WebFazek Borkorcsolya Sonkás fánk
Burgonyás szendvics
Sonkás fánk
Sonkás táska
Szilveszteri sajttorta
KÁPOSZTÁS HASÉ
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
3 tojás,
7 dkg vaj vagy margarin,
1,5 dl víz,
15 dkg liszt,
15 dkg bármilyen kicsontozott
     füstölt hús,
1 mokkáskanál sütõpor,
1 mokkáskanál törött bors,
1 mokkáskanál pástétomfûszer,
ízlés szerint só,
olaj a sütéshez.

Elkeszites
Lábosba öntünk másfél dl vizet, megsózzuk és felforraljuk. Beletesszük a vajat, majd ha felolvadt, beleszórjuk a lisztet. Kevergetve sûrûre fõzzük. Ha már egy tömbben összeállt és elválik az edény falától, a tûzrõl lehúzzuk, és kissé kihûtjük. Beleszórjuk a fûszereket, majd egyenként (nagyon fontos, hogy valóban egyenként) belekeverjük a nyers tojásokat. Egy-egy tojás beleengedése után addig keverjük, amíg a massza teljesen homogén lesz. Végül beleszórjuk a sütõport és a közben finomra darált füstölt húst is. Bõ olajat forrósítunk, amelybe teáskanállal beleszaggatjuk a masszát. (Két kiskanál segítségével könnyen megtehetjük.) A kis fánkok nagyra nõnek. Mindkét oldalukat szép pirosra megsütjük, majd itatóspapírra vagy papírtörülközõre rakjuk a fánkokat, hogy a papír elszívhassa a felesleges olajat. Melegen is hidegen is jó.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997