Hozzávalók:
1 doboz mirelit leveles vajas tészta,
25 dkg fõtt sonka vagy tarja,
2 tojás,
törött bors és só ízlés szerint,
liszt a tészta nyújtásához.
|
 |
A sonkát nagy lyukú darálón ledaráljuk. A felengedett tésztát lisztezett
deszkára rakjuk, és vékonyra kinyújtjuk. A tojásokat habosra felverjük. A
tésztát bekenjük a tojással, majd gondolatban megfelezve, egyik felét
egyenletesen beszórjuk a darált sonkával. A tészta másik felét ráhajtjuk, és
kissé rá is myomkodjuk. Lisztbe mártott derelyemetszõvel 3 cm x 5 cm-es kis
négyszögeket, azaz táskákat vágunk belõle. Mindegyiknek bekenjük a tetejét.
Legyünk óvatosak, és ügyeljünk arra, hogy csak a teteje legyen tojásos,
különben nem fog szépen felemelkedni. Sütölemezre rakjuk, nem túl közel egymás
mellé, és az elõmelegített forró sütõbe tolva, 5 percig erõs lángon, majd
10-12 percig közepes lángon megsütjük. Az elsõ 10 percben nem szabad a sütõt
kinyitni! Frissen, melegen tálaljuk. Ünnep elõtt jó elõre megsüthetjük, csak
melegíteni kell közvetlenül tálalás elõtt a sütõben. Ha a melegítés folyamán a
sütõlemezre alufóliát borítunk, nem fog kiszáradni.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|