Gombaleves magyarosan
Hozzávalók:
25 dkg csiperkegomba
1 kis fej vöröshagyma
4 dkg zsír

2 ek liszt
pirospaprika
fél csokor petrezselyemzöld
1 dl tejföl
1 tojásból csipetke


A zsíron a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, csipetnyi sót és saját levében megpároljuk. Néha keverjünk bele. Majd pirítsuk zsírjára, szórjuk meg liszttel, pirítsuk világosra. Szórjuk meg pirospaprikával, öntsük fel vízzel, főzzük puhára. Szaggassuk bele a csipetkét, és ha elkészült tegyünk bele tejfölt és szórjuk meg a finomra vágott petrezselyemzölddel. Forrón tálaljuk.
 

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz

Névnapok

Ma 2024. 9. 24, kedd, Gellért napja van.
Holnap Eufrozina napja lesz.

Üdvözlet

Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
[ ]

Online

Vendégek: 1
Tagok: 0
Ezen a lapon: 1
Tagok: 13, legújabb: RalphBum

Legújabb hozzászólások

[Hírek] Mákos muffin
Beküldte RalphBum - 04 Jun : 01:49
cialis vs viagra <a href=" https://tadalafilusi [tovább ...]

Véletlen recept

Nutellás szelet recept


A piskótához: 5 db tojásfehérjét 6 kanál kristálycukorral, 3 evőkanál vízzel kemény habbá verünk, majd beletesszük a tojás sárgákat, 3 evőkanál étolajat és a 6 kanál lisztben elkevert 1 kanál kakaót, az 1 kávéskanál szódabikarbónát és sütjük.
A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 dl vízben feloldjuk, majd melegítjük (nem forralni) és belekeverjük a nutellát, addig keverjük amíg felolvad, egyneművé válik. Ekkor belecsorgatjuk a felvert tejszínbe.
A krémet a kihűlt tésztára simítjuk, és reszelt csokoládéval szórjuk meg.


Jó étvágyat kíván a Konyhamánia!

Chatbox

Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztrálj


Még nincs üzenet.