Tepsis krumpli Ez az étel nagyon gyorsan és nagyon finomra elkészíthető, a lényeg az, hogy finom füstölt árut kapjunk hozzá. Hozzávalók Húsok: 20 dkg igazi jó
húsos füstölt szalonna, 20 dkg finom füstölt
kolbász Zöldségek:két-három fej
hagyma, 1 kg krumpli Elkészítés: A füstölt szalonnát vékony szeletekre feldaraboljuk. A kolbászt felkarikázzuk. A hagymát karikákra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, uborkaszeletelőn leszeleteljük. Ha újkrumpliból készítjük, akkor nem uborkaszeletelőn szeleteljük le, hanem vékony, kb. fél-egy centis karikákra vágjuk. Egy tepsit kizsírozunk, belerétegezzük a krumplit közé egy kevés szalonnát, és kevés hagymát, kolbászt teszünk. A krumpli tetejére tesszük megmaradt hagymát, kolbászt és szalonnát. Alufóliával lefedjük, és sütőbe, közepes lángra tesszük. Amikor félig megsült, kivesszük, rákenjük a tejfölt, és a sütőben addig sütjük, amíg a tejföl teteje kissé megpirult, és a krumpli is megsült. Kovászolt uborkával, vagy uborkasalátával tálaljuk. Nagyon finom, különleges ízű, laktatós és könnyen elkészíthető étel. Felmelegítve sem veszít az ízéből. Hűtőbe eltéve, még másnap is fogyasztható. Ha a maradékot másnap lábosban felmelegítjük, ráütünk két-három tojást, és azzal átsütjük, nagyon finom reggelit készíthetünk belőle. © 2009-2016 Kaszás Csaba |