/A § (2) be-

kezdés tartalmazza, amely g) pont szerint kezdemé-

nyezhető népszavazást minden korlátozás alól kiveszi.

     Alkotmányellenes az a magyarázat, amely a referen-

dumot összekeveri az országos népszavazással, csak

azért, hogy a nép akaratának megnyilvánulását meg-

akadályozza. Háromfajta szavazást ismer az alkot-

mány: közvetlen és titkos szavazást (71.§), amellyel az

országgyűlési, európai parlamenti, önkormányzati

képviselőket és polgármestereket választjuk. Az "Or-

szágos népszavazást" (28/C §), amelyet döntéshozatal,

illetve véleménynyilvánítás céljából lehet tartani. Ez a

szavazás az Országgyűlés egyes határozataira vonat-

kozhat. Ezt is kezdeményezheti a köztársasági elnök, és

erre az (5) bekezdésben írt korlátozások vonatkoznak.

Ezek a korlátozások nem vonatkozhatnak a köztársasá-

gi elnök által kezdeményezhető "népszavazásra".

Ha nem lenne ilyen világos és egyértelmű az alkot-

mány szóhasználata és szerkezeti elkülönítése, akkor is

így kellene értelmezni és alkalmazni, hogy teljesüljön a

legfontosabb parancsa: minden hatalom a népé.

 

 Dr. Biki József

 Gyémántdiplomás  jogász, NY, ügyvéd

 

   

Szent Korona Szolgálat

                             

zászlója

 

     vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                    vissza a Céljaink menü keresőbe >>>  

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

                                                                                                                                                            

Arspoetica menüpontról áthozott anyag

Lénárd József

1849. október 6. emlékére

>>>

     

Göd, 2007-03-04

Vass István 

>>>

 

 

 

Göd, 2007-03-04.

Vecsei József

>>>

 

 

 

Bonyhád, 2007-03-04.

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

csapata

>>>

1931- ből       1924 - ből

Dsida Jenő      Versei

 

>>>

Dr. Halász József

Szeged, 2007. 07. 17.

A pártoktól független, új politikai erő fegyvere a gondolkodási mód váltás

>>>

     

Szegeden,       2007. július 

Halász József,         30-án.

Elérkezett a Nappal végzett kötelesség teljesítésének ideje!

>>>

 

Vecsei  József     Bonyhád

 

A Magyar Bérrabszolgákról! 

Az "elvtársak" figyelmébe!

 

>>>

     

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                       vissza az arspoetica menüpont keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

nárd József

 

1849. október 6. emlékére

 

"A Halál naturalizmusa barbár csemegéje barbár lelkeknek. Ezek a halálok azonban ereklyés emlékek, nyilvánosságra hozataluk história, és nem politika, emlékezés, és nem a historizáló hangulatok desszertje."      Magyar Hírlap, 1927. október 6.

 

 

Tisztelt olvasó!

 

Az1848-1849. évi szabadságharcról sokan és sokat írtak. A múlt köde lassan fátyolként takar be mindent. Mégis ha meglibben a fátyol a vértanúk némasága a felejtésből, felordít.

 

Országunkban, egyedül Pécsett található az Aradi Vértanúk útján, monumentális megoldásban, megemlékezés, az aradi vértanukról.

 

A Kós Károly díjjal kitüntetett ARADI VÉRTANÚK SZOBRAI ALAPÍTVÁNYT létre hozták az alapító tagok: Dévényi Sándor - építész, Skrobák László -épületgépész, Trischler Ferenc - szobrászművész, Illa Gyula - kőfaragó.

Alapítvány kuratóriuma: Dévényi Sándor - elnök, Dr. Mikes Éva - tag Molnár G. Judit - tag.

Alapítvány titkára: Dévényi Ildikó Éva.

A szobrokat 1991 évtől kezdték kivitelezni, és 1997 évben fejezték be.

Szobrászok: Trischler Ferenc, Rigó István, Rétfalvi Sándor, Sütő Ferenc, Kolozsi Tibor / Kolozsvár /, Nádor Edina, Bencsik István, Böszörményi István.

Áll a sétányon a 13 Aradi Vértanú szobra: néhány lelkes és erőshitű ember meg tudta mozgatni a várost e nemes cél érdekében.

 

A sok-sok munka gyümölcse mindig az utókor kezében fénylik. Vigyázzátok a fényt!

                                  

2007. 10. 06.

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                       vissza az arspoetica menüpont keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

Göd, 2007-03-04.                                      

 

 

 " SZÖVETSÉG  AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

   ars poeticája a következőkben foglalható össze:

 

Az Igaz Magyarországért  Polgári Mozgalom, világos egyszerű, de sorsdöntő célokat tűzött ki maga elé.

E célok, mozgalmunk Nevében is együtt  mutatkoznak meg két szóban: IGAZ ORSZÁG.

Ennyire egyszerű. csak ennyit szeretnénk. Ezért harcolunk, a magunk módján, a magunk eszközeivel.

Milyen is lenne ez az igaz ország? - lennének az ország élén olyan, tiszta módon, általunk választott, becsületes, jó képességű, alkalmas, jó magyar emberek, akik, mint mi magunk, ugyanezért, tehát egy  IGAZ  ORSZÁGÉRT

dolgoznak, s nem a saját önös érdekeiért.-  múltunk, nemzeti értékeink, Hazánk szeretete, a tisztesség, a gondoskodás, a lehetőségek biztosítása, az egymásrautaltság és az összefogás szükségességének átérzéséből kialakuló nemzeti egység határozza meg mindennapjainkat, késztessen minket együttgondol - kodásra, és közös cselekvésre. Hazánkért, a jövőnkért. Egy igaz ország. Csak ennyi. Becsület, büszkeség, biztonság, nyugodt fejlődés, boldog, szép magyarság. Ha ez megvan, és hitünk erős, akkor egyszerűen, szépen élhetünk. Az egyszerű logó is ezt tükrözi.

 

Barátsággal                              

 Vass István  

 

        

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                       vissza az arspoetica menüpont keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

Bonyhád, 2007-03-04.              

 

 

 " SZÖVETSÉG  AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

 

A tavaly " elhíresült "  kiszivárgott - kiszivárogtatott  Balatonöszödi  Gyurcsány beszéd óta az Országban erkölcsi válság uralkodik Ilyen ocsmány nemzetgyalázó beszéd még nem hagyta el magyar Miniszterelnök száját.........De ha már elhagyta, amikor kitudódott, vonta volna le a tanulságot, és távozott volna békével, de nem tette, ehelyett tovább görgeti nemzetünket a lejtőn, az országot minden nap nagyobb és nagyobb adósságba hajszolja, nem törődik népe nyomorúságos helyzetével.

Sajnos a gazdasági válság, a már sokszor emlegetett rendszerváltás -  rendszerváltozás óta tart.  Az Európai Unióhoz való csatlakozás sem hozta meg a várt eredményt. Sajnos csak kevesen  tudtak a csatlakozásból profitálni / csak a felső úri rétegnek sikerült.Azóta az életszínvonal nem igen emelkedett, inkább süllyedt. Vidéken - falvakban legalábbis, biztosan így van, a munkanélküliség itt a legmagasabb, munkahely nincs, a megélhetés egyre nehezebb.  Hogy lehet megélni Uniós árak mellet, hazai minimálbérből - segélyekből ?  Hogy lehet ebből  családot eltartani - ?  Hogy lehet ebből  családot felnevelni ?  Hogy lehet ebből  családot  tervezni ?  Hogy lehet ebből  egyáltalán megélni ?  Igen - Igen  nehezen !   Igen - Igen Szegényesen ! Igen - Igen sok  nélkülözéssel ! A rendszerváltáskor, az Unióhoz való csatlakozáskor NEM ezt ígérte a politikai elit ! Azt mondták, lesznek páran vesztesei lesznek a rendszerváltásnak ! Azt mondták, lesznek páran  vesztesei az EU csatlakozásnak ! De azt NEM mondták, hogy ilyen sokan leszünk azok " azok a páran " De azt NEM mondták, hogy az ország   80 % - ka  " azok a páran "  !!! Adódik a kérdés, akkor kinek - minek kellett rendszert váltani ? Kinek lett jobb a rendszerváltás óta ? Kinek lett jobb az EU csatlakozás óta ? Tudjuk, hogy mindenhol  nagy az elégedetlenség az Ország vezetésével szemben  Tudjuk, hogy bár sokan szeretnének tenni  ellene, de nem tudják hogyan fogjanak hozzá. Tudjuk, hogy sokan nem merik hallatni hangjukat, mert egyszerűen félnek. Tudjuk, hogy a politika a politikai pártok megosztották az Országot. Mi ezt nem szeretnénk.Mi egy olyon egységes Nemzetet szeretnénk ahol nincs jobb és baloldal, ahol csak egy oldal van  a  " NÉP OLDALA "  " az Isten adta nép "  oldala   / Petőfi S. Nem a jobb vagy a bal oldalt szeretnénk megszólítani, Nem a jobb vagy a bal oldalt szeretnénk magunk mellé állítani, Mi egy Igaz nemzetet szeretnénk magunk mellé állítani, Mi egy Igaz nemzet mellé szeretnénk felsorakozni, hogy együtt és csakis együtt alkotni egy jobb világot, ahol nem kell félni a zsarnoktól, ahol nem kell félni a Rendőrterrortól, mint 2006. október. 23 - án. Mi igazi Demokráciát szeretnénk.   

Mi egy  jobbigazabb igazságosabb, a hazugságot elutasító hazát, mint ahogy a jelszavunk is mutatja  " IGAZ ORSZÁGOT "   szeretnénk, amely mentes a " politikai párttoktól "  amely mentes a mindennapos hazugságoktól - csalásoktól - korrupciótól  amely mentes a népbutító - félretájékoztató médiumoktól, amely mentes a népakaratot NEM, képviselő Országgyűlési képviselőktől. 2006. szeptember 17 - óta az Ország számos településén mindennaposak az esti demonstrációk. "Vármegye Futam "  néven meghirdetett megmozdulásunkkal célunk kettős: Tájékoztatni szeretnénk minden kisvárosban - minden kistelepülésen élő embert, az Országban zajló történésekről - eseményekről, / amiről a média nem tájékoztat, azt mi megtesszük helyettük /.És szeretnénk ezeket az embereket magunk mellé állítani, közben lázasan keressük tovább az egymás közti kapcsolatok lehetőségét - elérhetőségét, és így minden egyes nap amikor igaz magyar talál ránk, erősebbek leszünk, és nemsokára olyan erősek, hogy végre kiharcoljuk az igazi  demokráciát, hogy végre kiharcoljuk az igazi szabadságot. És a megkezdett harcunkat, Nem fogjuk feladni ! És az egyre erősödő " RENDŐRÁLLAMTÓL " nem fogunk meghátrálni ! És az évszázadokon át kiharcolt ősi jogainkból, nem fogunk engedni !  " És nem megyünk haza ", kitartunk a végsőkig !!! Honfitársaim - Magyarok  Tegyünk hát együtt a Hazáért !!!  Tegyünk együtt a Nemzetünkért !!!

 

"Tegyünk Együtt Hazánk Sorsának Jobbra Fordításáért!

 

Mert Együtt Győzni Tudunk és Felépítjük Igaz Országunkat!"

 

AZ IGAZ ORSZÁGÉRT  csapata

Vecsei József 

Bonyhád, 2007-03-04.    

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                       vissza az arspoetica menüpont keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

Bonyhád, 2007-03-04. 

 

 

 SZÖVETSÉG  AZ IGAZ ORSZÁGÉRT

 amely egy Polgárjogi Mozgalom

 

 

Immár sorban az V. országos összehangolt félpályás forgalomlassító demonstrációját szervezte meg amely " KIÁLLÁS  Az Igaz Országért " jelszót kapta! A 2006. szeptember 17- események után hazánkban számos olyan csoport jött létre, akik úgy érezték, hogy gazdasági és erkölcsi válságba került az ország. Minden hazáját féltő ember tudatára ébredt, hogy: ez ellen tenni kell. Ezek a csoportok folyamatosan veszik fel egymással a kapcsolatot és az  összefogás eredményeképpen megalakították a

" Szövetség az Igaz Országért " Polgárjogi Mozgalmat.Ezen országos szerveződés és kapcsolatépítés eredménye  a 2006. dec. 15-i, 2007 jan.20-i, febr. 17-i, febr. 24-i és a március 31- i összehangolt országos félpályás útlezárások, kiállások sorozata. A  " Szövetség az Igaz Országért " a civil lakosságból  szerveződött és kitartó munkával mára országos kapcsolatrendszert épített ki, amely  egyre több embert tud megszólítani! A " Szövetség az Igaz Országért " célja:

Felépíteni egy Igaz Magyarországot ! Igazi  " Demokráciát " valódi reformokat! Felelős Magyar kormányt! Független végrehajtó szerveket! Kétkamarás parlament felállítása! Visszahívható képviselőket! Olyan médiát aki a Magyar Népet tájékoztatja a Magyar Nép sorsáról - történéseiről! Tiszta világos törvényeket, amely az egyszerű emberek számára is világos, Pl.: ma Magyarországon a nyolc általános iskola elvégzése a kötelező, hát akkor tegyük kötelezővé, hogy csak olyan és csakis olyan törvényeket lehessen hozni, amit evvel a nyolc osztállyal is meg lehet érteni! Családcentrikus politikát, vagyis olyat, hogy Magyarországon egy gyermek ne csak megszülethessen, hanem meg is tudjon élni, gyermek és felnőtt korában is !  A betegért működő egészségügyet, vagyis ne csak fizetni legyen szabad a Társadalmi Biztosítási Járulékot, hanem azért kapjunk is valamit, Pl.: Egészségügyi ellátást! Folyamatosan kapcsolatot tartani a hasonló érdekvédő mozgalmakkal. Széleskörű felvilágosító és ismeretterjesztő tevékenységet folytatni, lakóhelyünk környékén, falvainkban - városainkban. Ehhez a munkához várjuk mindazokat akik, a fent nevezett elképzelésekkel egyetértenek, Nemzetükért, Hazájukért tenni akarnak, tenni tudnak, családjuknak kiszámítható, biztonságos és jobb jövőt szeretnének!  Akik véleményüket emelt fővel készek vállalni! A munka és összefogás már elindult, de minél több segítőre lesz szükségünk, hogy hosszú távon eredményt érjünk el, de ha a jó szándék vezérel bennünket, fel fogjuk építeni azt a megálmodott  " Igaz Országot " 

 

"Tegyünk Együtt Hazánk Sorsának Jobbra Fordításáért!

 

Mert Együtt Győzni Tudunk és Felépítjük Igaz Országunkat!"

 

  AZ IGAZ ORSZÁGÉRT  csapata  

 

Bonyhád, 2007. 03. 31

 

     vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                       vissza az arspoetica menüpont keresőjébe >>>       

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

      

Kettétört óda a szerelemhez

 

- Anno 1931, hősök napja -

Illat füstöl májusi orgonákról.
Ablakom kitárva s az álmos este
verseket súg tollam alá tehozzád,
          drága szerelmem,

áldott vándortársam az úton, ürmös
esztendők ízében egyetlen édes!
Téged ünnepellek e földreszállott
          istenek estjén,

téged ünnepellek: igazbeszédű
szádat és komoly szemedet, magasztos
homlokod fölött a derengve fénylő
          glória ívét,

száz elejtett jó szavadat, becéző
gömbölyű kezed puha reszketését,
titkos testedet: lobogó tüzes bor
          míves edényét,

eljövendő magzatodat, kiben betelve
látom földi terveimet s ki szédült
ujjongással bontja ki lelke szárnyát
          apja dalára... -

...Hirtelen megrezzen a tollam, eltört
versszakok rút romjai közt botorkál.
Alvilági zaj, sipitó suhancraj
          csörtet az utcán,

falnaptáram rőt betüvel rikácsol:
Hősök napja van! Katonák sietnek
dobbanó tömör szakaszokban, égő
          fáklya-sorokkal,

fojtó füstöt ver be a szél s a kürtök
réztorkán recsegve rikolt az orkán.
Döngve jönnek és dübörögve mennek,
          villog a fegyver.

S szinte hallom: Messze, kihalt mezőkön,
sírok alján boldogan összekattan
millió hős állkapocs. (Ó, milyen jók
          vagytok a földön,

emberek, hogy ily kegyes áldozattal
ünnepeltek minket e május-éjen!)
S látni

 

Be szép is lenne!

Be szép is lenne,
Ha felrobbanna egyszer ez a föld;
A felgyülemlett aknás szenvedély
Mint dinamit lökné a fényes űrbe,
És izzón szelné át a mindenséget!

Be szép is lenne:
Sóhaj, halálvágy, könnyezés, panasz,
Öröm, nevetés, forró élni-vágyás,
Mind lángtengerbe szöknék perc alatt
S napul szolgálna egy sötét világnak.

Be szép is lenne:
Csak én maradnék élő egyedül.
Mint phönix-madár büszke diadallal
Repülnék ki a süstörgő tüzekből,
S a nyugalomnak kövült szobraként
Tekintenék a nyüzsgő végtelenbe!...

Be szép is lenne!...

1924. május hó 16-án

 

 vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                      vissza az arspoetica menüpont keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

                                                                                                                                                               

A pártoktól független, új politikai erő fegyvere a gondolkodási mód váltás

"A legnagyobb tábort azonban most is egy, a jelenlegi pártoktól független, új politikai erő tudhatná magáénak (37 százalék)."(1)

Tudjuk, hogy a közvélemény-kutató intézetek nem függetlenek, és azt is tudjuk, hogy - a médiával karöltve végzett - manipulatív agymosó szerepük jelentős (ld. parlamenti választások). Ezért az a tény, hogy az új politikai erő vizsgálata két hónap óta nyilvánosan is folyik, azt mutatja: a hatalom fokozza az erőfeszítéseit a pártoktól elforduló erők "mérhetővé tételére" és ezzel "mederbe terelésére".

Ha az új politikai erő a pártokat akarná támogatni, akkor a FIDESZ, az MSZP, az SZDSZ, az MDF, a KDNP, a MIÉP, a JOBBIK vagy a többi, kisebb párt táborát erősítené.

De nem ezt teszi. Tehát ez az erő elveti a pártrendszert.

A hatalom érdeke az, hogy szabályozottá és ellenőrizhetővé tegye ezt az erőt, ezért "hallgatag terelést" végez a látszat-bal vagy a látszat-jobb irányába (lehetőleg azonos mértékben, a megosztottság állandósítása érdekében), azzal a céllal, hogy a rendszerrel elégedetlen erő párttá (pártokká) szerveződve részévé váljon a pártrendszernek.

Ennek érdekében a hatalom megkeresi azokat az embereket, akik az új politikai erő vezéreinek tartják magukat, és erősíti pozíciójukat média-támogatással, "átirányított" szponzorok melléjük állításával. Mindössze egyetlen feladatot adnak nekik: fokozzák a gyűlöletkeltést, emeljenek falakat az elégedetlenek közé, és ezzel forgácsolják szét az új politikai erőt.

Vagyis a hatalom terrorisztikus(2) eszközeivel az új politikai erőre rá akarja kényszeríteni azt a gondolkodásmódot, amely a mai magyar élet szenvedhetetlen igáját okozta, mert az, hogy egyáltalán mérhető - sőt meghatározóként mérhető - ez a pártrendszertől elfordult erő, azt jelenti, hogy

a választók jelentős része
a jelenlegitől eltérő, más alapokon álló politikai rendszert akar a hatalomba juttatni, mint ami szenvedhetetlen igát rátette, vagyis
igényli a gondolkodási mód váltást.

Ezért - a jól bevált, de már nem hatékony módszerrel - igyekeznek kisajátítani és lényegét elhazudó értelmezéssel ellátni azt a fogalmat, amely kifejezi az új politikai erő tényleges erejét: a gondolkodási mód váltást. Április 29-e óta(3) egyre több politikus beszél "paradigmaváltásról", "új módszerről".
Az új politikai erő ösztönszerűen fordult ahhoz az eszméhez, ami a gondolkodási mód váltást jelenti, és ezzel olyan értékrendet állít vissza, amely leveszi róluk a szenvedhetetlen igát.

Az új politikai erő azokból az emberekből áll, akikben tetté vált a génjeikben hordozott szabadság-vágy, amit az az ősi hagyatékunk ad nekünk, amely a Szent Korona eszmében testesül meg, és amit az önmagunkban felismert Szent Korona Tagság vált erővé.

