Magyaros burgonyaleves
Hozzávalók:
1 ek zsír
1 kisebb vöröshagyma
40 dkg burgonya
1 l csontleves
1 zöldpaprika
1 paradicsom
só, pirospaprika
2 dl tejföl
2 ek liszt
1 csokor petrezselyemzöld


Zsíron fonnyasszuk meg a finomra vágott hagymát, dobjuk rá a felkockázott burgonyát, néhány percig pároljuk együtt. Hintsük meg pirospaprikával és öntsük fel a csontlevessel. Adjuk hozzá a paradicsomot, a zöldpaprikát. A liszttel elhabart tejföllel sűrítsük be, forraljuk ki és finomra vágott zöld petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
 

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz

Névnapok

Ma 2024. 9. 19, csütörtök, Vilhelmina napja van.
Holnap Friderika napja lesz.

Üdvözlet

Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
[ ]

Online

Vendégek: 1
Tagok: 0
Ezen a lapon: 1
Tagok: 13, legújabb: RalphBum

Legújabb hozzászólások

[Hírek] Mákos muffin
Beküldte RalphBum - 04 Jun : 01:49
cialis vs viagra <a href=" https://tadalafilusi [tovább ...]

Véletlen recept

Nutellás szelet recept


A piskótához: 5 db tojásfehérjét 6 kanál kristálycukorral, 3 evőkanál vízzel kemény habbá verünk, majd beletesszük a tojás sárgákat, 3 evőkanál étolajat és a 6 kanál lisztben elkevert 1 kanál kakaót, az 1 kávéskanál szódabikarbónát és sütjük.
A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 dl vízben feloldjuk, majd melegítjük (nem forralni) és belekeverjük a nutellát, addig keverjük amíg felolvad, egyneművé válik. Ekkor belecsorgatjuk a felvert tejszínbe.
A krémet a kihűlt tésztára simítjuk, és reszelt csokoládéval szórjuk meg.


Jó étvágyat kíván a Konyhamánia!

Chatbox

Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztrálj


Még nincs üzenet.