Hentes sertésborda
Hozzávalók:
1,40 kg sertésborda (karaj)
3 dkg liszt
10 dkg zsír
15 dkg füstölt szalonna
15 dkg gépsonka
20 dkg ecetes uborka
bors, só
paradicsompüré



A sertésbordákat felszeleteljük és kiklopfoljuk. Sózzuk és borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. Egy kevés zsiradékban elősütjük , ezután a sertésbordákat egy lábasba átrakjuk úgy, hogy félig fedjék egymást. A visszamaradt zsírban paradicsompürét pirítunk rozsdabarnára, majd hozzáadjuk a lisztet és addig pirítjuk, még a liszt át nem veszi a paradicsompüré színét. Felöntjük vízzel, habverővel állandóan keverve, lassan kiforraljuk. Sóval ízesítjük. A pecsenyelét szitán a bordákra öntjük és fedővel lefedve lassan pároljuk. Szükség esetén kevés vizet öntünk, nehogy leégjen. Elkészítjük a hentesragut: a füstölt szalonnát 2 mm-es csíkokra vágjuk és félig kiolvasztjuk egy serpenyőben, hozzáadjuk a 2mm-es csíkokra vágott gépsonkát és a 2 mm-es csíkokra vágott ecetes uborkát. Gyorsan pirítjuk, majd kevés pecsenyelevet öntünk alá a bordákról. Egy kicsit pirítjuk és a bordákra öntjük és együtt készre pároljuk. Sült burgonyával tálaljuk.
 

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz

Névnapok

Ma 2024. 9. 20, péntek, Friderika napja van.
Holnap Máté napja lesz.

Üdvözlet

Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
[ ]

Online

Vendégek: 2
Tagok: 0
Ezen a lapon: 1
Tagok: 13, legújabb: RalphBum

Legújabb hozzászólások

[Hírek] Mákos muffin
Beküldte RalphBum - 04 Jun : 01:49
cialis vs viagra <a href=" https://tadalafilusi [tovább ...]

Véletlen recept

Nutellás szelet recept


A piskótához: 5 db tojásfehérjét 6 kanál kristálycukorral, 3 evőkanál vízzel kemény habbá verünk, majd beletesszük a tojás sárgákat, 3 evőkanál étolajat és a 6 kanál lisztben elkevert 1 kanál kakaót, az 1 kávéskanál szódabikarbónát és sütjük.
A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 1 dl vízben feloldjuk, majd melegítjük (nem forralni) és belekeverjük a nutellát, addig keverjük amíg felolvad, egyneművé válik. Ekkor belecsorgatjuk a felvert tejszínbe.
A krémet a kihűlt tésztára simítjuk, és reszelt csokoládéval szórjuk meg.


Jó étvágyat kíván a Konyhamánia!

Chatbox

Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztrálj


Még nincs üzenet.