Azért, hogy a választók jelentős részét magában foglaló új politikai erő minden tagja az értelem és az érzelem egységeként végezze a Szent Korona Szolgálatot (ami annak a felismerésnek a következménye, hogy mindannyian a Szent Korona Tagjai vagyunk, az ezzel járó kötelezettségek és jogok összhangjában), a következőt kell tennünk:

1. A lelki-, szellemi- és anyagi nyomort ránk szabadító globalizmus minden gazdasági, politikai és katonai terhét - mint alapérdekeinkkel ellentétest - megszűntetjük.

Függőségünk okának és következményeinek igazság-feltárása - a megoldás egyidejű ismertetésével - alapvető feladata a Szent Korona minden tagjának.

Gyarmatbirodalmi függőségünktől megszabadulva a Szent Korona eszme jelenlegi történelmi időszakra vonatkozó irányelveit megfogalmazó Gondoskodó Magyarország(4) alapján elkészített Alaptörvényre alapulva tesszük gyakorlattá a gondolkodási mód váltást.
 

2. A 64 éve a diktatúra érdekeit képviselő rendszert kiszolgáló pártokkal, azok jelenlegi és volt vezetőivel, a kormányok jelenlegi és volt tagjaival, valamint egyéb haszonélvezőivel nem

együttműködési, csak - nyilvános - vita-kapcsolatban állunk, mivel a nemzet jelenlegi vészhelyzetét a pártrendszert, mint eszközt felhasználva hozta létre a diktatúra.
 

3. Az egyetemes magyar nemzet érdekazonosságát kifejező Szent Korona Szolgálatot teljesítjük, aminek minden ember természetszerű tagja, ennek következtében nem oszlunk pártokra, szakszervezetekre, vagy civil szervezetekre, bizottságokra, és egyéb érdekmegosztó szervezetekre.
 

4. Ideológiai alapunkként azt a gondolkodási módot követjük, amely a Szabadság Alkotmányára, vagyis a Szent Korona eszmére épül.
5. Önigazgatási- és képviseleti rendszerként a Szent Korona Önigazgatási rendszerét alkalmazzuk, amelyben a területi és a társadalmi csoportok (és nem pártok) képviseletét az érintett választók által kiválasztott, a nemzet érdekeit Kétkamarás Országházban érvényesítő követek végzik, a választók folyamatos ellenőrzése (vagyis visszahívhatósági jogának gyakorlása) mellett.

6. Az államalkotó magyar nemzet mellett a hatalomgyakorlás természetes résztvevői a Szent Korona értékrendet elfogadó államalkotó nemzetek.

7. A szereteten alapuló egyistenhívő vallások egyesülésére törekszünk, amelynek alapja az ősi egyistenhiten alapuló szentistváni kereszténység-értelmezés.

Kelt Szegeden, 2007. június 17-én.
A krisztusi örök értékrend szerinti magyar szeretettel:
Halász József, a Szent Korona szolgálója

 

  vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                      vissza az arspoetica menüpont keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

      vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                                          

Ébresztő!

 

Az elmúlt napok eseményei ébresztőt kell, hogy jelentsen mindazoknak, akik még nem ébredtek fel és nem értik, hogy ez a hatalom megbukott, úgy, ahogy van: MSZP-stől, FIDESZ - estől, parlamentestől, alkotmánybíróságostól, OVB - stől, államhatalmi-, államigazgatási-, igazságszolgáltatási- és közigazgatási erőszakszervestől.
Ezért van történelmi jelentősége a tegnapi napnak, amikor a Magyarok Házában négy szervezet (MVSZ, REFOR, MAREVOSZ, PAJZS) és tizenöt ember megállapodott abban, hogy teljesítve a Szent Korona Szolgálatot, egységet alkotva viszik sikerre azt a rendszerváltó folyamatot, amely 2006. szeptember 17-én végső szakaszába lépett.

 

Mindenkit szeretettel kérek arra, hogy felcserélve önérdekét a Nemzet iránti alázattal, vállaljon feladatot az egységben végzett Szent Korona Szolgálatban!

 

Tegnap (2007. július 29-én) jelent meg a Magyar Szociális Fórum Kerekasztalának tájékoztatása arról, hogy az Európai Parlament baloldali és északi-zöld csoportja (GUE/NGL) közleményt adott ki, amelyben azt szorgalmazza, hogy az EU alkotmányos szerződését népszavazáson fogadják (vagy utasítsák) el minden tagországban(1).

A csatolt anyag alapján mindenki számára világos kell, hogy legyen:

 

az EU-nak vége.

 

A kérdés most az, hogy végre észreveszik-e a magyar emberek, hogy

 

BÁLVÁNYAIK LEDŐLTEK ÉS MINDEN PASSZIVITÁS A NEMZETGYILKOSSÁGGAL AZONOS.

Nem kisebb a tét, mint az, hogy

visszavesszük-e szabadságunkat, vagy hagyjuk, hogy a darabjaira hulló Gólem maga alá temessen bennünket.

Aki eddig nem akarta elhinni, az most kénytelen: a kormány felvállalta, hogy a globalizáció által ránk hozott halálos ítéletet végrehajtsa, az ellenzék pedig nem az ítélet ellen tiltakozik, hanem a végrehajtás módját tartja durvának (ld. népszavazás-kezdeményezések, feltételek nélküli árkorlátozási törvényjavaslat).

Aki a Kossuth téren, egy tüntetésen, egy pártrendezvényen, a médiában, vagy bárhol az EU embertelenségét el akarja fogadtatni, aki a kormányváltást szorgalmazza a rendszerváltás helyett, aki megosztja a nemzet tenni akaró részét azzal, hogy a Szent Korona szerves egységet építő erejének megtörésére törekszik, és

 

az egység helyett bármilyen szervezettel vagy párttal a társadalmat meg akarja osztani, az HAZAÁRULÓ.

 

Amikor az EU Parlament egy csoportja kénytelen kijelenteni az alábbiakat, akkor minden épeszű embernek értenie és éreznie kell, hogy minden elvesztegetett nap, minden további szájtépés bocsáthatatlan bűn:

„... az október 19-re elkészülő módosított alkotmányos szerződés lényegesen és közvetlenül befolyásolja az Unió állampolgárainak életét, módosítja a nemzeti intézmények működését, európai szintre delegál nemzeti jogokat, ezért az Unió valamennyi népének joga, hogy közvetlenül szavazzon az új alkotmányos szerződésről, és ezt a jogát ne engedje át a parlamentnek.
....
... alkotmányos szerződésben sokkal szélesebb jogokat kívánnak biztosítani a tőkének, mint a munkának
... a „munkához való jog” alapelvét megváltoztatnák „a dolgozáshoz való joggá”
A tőke szabad versenyét kiterjesztenék a közszolgáltatásokra is, így piaci törvénynek rendelnék alá az egészségügyet, az oktatást, a közlekedést, a postát, a víz-, gáz-, villany-szolgáltatást.
... kihagynák az alapvető jogok chartáját
Külön jegyzőkönyvben ismernék el, hogy az alkotmányos szerződés nem kötelező Nagy-Britanniára nézve. London ugyanis ellenzi azt.
... az EU nemzetek fölötti jogi személyiséget kapna, azaz a tagállamok nevében szerződéseket és nemzetközi megállapodásokat is köthetne.”

Ezért létfontosságú az egyetemes magyarság számára

 

a kárcsökkentés, az egységbe tartozás kifejezése és az egységes érdek érvényesítése.

1. A kárcsökkentést az EU alapszerződés törvénybe iktatásának megakadályozását jelenti, az eljárás alatt lévő aláírásgyűjtő ívvel(2) és ez alapján népszavazással kötelezve a parlamentet a népakarat szerint döntésre.

2. Az egységbe tartozást azzal a népszavazással fogjuk kifejezni, mely minden magyar ember számára visszaadja az állampolgárságot(3).

3. Az egységes érdek érvényesítését az Alkotmányozó Nemzetgyűlés valósítja meg. Ennek megrendezésére vonatkozó akaratnyilvánításukat az aláírásgyűjtő íven tudják kifejezni az egyetemes magyarság (a Szent Korona) tagjai(4).

A hármas feladatot most a cél elérését jelentő harmadik feladattal tudjuk kezdeni. Fontos, hogy azok közül, akik akaratot nyilvánítanak (aláírják az ívet) megtaláljuk azokat, akik Szent Korona tagságból eredő szolgálatot vállalnak, és ők elkezdjék az Alkotmányozó Nemzetgyűlés előkészítését(5). (Részükre a Szolgálat vállalását bizonyító lapot(6) küldünk el.)
Ők azok, akik a budapesti Madách tér mellett megszervezik a megyékben és a budapesti kerületekben az aláírásgyűjtést.

Ébredni a Nap felkeltekor kell. Akiben az értelem és érzelem fénye felébresztette az önvédelmet, az érti és érzi:

 

elérkezett a Nappal végzett kötelesség teljesítésének ideje!

 

Kelt Szegeden, 2007. július 30-án.
A krisztusi örök értékrend szerinti magyar szeretettel:
Halász József, a Szent Korona alázatos szolgája.

 

  vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                      vissza az arspoetica menüpont keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

                                                                                                                                                       

A Magyar Bérrabszolgákról!  Az "elvtársak" figyelmébe!

 

 Nem ilyen lovat akartunk! "elvtársak"

( nem ez a cél: ez csak a puszta valóság)

 

 A ( rendszerváltás ) mögé bújtatott bérrabszolga sorsokról!  Sajnos az igazi rendszerváltás nem történt meg, (az igazi rendszerváltással politikusaink adósak maradtak immár 18 éve) az Élhető Magyarország: meg egyszerűen nincs!  Mert mit hozott a rendszerváltás? Élhető Magyarországot, a szónak a kifordított értelmében élhető, mivel még nem haltunk éhen! Másrészt pedig, játék a szavakkal: a minimálbér = az éhbérrel! A minimálbéren foglalkoztatott dolgozó = a rabszolgával,

mai szóhasználattal: bérrabszolgával! Az éhbér kevés a megélhetéshez! Az éhbér csak az éhenhaláshoz sok, az csak arra elég, hogy a munkát holnap is el tudja végezni a bérrabszolga! Vagyis mit hozott a rendszerváltás? Rabszolga sorsot, bérrabszolga sorsokat!

 

"Sokan elmondták már, hogy a rabszolga sors felé közeledik a magyar családok többsége!" Nem - nem közeledik, már ott van! Az ország fele már a perifériára került! Aki a minimálbéren tengődik és még egy - két gyermeket is vállal, annak sorsa semmivel nem jobb a rabszolgáénál! Igen kérem szépen, rabszolgánál, csak nem így mondjuk, csak nem beszélünk róla! Vajon miért nem? Mert nem szépen hangzik? És még hosszan lehet folytatni a sort! "elvtársak"

 

És az, az élet ahogy ezek az emberek élnek, a semmiből, az szép? Az így rendben van? Tudjuk, sokan vannak, akinek még ilyen bérrabszolga sorsú munka sem jut!? Erre mondják az illetékes "elvtársak" nem is akarnak dolgozni! Igaz, éhbérért nem!"elvtársak" Tegyék próbára ezeket, az embereket! Egy évig fizessenek nekik tisztességes bért! Mondjuk 200.000,- ezer forint bruttót.( Sok? Mire?) És akkor figyeljük meg, hogy ennyiért jelentkeznek-e munkára!

Egy év után aztán újra tárgyaljuk!

"elvtársak" lehet másképp is! Dolgozzanak Önök egy évig minimálbéren, az összes parlamenti képviselővel, hogy legyen tapasztalatuk! (És akkor büszkén mondhatják: tudjuk-tapasztaljuk!)  

Egy év után aztán újra tárgyaljuk!

 

Na melyiket választják?

 

Attól tartok egyiket sem, mert akkor az már az Igazi rendszerváltás volna! Önöknek kedves képviselő elvtárs-urak nem fűlik ehhez a foguk! A népnek, a tömegnek nem jó? Hát tudnak erről egyáltalán?

 

"Tegyünk Együtt Hazánk Sorsának Jobbra Fordításáért!

Mert Együtt Győzni Tudunk és Felépítjük Igaz Országunkat!"

AZ IGAZ ORSZÁGÉRT  csapata

Vecsei József      Bonyhád, 2008. 05. 08. 

 

   vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                      vissza az arspoetica menüpont keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

    

 

Tüntetések - Sztrájk anyaga

 

Az  " IGAZ ORSZÁGÉRT "   küzdenek

 

A Rendszerváltó Fórum demonstrálhat a homoszexuális-felvonulás után >>>
 

Kenyeret oszt a Magyar Gárda a Parlament előtt >>>

 

Országos demonstrációba kezdhetnek a gazdák >>>

 

Sztrájkra készül a BKV nyolcezer dolgozója >>>

 

EGER VÁROS - TILTAKOZÓ DEMONSTRÁCIÓ >>>

 

Tüntetés a tb-átalakítás ellen Várpalotán >>>

 

Felfüggesztik sztrájkjukat a vasutasok >>>

 

Ezren tüntettek Vác főterén a több-biztosítós rendszer ellen >>>

 

 Gaskó: Be nem jelentett sztrájkra készülnek a vasutasok >>>

 

Továbbra is sztrájkra készülnek a vasutasok >>>

 

Országos sztrájk lesz a Volánnál >>>

 

Megkezdődött a hatórás sztrájk a Kapos Volánnál (+videó) >>>

 

  A szakszervezet szerint elkerülhetetlen a sztrájk a Kapos Volánnál >>>

 

Januárban három Volán-szakszervezet is sztrájkolna!

(gyerekek, meg kellene próbálni együtt) >>>

 

ÁRPÁD  VÉREI

 avagy

A NEMZETI ÖSSZEFOGÁS  >>>

November

Siófok                   Elmarad!!!  

>>>

2008.február

Nagykanizsa

>>>

2008.március

Székesfehérvár

>>>

 

Összefoglaló a diáktüntetésről  (+képek)   >>>

Bonyhád Művelődési Ház előtt  Wass Albert szobornál Minden  este  19:00-20:30 >>>

Videók:  A Magyar Szociális Fórum  -  Vass Albert.. >>>

 

       vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                   vissza a tüntetések menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

A Rendszerváltó Fórum demonstrálhat a homoszexuális-felvonulás után
2008-06-23 14:48 hírTV

Megtarthatják a szervezői azt a demonstrációt, amelyet a korábban engedélyezett homoszexuális-felvonulással azonos napra és útvonalra jelentettek be Budapestre - értesült a HavariaPress.

A BRFK-ra a napokban tettek bejelentést a Rendszerváltó Fórum elnevezésű civil szervezet képviselői, miszerint július 5-én az esti órákban ugyanazon az útvonalon, hasonló feltételek mellett kívánnak vonulásos demonstrációt tartani, mint a Szivárvány Misszió Alapítvány. A Rendszerváltó Fórum képviselői és a BRFK munkatársai között egyeztető tárgyalásra került sor, ahol megállapodás született a vonulás részleteivel kapcsolatban. Ez alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság tudomásul vette a bejelentést, és biztosítani fogja ezt a rendezvényt is, mely az V. kerületi Erzsébet térről indul (három órával a homoszexuális-felvonulás után), és az Andrássy úton át haladva a Felvonulási téren ér véget.

 

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                   vissza a tüntetések menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

Kenyeret oszt a Magyar Gárda a Parlament előtt

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                   vissza a tüntetések menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

Országos demonstrációba kezdhetnek a gazdák
2008-04-29 07:14 hírTV

Lassanként elfogy a gazdák türelme. Országos demonstrációba kezdenek, ha továbbra sem kapják meg időben a nekik járó uniós támogatásokat - közölte a Magyar Nemzettel Varga Zoltán, a Fehérgyarmaton és térségében működő gazdakörök elnöke. A termelők ezúttal a kedvezőtlen adottságú területekre járó kifizetések elmaradása miatt bosszankodnak.

Miután a korábban kitűzött márciusi határidőt nem tartotta be, hiába ígérte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), hogy április közepéig hozzájutnak a gazdák a kedvezőtlen adottságú területek után kapható uniós támogatáshoz, a hivatal a mai napig nem fizet - hívta fel a lap figyelmét az egyik Szabolcs megyei gazdakör elnöke.

Varga Zoltán elmondása szerint a 80 százalékban uniós, 20 százalékban pedig hazai forrásból finanszírozott támogatás összege idén hektáronként mintegy 23 ezer forint lenne. Az érdekvédelmi vezető elmondta: a szabolcsi gazdák eltökéltek, amennyiben a tavaszi vetések végéig, vagyis május elejéig nem jutnak hozzá e forráshoz, akkor országos demonstrációt kezdeményeznek.

(További részletek a Magyar Nemzet április 29-i számában.)

 

vvissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                   vissza a tüntetések menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

Sztrájkra készül a BKV nyolcezer dolgozója
2008-02-29 Magyar Hírlap
   
Ha a BKV nem változtat járatritkítási tervein, az egész vállalatot érintő sztrájkba kezdenek a munkavállalók. A szakszervezetek a közlekedési vállalat összeomlását sejtik az intézkedések mögött.

Nem fogadjuk el a paraméterkönyv módosítási terveit, mert azzal mindenki rosszul jár. Munkahelyek szűnnek meg, az utasok leszoknak a tömegközlekedésről, végső soron a BKV összeomlásához vezethet - jelentette ki lapunknak a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnökhelyettese, Gulyás Attila. Ha a nyilvánosságra hozott változatot fogadja el a főváros, az egész BKV-ra kiterjedő sztrájkot hirdetnek. A nyolcezer BKV-munkavállalót képviselő szervezet szerint nem tíz-, hanem csaknem húszszázalékos teljesítménycsökkentésre készül a társaság. "Naponta 1300 buszt állít ki a BKV, az új paraméterkönyv 220-250 busz leállítását jelentené. Alaposabb matematikai tudás nélkül kiszámítható a valódi leépítés aránya. Ezenkívül trolibuszvonalak megszüntetéséről, metró-, HÉV- és villamosjáratok ritkításáról szólnak a tervek."

Gulyás Attila szerint a paraméterkönyv összeállítóit csak egyetlen dolog vezérelte: a közgazdasági megfontolás. Számításaik alapján legfeljebb néhány milliárd forintot lehet így megtakarítani, ami nem oldja meg a BKV anyagi gondjait, hiszen az adósság már most eléri a nyolcvanmilliárd forintot. Sem ez, sem a tavalyi vállalatátalakítás nem megoldás, hisz a 2006-ban keletkezett hiány 11 milliárd, a 2007-es viszont már 17 milliárd forint volt.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület becslése szerint az óbudai telephely bezárásával hét-nyolcszáz dolgozó válhat feleslegessé. "Ha valamelyik buszgarázst bezárják, akkor a járműveknek a város más részeiről kell átvonulniuk nap mint nap, ami felesleges zaj- és légszennyezést okoz, nem beszélve a rezsikilométer-díj összegének növekedéséről" - tette hozzá a VTDSZSZ vezetője.

A cinkotai buszgarázs dolgozóit képviselő szakszervezet vezetőjétől, Nemes Gábortól megtudtuk: a BKV terveit ők sem fogadják el. Arra várnak, a BKV teljesítse a megállapodásukban foglaltakat, vagyis vonja be őket az egyeztetésekbe. Ha ez elmarad, ők is készek sztrájkba lépni.

A főváros városüzemeltetési bizottsága a jövő héten tárgyal a paraméter-könyv módosításról. A BKV csak akkor kezdheti meg az egyeztetést a kerületekkel, ha a testület kontrollján átmegy a javaslatcsomag. Ez kétséges, bár Demszky Gábor főpolgármester támogatja a járatritkítást.
Zsidai Péter

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                   vissza a tüntetések menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

Sajtóközlemény

FEBRUÁR 29-ÉN, PÉNTEKEN REGGEL 9 ÓRÁTÓL VÁRHATÓAN DÉLUTÁN 5 ÓRÁIG A KÓRHÁZ MEGMENTÉSE ÉRDEKÉBEN TILTAKOZÓ DEMONSTRÁCIÓ KERETÉN BELÜL EGER VÁROS BEVEZETŐ ÚTJAI EGY- EGY SZAKASZON, FÉLPÁLYÁS LEZÁRÁSRA KERÜLNEK

AZ ESETLEGES KELLEMETLENSÉGEKÉRT MEGÉRTÉSÜKET KÉRJÜK.

KISGAZDA POLGÁRI SZÖVETSÉG
FORRADALMI EMLÉKBIZOTTSÁG

Eger, 2008. február 27.

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                   vissza a tüntetések menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

Tüntetés a tb-átalakítás ellen Várpalotán

Február 9-én, szombaton a Palotai Turul Társaság ismételten tüntetést szervezett Várpalotán, a Thuri-vár előtt, mintegy 120 fő részvételével.

