SZÉKELYHÍD
Bihar megye, Románia
2009. 05. 29.

Hajdan az 5. osztályt Székelyhídon, a grófi kastélyban végeztem - Halász igazgató elvtárs jóvoltából egy év kényszerszünet után. Most újra székelyhídi iskolában jártam, de most az iskolanapon sárkányokat készítettünk s, persze, röptettünk. Sajnos a rendezők által kiszabott időnk túl rövidnek bizonyult; igaz, az időjárás is rövidített a programunkon. Mindenesetre, nekünk úgy tűnt, hogy a gyerekeket igen-igen érdekelték a sárkányok: Horvát Sanyi rendkívül ügyesen menedzselte az égiszán készítést; dicséretként övé lett a legnagyobb égiszán, Preznyak Szabolcs meg tüstént megtanulta a fogásokat, ő egészen biztos már iskolatársainak is tud majd sárkányt készíteni. Minden esetre, ha az érdeklődőknek lennének kérdéseik, csak tessék kérdezni, szíves-örömest segítek: SERVUS HUMILIS.     

(Még csak annyit: hallgassatok rám, tanuljátok az angol nyelvet NE csak akkor amikor esetleg majd másnap kikérdezik a feladott dolgot, vagy tudjátok, hogy felelni fogtok, hanem minden nap. Értitek? Minden nap, ne többet, mint 15 percet foglalkozzatok az angollal. Még vasár- s ünnepnapon is, de minden nap.)

S most egy pár kép - itt-ott megjegyzést fűzök 1-1 képhez

dongó és messze a magasban egy szárnyszelvény sárkány (flowform kite)Az előtérben egy rendkívül 1szerű DONGÓ, magasan fent pedig, egy spinnakernylon forgó szélzsákkal ellátott SZÁRNYSZELVÉNY sárkány (angolul: FLOWFORM KITE) - A Flowform varrását nagyban segíti KITEMONGER web-lapja, ezen jól lehet látni, hogy kell összerakni a sárkány egyes részeit.

az iskola focipályája, ahol a szélnek háttal álva röptettük a sárkányokatA focipályán bőven volt hely a röptetéshez.A "dísztribün" előtti teret választottam főhadiszállásnakEzt a képet azért érdemes megnézni - összevetve az előzővel -, mert a sárkányozás íratlan szabályaira hívhatom fel a figyelmet:
 
Egy darabig bírta a gyűrődést a tetraéder tetraedru in zbor Égiszán sárkány indításasled & flowform kites sárkány nagyüzem sárkány nagy üzem ezen a képen ismahónap ő is iskolásként eregeti a sárkányokat A4 ívből készül a DONGÓ - biztonságosal száll a felhők egyre csak fenyegetnek Dongó és szárnyszelvén sárkánynagy az érdeklődés: hogy is készül ez az égiszán? A tevékenységet Horvát Sanyi menedzseli - középen fekete sapkában

 A tevékenységet Horvát Sanyi menedzseli - középen  fekete  sapkában.  (Sanyi, tanuld az angolt - ha tanítják, ha nem, te tanuld!)


Egyeseknek már van sárkányuk, mások még arra várnak, hogy az övék is elkészüljön Níííííí, az osztályfőnöknéni is kerített egy DONGÓT - angolul: BUMBLEBEE
 Níííííí, az osztályfőnöknéni is kerített egy DONGÓT -   angolul: BUMBLEBEE.   (TANULJÁTOK AZ ANGOLT!)
 

1re csak fenyegetőznek a felhők gyönyörűen szállnak ezek az ÉGISZÁNOK - SLEDS Ennek az ÉGISZÁNNAK is 2 szeme van, de van 1 szemű is, meg SZEMTELEN :) :) :) Mintha elfáradt volna a FLOWFORM (szárnyszelvény ) sárkány Most Tamás következik, ott a keze az Égiszánon.

  
  Most Tamás következik, ott a keze az ÉgiszánonDe Tamás türelmesen vár.
   De Tamás türelmesen vár.


Figyelem! Szívesen venném, ha a sárkányozással kapcsolatos gondolataitokat leírnátok s elküldenétek; ha rajzolnátok, beszkennelve azt is el lehet küldeni. (A kaktuszt meg nagyon szépen köszönöm, örömet okozott!)

*     *     *

A 7végén tartották a szokásos pákozdi sárkányeregető találkozót, az idén már a XIX-et. Sajnos, itt is kedvezőtlen idő fogadta a nagyszámú sárkányos népet, amint az a pár képből is kitűnik. Két képen az a Flowform (szárnyszelvény) sárkányom is látszik, amelyik 29,-én még a focipálya fölött csóválta a pörgő farkát. Voltak, a magyar résztvevőkön kívül, osztrákok, németek, holland stb.

Pákozdhoz közeledve messziről látszanak a sárkányok Pákozdhoz közeledve messziről látszanak a sárkányok
 

  Pákozdhoz közeledve messziről látszanak a sárkányok


már egész közel vagyunk sok minden repül, dde sok szerkezet a földön várja az erősebb szelet egy érdekes forgó szélzsákMég a macik is repültek Itt a büszkeségem: az első szárnyszelvény (flowform) sárkányom

 
 Itt a büszkeségem: az első szárnyszelvény (flowform) sárkányom. 


Gyengül a szél
Ez egy szegényes ízelítő abból, amit Pákozdon látni, tenni lehet és kedvcsinálónak szánom. Hogy jobban el tudd képzelni az eseményt, itt van egy képsorozat 2002-ből, Parndorf-i (Ausztria) barátaink készítették. Ők rendszeresen visszatérő vendégei a pákozdi tatálkozónak. 


Utoljára 2009. június 1-én módosítottam ezt az oldalt.