Kezdőlap
Betyár krumpli
Hús krumplival

Rakott krumpli
Tepsis csirkecomb

 

 

Tepsis krumpli

Ez az étel nagyon gyorsan és nagyon finomra elkészíthető, a lényeg az, hogy finom füstölt árut kapjunk hozzá.

Hozzávalók

Húsok: 20 dkg igazi jó húsos füstölt szalonna, 20 dkg finom füstölt kolbász Zöldségek:két-három fej hagyma, 1 kg krumpli
Egyéb:egy evőkanál zsír, só, 4 dl tejföl

Elkészítés:

A füstölt szalonnát vékony szeletekre feldaraboljuk. A kolbászt felkarikázzuk. A hagymát karikákra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, uborkaszeletelőn leszeleteljük. Ha újkrumpliból készítjük, akkor nem uborkaszeletelőn szeleteljük le, hanem vékony, kb. fél-egy centis karikákra vágjuk.

Egy tepsit kizsírozunk, belerétegezzük a krumplit közé egy kevés szalonnát, és kevés hagymát, kolbászt teszünk. A krumpli tetejére tesszük megmaradt hagymát, kolbászt és szalonnát. Alufóliával lefedjük, és sütőbe, közepes lángra tesszük. Amikor félig megsült, kivesszük, rákenjük a tejfölt, és a sütőben addig sütjük, amíg a tejföl teteje kissé megpirult, és a krumpli is megsült.

Kovászolt uborkával, vagy uborkasalátával tálaljuk. Nagyon finom, különleges ízű, laktatós és könnyen elkészíthető étel. Felmelegítve sem veszít az ízéből. Hűtőbe eltéve, még másnap is fogyasztható. Ha a maradékot másnap lábosban felmelegítjük, ráütünk két-három tojást, és azzal átsütjük, nagyon finom reggelit készíthetünk belőle.

© 2009-2016 Kaszás Csaba