A tüntetés legfőbb célja az volt, hogy immár többedszerre hívta fel arra Veszprém megye 5. számú választókerülete képviselő asszonyának, Deák Istvánnénak a figyelmét, hogy nem arat osztatlan sikert kormányának TB-átalakítási terve, sőt!

A demonstráció elején a Neked, nekünk című, ismeretlen szerzőtől származó verset olvasta fel Vaskó Lászlóné, majd felszólalt Budai László, a Palotai Turul Társaság elnöke, a rendezvény házigazdája. Budai László beszédében felhívta a figyelmet, nem volt semmilyen társadalmi konszenzus a TB-átalakítás ilyen jellegű átalakításáról. Feltette a kérdést: "Miért ilyen sürgős elfogadni most a törvényt? Csak nem arról van szó, hogy bizonyos tőkecsoportosulások nyomást gyakorolnak az általuk támogatott pártokra, hogy teljesítsék a piszkos háttéralkukban kialkudott jussukat?"

Vaskó Lászlóné, a Csupaszív Nagycsaládos Egyesület képviseletében felolvasta azt a levelet, amelyet a Nagycsaládosok Országos Egyesülete fogalmazott meg kérve az országgyűlési képviselőket, hogy ne szavazzák meg a törvényjavaslatot!

Őt követően Schmidt Ferenc szólalt föl, aki az első demokratikusan választott képviselője a választókerületnek. A beszédében kifejtette, hogy a választókerület képviselője az összes embert képviseli, nemcsak a rá szavazatot leadókat, még ha másképpen is tűnik. Ezért ne silányítsa le a parlamenti képviseletet pártérdekek képviseletévé - üzente Deák Istvánné képviselőasszonynak.

A következő szónok Dr. Bányai Erzsébet, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Várpalotai Csoportjának az elnöke elsősorban az állampolgároknak illetve a civil szervezeteknek üzent, hogy ilyen súlyú társadalmi kérdésekben a szolidaritás kifejezése a legfontosabb, és a mozgósítás, hogy ki merjünk szó szerint is állni az érdekeink képviseletében.

Végül Katona Csaba, Várpalota alpolgármestere szólalt fel, aki többek közt ismételten felkérte Deák Istvánné képviselőasszonyt a NEMMEL való szavazásra.

Kérte a megjelent sajtó munkatársait a korrekt, tárgyilagos tudósításra.
A tüntetés a Himnusz soraival zárult.
http://palotaiturul.hu/site/

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                   vissza a tüntetések menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

Ezren tüntettek Vác főterén a több-biztosítós rendszer ellen
2008-02-06 19:23 hírTV
Ezren tüntettek kora este Vác főterén az újraírt egészségbiztosítási törvény elfogadása ellen.
A tiltakozók felszólították a környék kormánypárti országgyűlési képviselőit, hogy a megismételt zárószavazáson mondjanak nemet az egészségbiztosítás részleges privatizációjára. Eddig két MSZP-s politikus jelezte, hogy nemmel szavaz vagy nem szavaz jövő hétfőn, de egyikük se Vác vagy Sződliget képviselője.

Videó: Horváth az Alkotmánybíróság döntésének abszurditásáról beszél

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                   vissza a tüntetések menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

Gaskó: Be nem jelentett sztrájkra készülnek a vasutasok
2008-01-29 08:43 hírTV

Február elsejétől, vagyis péntektől bármelyik napon elkezdődhet a vasutassztrájk, az utasok is csak a pályaudvaron fognak szembesülni a munkabeszüntetéssel - mondta el a a sztrájkot szervező vasutas

szakszervezet elnöke, Gaskó István az egyik kereskedelmi televízió műsorában.
 

Az érdekképviselet ezúttal azért nem közli sem a sztrájk kezdetét, sem hosszát, hogy a MÁV ne tudjon sztrájktörő

dolgozókat bevetni a munkabeszüntetésben résztvevők helyére. Erre a szakszervezet szerint a legutóbbi,

december 17-i sztrájkon volt példa.
Gaskó István nem tartja irreálisnak az összesen csaknem 17 százalékos béremelési követelésüket a MÁV-tól kiszervezett cégektől. Mert az ott dolgozók elesnek a korábban kapott szociális és jóléti juttatásoktól.

 

Továbbra is sztrájkra készülnek a vasutasok
2008. január 22., 07:53 fidesz.hu

Hétfőn folytatódott az egyeztetés MÁV-Start Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete között, megegyezniük azonban most sem sikerült - írta közleményében Orosz Emese, a MÁV-Start helyettes szóvivője.

Az érdekképviselet múlt héten pénteken jelentette be, hogy sztrájkot hirdet február elsejére. A munkabeszüntetés pontos idejét azonban nem árulta el, csak annyit, hogy a munkabeszüntetés február elsején lesz, és határozatlan időre hirdetik meg. Azért titkolják a pontos időpontot, hogy a MÁV vezetése ne tudja leváltani az épp akkor dolgozókat. A MÁV közleménye szerint a VDSZSZ továbbra sem közölte a sztrájk pontos időpontját.
A megbeszélésen a sztrájk ideje alatt tartó elégséges szolgáltatásokról sem született döntés - olvasható a közleményben.
A szakszervezet 2007 júliusáig visszamenőleg 10 százalékos béremelést szeretne elérni, valamint egyszeri 2,5 havi bért a MÁV Cargo privatizációs bevételeiből. A vasúttársaság elutasítja a VDSZSZ követeléseit.
(hirtv.hu)

www.nemzetihirhalo.hu

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                   vissza a tüntetések menü keresőjébe >>>

 

Felfüggesztik sztrájkjukat a vasutasok
2008. február 7., csütörtök 11:50 InfoRádió

Február 15-éig felfüggeszti a sztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete délben - jelentette be a szervezet elnöke.
Gaskó István közölte: lépésük oka az, hogy a MÁV megszegi a munkavédelmi szabályokat és így balesetveszélyesen közlekedteti a vonatokat, illetve az, hogy tárgyalások nem vezettek eredményre.
Az elmúlt napokban többször is fékpróba nélkül indultak el szerevények, emiatt a szakszervezet attól tart, hogy balesetek lesznek a vasúti közlekedésben - közölte az érdekképviseleti vezető.
Hangsúlyozta: a szabálytalanságok miatt az érdekképviselet a Munkaügyi Főfelügyelőséghez fordult.
A MÁV szóvivője visszautasította a vádat. Sigulinszki Tibor az InfoRádióban azt mondta: az eddig lefolytatott vizsgálatok mindent szabályszerűnek találtak.
A szóvivő közölte: kora este már kiszámítható lesz a vasúti közlekedés, de a vonatok legkorábban reggeltől közlekedhetnek menetrend szerint, a nemzetközi szerelvényeknél viszont legalább négy nap, amíg helyreáll a rend.
A VDSZSZ által hirdetett határozatlan idejű sztrájk hétfőn hajnalban kezdődött.
Ma a MÁV adatai szerint a nappali műszakban a dolgozók négy százaléka nem vette fel a munkát; a MÁV-Startnál kilenc százalékos a részvétel.
Az érdekképviselet reggel arról számolt be, hogy megközelítően ugyanannyian vesznek részt a sztrájkban, mint az előző napokban.
A szakszervezet dolgozónként 250 ezer forintot követel a MÁV Cargo privatizációs bevételéből, illetve - a 6,9 százalék mellett - 10 százalék többlet-bérfejlesztést kér az önálló cégbe kiszervezett MÁV-társaságok munkavállalóinak.
A vasúttársaság nem tartja jogosnak és teljesíthetőnek a követelést.
Kapcsolódó cikkek:
    Horn: Gaskó a politikai játszma részesévé akar válni
   Szocialista kifakadás: "A pénz Bajnai laptopjában van, Gaskó az SZDSZ embere"
    Gaskó tagadja a kapcsolatot a Fidesszel

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                   vissza a tüntetések menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

Országos sztrájk lesz a Volánnál
2008. január 23. 15:40 | Forrás: MTI - STOP

A Volán társaságoknál országos sztrájkot hirdetett január 30-án üzemkezdettől 8 óráig.

Országos sztrájkot hirdetett január 30-án üzemkezdettől 8 óráig a Közúti Közlekedési Szakszervezete (KKSZ), az Autóbuszközlekedési Dolgozók Uniója (ADU), a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége és a Liga Közlekedési Szakszervezetek Ágazati Szövetsége a Volán társaságoknál - közölte Korcsolayné Kovács Krisztina, a KKSZ elnöke szerdán az MTI-vel.

Elmondta: a szakszervezetek 7,5 százalékos béremelést és havonta személyenként 5 ezer forint további béren kívüli juttatást kérnek, követelésük alátámasztására hirdették meg a sztrájkot.

A szakszervezet tájékoztatása szerint ezzel szemben a munkáltató ajánlata 5-6,5 százalékos jövedelemfejlesztés a Volán-társaságoknál. A szakszervezetek nem fogadják el, hogy a jövedelemfejlesztés nem tartalmaz bérfejlesztési részt.

Korcsolayné Kovács Krisztina elmondta: legközelebb jövő héten, január 28-án folytatják a tárgyalást a munkáltatóval, ha nem sikerül megállapodni, megtartják a január 30-i sztrájkot.
 

Kapcsolódó cikkek
   Véget ért a hatórás sztrájk a Kapos Volánnál
   A szakszervezet szerint elkerülhetetlen a sztrájk a Kapos Volánnál

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                             vissza a tüntetések menü keresőjébe  >>>

 

 Megkezdődött a hatórás sztrájk a Kapos Volánnál (+videó)
Sztrájksorozat indul a Kapos Volánnál
2008-01-22 07:17 hírTV
A menetrend szerinti járatok közül valószínűleg egy sem indul el, és az iskolabuszok is leállnak. Jövő keddtől sztrájksorozat kezdődik a Kapos Volánnál, miután a szakszervezet és a közlekedési vállalat nem tudott megegyezni a béremelés mértékéről.
Videók: Kapos Volan sztrájk
Az érdekképviselet eredetileg 11 százalékos alapbéremelést és 3 százalékos, béren kívüli juttatásemelést követelt. Ebből a tárgyalásokon engedett, de a 8+2 százalékos emelést még mindig sokallta a munkáltató, amely először 5, később pedig 5 és fél százalékos alapbéremelést ajánlott.
A keddi sztrájk után várhatóan újra tárgyalnak a felek, de ha továbbra sem tudnak megegyezni, akkor a szakszervezet hetente megismétli a munkabeszüntetést, egyre hosszabb időre. Az érdekképviselet vezetője nem zárta ki a határozatlan idejű sztrájkot sem. A sztrájkhoz autóbuszvezetők, szerelők, termelési irányítók is csatlakoztak. Egy buszvezető havi átlagos keresete nettó 75-80 ezer forint, egy szerelőé pedig 70-75 ezer forint.

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                   vissza a tüntetések menü keresőjébe >>>

 

A szakszervezet szerint elkerülhetetlen a sztrájk a Kapos Volánnál
MTI 2008. január 20. 00:26 gondola

Újabb eredménytelen egyeztetésen van túl a Kapos Volán szakszervezetének tárgyalóbizottsága a munkáltatóval, így a keddre meghirdetett sztrájk elkerülhetetlen - közölte Dobi István, a Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) kaposvári elnöke. A béremelés mértékéről folyó tárgyaláson most sem közeledtek az álláspontok.

A szakszervezet ugyan a korábbi 11 százalékból engedve 8 százalékos béremelést is elfogadna, de a munkáltató ennél közel 2 százalékkal kevesebbet ajánl. A keddi munkabeszüntetés előtt ez volt az utolsó alkalom, hogy a felek egyezségre jussanak. Kedden hajnali fél négytől délelőtt fél tízig tart majd a munkabeszüntetés. A menetrend szerinti járatok ez idő alatt nem közlekednek, 15 szerződéses járatot és két külön buszt azonban elindítanak. A munkáltató hétfőn a szakszervezettel már nem tárgyal, a dolgozókkal viszont igen. A vezérigazgató termelési tanácskozást hívott össze, ahol feltehetően arról is igyekszik meggyőzni a résztvevőket, hogy ne vegyenek részt a sztrájkban - tette hozzá Dobi István.

A Kapos Volán mintegy 700 alkalmazottat foglalkoztat, 85 százalékuk tagja a szakszervezetnek - mondta Dobi István, aki szerint a tagság több mint 80 százaléka támogatja a sztrájkot.

Torma Kálmán, a társaság vezérigazgatója pénteken az MTI-nek úgy nyilatkozott: a munkáltató nem kívánja semmilyen eszközzel korlátozni a munkavállalók szabad véleménynyilvánításának és érdekérvényesítésének jogát, azonban minden törvényes lehetőséget fel kíván használni a korrekt tájékoztatás és a kialakult helyzet tisztázása érdekében. A hétfői termelési tanácskozás ezt szolgálja. A vezérigazgató azt hangsúlyozta, hogy a bértárgyalásokat a kollektív szerződésben rögzítettek szerint január 31-ig, kivételesen indokolt esetben február 28-ig kell befejezni.

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                   vissza a tüntetések menü keresőjébe >>>

 

Januárban három Volán-szakszervezet is sztrájkolna
2007. december 28., 18:05 fidesz.hu

Sztrájkolna januárban az a három Volán-szakszervezet, akinek nevében, de a beleegyezése nélkül kötött alkut a minisztériummal a negyedik szakszervezet.

Ordasi György, az Autóbusz-közlekedésben Dolgozók Uniójának alelnöke szerint a KKSZ és a kormány közötti megállapodás kiszolgáltatottá teszi a Volán dolgozóit.

A folyamatban lévő bértárgyalásokon a dolgozók 11 százalékos bérfejlesztést kérnek, a munkáltató pedig csak 4 százalékot kínál. Ordasi György szerint kormányzati segítséggel nagyobb béremelés is lehetséges lenne.

A december 17-i országos sztrájk előtt aláírt megállapodásban a minisztérium megígérte: január 25-ig törvénymódosítást kezdeményez a típusfüggőség eltörlése érdekében, cserébe a szakszervezetek megígérték, hogy nem sztrájkolnak jövő év végéig, a parlament azonban leghamarabb február közepén ül össze, addig tehát nem tudják benyújtani a módosító javaslatot a parlamentnek.
(hírtv.hu)

 

Figyeljünk az utolsó bekezdés dőlt betűs soraira!?

Megint hazudtak a minisztérium emberei!? Vagy így meg lehet vezetni a szakszervezeti vezetőket!?

 

www.nemzetihirhalo.hu

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                   vissza a tüntetések menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

 2007. 08. 31.

ÁRPÁD  VÉREI  avagy

 

A NEMZETI ÖSSZEFOGÁS  8.

 

Nagykanizsa

 

Előzetes:

Az Árpád Vérei rendezvény sorozat vándor zászlaja, Nagykanizsára kerül,

melyet Nyíregyházáról Ágoston Zoltán adományozott Nagykanizsa képviselőjének.

A 9. állomásnak 2008. februárjában Nagykanizsa ad otthont.

 

A rendezvénysorozat 2007. áprilisában indult útnak, eddig 7 állomás tartotta meg nagy sikerrel a rendezvényt, sorrendben: Pécs, Szekszárd, Békéscsaba, Eger, Érd, Debrecen, Nyíregyháza.

Az összefogás lényege, és egyik mozgatórugója az volt, hogy pártoktól függetlenül, hétköznapi civil polgárként adjunk hangot elégedetlenségünknek.

 A másik nagyon fontos üzenete, pedig abban rejlik, hogy havonta meglátogatunk egy várost, és megmutatjuk, hogy még talpon vagyunk, és nem adtuk fel!

Kivétel nélkül minden városban pozitív visszhang maradt utánunk.

 Siófokon az "összefogás" megbukott, így a 8. állomás kimarad.

 Külön köszönet és megbecsülés azoknak a városoknak, amelyek szeretettel, fáradságot nem kímélve megrendezték, illetve meg fogják rendezni ezt a programot!

 

A siófoki Árpád Vérei rendezvény   elmarad!!! 

Az Árpád Vérei, avagy a Nemzeti Összefogás következő állomását november 17-én, Siófok rendezte volna. 
A mai napon (nov. 7.) a főszervező Varga László meghátrált a feladat elől. Különféle mondvacsinált okokra hivatkozva, mint pl: hideg van, kevesen leszünk, stb.. lemondta a rendezvényt.

 

Árpád Vérei,avagy a Nemzeti Összefogás 8. állomása :

Somogy megye / Siófok  november 

Árpád Vérei,avagy a Nemzeti Összefogás 9. állomása :

Zala megye / Nagykanizsa 2008.február

Árpád Vérei,avagy a Nemzeti Összefogás 10. állomása :

Fejér megye / Székesfehérvár 2008.március

 

bővebben:   http://futam.mindenkilapja.hu/

 

Tegyünk Együtt Hazánk Sorsának Jobbra Fordításáért!

Mert Együtt Győzni Tudunk és Felépítjük Igaz Országunkat!

   " AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "  csapata 

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                   vissza a tüntetések menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

 

Esti tüntetések!!!

 

 

 

A " SZÖVETSÉG AZ IGAZ ORSZÁGÉRT " polgárjogi mozgalom /

 

bonyhádi szervezete nevében! a továbbiakban felhívást

 

szeretnénk közzé tenni : tekintettel az egyre mélyülő gazdasági válságra, az egyre

 

   romló életkörülményekre, a hazug kormánnyal szembeni ellenszenvre,

 

ami egyre több jóérzésű emberben fogalmazódik meg tekintettel arra,

 

 hogy mi a " DEMOKRÁCIÁT " hirdetjük és az

 

" IGAZI DEMOKRÁCIÁHOZ "  vezető utat kutatjuk, ezért a

 

Bonyhádi tüntetők csoportja elhatározta :

 

 hogy minden pénteken este 19,00 órai kezdettel

 

lakossági fórummal kibővítve  tartja rendezvényeit Bonyhádon a

 

Művelődési ház előtt ( Wass Albert szobornál )!

 

 Amely keretében : kérünk, hívunk, várunk, elvárunk,

 

minden olyan Nemzeti érzelmű Magyart, Bonyhádit - vagy Bonyhád környékén élőt

 

Független attól, hogy a  jobb  vagy a baloldalra szavazott

 

  Független attól, hogy a  jobb  vagy a baloldali képviselő, mert

 

( becsületes jó képességű  képviselőkre a jövőben is szükség lesz, mondja el, hogy Ön az )

 

Független  nemtől - vallástól - etnikai hovatartozástól

 

Aki úgy gondolja, hogy az országban minden rendben van, az ne jöjjön !

/ az várja otthon sült galambot /

 

De aki úgy gondolja, hogy az országban nincs minden rendben,

 

de aki a úgy gondolja, hogy a Hazájáért a Nemzetért tenni tud valamit,

 

de aki úgy gondolja, hogy a Nemzet érdekében egyszerűen csak el szeretné mondani

 

véleményét, bármi is legyen az, szívesen látjuk !!!

 

Ezzel a lépésünkkel szeretnénk lerakni a

 

" SZÖVETSÉG AZ IGAZ ORSZÁGÉRT " nevében

 

az " IGAZI  DEMOKRÁCIA " alapkövét !

 

Mindenkit szeretettel várunk !!!  mostantól minden péntek este.

 

 

Tegyünk Együtt Hazánk Sorsának Jobbra Fordításáért!

 

Mert Együtt Győzni Tudunk és Felépítjük Igaz Országunkat!

 

  " AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "  csapata 

 

Vecsei József 

Tel.: 30 / 95-91-536     

E-mail: vecseijozsef@bonet.hu

 

        vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                   vissza a tüntetések menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

Összefoglaló a diáktüntetésről (+képek)
2007-10-17 19:40 Barikád.hu

A tandíjellenes tüntetésre összesereglett tüntetők ezekben a percekben indulnak el a rendőri kísérettel a Margit híd budai hídfőjétől. A jelenleg körülbelül 1500 fővel bíró demonstráció békésen zajlik. Tudósítóink a helyszínen vannak, percről-percre közvetítünk.
 


Tandíj tüntetés: Teltház a Szalay utcában Tandíj tüntetés: Teltház a Szalay utcábanA szervezők azt hangsúlyozták, hogy most a budapesti egyetemisták tüntetnek, ezt megelőzően 12 vidéki városban már volt hallgatói tiltakozás. Miskolczi Norbert, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke arról beszélt a tüntetésről tudósító, szép számban megjelent újságíróknak, hogy a menet indulása előtt 1200 fáklya fogyott el, sokuknak már nem is jutott.

