



















|
Hozzávalók:
3 tojás,
7 dkg vaj vagy margarin,
1,5 dl víz,
15 dkg liszt,
15 dkg bármilyen kicsontozott füstölt hús,
1 mokkáskanál sütõpor,
1 mokkáskanál törött bors,
1 mokkáskanál pástétomfûszer,
ízlés szerint só,
olaj a sütéshez.
|
 |
Lábosba öntünk másfél dl vizet, megsózzuk és felforraljuk. Beletesszük a vajat,
majd ha felolvadt, beleszórjuk a lisztet. Kevergetve sûrûre fõzzük. Ha már egy
tömbben összeállt és elválik az edény falától, a tûzrõl lehúzzuk, és kissé
kihûtjük. Beleszórjuk a fûszereket, majd egyenként (nagyon fontos, hogy valóban
egyenként) belekeverjük a nyers tojásokat. Egy-egy tojás beleengedése után
addig keverjük, amíg a massza teljesen homogén lesz. Végül beleszórjuk a
sütõport és a közben finomra darált füstölt húst is. Bõ olajat forrósítunk,
amelybe teáskanállal beleszaggatjuk a masszát. (Két kiskanál segítségével
könnyen megtehetjük.) A kis fánkok nagyra nõnek. Mindkét oldalukat szép pirosra
megsütjük, majd itatóspapírra vagy papírtörülközõre rakjuk a fánkokat, hogy a
papír elszívhassa a felesleges olajat. Melegen is hidegen is jó.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|