A Csömöri Állatvédő Civil Szervezet 1999-ben jött létre.
Ekkor több mint 15 lelkes, állatszerető ember elhatározta, hogy megpróbál valamit tenni a Csömörön kóborló kidobott, elhagyott kutyusokért. Összeültünk, hogy megvitassuk, mit lehetne tenni azért, hogy legalább ideiglenesen el tudjuk helyezni Őket. (Akkoriban az ócsai Szent Ferenc állatotthon volt hivatott fogadni a kutyákat, de sokszor napokig nem tudtak eljönni értük.) Az egyik tagunk felajánlotta, hogy van egy szabad területe a falu határában, építsünk oda egy kennelt.
Így kezdődött. De egy kennel nem kennel, ez hamar kiderült, ahogy sorban találtuk a gazdátlan állatokat.
A ma már  őslakosnak számító Mamit, 11 kis kölykével mentettük ki egy üres telken lévő W.C.-ből. Két lányával még mindig a menhely lakói. Már pár nap gondoskodás után sem volt szívünk megválni az ebektől, mindig reméltük, hogy majd mi találunk nekik gazdikat, így nem kell Ócsára kerülniük. Így hát bővítettünk és bővítettünk. De sajnos, ahogy a teendők szaporodtak, a "lelkes" tagok olyan ütemben fogyatkoztak. Pedig mit sem ér a szeretet cselekedet nélkül.
Jelenleg 8 kennelünk van egy nagy kifutóval és általában 20-25 kutyusunk. Nagyon kevesen vagyunk a feladatra, de mindannyiunkat hajt előre ezeknek  a fantasztikus, hűséges, imádnivaló állatoknak a feltétlen szeretete.

                                                                                                                                      ---- Barbi ----

 

A Csömöri Állatvédőket jelenleg egy maroknyi kis csapat jelenti . Marika, Évi és Barbi végzik a kutyák mindennapos gondozását, etetését, takarítását. Anna vezeti a bejelentett és talált állatokról a nyilvántartást. Én a fotózásban, hirdetésben és a netes megjelenésben segítek. A menhelyen lévő kutyák gondozása mellett Marika jelenleg 10 ideiglenesen befogadott kutyát lát el otthonában, a saját 6 kutyusa mellett. A betegen, sérülten hozzánk került kutyusokat Ő veszi pártfogásába, és gyógyulásukig, gazdira találásukig lelkiismeretesen gondozza.

A lányok gondozásának, szeretetének köszönhetően a kutyák egészségesek, vidámak, jóltápláltak. A napi ellátásukon kívül minden kutyára szakítanak időt, hogy szeretgessék őket, játszanak velük. De bármilyen jól érzik itt magukat a kutyák, a legjobb az lenne nekik, ha gazdihoz, szerető családba kerülnének. Ezért is készült ez a honlap.

                                                                                                                                         --- Panka ---

 

Az oldalon szereplő kutyák fotói a forrás feltüntetésével átvehetők, gazdikereső hírdetésekhez felhasználhatók.
Az oldalt készítette: Panka