Sütemények Édességek

  Aprósütemények
  Desszert
  Kelt Tészták
  Sós Sütemények
  Tea Sütemények
  Torták


Sós Sütemények

Sósperec 1

Jó búzalisztbol, kevés élesztobol, sóból és vízbol kemény tésztát gyúrunk. Ebbol a perechez szükséges darabokat szakítunk el, melyet pihenés után pereccé formálunk. Míg a pereceket formáljuk, addig egy katlanban vizet forralunk, mely vízbe egy kevés sót teszünk. A forró víz mellé egy másik lapos edényben hideg vizet készítünk. A megformált pereceket bedobjuk a lassan forró vízbe, ahol ezek lesülyednek, de nemsokára ismét a víz felszínére kerülnek. Egy lyukas nagy lapos kanállal kihalásszuk ezeket a forró vízbol és az odakészített hideg vízbe dobjuk. Egy pár perc múlva onnan is kiszedjük a pereceket és száraz kendokre rakjuk. Ezután meleg kemencében kisütjük.




Vissza