A HÖOK által rendezett fáklyás tüntetés további helyszíneiről és az esemény minden történéséről folyamatosan frissülve beszámolunk.

21.15 A végéhez ért az egyetemisták tandíj-ellenes "forrongása", amely "csendben-rendben" lezajlott. A tömegben fiatal lányok arról ötleteltek, hogy aki terhes, annak nem kell tandíjat fizetnie. Egyetlen bökkenőt találtak, mégpedig azt, hogy egy diplomához kb. négy gyereket kell világra hozni, ami kétségkívül jót tesz a népesedésnek, de az anyagi helyzetet jelentős mértékben rontja.

A jövő a jelen rendszerrel szemben: Alapvetően radikális társadalmi változásokat várnakA jövő a jelen rendszerrel szemben: Alapvetően radikális társadalmi változásokat várnak

21.10 A "rendkívül izgalmas" tüntetésen "szakadár egyetemisták" egy csoportja -fittyet hányva a szigorú HÖOK tiltásnak- élesen bírálta az Oktatási Minisztériumot vezető "Hiller Haver"-t, majd "Mondjon le!" és "Gyurcsány takarodj!" felkiáltásokkal próbálták feldobni a hangulatot.

21.00 Élelmes fiatalok az alábbi tiltakozási módszert választották: A közlekedési táblákra - itt konkrétan a STOP táblára gondoltak - a felirat alá alkoholos filccel kiírták, hogy "tandíj". Így az autósok is láthatják mi ellen is tiltakoznak...

20.50 A szónok szerint "olyan a tandíjat bevezetni, mint egy lyukas vödörbe csapot nyitni". Véleményük szerint a pazarló gazdálkodást kellene megszüntetni, nem pedig bevezetni a tandíjat, Itt utalt arra, hogy egyes szakokon túlképzés folyik.

20.40 A HÖOK budapesti vezetője köszöntötte a megjelent egyetemeket, főiskolákat, majd ismertette a tüntetés történetét.

20.35 A szervezők sámándobbal és skótdudával(!) köszöntik az egyetemistákat.

20.30 A lassan kétezresre duzzadó tömeg elérte a Szalay utcai OKM épületet, ahol a HÖOK már felállította színpadát. A környező utcákból próbáltak csatlakozni a diákokhoz a Kossuth tériek, de a szervezők nem engedték közel őket. A rendőrök ekkor igazoltatták a Kossuth térieket, és egy magát hajléktalannak mondó idősebb férfit előállítottak, mert nem tudta igazolni magát. Előbújtak odújaikból a nemzeti- és perecárusok is.

Fáklyafény a Duna felett: A tömeg végig érte a Margit hidatFáklyafény a Duna felett: A tömeg végig érte a Margit hidat

20.00 A 1000-1500 főből álló tömeg már nagyjából átért a Margit hídon, impozáns látványt nyújt a rengeteg fáklya.

19.30 A szervezők külön felhívták a részvevők figyelmét, hogy tegyék el árpád-sávos és/vagy nemzeti zászlóikat. A hangulat kezd az Élőlánc tüntetéséhez hasonlítani, annyi különbséggel, hogy ott lehetett kormányellenes jelszavakat skandálni. Itt nem lehet.

Elhangzott az induló: Hosszas várakozás után meggyúlnak a fények és elindul a tömeg.

19.00 Tudósítónk elmondta, hogy a tüntetést az ELTE, a BME, a BMF hallgatói szervezték közösen a liberális HÖOK-kal. A tömeg, a hallatszodó beszélgetések alapján nagyobbrészt radikális fiatalokból áll, akik nemcsak a kormánnyal, de a HÖOK-kal sincsenek megelégedve. Többen elmondták, hogy a HÖOK jelenlegi vezetése egy olyan (ön)érdekképviseleti szerv, amely megpróbál a gyurcsányi kormánynak megfelelni.

Fényképek: Csörgics Mátyás
Sághy Réka
barikád.hu
 

 vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                   vissza a tüntetések menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

 Videók  2008. 01. 05

 

Videó 2008. 01. 05. 18:16   A Magyar Szociális Fórum tiltakozik a biztosítási rendszer ellen

 

Videó 2008. 01. 05. 18:10   Olvasni kell Wass Albertet!          

 

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                   vissza a tüntetések menü keresőjébe >>>  

                       

SZERVEZETEK anyaga

 

                

 

A térképre kattintva válasszon a megyék közül!

            

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a szervezetek menü keresőjébe >>>  

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

 Baranya megye

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a szervezetek menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

Bács-Kiskun megye:

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a szervezetek menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

Békés megye:

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a szervezetek menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megye:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a szervezetek menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

Csongrád megye:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a szervezetek menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

Fejér megye: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a szervezetek menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

Győr-Moson-Sopron megye: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a szervezetek menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

Hajdú-Bihar megye:

 

 

 

 

 

 

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a szervezetek menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

Heves megye:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heves

 

 

 

 

 

 

 

 

                       

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a szervezetek menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

Jász-Nagykun-Szolnok megye:

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a szervezetek menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

Komárom-Esztergom megye:

 

 

 

 

 

 

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a szervezetek menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

 Komárom-Esztergom megye:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a szervezetek menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

Nógrád megye:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a szervezetek menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

Pest megye:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szent Korona Szolgálatot  teljesítő kapcsolattartó:

Perjés Andrea

06-20-3921139

perjes@agt.bme.hu

www.szksz.hu;

www.eunyet.hu.

 

országos koordinátor

 

 

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a szervezetek menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

Somogy megye::  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a szervezetek menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a szervezetek menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

 Tolna megye:

 

 

 

 

 

                                                                                                    

 

 

 

      

Bátaszék         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        

                        

Bonyhád

Szőts Béla

30 / 517 15 18

koordinatorkk@bonet.hu

 

 

Országos szervező

Kovács Gábor

 

http://karpathazanemzetorseg.info

 

Szabó László

 

 

Csongrádi Tibor

70 / 63 63 369

 

 

Csongrádiné Anikó

20 / 97 91 012

eng.aniko@freemail.hu

 

 

 

Vecsei József

30 / 95 91 536

vecseijozsef@bonet.hu

 

http://www.azigazorszagert.hu/

www.szksz.hu;

kapcsolattartó

  

 

 

Dombóvár

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paks

 

 

 

 

 

 

 

 

                       

 

 

Szekszárd

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a szervezetek menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

Vas megye:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a szervezetek menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

Veszprém megye

 

 

 

 

 

       

 

                                                                   

                                          

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a szervezetek menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

Zala megye:

 

 

 

 

                     

 

 

 

 

       vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a szervezetek menü keresőjébe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

       

Június 28.-án, 16 órai kezdettel megtartotta Zászlóbontó ünnepségét,  a Nemzeti Erők Szövetsége.

Ünnepélyes esküt tett az új válaszási párt vezetősége a Szent Korona hiteles másolata előtt, melyet a Szent Korona Lovagrend őriz. Emellett fohász, versek, dalok, beszédek is emelték az ünnepség fényét.  Ezt követően a Rebellis rock-zenekar gondoskodott a jó hangulatról. A színpad mentén a nemzeti zászlókat tartók között ott volt: Nagy László - akinek bal szeme világát rendőr lövedék oltotta ki -, a Magyar Országos Véderő önkéntesei, Göbl György - Civilek a Nemzetért Mozgalom Soproni közössége-,  Csukás Irén - a NESZ tagja, és még sok önkéntes és lelkes civil is. Az ünnepség nem sokkal 18-óra után rendben végetért.
 

A korábban beharangozott helyszíntől mintegy 200 méterrel távolabb, a Karácsony Benő parkban került sor a rendezvény lebonyolításra, mivel a NESZ úgy döntött, hogy a tervezett programot mindenképpen megtartja. A helyszínváltás oka az volt, hogy a tervezett területet néhány nappal korábban tűzkár érte.

A Zászlóbontás a Szózat hangjával kezdődött Éliás Tibor operaénekes közreműködésével.

Ez alatt a Szent Korona Lovagrend lovagjai méltóságteljesen elhelyezték a koronát és az ország jelképeket a színpadon.

Éliás Tibor néhány dalát követően Dr. Bakos Batu a Szent Korona Lovagrend lovagja bevezetőként részletezte, hogy pontosan mit jelent az eskű négy pontja, milyen kötelezettségeket, és jogokat ró az eskütevőkre.

A NESZ vezetősége, (akik az általuk képviselt csatlakozó szervezetek és maguk nevében vállalták a feladatot) a színpad elé vonult. Egymást kézenfogva szívüket megtisztítva esküdtek fel a Szent Korona előtt Dr. Bakos Batu értő vezetésével. A rendezvény résztvevői mély csenben hallgatták őket. 

Morvai Krisztina a párt jelmondatával: "A SZÍV GYŐZNI FOG!" kezdte beszédét, melyben bíztató szavaival segítette a pártot és a jelenlévőket arra, hogy olvassanak a szivükben, hogy véhez vigyék küldetésüket a Nemzet szolgálatára. Beszélt arról, hogy mégha próbálják is elhitetni velük, senki sem felesleges, senki sem selejt, mindenkiben ott rejtezik a talentum egy-egy feladatra. S hogy ennek kibontakoztatásában, megvalósításában segítenie kell egymást minden embernek. Mindenki értékes, mindeki hozzá tud járulni képességei szerint ahhoz, hogy a Nemzet ismét méltó helyére emelkedhessen. Morvai Krisztina a tőle megszokott derüvel és kérlelhetetlenségével az emberek eszéhez és szívéhez egyaránt szólt. Kiemelve azt, hogy hiába a tudás, és hozzáértés, ha a szívünk hiányzik hozzá, a tettek mit sem érnek, célba nem érhetnek.

Morvai Kritsztina beszédét, további versek, és dalok követték. Sinkovits-Vitay András lelkesítő dalokat adott elő, dobkísérettel és azt a versét is, amely miatt többször letiltották már a színdapról. Ő is szólt arról a félrevezető, agymosó technikáról, mely a "MERJÜNK KICSIK LENNI" nevében megpróbálja teljesen elvenni az egyszerű emberek önbizalmát.  
 

Vitéz Gálfalvy Gallik Béla elmondta, miért fontos az összefogás, hogy minden magyarra szükség van a győzelemhez, hogy jobbá tegyük a Haza sorsát. Beszélt arról is, hogy az eddigi elégetlenségnek hangot adó tüntetések, harcba torkolltak, (pl 2006 október 23.), de ez nem hozta meg a kívánt eredményt, ezért a regnáló hatalom eszközét használval kell a harcot felvenni, azaz békés eszközként, pártként színre lépve kell szembeszállni a jelenlegi rendszerrel. Olyan pártként amely igazi alternatívát jelent. Mely valóban a Magyar Nemzet, érdekeit képviseli, megszüntetve a gazdasági kifosztást, és létbiztonságot adva visszaemeli a magyarságot méltó helyére.

Lovag Rajkay Zsolt az NKT képviseletében szólt néhány szót az összegyűltekhez, végezetül pedig Volentics Vera szavallta el Balogh Béla versét. 

Ezt követően lépett színpadra a Rebellis rock-zenekar.

Audie Rácz Era

A csatolmányban helyszíni fotókat is küldünk az eseményről. - A fotókat készítette: Bencze Pál

Tisztelettel, és üdvözlettel:

 Fort András, ügyvivő

Tel: 06.20.561.6468

 NESZ Sajtószóvivő; - Rácz Era

Tel: 06.20.396.0882.

 

 

 

Gratulálok a megalakuláshoz!

 

"Tegyünk együtt hazánk sorsának jobbra fordításáért!
 Együtt győzni tudunk és felépítjük igaz országunkat!"

Tisztelettel

Vecsei József
Bonyhád,  30 / 95 91 536
vecseijozsef@bonet.hu
Skype: keresztapa54

 

vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                    vissza a nemzeti erők kereső oldalra >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

Krónikánk anyaga

 

Névválasztási pályázat!  >>>

Sajtótájékoztató! 2007. május 17-én  +  videó  >>>

A reformok kora!?     (ilyen reformok is voltak? feri, vágod? olvastad?).

Fontosabb események időrendben, 2006. szeptember 17 - óta. >>>

Videók amit szívesen nézünk ismét / és amit nem! >>>

 Gyurcsány-futam. Nemzeti Tisztasági Csomag című rendezvényen >>>

Ismét botrány! Tojászápor Szekszárdon + Videó

"Fokozott rendőri készültség mellett tartott sajtótájékoztatót az

egészségügyi minisztérium épülete előtt "A Szövetség Az Igaz Országért

Polgárjogi Mozgalom" két tagja. >>>

ÚGY LÁTOM, NEM VICCEL az ORFK - ÉN SEM! >>>

 

Névválasztási pályázat.2008-05-05    

     

Kapcsolódó írások a névválasztási pályázathoz:  

kiírás, >>>

beküldött nevek >>>

második fordulóban részt vevő nevek >>>

választási Szövetség életre hívása. >>>

Közös cél lehet az Igazi Rendszerváltás  >>>

Vecsei József  Bonyhád: Élhető Magyarország  / Összefogás Magyarországért programon elhangzott beszéde /   >>>

Összefogással - SZÖVETSÉGBEN a Nemzetért! >>>

A névválasztási pályázat második fordulóján a következő sorrend alakult ki a négy induló név közül: >>>

Ki legyen Magyarország miniszterelnöke? Előző szavazás eredménye >>>

 

 

     vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a krónikánk menü keresőbe >>>   

 

 

Névválasztási pályázat!    Kiírás!

Avagy milyen néven bontson zászlót a Választási Szövetség?

A "Szövetség Az Igaz Országért" bonyhádi csoportja háromfordulós pályázatot hirdet, keresi azt a nevet, amellyel a 2010-es parlamenti választásokon indul, a "harmadik politikai erő" azaz a "Választási Szövetség", (pártként-szervezetként vagy független jelöltek indításával ).

Javaslatokat a  azigazorszagert@atw.hu  E-mail címre várjuk, 2008. 05. 26. - ig. A beküldött nevek aztán szavazásra kerülnek.

Szeretnénk ha az ország minden részéről bekapcsolódnának a munkába akik a Választási Szövetség létrehozásában érdekeltek. A pályázat célja, hogy közösen találjuk meg a gyűjtőnevet, ezzel is megtesszük az első lépéseket az igazi demokrácia felé.

Szavazni a www.azigazorszagert.hu weboldalon, 2008. 06. 20 -ig lehet.

A beküldött neveket aztán folyamatosan közzé tesszük (beküldő név nélkül) weboldalunkon, illetve a munkában részt vevők weboldalain. A összes beküldött név egy hétig lesz megtekinthető, aztán szavazásra kerülnek.

A szavazás kétfordulós. Mindenki csak egyszer szavazhat. Neveket beküldeni, csak névvel, E-mail címmel ellátva lehet. Minden beküldött név, szavazásra kerül.

Szavazás első fordulója: 2008. 05. 21 - tól - 06. 10 - ig.

Szavazás második fordulója: 2008. 06.12-től - 06. 20 - ig.

Második fordulóba azok a nevek kerülnek, akik az elsőben legalább 25 %-os támogatást kaptak.

Az a név lesz a nyertes, amelyik a leadott szavazatok legalább 80 % -át tudja magáénak, ha ilyen nem lenne, akkor zászlóbontáskor, nyílt szavazás dönt.

Ünnepélyes eredményhirdetés:

amely egyben a "Választási Szövetség" zászlóbontása is 2008. június 28.  1100  óra.

Helye: Bonyhád, Művelődési központ.  Változott: Budapest .....

Sajtótájékoztató: 1300 óra

A sajtótájékoztató keretében kerül ismertetésre a "Választási Szövetség" programja is.

A "Szövetség Az Igaz Országért"  bonyhádi csoportja nevében

Szőts Béla     30 / 317 15 18      koordinator4@freemail.hu

Kovács Gábor      30 / 301-21-81        cees@tvn.hu

Vecsei József     30 / 95 91 536    vecseijozsef@bonet.hu

A Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége (MAREVOSZ) nevében:

Fetzer János   30/361-2213   fetzerjanos@gmail.com  

"Tegyünk Együtt Hazánk Sorsának Jobbra Fordításáért!

Mert Együtt Győzni Tudunk és Felépítjük Igaz Országunkat!"

Vecsei József     30 / 95 91 536    vecseijozsef@bonet.hu

Bonyhád, 2008-05-05.

 

 

     vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a krónikánk menü keresőbe >>>  

 

  

 

"A MAGYAR MINTA VÁLASZTÁSI SZÖVETSÉG" - "SZÖVETSÉG AZ IGAZ ORSZÁGÉRT"- "SZENT KORONA SZOLGÁINAK - SZÖVETSÉGE" - "SZABAD MAGYARORSZÁG PÁRTJA" - "SZÖVETSÉG A HONÉRT" - "Magyar Megmaradásért Párt"-"MAGYAR PÁRT" - "NÉPSZÖVETSÉG" - "Szövetség a népért" - "Szövetség a jövőért" - "Nemzeti Erő Szövetség" -"Választás Pártja" - "Összefogás Magyarország megmentéséért" - "Nemzeti Erő Mozgalom- Párt" - "Magyar Összefogás"  választási szövetség  -"Együtt Szabad Hazánkért" - "Együtt Szabad Hazánkért Mozgalom" - "Istennel Hazáért és Szabadságért" - "Nemzeti Erő Szövetség"-"Éljen Magyarország!"  választási szövetség-"Magyar  Hon"         választási szövetség-"Elárultak Nemzedéke Mozgalom" - "Magyar Család"  választási szövetség  - "Magyar Nép"   választási szövetség  - "Magyar Haza"  választási szövetség  - "Haza mindenkiért Pártja" - "VÉRSZERZŐDÉS" - "ŐSNEMZETSÉG  KORONASZÖVETSÉGE" - "VÉR-SZER"-"Néppárt" - "Testvéri Összefogás" - "Nép Hangja" - "Testvéri  Összefogás Magyarországért" - "MAGYAR EGYSÉG" - "HUNSZÖVETSÉG" - "Nemzeti  Erők  Szövetsége" - "Szövetség Magyarország Megmentéséért" - "Összefogás Magyarországért" - "A SZÖVETSÉG" - "SZER-ETET SZÖVETSÉG" -"Harmadik Erő Szövetsége"-"Magyar Hazánkért országunkért"-"JOG és IGAZSÁG PÁRTJA"-"HARMADIK ERŐ szövetség" - "Országos Demokratikus Otthonok Szövetsége" - "IGAZATSZóLÓK SZÖVETSÉGE" - "EGYÜTT+ EGYMÁSÉRT! SZÖVETSÉG" - "Kárpátokért Szövetség" - "MAGYAR TÖRZSEK Országos  SZÖVETSÉGE" - "Szövetség a Hazáért" - "Rendszerváltás Választási Szövetség" - "NEMZETI ELLENÁLLÁSI MOZGALOM" - "MAGYAR NEMZETI ELLENÁLLÁSI MOZGALOM" - "A NEMZETI ELLENÁLLÁS" - "NEMZETI ELLENÁLLÁSI SZÖVETSÉG" - "NAGY MAGYAR NEMZETI KOALICIÓ" - "MAGYAR NEMZETI ELLENÁLLÁSI SZÖVETSÉG" - "Szövetség Hazánk Egységéért" - "MAGYAR NEMZETI PÁRTOK SZÖVETSÉGE" - "Szövetség Magyarországért" - "Szövetség Hazánk Felemelkedéséért""Szövetség A Nemzetért" - Szövetség" - "igazi rendszerváltást az igaz országért"választási szövetség - "Rendszerváltást az igaz országért"választási szövetség - "MAGYAR VÁLASZ PÁRTJA" - "A VÁLASZ PÁRTJA"

   

     vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a krónikánk menü keresőbe >>>  

 

  

A második fordulóban részt vevő nevek:

"SZÖVETSÉG AZ IGAZ ORSZÁGÉRT"    ( 21 )

"Nemzeti  Erők  Szövetsége"          ( 9 )

 "SZENT KORONA SZOLGÁINAK- SZÖVETSÉGE"  ( 6 )

"Rendszerváltást az igaz országért" választási szövetség    ( 5 )

 

 

 

A balatonöszödi böszme beszéd után kialakult erkölcsi válságra első haragjában feldühödött nép, nem tudott egységbe kovácsolódni, hogy félreállítsa a hatalmon lévőket. Legnagyobb baj talán az volt, hogy tapasztalat hiányában a kialakult helyzet kifogott rajtunk. Bár egy időben úgy gondoltuk a félpályás útlezárásokba van a megoldás. Hamar rá kellett ébredjünk, hogy ezzel a hatalmat nem, csak embertásainkat bosszantjuk, céljaink eléréséhez viszont kevés. Ezt későn láttuk be. Hiba volt. Ezen kívül aztán mindig az együttmozdulás hiányzott, (mint most is) ezt mindenki érezte - mondta, de tenni nem tett érte. 

