|
A pontos idő:
KIADÓSAN Végy személyenként 2 tojást, 2 dkg füstölt szalonnát, egy fél zsemlét és pirospaprikát. A zsemlét és a szalonnát vágd kis kockákra, az utóbbit olvaszd ki egy serpenyőben. A forró zsírban pirítsd meg a zsemlekockákat, majd add hozzá a tojásokat. A végén hintsd meg a paprikával, a sózást pótolja a szalonna íze.
PARASZTOSAN Személyenként végy 2 tojást, fél fej vöröshagymát, 4-5 dkg füstölt szalonnát, 15 dkg krumplit. Az apróra vágott szalonnát olvaszd ki, s a forró zsírban pirítsd meg a kis kockákra vágot burgonyát és a vékonyra szeletelt vöröshagymát. Amikor a krumpli már puha, sózt, hintsd meg pirospaprikával és öntsd rá a tojást.
KÁPOSZTÁVAL Számíts személyenként 2 tojást, 2 krumplit, 10-15 dkg savanyú káposztát , 1 csapott evőkanál zsírt és egy kanál tejfölt. A burgonyát főzd meg héjában, hámozd meg és vágd vékony szeletekre. A zsíron süsd pirosra a krumplit, majd tedd rá a lecsorgatott káposztát és ezeket néhány percig pirítsd együtt. Majd öntsd rá a tejföllel elkevert, gyengén sózott tojást.
MAGYAROSAN 3-4 személyre számíts 8 tojást, 5 dkg húsos, füstölt szalonnát, 10 dkg debreceni kolbászt, 1 közepes fej vöröshagymát, 2 zöldpaprikát, 2 paradicsomot, egy késhegyni pirospaprikát, fél dl tejet és sót. A felkockázott szalonnát pirítsd üvegesre, fonnyaszd meg a zsírján a kockára vágott hagymát, szórd meg pirospaprikával, majd dobd rá a kicsumázott és felkarikázott zöldpaprikát, a felszeletelt kolbászt, valamint a hámozott, majd cikkekre vágott paradicsomot. Hintsd meg egy kis sóval, majd fedd le, s amikor a paprika már félig megpuhult, a fedőt levéve, lassan süsd el a levét. A tojásokat a tejjel és egy kis sóval habard el, majd lazán keverve add az eddigiekhez. Ha rezgősre sütöd, akkor a legjobb.
HAGYMÁS TOJÁS (Ájer lájber cibelesz) Hozzávalók: 4 kemény tojás, 2 nagy fej hagyma, 2 evőkanál libazsír, l csirkemáj, l kanál só, kevés törött bors. A tojást apró kockákra vágjuk vagy sajtreszelőn lereszeljük. A zsírban megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd belerakjuk a kóserított, összetört csirkemájat. Amikor a máj megsült, levesszük a tűzről, és jól összekeverjük a tojással. Tálba tesszük, uborkával, paradicsommal díszítjük.
Kolbászos rántotta : 8 tojás főtt kolbász só bors 2 evőkanák olaj Húzzuk le a kolbász bőrét, és szeleteljük fel vékonny karikákra. Forgassuk meg egy kevés olajban hogy mind a két felük szépen megpiruljon. Verjük fel a tojást, kevés sóvl borssal ízesítsük, és öntsük rá a kolbászra. Tálalás:kiterítve tegyük a tányérra, körítésül adjunk hozzá héjában főtt burgonyát és sóval, borssal ízesített tejszínt, melynek tetejére kevés metélőhagymát szórunk.
Szalonnás rántotta : 8 tojás 1 nagyobb gyöngyhagyma 1 vastag szelet füstölt szalonna só, bors 3 dkg maragarin. Pirítsuk meg az apróra vágott szalonnát és a hagymát a serpenyőben de vigyázzunk, nehogy túl kemény legyen. Verjük fel a tojást, kevés sóval és borssal ízesítsük és öntsük rá a pirított szalonnára. Hirtelen süssük. Tálalás: kiterítve tegyük tányérra, és tegyünk melléje feldarabolt aszalt szilvát és csíkokra vágott húsos császárszalonnát.
Ez a lap az omlett oldala. |
E-mail : |
![]() |