Sütemények Édességek

  Aprósütemények
  Desszert
  Kelt Tészták
  Sós Sütemények
  Tea Sütemények
  Torták


Aprósütemények


Aprósütemény 1

Hozzávalók:
60 dg liszt
15 dg margarin
10 dg kristály cukor
15 dg porcukor
2 egész tojás
reszelt citromhéj, citromlé
kávés kanál fahéj
késhegynyi szódabikarbóna
4 evőkanál méz

A lisztet, margarint, egy egész tojást és egy sárgáját, kristály cukrot, fahéjat, citromhéjat, mézet a szódabikarbónával összedolgozzuk annyi citromlével, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, tetszőleges formákat szaggatunk. Kizsírozott tepsibe rakjuk, takarék lángon sütjük. A tojásfehérjét a porcukorral, 3 csepp citromlével addig kavarjuk, míg a cukor feloldódik benne. Ezzel díszítjük a süteményeket. Másnapra puhul meg.



Aprósütemény 2

Hozzávalók:
50 dg liszt
25 dg margarin
1 citrom reszelt héja és leve
15 dg cukor
1 vanilliáscukor
pár csepp rum
2 tojás
késhegynyi sütőpor
evőkanál kakaó
tetszés szerinti aroma
gyümölcsíz, mazsola, dió
zsiradék a tepsi kenéséhez

A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, vanilliáscukrot, pár csepp rumot, 2 tojást, sütőport, a citrom reszelt héját és levét. Jól összedolgozzuk. 3 részre osztjuk. 1 részt így hagyunk a második részt kakaóval, a harmadikat aromával ízesítjük. A zsírozott sütőlemezre tetszés szerinti formákat nyomunk és tetszés szerint díszítjük a gyümölcsízzel, mazsolával vagy dióval. Közepesen meleg sütőben sütjük. Lezárva sokáig eláll.




Vissza