|
Marhapörkölt
Marhapörkölt
1 kg lábszár, vagy nyaka, 5 dkg zsír, vagy olaj, 3 nagy fej hagyma, 5 gerezd
fokhagyma, 3 evőkanál házi paprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, só.
A zsírban aranysárgára pirítom az
apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a
felkockázott húst. Sózom, majd időnként
kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor
zsírjára sült rászórom a
pirospaprikát és állandóan ügyelve
arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom.
(vizet csak szükség esetén és nagyon keveset
teszek bele). Ekkor belekarikázom a paprikát, a
paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát.
Marhapörkölt fiatal bikából
1 kg lábszár, 10 dkg füstölt szalonna, 5 dkg zsír, 3 nagy fej hagyma,
5 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál házi paprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom,
1 babérlevél, só, száraz vörösbor.
A zsírban kiolvasztom a felszeletelt szalonnát, majd
aranysárgára pirítom rajta az apróra
vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott
húst. Sózom, majd időnként kevergetve saját
levében pörkölöm. Mikor zsírjára
sült rászórom a pirospaprikát. Beleteszem a
babérlevelet és állandóan ügyelve
arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom.
(fél deci bornál többe soha nem teszek bele). Ekkor
belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és
beleteszem a zúzott fokhagymát. Puha kenyérrel
tálalom.
Marhapörkölt bográcsban
1 kg lábszár, 5 dkg zsír, vagy olaj, 2-3 nagy fej hagyma, 2-3 gerezd
fokhagyma, 2-3 evőkanál házi paprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom,
köménymag, só.
A bogrács alján a zsírban
aranysárgára pirítom az apróra
vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott
húst. Sózom, majd időnként kevergetve saját
levében pörkölöm. Mikor zsírjára
sült rászórom a paprikát és egy
kevés vizet. Rászórom a köménymagot
és állandóan ügyelve arra, hogy le ne
égjen, félpuhára párolom (fél deci
víznél többet soha nem teszek bele). Ekkor
belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és
beleteszem a zúzott fokhagymát.
Letöltés
© 2009-2016
Kaszás Csaba
|