Sajnos ilyen és ehhez hasonló megoldásokra már nincs idő. Most már csak arra maradt időnk, hogy létrehozzuk a Választási Szövetséget és valamilyen egységbe tömörülve a parlamentbe jussunk 2010-ben. Talán a Választási Szövetség nevét, céljait 2009-ig sikerülne népszerűsíteni, bevinni a köztudatba. És a választási kampányba már a Választási Szövetség is méltó ellenfele lehetne a mostani politikai pártoknak. Viszont ha ezt a lehetőséget

most elmulasztjuk, szétforgácsoljuk azt a kevés erőnket is ami van, a múltunkkal maradunk,

jövőt nem fogunk tudni építeni, gyermekeinknek, unokáinknak!

Ezért arra kérjük a szervezeteket - szerveződéseket, magánszemélyeket ne mulasszuk el a lehetőséget. Üljünk le, beszéljük meg közös dolgainkat. A részletekben biztosan meg tudunk állapodni, mivel céljaink közösek!

2008. június. 28 - án pedig hívunk és várunk minden hazájáért tenni akaró, hazájáért összefogni - kompromisszumokra képes embert a Választási szövetség megalakulására, zászlóbontására.

Ennek napirendjéről később tájékoztatást adunk.

Addig is építő jellegű segítő kritikát elfogadunk, természetesen minden ötlet segítség jól jön.

"Tegyünk Együtt Hazánk Sorsának Jobbra Fordításáért!

Mert Együtt Győzni Tudunk és Felépítjük Igaz Országunkat!"

Vecsei József        Bonyhád       30 / 95 91 536      vecseijozsef@bonet.hu

 

 

     vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a krónikánk menü keresőbe >>>    

 

 

Közös cél lehet az Igazi Rendszerváltás

Amellyel a politikai elit ( ha van ilyen ) már 18 év óta tartozik.

Az alkotmány első mondatában is már benne van:

"1949. évi XX. törvény

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ALKOTMÁNYA

 A többpártrendszert, a parlamenti demokráciát és a szociális piacgazdaságot megvalósító jogállamba való békés politikai átmenet elősegítése érdekében az Országgyűlés - hazánk új Alkotmányának elfogadásáig - Magyarország Alkotmányának szövegét a következők szerint állapítja meg"

1. § Magyarország: köztársaság.

2. § (1) A Magyar Köztársaság független, demokratikus jogállam.

(2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján,

valamint közvetlenül gyakorolja.

(3) Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni." 

Hogyan lehet megvalósítani az Igazi Rendszerváltást? Történelmi Alkotmányunk jogfolytonosságának helyreállításával!

Ehhez az  Alkotmányozó Nemzetgyűlést össze kell hívni.

Ki kezdeményezheti az Országgyűlés feloszlatását? Pl.: a köztársasági elnök, vagy népi kezdeményezéssel.

28/D. § Országos népi kezdeményezést legalább 50 000 választópolgár nyújthat be. Az országos népi kezdeményezés arra irányulhat, hogy az Országgyűlés hatáskörébe tartozó kérdést az Országgyűlés tűzze a napirendjére. Az országos népi kezdeményezésben megfogalmazott kérdést az Országgyűlés köteles megtárgyalni.  "Jó gondolat, vajon mit lépnek rá a pártok?" Mit fognak mondani rá a megélhetési politikusok? Megszavazzák?

30/A. § (1)   A köztársasági elnök Ő szerinte erre a helyzet még nem érett meg! 

g) népszavazást kezdeményezhet

"Az alkotmány a köztársasági elnöknek, kezébe adja azt a lehetőséget amellyel a nép akaratának, illetve hatalmának érvényesülését megvédheti. Ha arra a következtetésre jut, hogy az Országgyűlés nem a nép akaratának megfelelően intézi a nép dolgát, akkor az alkotmány 30/A § (1.) bek. g. pontja alapján népszavazást kezdeményez. Ez a szavazás azt a célt szolgálja, hogy a nép visszahívhassa, feloszlathassa azt a képviselőházat, amely nem akarta szerint működik".  

"Tegyünk Együtt Hazánk Sorsának Jobbra Fordításáért!
Mert Együtt Győzni Tudunk és Felépítjük Igaz Országunkat!"

Vecsei József      Bonyhád, 2008. 05. 08.      azigazorszagert@atw.hu   

 

 

     vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a krónikánk menü keresőbe >>>    

 

 

 

Összefogás Magyarországért programon elhangzott beszéde, május 3 - án.:

 

Vecsei József   Bonyhád:    Igazi rendszerváltás  -  Élhető Magyarországon!

 

Tisztelt honfitársak

 Vecsei József vagyok Bonyhádról a "Szövetség az igaz országért" bonyhádi csoportja képviseletében

 Nagy tisztelettel köszöntöm a jelen lévőket, jó együtt látni ennyi embert.

És mivel a rendezvény fő apropója az "összefogás" - ról szól had kezdjem mindjárt a "Szövetség az igaz országért" mottójával

 

 "Tegyünk Együtt Hazánk Sorsának Jobbra Fordításáért!

Mert Együtt Győzni Tudunk és Felépítjük Igaz Országunkat!"

 

És engedjék meg, hogy a bonyhádiak üdvözletét tolmácsoljam önöknek, akik eredményes munkát kívánnak nekünk a mai napra !  

Magamról csak annyit, hogy a szakmám ács, végzettségem építész technikus. 40 évet töltöttem el az Építőipari kivitelezésben. (esetleg ha igény lenne rá, mondjuk egy bitófát megtervezni és kivitelezni is tudok). Ez nem lényeges, viszont azért kívánom elmondani, mivel a kivitelezés az a megvalósítással egyenlő, éppen ezért én gyakorlati megoldást szeretnék felkínálni önöknek - nekünk.

Mondandómat három részre szeretném bontani: 

1,  az összefogás fogalma az én olvasatomban  

2, illetve milyen néven jelenjünk meg a 2010 - es parlamenti választásokon!

   Pártként - szervezetként vagy független jelöltek állításával  

3, a K E R E S Z T E L Ő !  amely egyben a " harmadik politikai erő"  zászlóbontása is, annak menetéről lebonyolításáról. 

Végezetül  pedig azt kérném, hogy a konferencia végeztével ne menjünk haza üres kézzel, hanem az elhangzott javaslatokról döntsünk - szavazzunk (tegyük meg az első lépéseket az igazi demokrácia felé),

hogy melyik javaslatot kíséreljük meg - megvalósítani. 

1,  Mi is az az összefogás? Viktor azt mondta a népszavazás kampányában: "a jövő igennel kezdődik"

(aztán ez lett a jelmondatuk is).

Én azt mondom a jövő "összefogással"  kezdődik! Ha össze tudunk fogni lesz jövőnk. Ha nem, csak múltunk lesz!

És ezt nagyon komolyan gondolom! 

Amikor meghatározunk egy közös célt, pl. ilyen lehet, az

Igazi rendszerváltás  -  Élhető Magyarországon!

Két tőmondat: nagyon egyszerű a magyarázata, ha össze tudunk fogni, megvalósíthatjuk az igazi rendszerváltást

és máris élhető lesz Magyarország!

Először is: azt gondolom azt mindenki tudja érzi, és belátja hogy már a  huszonnegyedik órában vagyunk.

De talán még nem késő!

Az nem összefogás amikor beszélünk róla, és mást teszünk mint amit mondunk! Kitalálunk valami okosat vagy nem, és azt megpróbáljuk ráerőltetni a többségre. Sajnos erre már sok példa volt ! Az összefogás az amikor közösen, közös célokat fogalmazunk meg és azt egy emberként megvalósítjuk. Itt a lényeg a "közösen" - ben rejlik! Mert tudjuk egységben az erő !

 2,  Mondandóm  második része:

Vagyis milyen úton kell elindulni, melyek azok az első, de nagyon fontos lépések amelyeket meg kell tenni közösen, hogy 2009 - re egy szervezetté - választási szövetséggé alakuljunk, hogy 2010 - es parlamenti választásokon pedig sikeresen szerepelhessen közösségünk.   

Ez az első lépés pedig nem más mint, hogy közösen el tudjunk fogadni egy nevet, párt vagy szervezet majd később visszatérünk rá. Egy olyan nevet amit mindenki elfogad, ami jól és hitelesen hangzik a választópolgárok számára, és nem utolsó sorban amellyel be lehet jutni a parlamentbe. Hogy milyen arányban, hány fővel, erről se most beszéljünk. Az azon fog múlni, hogy mennyi energiát fektetünk ebbe a munkába. Hogy komolyan gondoljuk - e ezt az egészet!?

                     Miért kell nevet választani? Azért, hogy a választások idejéig kerüljön be a köztudatba, ( ez talán 2009 - ig sikerülhet) hogy van egy ilyen és ilyen nevű szerveződés amely komoly sikerre számíthat.

Az, hogy ez a szerveződés párt kell - e legyen vagy szervezet ( bejegyzett szervezet) azt most még nem kell eldöntenünk. Azt a választások előtt közösen eldöntjük, az akkori politikai állapotoknak megfelelően. Természetesen én úgy gondolom ha szükség lesz rá, és kell bejegyzett párt vagy bejegyzett szervezet,  van közöttünk olyan, aki felajánlja, hogy a közösen elfogadott névre (szervezetét - pártját) átkereszteljük.  

Addig is az a legfontosabb, hogy ezt a nevet kitaláljuk - népszerűsítsük, minél többet halassunk róla,

vagyis minél mélyebben ivódjon be a köztudatba.

 

A harmadik dolog pedig ennek a névnek a megtalálása. Tegyük meg mindjárt az első lépést az "Igazi Demokrácia " irányába.

 

Aztán ha megvan, a végén tartanánk egy K E R E S Z T E L Ő T !  amely  egyben a " harmadik politikai erő " zászlóbontása is lenne. Természetesen ünnepélyes keretek között. Ennek a  menetéről lebonyolításáról: 

Meghirdetünk egy háromfordulós szavazási lehetőséget, hogy küldjenek fantázia neveket, hogy  milyen név alatt  tevékenykedjen a "harmadik politikai erő", amely a 2010 - es választásokon indulhatna, (pártként - szervezetként vagy független jelöltek indításával ). Azért fontos meghirdetni, hogy az ország minden részéről tudjanak bekapcsolódni a munkába, hogy a végén mindenki a sajátjának érezze az eredményt.

Javaslatokat a (azigazorszagert@atw.hu E-mail címre várjuk, 2008. 05. 20. - ig.

A beküldött nevek aztán szavazásra kerülnek.

A szavazás háromfordulós.  Három a Magyar Igazság!

Első forduló: 2008. 05. 26. - 2008. 06. 06 - ig lehet leadni a voksokat.

A második fordulóba azok a nevek kerülnek, akik 25 % nál többen voksoltak, aki ennél kevesebbet kap, értelemszerűen nem jut a második fordulóba.

Megtekinteni a  http://www.azigazorszagert.hu  oldalon lehet.

Második forduló:  2008. 06. 09 - 2008. 06. 20 - ig lehet voksolni.

A harmadik fordulóba azok a nevek kerülnek, akire 35 % nál többen voksoltak, aki ennél kevesebbet kap, értelemszerűen nem jut a harmadik fordulóba.

 Harmadik forduló: 208 06. 23 - 2008. 07. 03 - ig.

Az a név lesz a nyertes, amelyik a leadott szavazatok 80 % -át  kapja.

Ünnepélyes eredményhirdetés, amely egyben a "  harmadik politikai erő " zászlóbontása is lenne.

Amennyiben a javaslataimmal egyetértünk és létre jön a  "keresztelő " annak megrendezését - lebonyolítását Bonyhád vállalja.

Ideje: 2008. július 11.   1100  óra.

Helye: Bonyhád, vagy

Sajtótájékoztató: 1300 óra

Ennek keretében kerülne ismertetésre a megalakult szervezet programja is.

Köszönöm, hogy meghallgattak, búcsúzóul ismét a

 "Szövetség az igaz országért" mottójával

 

"Tegyünk Együtt Hazánk Sorsának Jobbra Fordításáért!

Mert Együtt Győzni Tudunk és Felépítjük Igaz Országunkat!"

 

A Szövetség Az Igaz Országért bonyhádi csoportja nevében

Szőts Béla     30 / 317 15 18      országos koordínátor   koordinator4@freemail.hu

Kovács Gábor      30 / 301-21-81        cees@tvn.hu

Vecsei József     30 / 95 91 536    vecseijozsef@bonet.hu

Bonyhád, 2008-06-03.

ÖSSZEFOGÁS MAGYARORSZÁGÉRT  a  MAGYAR NEMZETÉRT MOZGALOM  szervezésében valósulhatott meg!

 

     vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a krónikánk menü keresőbe >>>    

 

Sajtóhír:

 Összefogással - SZÖVETSÉGBEN a Nemzetért!

választási szövetség!

 

Az Ország jövőjéért aggódó, nemzeti érzelmű társadalmi szervezetek, pártok és magánszemélyek között, választási szövetség van kialakulóban. A magyar közéletben meglévő jobb és baloldali értékrend ellentéttől eltérően megfigyelhető, hogy a baloldali értékeket képviselő szervezetek részéről is van érdeklődés, ezen új tömörülés iránt, tudtuk meg Balogh Bélától a Magyar Nemzetért Mozgalom elnökétől, az Összefogás Magyarországért konferencia főszervezőjétől.

A kialakulóban lévő Szövetség a soron következő, zártkörű, név-és programegyeztető összejövetelét, június 7.-én tartja.

Az új politikai formáció 2008. június 28.-ra tervezi zászlóbontását.  

 

Vecsei József

 

 

     vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a krónikánk menü keresőbe >>>    

 

Bonyhád, 2008. 06. 21.

Avagy milyen néven bontson zászlót a

Választási Szövetség?

A névválasztási pályázat második fordulóján a következő sorrend alakult ki a négy induló név közül:

(összesen 145 szavazat érkezett).

név

kapott szavazatok

"SZÖVETSÉG AZ IGAZ ORSZÁGÉRT"

(50 szavazat)

"Nemzeti Erők Szövetsége"

(48 szavazat)

"SZENT KORONA SZOLGÁINAK- SZÖVETSÉGE"

(29 szavazat)

"Rendszerváltást az igaz országért" választási szövetség

(18 szavazat)

Köszönjük mindenkinek az aktív részvételt!

Továbbiakról később beszámolunk.

Ki legyen Magyarország miniszterelnöke?  

Szavazás eredménye!

Orbán Viktor

57

   (52,29%)

Halász József

48

   (44,04%)

Gyurcsány Ferenc

4      (3,67%)

Köszönjük, hogy részt vett a szavazásban!

 

"Tegyünk Együtt Hazánk Sorsának Jobbra Fordításáért!

Mert Együtt Győzni Tudunk és Felépítjük Igaz Országunkat!"

 " AZ IGAZ ORSZÁGÉRT " csapata      

 

     vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a krónikánk menü keresőbe >>>    

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

A reformok kora

(ilyen reformok is voltak? feri olvastad? ez is reform, meg amit te csinálsz az is? na most aztán jól össze zavarodtam!? de az is lehet, te zavarodtál össze ferikém!?).

 

Kossuth Lajos

I. Ferenc (1792-1835) császár és király 1811 után nem hívott össze országgyűlést. Az uralkodó, követve elődeinek példáját, rendeletekkel kormányzott.

Bécs a Napóleon ellen vívott háború terheit igyekezett a magyar nemzetre áthárítani. A jobbágyságot az ismételt adóemelés és az újoncozás, a katonai sorozás sújtotta. A nemesség is elégedetlen volt. Gabonájáért ugyanis az állam nem nemesfémből, hanem papírból készült pénzzel fizetett, s értékét egyre csökkentették. A földbirtokosok nem tudtak kölcsönt sem fölvenni, vagy csak magas kamatra. Az ősiségnek nevezett, még 1351-ben hozott törvény ugyanis nem tette lehetővé a birtokok eladását vagy adósság fejében való lefoglalását. Így a kölcsönt adót semmi sem biztosította, hogy visszakapja a pénzét. Az elégedetlenségnek a vármegyékben megtartott nemesi tanácskozásokon, a megyegyűléseken adtak hangot. Ezeken olykor nyíltan is szembeszálltak az uralkodó akaratával, s nem hajtották végre rendeleteit. A nemzeti érzés terjedésének bizonyítéka, hogy Kölcsey Ferenc Himnuszát 1823-ban szinte napok alatt megismerték szerte az országban. Végül az uralkodó nem tehetett egyebet, 1825-re összehívta az országgyűlést. A történetírók általában ekkortól számítják Magyarországon a reformkor kezdetét.

 

Az országgyűlés csaknem két évig tanácskozott. Legnagyobb eredménye a Magyar Tudományos Akadémia megalapítása volt. Bessenyei György már több mint negyven évvel korábban javasolta ennek felállítását. 1825-ben Széchenyi István birtokainak egyévi jövedelmét ajánlotta fel erre a célra. Ez a támogatás tette lehetővé, hogy más országok után Pesten is Akadémia szerveződhessen.

Széchenyi nevét a nagylelkű adomány az egész országban ismertté tette. A grófot az országgyűlés bezárása után eleinte a hazai lónemesítés fejlesztése foglalkoztatta. Pozsonyban, majd Pesten lóversenyeket rendezett és állattenyésztő társaságot szervezett. 1830-ban jelent meg Hitel című munkája. Magyarország gazdasági elmaradottságának okát a kölcsön hiányában vélte megtalálni. Az ősiség eltörlését javasolta. Foglalkozott a nemesség adózásával, a közteherviseléssel és a jobbágyok felszabadításának kérdésével. Az utóbbi a jobbágyterhek, a robot eltörlését jelentette.

A Hitel általános érdeklődést keltett. Egy évvel később látott napvilágot folytatása, a Világ (a cím világosságot jelentett). Széchenyi könyvében elmésen vágott vissza a nézeteit kifogásolóknak. Újabb év elteltével pedig a Stádium került ki a nyomdagépek alól, amely Széchenyi reformterveinek betetőzése volt. A12 pontos program tartalmazta az ősiség eltörlését, a nemesi adózást és azt, hogy a nem nemesek is rendelkezhessenek földbirtokkal, a vízszabályozást és az útépítéseket sürgette. Fontosnak tartotta a középkorból fennmaradt és az ipar fejlődését akadályozó céhes kiváltságok felszámolását is. Figyelme nem csupán a gazdasági kérdésekre terjedt ki. Követelte, hogy a törvényhozás és a bíróságok nyelve legyen a magyar, és az udvar az országot csak a Helytartótanácson keresztül irányíthassa. A gróf tisztában volt azzal is, hogy programjának megvalósításához fontos a nyilvánosság.

Az 1832-től 1836-ig tartó újabb országgyűlés Széchenyi terveinek ismeretében ült össze. A reformok elkötelezettjei azonban kisebbségben voltak. Legnagyobb vita a jobbágyok örökváltsága körül alakult ki. A javaslat szerint minden jobbágy egy összeggel megválthatta volna földesurától a szabadságát, hogy többé ne kelljen fizetnie telke használatáért. Ám az agg uralkodó, I. Ferenc visszautasította a törvény szentesítését. Bécs ügynökei számos vármegyében leitatással, fenyegetőzéssel vették rá a nemességet, hogy követeik utasítását változtassák meg, és ne támogassák a törvényjavaslatot. Kölcsey Ferenc Szatmár megye követeként tiltakozásul le is mondott. De ez sem segített: a javaslatot leszavazták.

