



















|
Hozzávalók:
1 nagy kerek rozskenyér,
5 dkg reszelt rokfort,
10 dkg tejszínkrémsajt,
10 dkg körözött,
10 dkg paprikás szalámi,
15 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg reszelt trappista sajt,
5 dkg darált dió,
1 dl sûrû tejföl,
2 csokor snidling,
2 gerezd fokhagyma,
só, törött bors, currypor, piros fûszerpaprika ízlés szerint.
|
 |
A reszelt rokfortot 5 dkg vajjal, 1 teáskanál tejföllel, csipetnyi sóval,
borssal és 1 gerezd összezúzott fokhagymával habosra keverjük. A krémsajtot a
dióval összekeverjük. A körözöttet pirospaprikával és a snidling felével
kikeverjük. A szalámi felét nagyon apróra vágjuk, és 5 dkg vajjal meg 1
teáskanál tejföllel ugyancsak kikeverjük. Végül a megmaradt vajat a reszelt
sajt felével, 1 kanál tejföllel, a curryporral, törött borssal és az
összezúzott fokhagymával habosra keverjük. A kenyeret nagyon éles késsel 5
lapba vágjuk. Az alsó lapot alufóliára fektetjük, és megkenjük a
rokfortkrémmel, majd ráborítjuk a második lapot. Erre körözöttet kenünk. A
harmadik lapot a szalámis vajjal, a negyediket a diós krémsajttal, az ötödiket
pedig a currys sajtkrémmel kenjük meg. A megmaradt kenyérbõl egy szeletet
levágunk, és apróra morzsoljuk. Ezt a morzsalékot rászórjuk a currys krémmel
bekent torta oldalára. Tetejét kirakjuk a megmaradt szalámiból csavart kis
tölcsérekkel, és meghintjük a finomra metélt snidlinggel meg a reszelt sajttal.
Hûtõszekrényben legalább 2 napig dermesztjük. Tortacikkekre szeletelve
tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|