Kezdőlap
Pacalpörkölt
Birkapörkölt
Marhapörkölt
Malacpörkölt

 

 

Nyúlpaprikás

Hozzávalók:
1 kg nyúlcomb és lapocka
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg füstölt szalonna
1 dl tejföl
1 paradicsom
1 paprika
4-5 gerezd fokhagyma
2-3 szem borókabogyó
1 kis rozmaring
1 evőkanál fűszerpaprika
1 mokkáskanál egész kömény
Elkészítése:
A kockázott szalonnát zsírjára olvasztjuk, majd hozzádobjuk a szeletelt vöröshagymát. Amikor a hagyma üveges rátesszük az aprított paradicsomot és paprikát, megszórjuk az őrölt köménnyel, és alaposan átkeverjük. Meghintjük a fűszerpaprikával, majd beletesszük a nyúldarabokat. Elkeverjük, majd annyi vízzel engedjük fel, amennyi a húst éppen ellepi. Hozzádobjuk a borókát, a fokhagymát és a rozmaringot. Alacsony hőn 1,5 óráig (vagy amíg meg nem puhul) rotyogtatjuk. Ekkor kivesszük a nyúldarabokat, és a szaftot tejföllel dúsítjuk. A húst a tejfölös szaftba vissza téve még egyszer felforraljuk, majd finom vajas galuskával és fokhagymás uborkasalátával tálaljuk.

Letöltés

© 2009-2016 Kaszás Csaba