ÉGISZÁN (SCOTT SLED)

Philip LeRiche tette föl a következõt a NET-re:

(Mellesleg LeRiche úrnak van egy nagyszerû virtuális sárkánykertje - Virtual Kite Zoo -. Érdemes igénybe venni a lap elején elérhető  "idegenvezetést" – Guided Tour)

"A Scott-féle égiszánt 1964-ben egy Ohio-i illetõségû úri ember, nevezetesen Frank Scott találta ki. Amikor egy kollégám azt kérdezte, szeretném-e azt a sárkányt, amit a padláson talált meg a hozzátartozó eresztõ zsinórt, rábólinotta, s hamarosan kiderült, hogy a címben szereplõ sárkányról van szó; valószínû egy eredeti példány volt; legalább is ha összevetjük Scott rajzaival. Nem volt rajta jelzés, ami a készítõjére utalt volna, s csak remélhetem, hogy a méretei közreadásával nem sértem senki (szerzõi)jogát; így bárki megépítheti. A kantár - 1200mm - két szárát a szárny csúcsához rögzítjük, majd megkeressük a kantár közepét, de pontosan, ide egy jó nagy szemû hurkot kötünk. A két zöldesszürke függõleges vonal a gerinc, s 6mm-es kemény fa - tiplifa - pálca."


Scott Sled


Itt láthatod a szöveg s a rajz eredeti helyénk a címét. Köszönet Philip LeRiche úrnak, aki megengedte, hogy magyarul közzé tegyem. Némi további segítség kissebb ÉGISZÁN készítéséhez itt található.


Utoljára 2007. okt. 18-án módosítottam ezt az oldalt.