|
Nyúlpaprikás

Hozzávalók:
1 kg nyúlcomb és lapocka
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg füstölt szalonna
1 dl tejföl
1 paradicsom
1 paprika
4-5 gerezd fokhagyma
2-3 szem borókabogyó
1 kis rozmaring
1 evőkanál fűszerpaprika
1 mokkáskanál egész kömény
Elkészítése:
A kockázott szalonnát zsírjára olvasztjuk,
majd hozzádobjuk a szeletelt vöröshagymát.
Amikor a hagyma üveges rátesszük az aprított
paradicsomot és paprikát, megszórjuk az őrölt
köménnyel, és alaposan átkeverjük.
Meghintjük a fűszerpaprikával, majd beletesszük a
nyúldarabokat. Elkeverjük, majd annyi vízzel
engedjük fel, amennyi a húst éppen ellepi.
Hozzádobjuk a borókát, a fokhagymát
és a rozmaringot. Alacsony hőn 1,5 óráig (vagy
amíg meg nem puhul) rotyogtatjuk. Ekkor kivesszük a
nyúldarabokat, és a szaftot tejföllel
dúsítjuk. A húst a tejfölös szaftba
vissza téve még egyszer felforraljuk, majd finom vajas
galuskával és fokhagymás
uborkasalátával tálaljuk.
Letöltés
© 2009-2016
Kaszás Csaba
|