Első Nemzetközi Konyhakerti Nap az Első Kis-Pesti Kertben

 

Egy szép napos reggel nyüzsgő hangyabolyként láttunk neki – az Első Kis-Pesti Kert minden kertésze és résztvevői – az Irányi Dániel és a Bem utca sarkán, hogy elindítsunk egy szép kezdeményezést.

Rengeteg kíváncsisággal és szeretettel neki is láttunk a napnak.

Magyarországon elsőként kiskertünk kertészeivel, Kispest Önkormányzatával és a Városi Kertek Egyesülettel karöltve belevágtunk egy szép nemzetközi kezdeményezésbe.

Nemzetközi Konyhakerti Napot tartottunk a kert körül, a kertben.

Ezen a napon a világon mindenütt, évente augusztus 4. vasárnapján számos ország, számos városában összejönnek az emberek, családjaikkal, barátaikkal és a helyi közösségekkel, hogy a saját lehetőségeikhez mérten megismertessék az érdeklődőkkel a kertészkedés örömeit és a konyhakertben termett zöldségek felhasználhatóságának sokszínűségét.

A rendezvényen a család minden tagjának készültünk meglepetéssel! Mindenki talált magának nagyszámú érdekességet.

Volt kerttúra, vezetéssel az ágyások között, zöldség-kincs kereső felfedezés és kuckó gyerekeknek, zöld szervezetek bemutatkozása, kellemes zene, kóstolók és receptjeik, valamint Nick Árpi – egyik kiskertészünk -, Kispest erőművésze, Guinness-rekorder is elkápráztatott mindannyiunkat erőpróbáival, amelyeken Mi magunk is helyt álltunk… kisebb-nagyobb sikerekkel!

Meglepetésvendégként pedig Bálint Gazda is ellátogatott Hozzánk, kedves feleségével a Konyhakerti napra. Méltatta a kertet, a hozzáállást és mégtöbb ehhez hasonló akciót kívánt nekünk.

Reméljük lesz még folyatatása is, és sok hasonló kezdeményezés indul útnak e rendezvény kapcsán.

Néhány kép az eseményről:
https://plus.google.com/u/0/photos/107278512232515036886/albums/5916914076170244849

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>