Kezdőlap
Pacalpörkölt
Birkapörkölt
Malacpörkölt
Nyúlpaprikás

 

 

 

Marhapörkölt
Marhapörkölt
1 kg lábszár, vagy nyaka, 5 dkg zsír, vagy olaj, 3 nagy fej hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál házi paprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, só.
A zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott húst. Sózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a pirospaprikát és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom. (vizet csak szükség esetén és nagyon keveset teszek bele). Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát.
Marhapörkölt fiatal bikából
1 kg lábszár, 10 dkg füstölt szalonna, 5 dkg zsír, 3 nagy fej hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál házi paprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 babérlevél, só, száraz vörösbor.
A zsírban kiolvasztom a felszeletelt szalonnát, majd aranysárgára pirítom rajta az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott húst. Sózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a pirospaprikát. Beleteszem a babérlevelet és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom. (fél deci bornál többe soha nem teszek bele). Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát. Puha kenyérrel tálalom.
Marhapörkölt bográcsban
1 kg lábszár, 5 dkg zsír, vagy olaj, 2-3 nagy fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2-3 evőkanál házi paprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, köménymag, só.
A bogrács alján a zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott húst. Sózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a paprikát és egy kevés vizet. Rászórom a köménymagot és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom (fél deci víznél többet soha nem teszek bele). Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát.

Letöltés
© 2009-2016 Kaszás Csaba