Az 1832-36-os országgyűlésen valósult meg először, hogy a nemzet szinte azonnal értesülhetett az ott folyó vitákról. A fiatal Kossuth Lajos Országgyűlési Tudósítások című kéziratos tájékoztatóját főleg diákok, jogászhallgatók olvasták. Igen sokan közülük el is mentek az alsótábla üléseire, s ott a karzatról figyelték az eseményeket. Bécsben minderre aggodalommal tekintettek. 1835-ben meghalt I. Ferenc. Utóda fia, V. Ferdinánd lett (1835-1848). Az új uralkodó azonban gyengekezűnek bizonyult. A hatalmat helyette Metternich herceg, kancellár gyakorolta. Metternich attól tartott, hogy a Kossuth lapját olvasó országgyűlési ifjak hangulata az egész országot a nemzeti mozgalom mellé állíthatja. Ez pedig akár a Habsburg Birodalom felbomlását is jelenthette volna. A kancellár elhatározta: leszámol az ellenzékkel. Elsőnek Kossuthot idézték bíróság elé és ítélték börtönbüntetésre. Wesselényi Miklósra is ez a sors várt. A báró az 1838-as pesti árvíz idején tanúsított önfeláldozó magatartása miatt szerte az országban nagyon népszerű volt. Az életveszéllyel nem törődve mentette csónakján a bajba jutottakat. Bebörtönzésével a haladás magyar híveit akarták megfélemlíteni és elhallgattatni.

A következő, 1839-40-es országgyűlésre a reformok követelői alaposan felkészültek. Velük szemben álltak a konzervatívok. Vezetőjük a rendkívül művelt, fiatal gróf, Dessewffy Aurél volt. Immár nem vetették el az ellenzék összes követelését, hanem azokból jó néhányat elfogadtak. Magukat "fontolva haladóknak" nevezték. Az udvar sem akarta mindenáron megakasztani a reformok sorát. Hogy az ország elégedetlenségét lecsillapítsák, Kossuthot és társait szabadon engedték. Ilyen előzmények után az országgyűlés törvénybe iktatta az önkéntes örökváltságot. A jobbágyok egy összegben kifizethették minden addigi terhüket, és így szabadon bírhatták telkeiket. Sok földesúr azonban még tárgyalni sem volt hajlandó jobbágyai felszabadításáról.

Kossuth kiszabadulása után megindította Pesti Hírlap című újságját. Lapjában kezdetben sokat átvett Széchenyi terveiből. Ám a későbbiekben élesen szembekerült a gróffal. Kossuth nem volt elégedett a reformok gyorsaságával. Kötelező örökváltságot és nemzeti függetlenséget követelt, s minden alkalmat megragadott arra, hogy a Helytartótanács és az udvar politikáját bírálja. A konzervatívokat különösen felháborította a népképviselet sürgetése. A Pesti Hírlap szerkesztője úgy gondolta, hogy nem elegendő, ha az ország sorsát a nemesség intézi. Kossuth az országgyűlési képviselet jogát a városi polgárságnak és a parasztságnak is meg akarta adni.

Széchenyi attól tartott, hogy a Pesti Hírlap hangvétele és követelései oda vezetnek, hogy Bécs a forradalomtól való félelmében minden nemzeti cél elérését igyekszik megakadályozni. A gróf Kelet népe című könyvében szállt szembe Kossuthtal.

Kossuth nemcsak a politikában, hanem a gazdasági életben is változásokat kívánt. Az 1840-es évek elejétől kifogásolta, hogy a Bécs által kialakított vámrendszer egyoldalúan az osztrák és cseh iparcikkeknek kedvez. A fejlődésnek induló magyar ipar emiatt nem tudott velük versenyre kelni. Megszervezte a Védegyletet. Ennek tagjai vállalták, hogy hat éven át csak magyar termékeket vásárolnak. A szervezet élére Kossuth egy arisztokratát kért fel, Batthyány Kázmért. Batthyány az országgyűlés ellenzéki szónoka volt. Az udvar hívével, Zichy gróffal párbajt vívtak.

A következő, 1844-es országgyűlés a Kossuth vezette ellenzék régi követelését teljesítette. A hivatalok és bíróságok nyelvévé a latin helyett a magyart tette meg. Ez a lépés az ország nemzetiségeit, különösen a horvátokat és szerbeket keserítette el.

 

     vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a krónikánk menü keresőbe >>>    

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

A tavalyi Gyurcsány - futam évfordulóján

 

 ismét útra kelt a vidék!

 

NEMZETI TISZTASÁGI CSOMAG!

 

Gyurcsány futam

 Tisztasági csomagtól a  Börtönig

 

 Erről részletesebben itt olvashat!

 

 

     vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a krónikánk menü keresőbe >>>    

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

A 2006. szeptemberi 17 - én kiszivárgott balatonöszödi beszéd után az ország sorsáért  felelősséget érző emberek esti  demonstrációkba kezdtek az ország számos településén, a Miniszterelnök körül kirobbant erkölcsi válság miatt.

 

Az egész országot behálózóan megkezdődtek a kapcsolatépítések - szervezkedések.Ennek eredményeképpen már december 15 - én Országos Blokád néven, 120 település részvételével, 81 ponton békés forgalomlassító, félpályás útlezárásra került sor.

2006. december 15 - i Országos Blokád után, 18 - án a köztársasági elnöknek  és az országgyűlés elnökének átadtuk a petíciókat, melyben megfogalmaztuk véleményünket. . Majd ezt követően Gödön a megyei koordinátorok és szervezők részvételével megalakult a " SZÖVETSÉG AZ IGAZ ORSZÁGÉRT " polgárjogi mozgalom.

 

" SZÖVETSÉG AZ IGAZ ORSZÁGÉRT  "   polgárjogi mozgalom    ORSZÁGOS  BLOKÁD  II  néven már a második békés forgalomlassító, félpályás útlezárásra került sor, 2007. 01.20 - án amely  9:00 - 15:00 - óráig tertott.

 

A mozgalom tagjai a két demonstráció között tovább építették a kapcsolatokat az ország számos településével sikerült programjainkat egyeztetni!

 

" SZÖVETSÉG AZ IGAZ ORSZÁGÉRT"    polgárjogi mozgalom   ORSZÁGOS  BLOKÁD  III.   2007. 02.17 -én       9:00 - 15:00 - óráig tartotta soron következő félpályás forgalomlassító demonstrációját.

 

"SZÖVETSÉG AZ IGAZ ORSZÁGÉRT"  polgárjogi mozgalom   ORSZÁGOS  BLOKÁD    IV.   2007.02.24 - én    9:00 - 15:00  óráig.

A két egymást követő demonstráció apropóját az MSZP kongresszusa adta.

 

Siófok  Félpályás, álló forgalomlassító,  A Balatonnál  útlezárással tiltakoznak a kormány megfélemlítő politikája ellen. 

A Gyurcsány-kormány egyre nyílvánvalóbban diktatórikus politikája, az okt. 23-i rendőrterror miatti tiltakozásul, az egészségügy, az oktatás tönkretétele, az ország polgárainak kifosztása ellen, és a demokrácia védelmében ismételten félpályás útlezárást tartanak siófoki, zamárdi, földvári, teleki, enyingi, endrédi, tabi, lepsényi, balatonöszödi, nagycsepelyi, kötcsei, balatonkenesei, szárszói, balatonkenesei polgárok  2007. március 10 - én, szombaton,  09,00 óra és 13,00 óra között.

 

A Soproni Civil demonstrálok, tüntetőkTeljes útpályás  lezárás, és sajtó tájékoztató, Sopron " AZ  IGAZ ORSZÁGÉRT "   márc. 09-i pénteki és márc. 10-i szombati megmozdulásai. Márc. 9-én 18:00 Főtéren szokásos heti demonstráció.

 

KIÁLLÁS AZ IGAZ ORSZÁGÉRT !  2007.  03.  31 - én    9:00  -  15:00 óráig  " SZÖVETSÉG AZ IGAZ ORSZÁGÉRT " polgárjogi mozgalom szervezésében. A rendezvény az Országos Blokád folytatásaként, V. alkalommal kerül megrendezésre !

 

A pécsi tüntetők kezdeményezésére megrendezésre került az  Árpád Vérei, avagya Nemzeti Összefogás 1.

 

Demonstrációkról bővebben a  " Tüntetések " menüpont alatt tájékozódhat!

 

KIÁLLÁS  AZ IGAZ ORSZÁGÉRT ! A Szolidáris Egészségügy Jegyében !

2007. 05. 19. - én        10:00 -13:00,  mely demonstrációval a Társadalomban az Egészségügy körül kialakult

problémáira hívták fel a figyelmet, különösképpen az "Egy"  biztosítós rendszer mellett!  "SZÖVETSÉG AZ IGAZ ORSZÁGÉRT"  és a Civilek a Nemzetért  Mozgalom tüntetést szervezett..

 

Árpád Vérei, avagy  a Nemzeti Összefogás 2. állomása Szekszárd volt 2007. 05. 19 - én!

 

"Fokozott rendőri készültség mellett tartott sajtótájékoztatót az egészségügyi minisztérium épülete előtt, 2007. május 17-én csütörtökön délelőtt 11:00 - kor, " SZÖVETSÉG AZ IGAZ ORSZÁGÉRT"  Polgárjogi Mozgalom két tagja.

Sajtótájékoztató kis híján botrányba fulladt a rendőri túlkapás miatt! Erről készült  Videók:  megtekinthető!

 

 

Árpád Vérei, avagy  a Nemzeti Összefogás 3. állomása Békéscsaba volt 2007. 06. 02 - án!

 

 

 2007. 07. 04 - én Trianoni tragédiára emlékeztünk!

A tárgyalások 1920. június 4-én, délután 16 óra 30 perckor: A békeszerződés eredményeképp a Magyar Királyság elveszítette területének több mint kétharmadát (az ország területe 282 000 km²-ről 93 000 km²-re csökkent).

       A trianoni békeszerződés az I. világháborút Magyarország (mint az Osztrák-Magyar Monarchia egyik utódállama) és az Antant (Nagy-Britannia, Franciaország, Olaszország) között lezáró békeszerződés, amely többek között meghatározza Magyarország és Ausztria, Románia, valamint az újonnan létrejött Csehszlovákia és a Szerb-Horvát-Szlovén Királyság új határokait. (Ausztria határairól emellett a St.Germain-i békeszerződés is rendelkezik.) A trianoni békeszerződés az I. világháborút lezáró Párizs környéki békeszerződések rendszerének része.

 

 

Várunk - hívunk mindenkit!

                

Tegyünk Együtt Hazánk Sorsának Jobbra Fordításáért!

 Mert Együtt Győzni Tudunk és Felépítjük Igaz Országunkat!

 AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "  csapata

 

     vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a krónikánk menü keresőbe >>>    

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

 

Tojászápor Szekszárdon + Videó

Szőnyi Bartalos Mária
Magyarország

Ha két civil összevitatkozik Szekszárdon, jogos-e a rendőrök beavatkozása?
Valamit nem értek abból, ami ma történt Szekszárdon.
Ha két civil ember összevitatkozik, akkor miért avatkozik be a rendőrség?
Két civil ember vitájából indult el Szekszárdon a rendőrök közbeavatkozása, ezt láthattuk ma a Hír TV 21 órától sugárzott adásában, amikor Gyurcsány Ferencet várta a tömeg.

http://hirtv.net/filmek/tojas.wmv
Megnéztem többször a felvételt és úgy tűnik, hogy Balogh Bélát, a Magyar Nemzetért Mozgalom elnökét provokálta valaki, de ezt az embert aztán nem látni sehol. Érdekelne, hogy őt is letartóztatták? Vagy csak egy beépített provokatőr volt, aki aztán kilépett a színből?
Tulajdonképpen azért nem értem a rendőrök beavatkozását a két civil vitájába, mert például köztudomásúan egy család vitájába csak akkor avatkoznak be, vagy még akkor sem, ha vér folyik.
Jó, tudom: erre az a válasz, hogy ez a vita nem családi vita volt, és a helyszín pedig a miniszterelnök áthaladásának várható helyszíne lehetett, vagy esetleg annak környéke.
Csakhogy a tény az - a HÍR TV képei szerint -, hogy két civil vitatkozott, ami még nem hiszem, hogy alapot adott volna egyrészt a rendőri beavatkozásra, másrészt pedig a leteperésre, megbilincselésre, stb.
Ez a rendőri beavatkozás olaj lehetett a tűzre - gondolom -, és akkor nyilván az adott szituációban az amúgy is "gyurcsányellenes" hangulat felfokozódhatott. Ha nem avatkoznak be a két civil vitájába, akkor csak a tojásdobálás történetét hallhattuk volna a Hír TV-ből.

A rendőrök: vagy nem mérték fel beavatkozásuk következményeit, vagy pedig ők, maguk provokálták tettükkel az embereket. Remélem, ki fog derülni hamarosan, mert azt is remélem, hogy a rendőri magatartást is ki fogják vizsgálni.
Ugyanis, amit láttunk a Hír TV-ből, az nem bizonyítja azt, hogy az ott tartózkodók kezdték volna el ütlegelni a rendőröket.

Érdeklődve várom a Civil Jogász Bizottság véleményét erre a szituációra vonatkozóan.
 
A HÍR TV-ben elhangzott, felháborodott miniszterelnök szavaira reagálva annyit jegyzek meg, hogy el lehetne gondolkodni azon: Ki alázza meg jelenlegi intézkedéseivel a magyar népet, ha nem a mai kormány?

A legfrissebb hírek szerint: szabadon engedte Szekszárd rendőrsége az összesen négy letartóztatottat. A provokátor nem volt közöttük.

Komárom - Szőny, 2007. október 11.

 

További  Videók Szekszárdról

 

 
 

 

Bővebben:     >>> hírek oldalon

 

     vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a krónikánk menü keresőbe >>>    

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

ÚGY LÁTOM, NEM VICCEL az ORFK - ÉN SEM!

 

Szőnyi Bartalos Mária

 

Magyarország

  

"Fokozott rendőri készültség mellett tartott sajtótájékoztatót az egészségügyi minisztérium épülete előtt "A Szövetség az Igaz Országért Polgárjogi Mozgalom" két tagja. Az eseményt tucatnyi rendőr és egy rendőrkamera figyelte.

Videók:
Fokozott rendőri készültség egy sajtótájékoztató miatt

 

"A rendőrség képviselője arra figyelmeztette a mozgalom két tagját, hogy amennyiben megtartják a sajtótájékoztatót feljelentik a szervezőt. A rendőr indoklása szerint a véleménynyilvánításnak ezt a formáját, a gyülekezési törvény értelmében be kellett volna jelenteni."

 

(Az idézet a Nemzeti Hírháló, 2007. május 17-i számából való)

 

Kérdésem: A gyülekezési törvénynek mi köze van a két fő által tartott sajtótájékoztatóhoz?

 

Na, de essünk akkor túl a bejelentési kötelezettségen, mert hátha nem tájékozódtam kellően mostanában:

  

Tisztelt Országos Rendőrfőkapitányság!

 

Ezennel, nyilvánosan tudatom önökkel, hogy hajllamos és hajlandó vagyok: földön, vízen, levegőben, bárhol, bármikor, bármilyen témában sajtótájékoztatót tartani.

 

Kérem, bejelentésem örök időkre szóló szíves tudomásul vételét az

 

Alkotmány - XII. fejezet - 61. § (1) bekezdése értelmében, amely szerint:  A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra, továbbá arra, hogy a közérdekű adatokat megismerje, illetőleg terjessze; és a (2) bekezdés értelmében, amely szerint: A Magyar Köztársaság elismeri és védi a sajtó szabadságát. 

 

Köszönöm megtisztelő figyelmüket.

 

Szőnyi Bartalos Mária

Komárom-Szőny, 2007. május 17.

 

 


FÉLHETTEK DIKTÁTOROK 

Félhettek diktátorok a néptől: 

Mérlegek pontos hitelesítésétől. 

Meg nem szabadultok, ti vagytok rabjaink. 

Kezeteken vagyunk bilincseink. 

2007. október 24.
 

     vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a krónikánk menü keresőbe >>>    

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

Bonyhád, 2007. 05. 14./

Sajtótájékoztató! +  videó

A "Szövetség Az Igaz Országért" Polgárjogi Mozgalom
sajtótájékoztatója

A "Szövetség Az Igaz Országért Polgárjogi Mozgalom" május
17-én csütörtökön délelőtt 11 órakor sajtótájékoztatót tartott az Egészségügyi Minisztérium Épülete előtt a május 19-én megrendezésre kerülő "Kiállás az egészségünkért" országosan összehangolt, békés véleménynyilvánító tüntetés kapcsán.

A 2007. május 17-i sajtótájékoztató Eü.Min. előtt  

         Tisztelettel köszöntjük a sajtó megjelent képviselőit, a "Szövetség Az Igaz Országért" Polgárjogi Mozgalom képviseletében.

Először is hadd mutassam be társaimat: Czipri Tibor Balatonfüredi  főszervező

           Varga László vagyok, a Siófokiak képviseletében, illetve a "Szövetség Az Igaz Országért   szóvivőjeként vagyok jelen.

           Mielőtt mai témánkról, a május 19-ére szervezett országos akcióról szólnék, mely a "Kiállás az Egészségügyért" címet viseli, röviden összefoglalnám kik vagyunk, és mik a céljaink

 

           A 2006. évi őszi események után hazánkban számos olyan civil szerveződés jött létre, melyek tagjai úgy érezték gazdasági és erkölcsi válságba került az ország, mely ellen tenniük kell. Országos szinten sorra alakultak, és alakulnak a mozgalmak és civil szervezetek, melyek folyamatosan felveszik egymással a kapcsolatot. és fognak össze. Ennek az összefogásnak egyike  a "Szövetség Az Igaz Országért" Polgárjogi Mozgalom. Az országos szerveződés és kapcsolatépítés eredménye  a 2006. dec. 15-i, 2007 jan.20-i, febr. 17-i, febr. 24-i és a március 31-i, összehangolt országos félpályás útlezárások, kiállások sorozata, amelyekkel jelezni kívántuk mindenki számára, hogy szinte a semmiből szerveződik a civil lakosság összefogása, amely országos kapcsolatrendszert hoz létre és egyre több embert szólít meg. Céljainkat az alkotmányban foglalt jogainkkal élve, békés úton kívánjuk elérni! Mik is ezek a célok?

          A "Szövetség Az Igaz Országért" Polgárjogi Mozgalom céljai:

          Elérni a jelenlegi gazdasági és társadalmi válságot okozó kormány mielőbbi távozását.

          Tevékenységünkkel erősíteni a felelős, nemzettudatos, keresztény értékrenden alapuló gondolkodásmódot.

·         Felépíteni egy, az egész  országot behálózó aktív közösséget, mely hatékonyan tudja véleményét megjeleníteni.

·         Tiltakozó megmozdulásokat szervezni bármilyen hatalmi önkény, család és társadalom és nemzetellenes politika ellen.

·         Folyamatosan Kapcsolatot tartani a hasonló érdekvédő mozgalmakkal.

·         Előadások és kulturális rendezvények szervezésével széleskörű felvilágosító és ismeretterjesztő tevékenységet folytatni.

.         Minden lehetséges eszközzel segíteni a társadalom tagjainak a valós tényekről, eseményekről való hiteles tájékoztatását.

         Szeretném leszögezni, hogy sem a társadalmi feszültség növelése, sem valamilyen színű pártpolitika szolgálata nem vezérel bennünket. A feszültséget az MSZP-SZDSZ kormány diktatórikus és meggyőződésünk szerint káros politikája okozza. Nem szívesen megyünk ki az utcákra, utakra, terekre tiltakozni, de a jelenlegi hatalom egyszerűen nem ad más lehetőséget! Különösen aktuális jelenleg az egészségügy helyzete miatti fellépés. Szakemberek már sokszor elmondták, mit jelent az egészségügy haszonelvűségben érdekelt magántársaságoknak való kiszolgáltatása.

             Most tényleg a szó legszorosabb értelmében az életünkkel játszanak a hatalom felelőtlen birtokosai. Már tisztán látszik, hogy az eddigi intézkedések is hatalmas károkat okoztak a betegellátásban. és Ha így folytatódik, gyakorlatilag csaknem minden súlyos beteg közvetlen életveszélybe kerül! Sunyi, és Nyugodtan kijelenthetjük, hogy aljas álreformól van szó,  mely arra szolgál, hogy egyesek a beteg emberekből húzzanak a végén busás hasznot!             Ezért a május 19-i kiállással minden  jogosult magyar állampolgár számára, a szolidaritás elvén működő egészségügyi ellátás megvédéséért állunk ki!  

           Várjuk sorain közé mindazokat, akik véleményüket készek emelt fővel vállalni, és önzetlenül tudnak akarnak  tenni azért, hogy nemzetüknek, családjuknak kiszámítható, biztonságos és jobb jövőjük legyen.

          A munka és összefogás már elindult, de minél több segítőkre van szükségünk, hogy hosszú távon eredményt érjünk el.

