Kertvezető választás

Januárban új kertvezetőt választott a kispesti kertközösség, ez már korábban tisztázott helyzet volt, hogy én csak egy évig vállalom a kertvezetést, utána a közösségnek kell kiemelnie magából a következő kertvezetőt. Az első év sikerei, egyéni ambíciók és más okok miatt élesebb verseny alakult ki a vezetőválasztás körül, mint vártam. Néhányan alkalmasnak gondolták magukat vezetőnek, a többség viszont szeretett volna minél előbb túlesni a választási hercehurcán. Ők leginkább már a tavaszt várják.

hajni

A választási nap előtti időszakban természetesen sok szó esett a levelezésben a lehetséges jelöltekről, a szavazás módjáról, volt felvetés, hogy például ragaszkodjunk a 2/3-s megerősítettséghez, ami azért mégiscsak abszurd, tökéletes túldimenzionálása a kertnek és a kertdemokráciának. Még egy Köztársasági Elnök választáshoz is elég az egyszerű többség, miért kéne a kertvezetőt kétharmados többséggel megválasztani?!

A szavazásnál nem szerepeltem jól, félig meddig nekem kellett volna levezetnem, moderálom a szavazást, de nagyon elcsúsztam egy mellékvitán, félreértettem helyzeteket. És ekkor következett be egy nagyon érdekes jelenet, a közösség önmagától hozott egy olyan kompromisszumos és bölcs döntést, amellyel az egész választási hercehurca kényelmetlenségét megszüntették, és egy csapásra megválasztották a lehető legjobb jelöltet, Hajnit. Én magam leragadtam a saját magam által kitalált kertvezető ideálnál, és nem vettem észre a közösség hangulatváltását, de kijavították a hibámat, öngyógyításba fogtak és jól döntöttek. Ez volt az egészben a legszebb.

Hajni egy fiatal, okos, nagyon tempós, szókimondó, nem túl sokat lelkiző vezető lesz, aki ki fogja tudni osztani a feladatokat, össze fogja tartani a közösséget, nagyon jó vezetője lesz a kertnek.

Támogatni fogja egy koordinációs csapat, természetesen nem minden az ő munkája. Hiszem azt, hogy az idei szezon sokkal jobb lesz, mint az előz volt, Hajni pedig jobb vezetője lesz a közösségnek, mint én voltam. Ez volt az eredeti cél, létrehozni szomszédsági közösségeket a kertek által, megtalálni a helyi demokrácia gyakorlásának terepét, a kertközösségek által.

Szóval tök jól mennek az Első Kis-Pesti Kert ügyei.

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>