Bekecsi Görög Katolikus Egyházközség
Látogatók
010097
Mai látogatók : 8

Templombúcsú – 2022

Temlombúcsú plakát 2

Karácsonyi istentiszteleti rend

20201224

Bekecsi örömhír – 2020 Karácsony

Megjelent a bekecsi örömhír legújabb száma. Ide kattintva letölthető.

Ünnepi készület

Krisztus közöttünk! Van és lesz!
Kedves jó Testvéreim!

1. Közeledik Urunk földi születésének nagy ünnepe. A negyven napos böjt utolsó napjai következnek. Igyekezzünk megtartani a böjt minden napját jó szívvel és buzgón felajánlva áldozatunkat Istennek. (Ősi hagyományunk szerint húsételeket és ha meg tudjuk tartani, tejtermékeket nem fogyasztunk e napokban). Szenteste szigorú böjti nap – mint a nagypéntek – igyekezzünk lehetőségeink szerint megtartani a böjtöt, de ne csak testileg, hanem főként lelkileg: bűnbánat és imádság, az irgalmasság tettei és az elcsendesedés által.

2. Az ünnepekre a bűnbánat szentségével (gyónás) készülünk, ami: második keresztség! Éljünk a gyónási lehetőséggel, hiszen Krisztushoz járulunk, aki az őszinte bűnbánók életét megújítja és megszenteli. Nélküle nem szabadulhatunk meg életünk terheitől és gyarlóságaitól. Ne féljünk, hanem bízzuk Őrá életünket!

Gyóntatás lesz a héten:
péntek – du. 5 óra
szombat – du. 1/2 5 óra (vecsernye előtt)
vasárnap – de. 1/2 10 óra (liturgia előtt)
Karácsony hetében is lehet minden nap gyónáshoz járulni.

3. Szombaton du. 2-kor tartjuk a templomunk rendbetételét és karácsonyi díszítését, kérem, hogy aki tud, jöjjön segíteni. Inkább többen legyünk, mint kevesebben. Előre is köszönet a szolgálatért.

4. Karácsony ünnepi napjaiban nyitva vannak templomaink, a járványügyi előírásokra igyekezzünk odafigyelni, ámde ne féljünk, mert Krisztushoz járulunk. Testében és Vérében részesülünk, ami a bűnök bocsánata és a halál eltörlése. Az áldozásban van minden betegségeink gyógyulása. Akkor kellene inkább félnünk, ha nem vehetnénk részt a szent liturgián és nem részesülhetnénk az Úr Testében és Vérében. Aki nem tud idős kora vagy betegség vagy aggodalmak miatt eljönni az ünnep nagy napján, az jöjjön az ünnep többi napjain templomba, amikor kevesebben gyűlünk össze.

5. Jelen időben se felejtsük el, hogy Egyházunk imádkozik a Liturgián minden tagjairól, élőkről és halottakról. Különösképen megemlékezünk most a betegekről és fáradozókról (orvosok, ápolók stb.), akiknek Isten irgalmát kérjük. Hitünk szerint, akiről megemlékezünk az oltárasztal előtt, azokról Krisztus is megemlékezik Országában.
Imádkozzunk egymásért mindnyájan!

Áldott adventi időt, kitartást és imádságos készületet kívánok az ünnepre:

Szabó Roland bekecsi pap

Gyászhír

Kedves jó Testvéreim!
Megrendülve hallottuk, hogy elköltözött a földi “árnyékvilágból” Ivancsó József testvérünk, akit szombat éjjel szólított magához irgalmas Istenünk. Gyónás és a betegek olajkenetével megerősödve és imádsággal készülve léphetett az Úr színe elé.

Jóska bácsi húsz éven át volt egyház tanácsunk tagja, és utóbb egyházközségünk alelnöke is. Feleségével, Margóval mindig jelen voltak a templomban, szívvel-lélekkel vettek részt imádságainkban és bekapcsolódtak egyházközségünk életének minden részébe.

Hálásan emlékezünk meg szolgálatairól, adományairól, szeretetteljes mivoltáról és az egyszerűségéről, mellyel köztünk élt. A 37-es főút túloldalán található a gyönyörű faragott kereszt, amelyet szeretetből állítottak Krisztus Urunk és Istenünk tiszteletére és emlékezetére.
Legyen örök az ő emléke Krisztusnál, az élet Uránál. Imádkozzunk érte és gyászoló szeretteiért!

A temetés napján (péntek) és vasárnap is megemlékezünk elhunyt testvérünkről a Szent Liturgián.
“Boldog nyugalmat és örök emléket!”

Krisztus közöttünk!
Van és lesz!

Áldott karácsonyi böjtöt kívánva: Szabó Roland p.

Bekecsi örömhír – 2020 Templombúcsú

Megjelent a bekecsi örömhír legújabb száma. Ide kattintva letölthető.

Templombúcsú meghívó

Kiadvány1a

Bekecsi örömhír – 2020 Kisboldogasszony

Megjelent a bekecsi örömhír legújabb száma. Ide kattintva letölthető.

Krisztus feltámadt!

Szeretettel hirdetem a püspök atya által elrendelt tudnivalókat!
Mostani vasárnaptól nyilvános Szent Liturgiákat (de. 10 óra) végezhetünk az egyházmegye templomaiban. Fontos tudnivalók.
1. 65 évnél idősebbeket még nem hívjuk a templomba, az egészségük megóvása érdekében.
2. A templomban minden második padot üresen hagyjuk és a nem egy családba tartozók ne üljenek egymás mellé. A kórusra is fel lehet menni, ha “sokan” lennénk. Kerüljük a kézfogást, kontaktust stb.
3. Lehet szájvédőt használni a templomban, ezzel is vigyázhatunk egymásra.
4. Aki nem tudott bűnbánat szentségéhez járulni, azt szeretettel hívom a következő hetekben pünkösdig legkésőbb végezzük el szent gyónásunkat. A húsvéti időszak a szent áldozásban való részesülés áldott ideje. A szent Eucharisztia vétele által válunk keresztényekké, krisztusi emberekké.
5. Legfőbb erőforrásunk és életünk középpontja a Szent Liturgia, igyekezzünk arra felkészülve és azon szívvel-lélekkel részt venni lehetőségeink szerint.
A korábban leírt rendlekzések a gyóntatásról, az áldoztatásról, betegek látogatásáról érvényben maradnak.

Vasárnap (máj. 10.) du. 6-kor kis vízszentelést végzünk a templomban, főként a betegeinkért imádkozunk helyi és világ viszonylatban is.

Imádkozzunk súlyos beteg testvéreinkért: Irén (Bodnárné), Magdolna, (Tassiné), Etelka (Kocsisné) testvéreinkért és egyházközségünk többi betegeiért. vannak még néhányan.

A keresztény ember nem retteg a nehéz időszakban, hanem gyengeségeit, félelmeit és bűneit is Isten színe elé viszi és kéri irgalmát.

A feltámadás öröme és fénye eszünkbe juttatja gyengeségünket és gyarlóságunkat. Tartsunk bűnbánatot és imádkozzunk naponta szívünkből Urunkhoz! Olvassuk a zsoltárok könyvét és a szent evangéliumot. Higgyünk feltámadt Urunk élő és átható jelenlétében, aki szól hozzánk:
“Békesség mindnyájatoknak!”
Valóban feltámadt az Úr!
Szabó Roland a.

Bekecsi örömhír – 2020 Húsvét

Megjelent a bekecsi örömhír legújabb száma. Ide kattintva letölthető.

2024. április
H K S C P S V
« okt    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930