          Az út nem lesz rövid, és kitartást, áldozatokat igényel. Mi nem vagyunk profik, de csak a jó szándék vezérel bennünket. Nem akarunk sem hatalmat, és nem várunk pénzt! fáradozásainkért cserébe, csak egy élhetőbb Magyarországot mindannyiunk számára! Tudjuk, ahogy a hatalom a megfélemlítés, a provokáció, és a zavarkeltés minden eszközét beveti  - eddig is bevetette ellenünk -  ezután is számolnunk kell ezzel. Ha  De nem félünk, és végighaladunk a kitűzött úton, elérjük célunkat, egy minden jó szándékú honfitársunk számára emberhez méltó életfeltételeket biztosító Magyarországot! 

         A "Szövetség Az Igaz Országért"  Polgárjogi Mozgalom nevében:Varga László szóvivő

 

Varga László:   Az Igaz Országért sajtószóvivője !

 

Tel:  20 / 9350-322,     e-mail: vargal@mail.opticon.hu

 

    Czipri Tibor  Balatonfüredi  főszervező    

 

Tel.: 70 / 3171 741      cinem@enternet.hu  

 

Összefogással Győzni Fogunk!!!

 

 " A Teremtő Isten Áldása Legyen Minden, Igaz Magyar Emberen "

 

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "  csapata

 

kapcsolódó cikkek

Szőnyi Bartalos Mária        ÚGY LÁTOM, NEM VICCEL az ORFK - ÉN SEM!

 

 

 

2008. 01. 16.

Videó 2008. 01. 05. 18:16        A Magyar Szociális Fórum tiltakozik a biztosítási rendszer ellen

Videó 2008. 01. 05. 18:10        Olvasni kell Wass Albertet!   

Videó 2008. 01. 23. 14:10        http://hirklub.hu/?cat=story&id=5655
 

      Gyűlnek az aláírások az új népszavazáshoz

 

 

     vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                                vissza a krónikánk menü keresőbe >>>    

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

     vissza az oldal tetejére >>>

Felhívások anyaga  

 

 

  tovább >>>

„A közérdekű per ereje”     S A J T Ó M E G H Í V Ó

 

tovább >>>

Felhívás a trianoni megemlékezések szervezőihez

 

tovább >>>

Mégegyszer a pártok számára biztosított

területi és országos listaállítási jogról!

 

tovább >>>

Vége lehet a többpárti diktatúrának?!

 
tovább >>>

Újságíró tanfolyam a 2008/2009-es tanévben is

 

tovább >>>

" SZÖVETSÉG AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

várja soraiba a nemzet sorsáért felelősséget érző,

 

tovább >>>

Hargita - a magyar állampolgárság visszaadásáról

 

 

tovább >>>

 Vecsei József    Javaslat!   Meggondolásra!  Rendszerváltás!

Bonyhád, 2007. 06. 15.

 

tovább >>>

Szőnyi Bartalos Mária   FELSZÓLÍTOM   ORBÁN VIKTORT

Komárom-Szőny  2007. 07. 05.

 

tovább >>>

Szőnyi Bartalos Mária   HÍVJÁTOK VISSZA 

A KORMÁNY KÉPVISELŐIT !

Komárom-Szőny   2007. 07. 05.

 

tovább >>>

Vecsei József  Ismét - továbblépésre

Bonyhád 2007. 03. 04.

 

tovább >>>

Vecsei József      Elmaradt     Sajtótájékoztató

Bonyhád,  2007. 04.  07.

 

tovább >>>

Halász József     Felhívás Alkotmányozó  Nemzetgyűlésre !

Szeged, 2007. 04. 27. 

tovább >>>

      vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                    vissza a felhívások anyaga keresőbe >>>

 

 

 

S A J T Ó M E G H Í V Ó


Az Otthon- és Érdekvédők Magyarországi Szövetsége
meghívja,
Tisztelt Szerkesztőségüket a Magyar Orvosi Kamara Székházába
(Budapest, (VI. ker. , Budapest, Szondi u. 100.) 2009. december 20-án
(vasárnap) 11.00 órakor tartandó sajtótájékoztatójára,
„A közérdekű per ereje” címmel
Az érdekvédő társadalmi szervezetek közérdekű pert indítanak, mert a bankok, az állam, és a
parlamenti pártok semmilyen komoly lépést nem tesznek annak érdekében, hogy a banki
kölcsönügyekben a tisztességes polgárok közötti kölcsönügyletekhez hasonló feltételek
alakuljanak ki.
A sajtótájékoztatót tartja:
Dabasi Tamás, a Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi Szervezetek
Szövetsége elnöke
Dr. Czirmes György ügyvéd, a bankok elleni közérdekű per vezető ügyvédje
Sajtókapcsolat: dr. Baracsi Katalin 20/5146412

 

 

Felhívás csatlakozásra

 Akiben egy kicsit is él a társadalom és embertársai iránti felelősség, egy jobb világ iránti igény, az kezdeményezésünk mellé áll. Felhívunk minden felelősen gondolkodó embert, társadalmi szervezetet, hogy csatlakozzon hozzánk a bankok elleni közérdekű perben.

Az Otthon - és Érdekvédők Magyarországi Szövetsége közérdekű pert indít, mert a bankok, az állam, és a parlamenti pártok semmilyen komoly lépést nem tesznek annak érdekében, hogy a banki kölcsönügyekben a tisztességes polgárok közötti kölcsönügyletekhez hasonló feltételek alakuljanak ki. Nem nevezhető ugyanis tisztességesnek, a havi 3o-60%-os, vagy annál több nyereség. Ugyancsak tisztességtelen a polgári jogban foglalt feltételek figyelmen kívül hagyása: pl. megfelelő előzetes tájékoztatás hiánya, az egyoldalú szerződésmódosítás korlátait jelentő, nyilvánvalóan egyoldalú előnyök kikötésének tilalmáról történő tájékoztatás. Tisztességtelen, olyan szolgáltatásokért a kamaton kívül díjat felszámolni, amely a bank más szolgáltatásainál evidens, de a kölcsönügyletek esetében törvénysértő, mert a kölcsön egyetlen ellentételezése a kamat, amely külön meghatározásra került, így további ellenszolgáltatás kérése törvényellenes. A közérdekű per során a társadalmi szervezetek mint felperesek azt kérik a bíróságtól, hogy az alperesként feltüntetett bankok általános szerződési feltételei egy részét nyilvánítsa tisztességtelennek és azokat semmisítse meg. Kötelezze továbbá a bankokat, hogy a bíróság ítélete szerint minden adósa szerződését annak szellemében változtassa meg. Ha a bíróság az Általános Szerződési Feltételek - hivatalos nevén Üzletszabályzatok - törvénysértő pontjait megváltoztatja, az azt jelenti, hogy azok semmisek, így azokat a szerződés megkötésének időpontjától kezdődően alkalmazni kell. A perben kérjük a végrehajtások felfüggesztését is. Perünk célja, a kölcsönszerződések - itt elsősorban a devizaalapú szerződésekre gondolunk - eredeti árfolyam alkalmazása szerinti további teljesítésének lehetősége, az ezen az alapon történő elszámolás, továbbá a tisztességes polgárok közötti kölcsönszerződésekben nem szokásos, kamaton kívüli egyéb, úgynevezett sallangköltségek eltöröltetése.

Amennyiben egyetért a fent megfogalmazott jogos igényeinkkel, aláírásával csatlakozzon hozzánk, hogy minél többen adjunk hangot a társadalmi igazságtalanságnak és teremtsünk tisztességes feltételeket mindennapi banki ügyleteink terén.

Dabasi Tamás, a Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi Szervezetek
Szövetsége elnöke

 

      vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                    vissza a felhívások anyaga keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

 

Felhívás a trianoni megemlékezések szervezőihez

 

Igazságot Európának!

A Magyar Nép a trianoni és a párizsi béke fölülvizsgálatát kéri

 

        Lassan egy évszázada annak, hogy véget ért az I. világháború, amely után a győztes hatalmak a Versailles-ban megtartott tárgyalásokon érvényesítették háború előtti szándékaikat. Az 1920. június 4-én Magyarországra kényszerített béke méltánytalansága és a nemzetközi jogi elvekbe ütköző volta már az aláírás napján is nyilvánvaló volt, de fölülvizsgálatára és igazságszolgáltatásra mindmáig nem került sor. Az irat nem tekinthető szerződésnek, mert az egyik felet kizárták a tárgyalásokról, sem a béke szó nem csúfolható ki azzal, hogy béketárgyalásról beszéljünk. Pontosabban fejezi ki a valóságot a trianoni diktátum fogalom.

 

                A Magyar Nép számára megkerülhetetlen kérdést a Magyarok VII. Világkongresszusa keretében, több mint ötszáz küldött részvételével megtartott Trianon Újraértékelése Konferencia egész napos elemző vitával tárgyalta, majd ennek alapján Indítványt fogadott el az 1920-as trianoni és az 1947-es párizsi béke fölülvizsgálatáról.

 

Az egyetemes Magyar Népet megtestesítő Magyarok Világkongresszusa által, annak VII. ülésén, 2008 augusztusában elfogadott határozatokat végrehajtva mint a Magyarok Világkongresszusának állandó, ügyvivő testülete, a Magyarok Világszövetsége, Küldöttgyűlésének 2009. május 1-2. ülésén meghozott döntéssel  P E T í C I Ó T  fogadott el, amelyben kéri az I. világháborút lezáró trianoni (1920. június 4.), valamint a II. világháborút lezáró párizsi (1947. február 10.) béke fölülvizsgálatát, a Magyar Nép további hátrányos megkülönböztetésének megszüntetését és igazság szolgáltatását a Magyar Nép számára. A Petíció címe  Igazságot Európának!

A Magyarok Világszövetsége a trianoni béke 89. évfordulója előestéjén, 2009. június 3-án, 11 órakor megtartandó sajtótájékoztató keretében hozza nyilvánosságra a Petíció teljes szövegét.

 

Tekintettel az egyetemes Magyar Nép nevében megfogalmazódó kérés jelentőségére, arra hívjuk a pár nap múlva kezdődő trianoni megemlékezések minden szervezőjét, hogy rendezvényeiken olvassák fel a magyarság történelmében mérföldkővet jelentő, Igazságot Európának! című Petíciót.

 

Amennyiben a rendezvény időkerete nem tenné lehetővé a teljes szöveg felolvasását, úgy javasoljuk a szöveg preambulumának, záró sorainak, valamint a tizenegy pontos indoklás azon részeinek a felolvasását, amelyeket az adott rendezvény szervezői leginkább célravezetőnek tartanak. A teljes szöveg letölthető lesz a www.mvsz.hu honlapról.

 

Igazságot Magyarországnak! Igazságot Európának!

 

Budapest, 2009. június 1.

 

                 Kiss Dénes,                                                  Patrubány Miklós,

              a Trianon Társaság                                   a Magyarok Világszövetségének

                országos elnöke                                                        elnöke

 

      vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                    vissza a felhívások anyaga keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

 

Mégegyszer a pártok számára biztosított területi és országos listaállítási jogról!

 

Hogy szól a törvény most?

    a.) az egyéni választókerületek 176 (1989. évi XJXIV. törvény 5. § (1) Az egyéni választókerületben a választópolgárok és azok a társadalmi szervezetek, amelyek megfelelnek a pártok működéséről és gazdálkodásáról szóló törvény rendelkezéseinek (a továbbiakban: pártok) - a (2) bekezdésben foglalt feltételekkel - jelölhetnek. Két vagy több párt közösen is ajánlhat és jelölhet. (1) és (2) bekezdéseiben) foglaltak alapján.

 

   b.) és a listás lehetőség 210 (1989. évi XJXIV. törvény 5. § (3) A területi választókerületben - területi listán - pártok jelölhetnek. Az a párt állíthat területi listát, amely a területi választókerületben - e törvény melléklete szerint meghatározott számban - az egyéni választókerületek egynegyedében, de legalább két egyéni választókerületben jelöltet állított.

(4) Országos listát az a párt állíthat, amely legalább hét területi választókerületben állított listát.

 

   c.) fentiekből jól látszik, hogy még az a.) pontban (176) a választópolgárok és a pártok jelölhetnek, külön - külön, képviselőt, addig a b.) pontban (210) leírtak alapján csak és kizárólag a pártok. 

 

   d.) egyszerűbben fogalmazva a választópolgárok (mi vagyunk azok) a 176 helyen is meg kell osztozzanak a pártokkal, a 210 helyen a pártok nem osztoznak csak egymással.

Mégegyszerűbben fogalmazva a választópolgárok a lehetséges mandátumok megszerzésének csak kevesebb, mint negyedére van esélye, mivel a nagyobb részről (210) eleve ki van zárva. 

 

Ha az egyéni választókerületekben csak a választópolgárok jelölhetnének, akkor is kevesebb helyet tudnának megszerezni, mint a pártok, mivel a 176 hely áll szemben a 210 - el.

Hát ez így nagyon nincs jól! 

 

Először is, ami talán a legfontosabb, hogy aki csak pártokkal tudja elképzelni az ország működését az nagyon - nagyot téved. Miért? A következőkért:

 

Induljunk ki abból, hogy a parlament működéséhez nincs szükség a pártokra, (gondolom ebben nincs vita) mivel a képviselők (megfelelő törvényi háttérrel) nélkülük is el tudják látni feladatukat.

 

Mire jók a pártok? Hogy megosszák az ország lakosságát jobb és baloldalra! Hogy szembe állítsák az egyszerű embereket egymással! A megosztott emberek már - már ellenségei egymásnak! Pedig a sötétben bujkáló ellenség máshol van, nem közöttünk! Ha nemzetben gondolkodunk, ha nemzeti egységet akarunk, ha nemzeti egységet hirdetünk, akkor viszont nem kell se jobb, se baloldal. Összefogásra, nem megosztásra van szükségünk! 

 

Amennyiben nincs szükség pártokra; akkor a pártok számára biztosított területi és országos listára sincs szükség! Nincs szükség kampánypénzre! Nincs szükség (legalábbis a mai formában) kampányra hiszen, az egyéni választókörzetekben mindenki ismeri a jelöltet.

 

Az egyéni választókerületekben (vidéken biztosan így van) a képviselőt a személye miatt választják meg! Nem a pártja miatt! Például az Agrárszövetség 1990-ben (Solymosi József) is az egyéni választókerületből jutott be. Nem az Agrárszövetség miatt; hanem mert a rendszerváltás előtt népszerű Tsz elnök volt és a bonyhádi nyugdíjasok megválasztották. A SOMOGYÉRT egyesület 2006-ban, megint csak a személy miatt jutott be.  Ennyi!

 

Ezért fordul elő olyan, hogy valaki szavaz egyéniben a x képviselőre, (bármelyik párt színeiben indult) de a listán nem ennek a jelöltnek pártját válassza, vagyis keresztbe szavaz!

 

Aki a listán jutott be nyílván nem ismerheti közelebbről azokat a választópolgárokat, és (fordítva, a listás embert sem ismerik, el meg egyáltalán nem ismerik, sőt), akikért dolgozni fog! Hát akkor kire szavaz? A listára? Vagyis Zalaegerszegen leadott listáról, Szabolcs - Szatmár - Bereg megyei képviselő ül be a parlamentbe! Pl. Tolna megye III. választókerületében egy jelöltre való szavazásra van lehetőség, (egyéni) még lista nélkül az ott élők számára mindjárt két ismert személy indulhatna.

 

Önmagában a pátok működése egy egészséges demokráciában, még nem lenne gond! Működjenek együtt azonos ideológiára hangolt emberek, szervezzenek maguknak gyűléseket, tűzzenek ki maguk elé célokat, dolgozzanak ki közös programokat.

A választásokhoz attól nem muszáj, hogy közük legyen. Attól még nem kell a választópolgárok pénzét költsék, például; kampányra. Attól még nincs szükség megélhetési politikusokra. Attól még a költségvetésből nem kellene hatalmas pénzeket lenyúlniuk!

Persze ettől még lehet szeretni a pártokat, aki úgy gondolja, de szeresse Őket a saját pénzén!   

 

Továbbá, ugye azt mindenki tudja, hogy a listán bejutott képviselő senkinek a világon (a pártján kívül) nem tartozik felelősséggel! Ez igaz az egyéni választókerületekben a pártok által bejuttatott képviselőkre is. Mert a független jelöltnek legalább van egy kis tartása, neki a választói szemébe kell néznie. Míg a pártkatonának nem!

 

Szépen kis lépésekben haladunk előre! Ma a listát töröljük el, holnap az egyéni választókerületekből zárjuk ki a pártokat! És máris eljutottunk a lényeghez; megvalósul az igazi rendszerváltás, érvényre jut a demokrácia, a parlamenti pártdiktatúra helyett!

És azt hiszem ez nem is lenne nagy baj!

 

Tisztelettel

"Tegyünk együtt hazánk sorsának jobbra fordításáért!

 Együtt győzni tudunk és felépítjük igaz országunkat!"

Vecsei József 

Bonyhád

 

      vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                    vissza a felhívások anyaga keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

 

Vége lehet a többpárti diktatúrának?!

Avagy a párthatalommal elhibázott rendszerváltás megtörni látszik?

 

"Aláírásgyűjtést történik a tényleges néphatalom helyreállítására. 200 000 hiteles aláírás kell ahhoz, hogy a pártok törvénytelen hatalomgyakorlását népszavazás útján megszűntessük, és az országban a népfenséget helyreállítsuk."


A kérdés így szól:

„Egyetért-e azzal, hogy az Országgyűlés törölje el az 1989. évi XJXIV. törvény S. (3) és (4) bekezdéseiben a pártok számára biztosított területi és országos listaállítási jogot, hogy ezentúl az Országgyűlésbe csak egyéni választókerületekből kerülhessenek képviselők?"

Gyirán István szervező

A kezdeményezésről bővebben itt olvashat, aláírásgyűjtő ív innen letölthető: www.nephatalom.hu

 

Az utóbbi idők legfontosabb, legcélratörőbb népszavazási kezdeményezése!

 

Éljünk a lehetőséggel!

 

Nagyon fontos lenne, hogy a társadalom minél szélesebb körben, aktívan gyűjtse

az aláírást a fenti témában!

 Gyűjtsünk együtt sok százezer aláírást! Ne másnak, ne másokért; magunknak! Magunkért!


Sok sikert, eredményes gyűjtést mindenkinek! A siker záloga az összefogás! Fogjunk hát össze, mutassuk meg, hogy képesek vagyunk rá!

 "Tegyünk együtt hazánk sorsának jobbra fordításáért!

 Együtt győzni tudunk és felépítjük igaz országunkat!"

Vecsei József 

Bonyhád 

      vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                    vissza a felhívások anyaga keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

 

 

Újságíró tanfolyam a 2008/2009-es tanévben is

A Független Újságírók Szövetsége 2008/2009-es tanévben is elindítja újságíró képző tanfolyamát, melyre kifejezetten nemzeti gondolkodású, a független nemzeti újságírás iránt érdeklődő leendő kollégák jelentkezését várja.
A Független Újságírók Szövetsége nemzeti, konzervatív értéket, értékrendet képviselő újságírókból alakult 1996-ban. Megalakulásának elsődleges célja volt a különböző médiumoknál dolgozó kollégák között a szoros kapcsolat fenntartása, munkájuk segítése, szakmai érdekképviseletük biztosítása, a hiteles, objektív tájékoztatás elősegítése. Tagjai sorába határainkon túl élő, magyar származású kollégák is tartoznak. Segítésüket az újságíró szövetség első rendű feladatának tartja.

