|
A pontos idő:
TÜKÖRTOJÁS A feltört tojásokat egyenként csúsztasd a forró vajra vagy olajra! A sárgájuk maradjon egyben! Csak a fehérjét sózd, vagy borsozd, mert a sárgája attól elveszti a fényét. (Zsiradék nélkül is sütheted, ha az edény aljára egy félujjnyi gyengén ecetes vizet öntesz, s amikor forr, ebbe csúsztatod a tojásokat.)
RÁNTOTTA A feltört tojásokat sózd, majd villával keverd habosra, s forró zsiradékon sűrűn kevergetve hirtelen süsd meg. Sokféleképpen gazdagíthatod.
HABART TOJÁS A feltört tojásokat sózd, adj hozzá tejet (esetleg tejfölt, tejszínt, vagy olvasztott vajat) fűszerezd ízlés szerint, s keverd habosra. Lassú tűzön, vajon vagy margarinon, olykor kevergetve süsd.
OMLETT (LEPÉNY) A feltört tojásokhoz adj sót, tejet (esetleg tejszínt, tejfölt, sajtot, apróra vágott zöldség- vagy húsfélét), jól habard össze, s forró zsiradékon süsd meg az egyik oldalán. (Akkor jó, ha megszúrod, s nem ragad rá a villára.) Félbehajtva és esetleg megtöltve tálalhatod. (Ha az omlett mindkét oldalát pirosra sütöd, akkor lepény a neve.) Sokféleképpen gazdagíthatod.
Ez a lap az omlett oldala. |
E-mail : |
![]() |