WebFazek Borkorcsolya Sonkás táska
Burgonyás szendvics
Sonkás fánk
Sonkás táska
Szilveszteri sajttorta
KÁPOSZTÁS HASÉ
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 doboz mirelit leveles vajas tészta,
25 dkg fõtt sonka vagy tarja,
2 tojás,
törött bors és só ízlés szerint,
liszt a tészta nyújtásához.

Elkeszites
A sonkát nagy lyukú darálón ledaráljuk. A felengedett tésztát lisztezett deszkára rakjuk, és vékonyra kinyújtjuk. A tojásokat habosra felverjük. A tésztát bekenjük a tojással, majd gondolatban megfelezve, egyik felét egyenletesen beszórjuk a darált sonkával. A tészta másik felét ráhajtjuk, és kissé rá is myomkodjuk. Lisztbe mártott derelyemetszõvel 3 cm x 5 cm-es kis négyszögeket, azaz táskákat vágunk belõle. Mindegyiknek bekenjük a tetejét. Legyünk óvatosak, és ügyeljünk arra, hogy csak a teteje legyen tojásos, különben nem fog szépen felemelkedni. Sütölemezre rakjuk, nem túl közel egymás mellé, és az elõmelegített forró sütõbe tolva, 5 percig erõs lángon, majd 10-12 percig közepes lángon megsütjük. Az elsõ 10 percben nem szabad a sütõt kinyitni! Frissen, melegen tálaljuk. Ünnep elõtt jó elõre megsüthetjük, csak melegíteni kell közvetlenül tálalás elõtt a sütõben. Ha a melegítés folyamán a sütõlemezre alufóliát borítunk, nem fog kiszáradni.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997