A szövetség fenti célok elérése érdekében minden évben, az országban egyedülálló, rendkívül kedvezményes tandíjjal újságíró tanfolyamot indít, melynek elvégzését követően a hallgatók a szövetség tagjai sorába felvételt nyernek.
Az újságíró tanfolyamra való jelentkezés feltételei:
18.életév betöltése, érettségi megléte
(Érettségi előtt álló hallgatók jelentkezését elfogadjuk)
A tanítás szeptember hónapban kezdődik. Az előadások havi két alkalommal, szombati napokon történnek, reggel 9.00-15,45 óráig tartanak. A tanuláshoz, felkészüléshez szükséges anyagokat az újságíró szövetség biztosítja a jelentkező hallgatók részére.
A tanfolyan 1 tanéves, teljes tandíja a vizsga díjával együtt 85.000-Ft, mely összeget négy havi részletben is ki lehet egyenlíteni az alábbiak szerint:
1. részletet a jelentkezési lap kitöltésével és a szövetség címére történő elküldésével (Független Újságírók Szövetsége 4400 Nyíregyháza Május 1. tér 7.) egyidőben kell megfizetni a jelentkezési laphoz csatolt csekken, vagy átutalással az újságíró szövetség számlájára:
Szabolcs Takarékszövetkezet 68800099-11046099
2.részlet: október 15-ig
3.részlet: december 15-ig
4.részlet: február 15-ig
A jelentkezési laphoz kérjük csatolni a legmagasabb iskolai végzettséget igazoló bizonyítvány fénymásolatát, (Utolsó éves gimnáziumi tanuló esetében iskolalátogatási igazolást), valamint 3 db igazolvány képet. A jelentkezési lap innen letöltheto! Figyelem! PDF formátum, a megjelenítéshez Acrobat Reader szükséges, melyet INNEN letölthet!
A tanfolyam elvégzését követően a hallgatók a tantárgyakból vizsgát tesznek. A sikeres vizsgák letételét követően az oklevél mellé a Független Újságírók Szövetsége által kiállított újságíró igazolványt kapnak, melyet minden évben a tagdíj befizetésével érvényesíteni kell.
A képzés helyszíne: BUDAPEST
Az előadások időpontjáról és pontos helyszínéről a hallgatók a tanítás megkezdése előtt részletes tájékoztatást kapnak.
A tanfolyammal kapcsolatosan érdeklődni a következő telefonszámokon lehet:
30/525-6745 és 30/369-0250[/
Levélben, vagy e-mailen is kérhetnek tájékoztatót:
Levelezési cím: 4400 Nyíregyháza Május 1. tér 7.
E-mail:
elnok@fusz.hu
alelnok@fusz.hu

Független Újságírók Szövetségének elnöksége

 

      vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                    vissza a felhívások anyaga keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

 

 

Tisztelt honfitársaim !  Tisztelt magyarok !

" SZÖVETSÉG AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

polgárjogi mozgalom

várja soraiba a nemzet sorsáért felelősséget érző, a nemzet sorsáért

tenni akaró - tenni tudó, a nemzet sorsa iránt elkötelezett igaz

magyarok jelentkezését, határon innen és határon túlról.

Ha szeretné, hogy az Ön szervezete is megtalálható legyen

honlapunkon, kérjük, hogy töltse le a "Szervezetek" menüpont alatt megtalálható jelentkezési lapot és kitöltve küldje vissza e-mailben.

Magánszemélyként kérjük, hogy a területileg illetékes szervezetnél jelentkezzen a "Szervezetek" oldalon feltűntetett elérhetőségeken.

 

Tegyünk Együtt Hazánk Sorsának Jobbra Fordításáért!

Mert Együtt Győzni Tudunk és Felépítjük Igaz Országunkat!

AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "  csapata

 

      vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                    vissza a felhívások anyaga keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

Hargita - a magyar állampolgárság visszaadásáról


Sajtótájékoztató a magyar állampolgárság visszaadásáért kezdeményezett második népszavazás állásáról, a külhoni magyarok körében elkezdődött aláírásgyűjtésről

Üdvözlöm az írott és elektronikus sajtó képviselőit!

A mai sajtótájékoztatót azért hívtuk össze, hogy az október 15-e óta eltelt időszakról, a népszavazási kezdeményezésünk állásáról hírt adjunk.

Az Alkotmánybíróság hét hónap után sem hozott döntést a magyar állampolgárság visszaadásáért kezdeményezett népszavazási aláírásgyűjtő ív hitelesítéséről. Ezért 2007. október 15-én a Magyarok Világszövetsége petíciót adott át a Tisztelt Alkotmánybíróságnak, amelyben kértük az ügy mielőbbi elbírálását. Annál is inkább érthetetlen számunkra az időhúzás, mert ezt a kérdést az Alkotmánybíróság már két alkalommal pozitívan bírálta el.

Ma azt a tájékoztatást kaptam dr. Sereg András úrtól, az Alkotmánybíróság sajtófőnökétől, hogy a petíciót és az aláírásgyűjtő ív hitelesítését november 13-án tárgyalják, majd néhány héten belül a döntés is megszületik.

A sajtótájékoztató második napirendi pontjaként arról szeretnék tájékoztatni, hogy október 15-i bejelentésünk szerint a székelyek szent hegyén, a Hargitán, az 1400 méterrel a tengerszint fölött fekvő Hargitafürdőn elkezdődött a népszavazás kiírását támogató aláírásgyűjtés három kérdésben:

1. A magyar állampolgárság visszaadása

2. A Szent Korona értékrendjén alapuló történelmi magyar alkotmány jogfolytonosságának visszaállítása - Alkotmányozó Nemzetgyűlés

3. A csalással, a magyar nemzet megtévesztésével hatalomra jutott képviselők és kormány távozása

Az aláírásgyűjtés most is folytatódik, és a megkérdezettek - annak ellenére, hogy még él bennük a 2004. december 5-i népszavazás kudarcélménye - aláírásukat örömmel adják a fenti kérdésekre, bízva a magyar állampolgárság visszaadásáért kezdeményezett második népszavazás sikerében.

Budapest, 2007. november 8.
Hompoth Zoltán kampányigazgató

 

      vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                    vissza a felhívások anyaga keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

  

 

2007. 07.  24.

Javaslat!  Meggondolásra!  Vagyis hogyan váltsunk rendszert!


Az elmúlt időszakban, sok helyben szóba került a "Civil" szervezetek megalakulásának fontossága. Szerencsére hazánkban sorra alakulnak a különböző Nemzeti érzelmű szervezetek, ami szerintem

nagyon jó dolog, bár minél több alakulna! Had lássa az ideiglenesen hatalmon lévő kormány,

itt nem viccelnek, itt komolyan elkezdődött valami!

Ezzel kapcsolatban a következőket szeretném felvetni, javasolni. Ugyan már sokszor megtettem,

de talán még nem elégszer ahhoz, hogy meg is valósítsuk!

 

Aláírásgyűjtés: Alkotmányozó Nemzetgyűlésre!

 

Először is a már sokat hallott Alkotmányból idéznék, mivel "Az Igaz Országért" való küzdelemben figyelembe fontos venni a magyar nép Alkotmányos jogát: az 1949. évi XX. Törvény I. fejezete 2. §-ban leírva a magyar nép joga:

"(2) A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja. "
"(3) Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni."

        Itt a harmadik bekezdésnél a lényeg: ( mi nem akarjuk erőszakosan megszerezni, a magát politikai   elitnek nevezettek miért akarják erőszakkal megtartani ? ) "erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására".
Sokszor felvetődött már, hogy népszavazást kiírni nem törvényes az Alkotmányozó Nemzetgyűlés összehívására.

Pedig ez lenne a legegyszerűbb módja a hatalom leváltására, De ez törvénytelen! Állítólag!               Pedig hát, ha Nép akarja?  Vagy a Nép akarata nem számít ?
       Na mármost, mostanában sok szó esik különböző aláírásgyűjtésekről a legkülönbözőbb témákban! Vagyis az egyszerű aláírásgyűjtést az alkotmány nem tiltja, nem törvényellenes, legális. Mert az olvasható az idézett alkotmányban, hogy: "senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére"! Az aláírásgyűjtés pedig nem az!

Csak jól kell megfogalmazni! Magyarul az én olvasatomban, ha az Alkotmányozó Nemzetgyűlés összehívására az aláírásgyűjtést megkezdjük (és véghez is visszük) az nem alkotmányellenes! Miért nem? Hát azért, mert az aláírásgyűjtés nem "erőszakos" cselekedet! Vélemény kikérés! Mivel valaki vagy aláírja, vagy nem! Szabad akarat! Ha a magyarság, a "Szervezetek" össze tudnának fogni, és felvállalnák az aláírásgyűjtést, szerintem a siker nem maradna el. Természetesen ez még sok felvilágosító munkával jár! A felvilágosító munka szükségességét a kormány is fontosnak tartja.

       

Magyarok, hát tartsuk fontosnak mi is!


Az Alkotmányozó Nemzetgyűlés célja röviden a teljesség igénye nélkül: teljes "igazi rendszerváltás", amellyel a politikai elit már 17 éve tartozik a Magyar népnek, a Kétkamarás Országgyűlés felállítása - visszahívható képviselőkkel, a Szent Korona Eszmeisége alapján! Természetesen ez mellett nem lehet elhanyagolni a már megkezdett programokat - sorozatokat, annál is inkább, hogy aki velünk akar tartani, hajlandó támogatni az Alkotmányozó Nemzetgyűlés összehívására irányuló törekvéseinket, az lássa, hogy a háttérben komoly munka folyik, amiből az világlik ki az egyszerű ember számára, hogy igenis - mégis lehet másképp - lehet váltani - lehet változtatni! Ezen programok mentén folyhatna a felvilágosító munka, közben aki úgy gondolja egyetért céljainkkal, aláírásával azt megerősítheti!

 

Ha össze tudunk gyűjteni annyi aláírást, hogy ez alapján összeüljön az Alkotmányozó Nemzetgyűlés (2,5 millió aláírással ez már megtörténhet), akkor mielőbb Tegyünk Együtt Hazánk Sorsának Jobbra Fordításáért! 


A politikai pártok nem akarják a változást, mert nekik így kényelmes, mert nekik így jó! Mert amíg a Nép meg van osztva két táborra, addig azt csinálnak vele, amit akarnak. De abban a percben, amikor a Nép egyet akar, már nem tudnak mit kezdeni vele! Nekünk ez a feladatunk, hogy eggyé kovácsoljuk Nemzetünket! Azt hiszem ennél nemesebb feladat nem is kell, és nincs is!


Hát kedves barátaim, honfitársaim ennek megvalósításához szeretném kérni támogatásotokat, segítségeteket, illetve arra kérnélek benneteket, és kérném a többi szervezet aktivistáit, hogy együtt valósítsuk meg a leírtakat. Illetve várom az építő jellegű - segítő kritikákat!

 

Tegyünk Együtt Hazánk Sorsának Jobbra Fordításáért!
Mert Együtt Győzni Tudunk és Felépítjük Igaz Országunkat!


Vecsei József, Bonyhád, 2007. 07. 24. azigazorszagert@atw.hu
 

Ui: természetesen amennyiben pozitív fogadtatásra talál a téma, úgy a következő lépésekről is szót kell ejteni. Pl.: ami nagyon fontos ! az aláírásgyűjtő ív előkészítése - tartalmának - megfogalmazása, hogy pontosan mi kerüljön rá!   / ebben kérhetnénk segítséget a hozzáértő emberektől - Szervezetektől, hogy közös akarat - megfogalmazás kerüljön rá!

      A különböző megalakult szervezetekkel felvenni a kapcsolatot, megbeszélni velük a lebonyolítás menetét leegyeztetni velük is, illetve, hogy egyáltalán érdekli - e őket a dolog ?

       Az aláírásgyűjtő ívek készülhetnének: egy ugyanazon tartalommal, viszont a lábjegyzetbe kiírni hogy melyik szerveződéshez tartozik az aláírásgyűjtést végző személy. Ez arra is jó lenne, hogy az aláírásgyűjtés befejeztével fehéren - feketén látni lehetne kinek - kinek mekkora a támogatottsága, illetve ki mennyit dolgozott az igaz ügyért. Ugyan ezt megtehetik a meglévő - hatalmon lévő pártok is.

       Méressék meg magukat, szálljanak ringbe! A "Demokrácia" annak gyakorlása nekik sem árthat!

Aztán majd ha célt értünk a támogatottság arányában lehetne a / beleszólás / szavazatok aránya !

Ezáltal aztán mielőtt bármi történne a rég óhajtott "Demokrácia" javára máris rúgtunk egy gólt, a nagyobb támogatottság nagyobb beleszólás elve alapján !

Úgy gondolom el kell kezdeni, aztán majd menet közben meglátjuk ki akarja a Népet "Demokratikus" úton irányítani ?

És ki akarja továbbra is "Diktatórikus" eszközökkel!

Tessék "egységes" aláírásgyűjtő ívet kérni, a lábjegyzetekben feltüntetni a megfelelő szervezet nevét, és kikérni a Nép véleményét!

 

      vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                    vissza a felhívások anyaga keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

 

Szőnyi Bartalos Mária

Magyarország

 

 FELSZÓLÍTOM ORBÁN VIKTORT, A MAGYAR EMBERT!

 

 Felszólítom Orbán Viktort, a  magyar embert, hogy jelen társadalmi káoszban helyezze háttérbe politikai hovatartozását és, mint a hazánk egyik karizmatikus vezéregyénisége, álljon a néptömegek élére és vezesse ki a káoszból a magyar népet függetlenül attól, hogy mit szól ehhez az Európai Unió és az egész világ!

Amennyiben ezt nem teszi meg, minden beszéde feleslegessé válik a magyar nép számára, mert ma, nem elég csak egy párt vezéregyéniségének szerepét eljátszva azt mondani, hogy a többi a nép dolga.

 

Minden népnek a káoszból kivezető úthoz vezérre volt, van és lesz szüksége.

 

Amennyiben ön ezt a vezérszerepet nem vállalja fel, mert alkalmatlannak érzi magát rá, vagy csak pártérdekeket tud képviselni, és az egész hazáét, az egész magyarságét nem, akkor ne akadályozza meg, hogy más, önnél alkalmasabbnak vélt személyiség, vezéregyéniség megtegye, hanem - ha tetszik önnek, ha nem egy másik vezéregyéniség személye - segítse őt a káoszból kivezető útján hazánk és a magyarság érdekében!

 

Komárom - Szőny, 2007. július 5.

 

      vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                    vissza a felhívások anyaga keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

Szőnyi Bartalos Mária

Magyarország

 

MINDEN SZINTRŐL HÍVJÁTOK VISSZA A JELENLEGI KORMÁNY KÉPVISELŐIT !

 

Lelketlen álméltóság szorult beléjük, amelynek következtében méltatlanná váltak arra is, hogy Isten nevét a szájukra vegyék. Becstelen dolog átverni a saját nemzetet korlátokat állítva a nép életének biztonsága elé. Ugye, ismeretes mindenki előtt, hogy aki korlátokat állít mások elé, az önmaga

sem lehet többé szabad ember? Összefonódásukba belegabalyodva már önmaguk foglyai, és egymásnak kíméletlen, kegyetlen börtönőrei.

Nincs idejük az ország és a nép gondjaival foglalkozni, mert számon kell tartaniuk, hogy kinek, hol,

mit, hogyan, miért mondtak. Annyit és annyiszor beszéltek már mellé, de annyiszor és annyi helyen

nem mondtak igazat, hogy már ők, maguk sem tudják követni hazugságaikat. Ezért könnyen rajta kaphatók.

Esetükben már régen nem ideológiákról van szó, hanem begyűrűzött hazugságspirálról, ami már csak rombolni képes és alkalmatlanná tesz egytől-egyig minden baloldali kormányképviselőt a helyi és az országos vezetésre. Mert önmaguk belső rombolását is elvégzik, ami most zajlik.

 

Ezért mondom, hogy hívjátok vissza az összes baloldali képviselőt, minisztert!

A miniszterelnök pedig mondjon le.

  

Velük szemben bizalmatlansági indítványt kezdeményezhet bármely választó állampolgár még akkor is, vagy annál inkább, ha erre nincs törvény. Mert amit törvény nem tilt, nem szabályoz, az megtehető az állampolgároknak is.

 

Mivel a társadalombiztosítás (egészség-és nyugdíj járulék) befizetett összege nem az állam tulajdona, hanem mind azoké, akik bérükből vagy munkaadóként azt befizették, ráadásul másodszor kísérlik

meg ezen befizetéseket elsikkasztani kormányszinten, mintha csak az állam pénze lenne, s ezáltal most már az élethez való jogainkban is korlátoznak a legalacsonyabb szintű baloldali képviselőtől kezdve a legmagasabb szintű baloldali képviselőig tudatosan, megkárosítva mindenkit, ezért fontos minden szintről visszahívni minden baloldali képviselőt, megvonva tőlük a bizalmat.

Milyen jogon és milyen alapon verte szét a kormány az egészségügyet, az oktatást; akarja szétverni a társadalombiztosítást, és akarja létezésünket, de a jövő nemzedék létezését is kockára tenni, életképességünktől, élethez való jogunktól megfosztani, amikor nem kapott felhatalmazást a

választóktól erre?

 

Amennyiben nem hajlandók a baloldali helyi és országos képviselők, és vezetők, a miniszterek és a miniszterelnök megválni státuszuktól, akkor én ezennel követelem a több évtized alatt befizetett

nyugdíj és egészségbiztosítási járulékom visszatérítését egy összegben, kamatostól, azonnal. Ezt, megteheti mindenki!

Még mielőtt a többiztosítós rendszert bevezetnék….

 

Komárom-Szőny, 2007. július 5.

 

      vissza az oldal tetejére >>>                                                                                                                    vissza a felhívások anyaga keresőbe >>>

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

 

 

Bonyhád, 2007-03-04. 

 

 Ismét Felhívás a továbblépésre!

  

Többször más fórumon - formában sokszor elhangzott már !

Csak szervezetten, csak fegyelmezetten, csak együtt és sokan csak a Demokrácia keretein belül! 

Hogy tudunk sokan lenni ? És honnan tudjuk, hogy már sokan vagyunk ? És honnan tudjuk, hogy már elegen vagyunk ?  Ha már rájövünk, hogy  sohasem  vagyunk elegen ! .....   

Sok esett már arról, hogy valamilyen formában ki kell találni a meglévő létszámot, regisztrálni - számba   venni amit ezután lehet bővíteni mert tudomásul kell venni leirt létszám nélkül nincs " HADSEREG "

Mert csak leirt, " igazolt " létszámmal tudunk hivatkozni nagyságunkra erőnkre!

Mert a létszám mutatja az erő nagyságát!

Ezzel érvelni csak úgy tudunk ha leírjuk, és ha kell meg tudjuk mutatni!

Mert ha nincs leirt létszám, kinek mondjuk el, hogy hányan vagyunk ? 

sokan.... mint a Sánta Ferenc " Sokan voltunk " novellájában, és akkor jól megmosolyognak.

A Szervezet útjára indítására azért is szükség van, hogy legyen hova csatlakozni a csatlakozni szándékozóknak, láthassák, hogy van egy erős összetartó bázis, akire számíthatnak, ahonnan támogatást remélhetnek, lássák, hogy komoly szervezett munka folyik, hogy ide érdemes csatlakozni!

 

A szervezett komoly erő láttán az újonnan érkezők bízni fognak abban,

hogy ebből a mozgalomból lesz valami!!!

Erőt sugározni, sugallni csak meglévő működő szervezet tud!

Ha azt mondjuk majd lesz szervezet, azt mondják majd ha lesz belépnek - támogatnak!

 

Ezért hivatalossá kell tenni mozgalmunkat.

 

Erre javasolnám a  "SZÖVETSÉG AZ IGAZ ORSZÁGÉRT" mint polgárjogi mozgalmat, bejegyeztetni!

Szervezeti formának javaslom a "szervezetek" címszó alatt megfogalmazottakat!

 

Első körben természetesen a most is velünk dolgozó létszámot kell számba venni, vagyis felépíteni a szervezetet, ebből kell kijelölni a koordinátorokat - városi - megyei - régiós megbízottakat! 

 

( Majd aztán ha ezzel meg vagyunk, akkor ennek a már meglévő szervezetnek ki kell munkálni,

hogy milyen mód - út vezet az országos szervezet kiépítéséhez - létszámunk növeléséhez.

 

Várom javaslataitokat, építő kritikátokat, véleményeteket, akik már a 

" SZÖVETSÉG AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "

soraiban munkálkodtok, és aki egyet tud érteni a jelszóval.

Kezdjük el együtt építeni a

" DEMOKRÁCIÁT "

A szervezet felépítéséhez és működéséhez fontos, hogy előbb mi szervező - szeptember 17 - óta kitartó emberek tudjunk együtt dolgozni! De ahhoz az kell, hogy példát mutassunk azoknak az embereknek

akiket később magunk mellé akarunk állítani! De ehhez az kell, hogy mindenki a saját, vagy vélt igazából engedjen egy keveset! De ehhez az kell, hogy megmutassuk, mint annyiszor  a történelem során nagyjaink, elődeink, dédapáink, hogy a nemes cél érdekébe össze kell,  és össze lehet fogni!

Csak le kell küzdenünk saját büszkeségünk! Ezt annál inkább meg kell tennünk,

mert csak így kaphatjuk vissza évszázadokon át féltve őrzött nemzeti kincsünket, 

Nemzeti büszkeségünket, " IGAZ  ORSZÁGUNKAT " ! 

 

 

Tegyünk Együtt Hazánk Sorsának Jobbra Fordításáért!

 

Mert Együtt Győzni Tudunk és Felépítjük Igaz Országunkat!

 

" AZ IGAZ ORSZÁGÉRT "  csapata